Προς το περιεχόμενο

ΙΕΚ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά καλησπέρα σας. Θα ήθελα την βοήθεια σας. Αρχικά να ζητήσω συγγνώμη για το σεντόνι που θα απλώσω.  Είμαι στο  3ο έτος στην διοίκηση επιχειρήσεων  . . Απο τον πρώτο χρόνο και συγκεκριμένα λίγο πριν το τέλος του 1ου εξαμήνου είχα εκφράσει οτι δεν μου άρεσε αυτό που έκανα. Παρόλα αυτά συνέχισα γιατί δεν είχα κάτι εναλλακτικό να κάνω τότε. Μετά είχαμε τα μαθήματα εξ αποστάσεως και βολεύτηκα κάπως μιας και δεν είμαι απο Αθήνα κιόλας. Τώρα όμως που ξανά αρχίσαμε τα δια ζώσης νιώθω οτι δεν μπορώ να συνεχίσω γιατί αυτό που κάνω μου είναι αδιάφορο και νιώθω οτι χάνω τον χρόνο μου ,ενώ δεν μου αρέσει και η ζωή στην Αθήνα. Σήμερα έχω βρει κάτι που θα έβλεπα τον εαυτό μου σε μερικά χρόνια .Σκέφτηκα λοιπόν τα εξής σενάρια. Το πρώτο ήταν να πάω στα ΙΕΚ ΑΚΜΗ . Είχα κλείσει στις αρχές του μήνα ένα ραντεβού μαζί τους για να δω απο κοντά τις εγκαταστάσεις και να ρωτήσω και κάποια πράγματα που ήθελα. Μου φάνηκε ωραίο περιβάλλον αλλά ξέρω οτι είναι και λίγο για να σε δελεάσουν όλα αυτά. Παρόλα αυτά μου έδειξε μια ευγενική κυρία μέσα στο σύστημα κάποια στοιχεία και φαινόταν οτι γίνεται δουλειά και ρώτησα και έναν καθηγητή μου που δουλεύει στα ΙΕΚ της πόλης μου και μου είπε οτι οι καθηγητές είναι πάρα πολλοί καλοί . Εξέφρασα ενδιαφέρον σε 2 κλάδους.  Ήταν τα Ξενοδοχειακά και τα Logistics . Οχι τυχαία . Επειδή είμαι απο νησί έχω πολλούς γνωστούς - φίλους σε υψηλές θέσεις και είπαν οτι αν εν τέλει ασχοληθώ με αυτό θα με βοηθούσαν να εξελιχθώ. Τα Logistics τα σκέφτηκα γιατί έχω συγγενή που έχει δικό του γραφείο και μου είπε και αυτός οτι αν ασχοληθώ θα με βοηθήσει και θα με στηρίξει . Να σημειώσω οτι ο συγγενής αυτός δεν έχει πτυχίο ΑΕΙ αλλά μιας απλής σχολής και έδωσε κάτι εξετάσεις πριν κανένα χρόνο για να μπορεί να ανοίξει δικό του γραφείο και είναι πολύ καλός στο επάγγελμα του. Δεν το λέω επειδή είναι συγγενής μου αλλά έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια απο όσους έχουν πάει εκεί. Αυτό λοιπόν που με κράτησε και δεν έκανα τίποτα ήταν γιατί πρώτον είχα λίγο χρόνο να σκεφτώ κάτι τέτοιο και να πάρω μια τόσο σημαντική απόφαση και δεύτερον γιατί με κρατάει πίσω το γεγονός οτι το πτυχίο ΑΕΙ είναι σαφέστατα πιο υψηλό του ΙΕΚ. Παρόλα αυτά πιστεύω οτι στις μέρες μας αν είσαι καλός σε κάτι μπορείς να εξελιχθείς .Τέλος η 2η επιλογή  που σκέφτηκα ήταν να ξανά δώσω πανελλήνιες και να κάνω κάτι με τον τουρισμό .Δυστυχώς δεν μπορώ πλέον να κάνω κάτι με το 10%. Πχ σχολή τύπου ΑΣΤΕΡ . Εσείς τι λέτε;  Κάθε άποψη θα με βοηθήσει ιδιαίτερα .

Επεξ/σία από Agario21
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

27 λεπτά πριν, MPAMPILOS21 είπε

Παιδιά καλησπέρα σας. Θα ήθελα την βοήθεια σας. Αρχικά να ζητήσω συγγνώμη για το σεντόνι που θα απλώσω.  Είμαι στο  3ο έτος στην διοίκηση επιχειρήσεων του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής . Έδωσα Πανελλήνιες το 2019 . Απο τον πρώτο χρόνο και συγκεκριμένα λίγο πριν το τέλος του 1ου εξαμήνου είχα εκφράσει οτι δεν μου άρεσε αυτό που έκανα. Παρόλα αυτά συνέχισα γιατί δεν είχα κάτι εναλλακτικό να κάνω τότε. Μετά είχαμε τα μαθήματα εξ αποστάσεως και βολεύτηκα κάπως μιας και δεν είμαι απο Αθήνα κιόλας. Τώρα όμως που ξανά αρχίσαμε τα δια ζώσης νιώθω οτι δεν μπορώ να συνεχίσω γιατί αυτό που κάνω μου είναι αδιάφορο και νιώθω οτι χάνω τον χρόνο μου ,ενώ δεν μου αρέσει και η ζωή στην Αθήνα. Σήμερα έχω βρει κάτι που θα έβλεπα τον εαυτό μου σε μερικά χρόνια .Σκέφτηκα λοιπόν τα εξής σενάρια. Το πρώτο ήταν να πάω στα ΙΕΚ ΑΚΜΗ . Είχα κλείσει στις αρχές του μήνα ένα ραντεβού μαζί τους για να δω απο κοντά τις εγκαταστάσεις και να ρωτήσω και κάποια πράγματα που ήθελα. Μου φάνηκε ωραίο περιβάλλον αλλά ξέρω οτι είναι και λίγο για να σε δελεάσουν όλα αυτά. Παρόλα αυτά μου έδειξε μια ευγενική κυρία μέσα στο σύστημα κάποια στοιχεία και φαινόταν οτι γίνεται δουλειά και ρώτησα και έναν καθηγητή μου που δουλεύει στα ΙΕΚ της πόλης μου και μου είπε οτι οι καθηγητές είναι πάρα πολλοί καλοί . Εξέφρασα ενδιαφέρον σε 2 κλάδους.  Ήταν τα Ξενοδοχειακά και τα Logistics . Οχι τυχαία . Επειδή είμαι απο νησί έχω πολλούς γνωστούς - φίλους σε υψηλές θέσεις και είπαν οτι αν εν τέλει ασχοληθώ με αυτό θα με βοηθούσαν να εξελιχθώ. Τα Logistics τα σκέφτηκα γιατί έχω συγγενή που έχει δικό του γραφείο και μου είπε και αυτός οτι αν ασχοληθώ θα με βοηθήσει και θα με στηρίξει . Να σημειώσω οτι ο συγγενής αυτός δεν έχει πτυχίο ΑΕΙ αλλά μιας απλής σχολής και έδωσε κάτι εξετάσεις πριν κανένα χρόνο για να μπορεί να ανοίξει δικό του γραφείο και είναι πολύ καλός στο επάγγελμα του. Δεν το λέω επειδή είναι συγγενής μου αλλά έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια απο όσους έχουν πάει εκεί. Αυτό λοιπόν που με κράτησε και δεν έκανα τίποτα ήταν γιατί πρώτον είχα λίγο χρόνο να σκεφτώ κάτι τέτοιο και να πάρω μια τόσο σημαντική απόφαση και δεύτερον γιατί με κρατάει πίσω το γεγονός οτι το πτυχίο ΑΕΙ είναι σαφέστατα πιο υψηλό του ΙΕΚ. Παρόλα αυτά πιστεύω οτι στις μέρες μας αν είσαι καλός σε κάτι μπορείς να εξελιχθείς .Τέλος η 2η επιλογή  που σκέφτηκα ήταν να ξανά δώσω πανελλήνιες και να κάνω κάτι με τον τουρισμό .Δυστυχώς δεν μπορώ πλέον να κάνω κάτι με το 10%. Πχ σχολή τύπου ΑΣΤΕΡ . Εσείς τι λέτε;  Κάθε άποψη θα με βοηθήσει ιδιαίτερα .

Καλησπέρα. 

Θα σου πω κάτι από προσωπική εμπειρία αυτά τα "θα κάνω κάτι με τον τουρισμό" "θα κάνω κάτι με τους υπολογιστές" "θα κάνω κάτι με επιχειρήσεις" συνήθως σημαίνουν δεν θα κάνω τίποτα και ο,τι κάτσει.

Ούτε ο τουρισμός ούτε τα logistics απαιτούν ακαδημαϊκή εξειδίκευση. Ξέχνα το ΙΕΚ κι πήγαινε δούλεψε και στα δύο θα πρότεινα εγώ εφόσον έχεις γνωστούς να δεις πως είναι. Αφού καταλήγεις σε 1-2 χρόνια κάνε όσα σεμινάρια θες πάνω σε αντικείμενα που θα ήθελες στοχευμένα εντός του αντικειμένου. 

On the other hand, διοίκηση επιχειρήσεων αν και καταλαβαίνω πως μπορεί να είναι πολύ βαρετή έχει κάτι πολύ θετικό. Αφορά τα πάντα γύρω μας. Και με το ζόρι να τη βγάλεις είναι ένα καλό "χαρτί" σε αντίθεση με σχολές που αν πας μόνο για το χαρτί βγαίνεις από τη σχολή με 0 προσόντα. Επίσης είναι εύκολη σχολή. 

• Like 3
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

.

26 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε

Καλησπέρα. 

Θα σου πω κάτι από προσωπική εμπειρία αυτά τα "θα κάνω κάτι με τον τουρισμό" "θα κάνω κάτι με τους υπολογιστές" "θα κάνω κάτι με επιχειρήσεις" συνήθως σημαίνουν δεν θα κάνω τίποτα και ο,τι κάτσει.

Ούτε ο τουρισμός ούτε τα logistics απαιτούν ακαδημαϊκή εξειδίκευση. Ξέχνα το ΙΕΚ κι πήγαινε δούλεψε και στα δύο θα πρότεινα εγώ εφόσον έχεις γνωστούς να δεις πως είναι. Αφού καταλήγεις σε 1-2 χρόνια κάνε όσα σεμινάρια θες πάνω σε αντικείμενα που θα ήθελες στοχευμένα εντός του αντικειμένου. 

On the other hand, διοίκηση επιχειρήσεων αν και καταλαβαίνω πως μπορεί να είναι πολύ βαρετή έχει κάτι πολύ θετικό. Αφορά τα πάντα γύρω μας. Και με το ζόρι να τη βγάλεις είναι ένα καλό "χαρτί" σε αντίθεση με σχολές που αν πας μόνο για το χαρτί βγαίνεις από τη σχολή με 0 προσόντα. Επίσης είναι εύκολη σχολή. 

Καλσπέρα και απο εμένα . Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε αυτά που είπες σχετικά με τις ακαδημαική εξειδίκευση. Όταν μιλούσα με δικούς μου , υπήρχαν αυτοί που έλεγαν οτι και αν είσαι καλός σε κάτι και χαρτί που λέει ο λόγος να μην έχεις δεν σου καθορίζει το μέλλον σου. Οι γονείς μου φυσικά όταν τους είπα για τα Ξενοδοχειακά επειδή είναι και μιας άλλης γενιάς είπαν το κλασσικό ΄΄Τι θα γίνεις σερβιτόρος; '' Απλά θεωρώ καλό είναι σε οτι και να κάνεις καλό θα ήταν να έχεις μερικές γνώσεις πριν το κάνεις.   Ο μόνος τρόπος να την τελειώσω απο οτι βλέπω είναι να κάνω κάτι αυτά που ανέφερα και όταν έχω εξετάσεις να έρχομαι Αθήνα να τα δίνω μαζεύοντας σημειώσεις απο γνωστούς στο πανεπιστήμιο και οτι υλικό ανεβάζουν οι καθηγητές στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες 

Επεξ/σία από MPAMPILOS21

7 λεπτά πριν, MPAMPILOS21 είπε

.

Καλσπέρα και απο εμένα . Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε αυτά που είπες σχετικά με τις ακαδημαική εξειδίκευση. Όταν μιλούσα με δικούς μου , υπήρχαν αυτοί που έλεγαν οτι και αν είσαι καλός σε κάτι και χαρτί που λέει ο λόγος να μην έχεις δεν σου καθορίζει το μέλλον σου. Οι γονείς μου φυσικά όταν τους είπα για τα Ξενοδοχειακά επειδή είναι και μιας άλλης γενιάς είπαν το κλασσικό ΄΄Τι θα γίνεις σερβιτόρος; '' Απλά θεωρώ καλό είναι σε οτι και να κάνεις καλό θα ήταν να έχεις μερικές γνώσεις πριν το κάνεις.  

Το "κάτι με τον τουρισμό" τώρα έγινε "ξενοδοχειακά". Δεν το λέω για να σε θίξω απλά πιθανότα δεν αντιλαμβάνεσαι (και καθόλου περίεργο μιας και είσαι μικρός) την διαφορά μεταξύ τουριστικής βιομηχανίας και της ξενοδοχειακής. Πόσω μάλλον να ξέρεις αν το θέλεις κιόλας. 

Το "χαρτί" αλλού έχει άρχουσα σημασία και αλλού καθόλου. Αν θες να γράφεις άρθρα για τον τουρισμό ή να βγάζεις στρατηγικές προφανώς τα χαρτιά έχουν τεράστια βαρύτητα. Αν θες να κάνεις κρέπες σε τουρίστες, κάνεις κρέπες μέχρι να βγουν τέλειες με PhD ή απολυτήριο λυκείου. 

Θα σου τα γράψω σκληρά: Αυτά που γράφεις φανερώνουν μια φυγοπονία ή έναν φόβο προς την Αθήνα. Σαν να θες να φύγεις από κάτι Α, για να πας σε κάτι άλλο Β προσπαθώντας να πεισθείς ότι το θες (ή ότι θα καρποφορίσει επειδή το κάνει ένας συγγενής σου ή κάποιοι γνωστοί) ενώ στην πραγματικότητα δεν το ξέρεις καν και μετά ίσως σε κάτι άλλο Γ αφού πεισθείς ότι ούτε το Β σου έκανε.

Φυσικά καλό είναι να δοκιμάσουμε για να ξέρουμε τι θέλουμε, αλλά να το δοκιμάζουμε γιατί ψάχνουμε, όχι για να ξεφύγουμε από μια προηγούμενη κατάσταση που δεν μας βόλευε. 

Επίσης, στα του τουρισμού πολλά περισσότερα έχει να σου δώσει το τμήμα της Διοίκησης Επιχειρήσεων παρά ένα ΙΕΚ. 

Συμβουλή μου:

Βρες τρόπους να περάσεις καλά στην Αθήνα (έχει άπειρους τρόπους να περάσεις καλά, αν έχει τον ελεύθερο χρόνο που έχει ένας φοιτητής!!!) και πιστεύω ότι θα φτιάξουν όλα.

Μπορεί να μην έκανες ιδανική επιλογή σχολής, αλλά η συλλογιστική πορεία που παραθέτεις έχει κενά και δείχνει ότι αυτό δεν είναι το βασικό πρόβλημα σου. Απλά πας να κρεμαστείς από κάπου αλλού (συγγενείς, γνωστούς, logistics, ξενοδοχεία) για να ξεφύγεις από κάτι. 

• Like 3

1 ώρα πριν, MPAMPILOS21 είπε

.

Καλσπέρα και απο εμένα . Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε αυτά που είπες σχετικά με τις ακαδημαική εξειδίκευση. Όταν μιλούσα με δικούς μου , υπήρχαν αυτοί που έλεγαν οτι και αν είσαι καλός σε κάτι και χαρτί που λέει ο λόγος να μην έχεις δεν σου καθορίζει το μέλλον σου. Οι γονείς μου φυσικά όταν τους είπα για τα Ξενοδοχειακά επειδή είναι και μιας άλλης γενιάς είπαν το κλασσικό ΄΄Τι θα γίνεις σερβιτόρος; '' Απλά θεωρώ καλό είναι σε οτι και να κάνεις καλό θα ήταν να έχεις μερικές γνώσεις πριν το κάνεις.   Ο μόνος τρόπος να την τελειώσω απο οτι βλέπω είναι να κάνω κάτι αυτά που ανέφερα και όταν έχω εξετάσεις να έρχομαι Αθήνα να τα δίνω μαζεύοντας σημειώσεις απο γνωστούς στο πανεπιστήμιο και οτι υλικό ανεβάζουν οι καθηγητές στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες 

Σορρυ κιόλας αλλά χωρίς πτυχίο στα χέρια σου που να αποδεικνύει τις Χ σου γνώσεις τι παραπάνω περιμένεις να σου πούνε οι γονείς σου αλλά και όλοι εδώ από το φόρουμ ? 

Τι γνώσεις δηλαδή θα αποκτήσεις στα 20-21 σου για ξενοδοχειακές επιχειρήσεις χωρίς να έχεις δουλέψει σαν υπάλληλος ? Πρώτα αποκτάς γνώση και μετά εμπειρία, είσαι 3ο έτος σε μια καλή σχολή και θες να τη παρατήσεις για να πας σε ΙΕΚ  , δεν στέκουν αυτά που λες με το συμπάθειο.

• Thanks 1

Επειδή ένα πτυχίο σήμερα είναι σημαντικό, για να μη πω ότι είναι και λίγο λόγω των τεράστιων απαιτήσεων στη χώρα μας, τελείωσε με το πτυχίο να σου μείνει και παράλληλα πιασε δουλειά στο τουρισμό. Είσαι πολύ μικρός και βλέπω ότι σκέφτεσαι πολύ απότομα και με επίκληση στο συναίσθημα. Μη παρεις τέτοιες αποφάσεις θα το βρεις μπροστά σου. Θα καταλαβεις μελλοντικα οτι ενα πτυχιο απο Πανεπιστήμιο-ΤΕΙ προσφέρει κάτι που το ΙΕΚ δεν θα στο δώσει.

Τελείωσε με το πτυχιο, και κανε μετα οτι θες. Κανε ΙΕΚ, Δ.ΙΕΚ οτι θες. Αλλα πρωτα τελειωσε το πανεπιστημιο

• Like 3

Συμφωνω με τους προλαλησαντες, το πτυχιο ειναι το νο1 εφοδιο για να αποκτησεις εστω καποιες βασικες γνωσεις και να σου ανοιξει αργοτερα πορτες! Εξαλλου, η Διοικηση Επιχειρησεων εμπεριεχει εμμεσα και αυτα που σ ενδιαφερουν, οπότε ΑΝ αποφασισεις αργοτερα να πας σε μαστερ, μπορεις να το εξειδικευσεις με καποιο μαστερ σε logistics ή Διοικηση Τουρισμου. Θα ειναι μεγαλη βλακεια εκ μερους σου να παρατησεις τη σχολη σου, ειδικα τωρα που σου μενει μονο 1 χρονος! Οπότε, τελειωνε πρωτα με τη σχολη και μετα αν θες πηγαινε ΙΕΚ, κανε μαστερ, κανε σεμιναρια, ο,τι θες!

ΥΓ. Ο,τι και να κανεις, ΜΗΝ πεταξεις λεφτα σε ιδιωτικα ιεκ! Και τα δημοσια εχουν τμηματα τουρισμου και logistics, εχουν ΑΚΡΙΒΩΣ την ιδια αξια, μιας και ολοι δινουν για την ιδια πιστοποιηση, και ειναι και εντελως δωρεαν! Οσοι γνωστοι μου πηγαν σε ιδιωτικα ΙΕΚ καταριουνται την ωρα και τη στιγμη..

Συμφωνώ εν μέρει σε αυτά που λέτε. Αποφάσισα να μην το παρατήσω το ΑΕΙ αλλά να κάνω παράλληλη σπουδή με τα λογιστικά στο ΙΕΚ. Διαφωνώ ωστόσο στην απαξίωση που υπάρχουν προς τα ΙΕΚ . Σίγουρα πρόκειται για μπίζνα , αλλά επειδή πιστέψτε με ψάχτηκα πάρα πολύ μέσα σε αυτόν τον μήνα σχετικά με αυτά δεν είναι και ακριβώς όπως τα λέτε. Το ωραίο του ΙΕΚ και αυτό δεν το λέω έτσι για να το πω , αλλά επειδή μίλησα με άτομα που είναι μέσα στον χώρο (δεν αναφέρομαι σε εργαζόμενους του ΙΕΚ) , είπαν οτι το πλεονέκτημα των ΙΕΚ είναι η πρακτική που σου κάνουν και κατα την διάρκεια των σπουδών και όταν λέω πρακτική δεν λέω να σε στείλουν σε ένα γραφείο να μάθεις , αλλά και το μάθημα είναι πιο φροντιστηριακό και σίγουρα πιο προσωπικό απο το απρόσωπο του ΑΕΙ. Πιστέψτε με έχω ακούσει απο οικογενειακό κύκλο οτι υπάρχουν απόφοιτοι ΑΕΙ που δεν ήξεραν να κάνουν έναν απλό ισολογισμό και άτομο της οικογενείας απόφοιτος ούτε καν ΙΕΚ μιας άλλης σχολής ήταν σε καλύτερη κατάσταση . Όπως και να έχει συμφωνώ απόλυτα οτι ένα πτυχίο ΑΕΙ πάντα είναι χρήσιμο ακόμα και αν έχεις πλάτες όπως στην δική μου περίπτωση . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού έβγαλες σε ένα μήνα άποψη για την λειτουργία και κατά πόσο θα σε βοηθήσει το πτυχίο του ΙΕΚ οκ.

Το κακό με εσένα ξέρεις πιο είναι ? Στηρίζεσαι πάντα σε απόψεις που σου λένε τρίτοι , χωρίς να έχεις εικόνα το τι πραγματικά συμβαίνει , δεν θα σε βοηθήσει αυτό γενικά στη ζωή σου.

Ελπίζω τα λεφτά που θα "πετάξεις" στο ΙΕΚ να μην τα κλάψεις αργότερα.

Και αυτό που αναφέρεις στο τέλος για πλάτες δείχνει άνθρωπο αλαζόνα και δεν νομίζω να είναι καλό ούτε να το λες αλλά ούτε και να το δείχνεις.

Εύχομαι όταν χρειαστείς αυτές τις "πλάτες" να μην τις δεις γυρισμένες.

Επεξ/σία από dionisis1925

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dionisis1925 είπε

Αφού έβγαλες σε ένα μήνα άποψη για την λειτουργία και κατά πόσο θα σε βοηθήσει το πτυχίο του ΙΕΚ οκ.

Το κακό με εσένα ξέρεις πιο είναι ? Στηρίζεσαι πάντα σε απόψεις που σου λένε τρίτοι , χωρίς να έχεις εικόνα το τι πραγματικά συμβαίνει , δεν θα σε βοηθήσει αυτό γενικά στη ζωή σου.

Ελπίζω τα λεφτά που θα "πετάξεις" στο ΙΕΚ να μην τα κλάψεις αργότερα.

Και αυτό που αναφέρεις στο τέλος για πλάτες δείχνει άνθρωπο αλαζόνα και δεν νομίζω να είναι καλό ούτε να το λες αλλά ούτε και να το δείχνεις.

Εύχομαι όταν χρειαστείς αυτές τις "πλάτες" να μην τις δεις γυρισμένες.

Δεν είμαι αλλαζόνας απλά απο την στιγμή που υπάρχει μια συγγενική βοήθεια θα την πάρω . Δεν είπα επίσης οτι θα είμαι μόνο με ένα πτυχίο ΙΕΚ. Μάλλον εσύ φίλε μου πρέπει να μάθεις να ακους τι λένε οι άλλοι και να μην έχεις επικριτικό ύφος. Γιατί όταν σου λέω οτι ψάχτηκα ( και πίστεψε με δεν υπήρχε μέρα μέσα στον μήνα αυτόν που να μην έψαχνα κάτι μέσω διαδικτύου ή μέσω γνωστών ) και έμαθα απο πηγές που εμπιστεύομαι οτι είναι ένας δυνατός συνδυασμός τότε θα το ακολουθήσω. Μέχρι να καταλήξω εδώ ξέρεις πόσα στάδια πέρασαν; Μέχρι και στην αθλητικογραφία έδειξα ενδιαφέρον , αλλά πάλι μέσω του ψαξίματος και απο προσωπικές εμπειρίες ... τρίτων όπως λες και εσύ το απέρριψα για συγκεκριμένους λόγους Δεν θα προσπαθήσω να σου αλλάξω γνώμη ή να σε πείσω οτι αυτό που κάνω είναι το σωστό και όλα αυτά τα λέω σε φιλικό ύφος . Απλά διέκρινα μια επίθεση. Σίγουρα σε κάθε πράγμα υπάρχουν αυτοί που έχουν να πουν κάτι θετικό και κάτι αρνητικό . Επίσης αυτό που λες οτι στηρίζομαι πάντα σε αυτά που μου λένε οι άλλοι. Προφανώς φίλε μου όταν έχω άγνοια πάνω σε διάφορα θέματα , θα το ψάξω , θα το ρωτήσω . Δεν ρωτάω τρίτους. Ρωτάω άτομα γνωστούς που ξέρω οτι δεν έχουν λόγω να μου πουν ψέματα και να μου παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό απο την πραγματικότητα. Δεν ρώτησα τον κύριο Μπάμπη απο το Μπραχάμι . Συγγενείς , καθηγητές , φίλους που γνωρίζουν τον χώρο μιας και είναι ακαδημαικοί στο εξωτερικό και επειδή λέμε για λογιστικά ρώτησα και λογιστές γνωστούς μου. Άρα που είναι οι τρίτοι ;  Εσύ δηλαδή όταν περνάς μια φάση στην ζωή σου δεν ζητάς την άποψη γνωστών , φίλων , συγγενών και τέλος πάντων δικών σου ατόμων; Τι είναι αυτό που λες τώρα ;

ΥΓ : Πάντα φιλικά

Επεξ/σία από Agario21

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι πηγές βρήκες μέσα σε 1 μήνα για τα ΙΕΚ? Το ΙΕΚ στη συγκεκριμένη ειδικότητα δεν θα σε βοηθήσει πουθενά , χίλιες φορές να τελειώσεις το ΑΕΙ σου και να κάνεις μετά ένα μεταπτυχιακό παρά το ιεκ, έχω τελειώσει ΙΕΚ και ήτανε τα πιο πεταμένα λεφτά που έδωσα στη ζωή μου, λες να σου μιλάω τυχαία? Μπορεί όντως να σε βοηθήσουν όλοι να βρεις δουλειά κτλπ αλλά το ιεκ δεν θα σε βοηθήσει στην εξέλιξη σου , μη σκέφτεσαι τι θα κάνεις στα 25 σου αλλά στα 35,45 κοκ.

Καλά δεν πρόκειται να σου αλλάξω άποψη, αλλά μην εμπιστεύεσαι τόσο εύκολα τους ανθρώπους , για εσένα προφανώς φίλοι/γνωστοί/συγγενείς είναι κάτι το ιερό και η γνώμη/γνώση που έχουν σου αρκούν για να νιώσεις εσύ καλύτερα.

Για εμένα καθηγητές/γνωστοί κτλπ τρίτοι είναι, συγγενείς και κολλητοί μετρημένοι στα δάχτυλα πλέον, είσαι μικρός και είναι λίγο στο μυαλό σου όλα πιο αθώα όσο μεγαλώνεις θα καταλάβεις πως ο κύκλος ανθρώπων που όντως ενδιαφέρονται για εσένα και θα είναι μαζί σου στα δύσκολα(στα εύκολα όλοι εκεί είναι) θα μετριούνται στα δάχτυλα των χεριών σου.

Είσαι μικρός ακόμα, έχεις πάρει την απόφαση σου οπότε πήγαινε στο ΙΕΚ και εύχομαι να μη το μετανιώσεις όπως το μετανιώσαμε οι περισσότεροι.

Είμαι 34 αρχηγέ όχι 21 , δεν θα κάτσω να αναλύσω τα προβλήματα μου σε ένα σωρό άτομα , έχω 4-5 ανθρώπους που τους εμπιστεύομαι γιατί ήτανε πάντα εκεί δίπλα μου, αυτό δεν μπορείς να καταλάβεις.

7 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε

Τι πηγές βρήκες μέσα σε 1 μήνα για τα ΙΕΚ? Το ΙΕΚ στη συγκεκριμένη ειδικότητα δεν θα σε βοηθήσει πουθενά , χίλιες φορές να τελειώσεις το ΑΕΙ σου και να κάνεις μετά ένα μεταπτυχιακό παρά το ιεκ, έχω τελειώσει ΙΕΚ και ήτανε τα πιο πεταμένα λεφτά που έδωσα στη ζωή μου, λες να σου μιλάω τυχαία? Μπορεί όντως να σε βοηθήσουν όλοι να βρεις δουλειά κτλπ αλλά το ιεκ δεν θα σε βοηθήσει στην εξέλιξη σου , μη σκέφτεσαι τι θα κάνεις στα 25 σου αλλά στα 35,45 κοκ.

Καλά δεν πρόκειται να σου αλλάξω άποψη, αλλά μην εμπιστεύεσαι τόσο εύκολα τους ανθρώπους , για εσένα προφανώς φίλοι/γνωστοί/συγγενείς είναι κάτι το ιερό και η γνώμη/γνώση που έχουν σου αρκούν για να νιώσεις εσύ καλύτερα.

Για εμένα καθηγητές/γνωστοί κτλπ τρίτοι είναι, συγγενείς και κολλητοί μετρημένοι στα δάχτυλα πλέον, είσαι μικρός και είναι λίγο στο μυαλό σου όλα πιο αθώα όσο μεγαλώνεις θα καταλάβεις πως ο κύκλος ανθρώπων που όντως ενδιαφέρονται για εσένα και θα είναι μαζί σου στα δύσκολα(στα εύκολα όλοι εκεί είναι) θα μετριούνται στα δάχτυλα των χεριών σου.

Είσαι μικρός ακόμα, έχεις πάρει την απόφαση σου οπότε πήγαινε στο ΙΕΚ και εύχομαι να μη το μετανιώσεις όπως το μετανιώσαμε οι περισσότεροι.

Ξανα λέω οτι δεν πρόκειται να αφήσω την σχολή μου. Συνδυασμός και τον δυο θα γίνει. Όσον αφορά τους φίλους συμφωνώ οτι είμαι σε μια ηλικία που θα φανεί στο μέλλον ποιοι είναι πραγματικοί φίλοι και ποιοι οχι . Καθηγητές δεν ξέρω τι σχέση είχες μαζί τους , αλλά εγώ με αυτούς που είχα τους βλέπω σαν δικούς μου. Επίσης εσύ τι ΙΕΚ και πότε το τελείωσες; Αν επιτρέπεται ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ιεκ Ακμή το 2012 , όταν είχα πάει όλοι τα καλύτερα έλεγαν , όταν το μετάνιωσα ήτανε ήδη πολύ αργά  και εγώ ρωτούσα ανθρώπους που ήτανε στο χώρο των ΙΕΚ και έλεγαν τα καλύτερα, προφανώς με έβλεπαν μόνο ως "επιταγή" και τίποτα παραπάνω.

Τέλος πάντων όλα αυτά που σου αναφέρω δεν στα λέω με κακή πρόθεση ,απλώς σε μερικά θέματα έχω γίνει πιο καχύποπτος.

Εχεις ψαχτει τοσο πολυ οσο λες αλλα δεν καταλαβαινεις οτι τα logistics που λες αρχικα δεν μεταφράζονται "λογιστικά" που λες στη συνεχεια. Αν σε ενδιαφερουν τουριστικα και logistics εισαι στην καταλληλη σχολη, κανε την προσπαθεια σου να τελειωσεις και ασε τις δικαιολογιες.

• Like 1

52 λεπτά πριν, zenwalk23 είπε

Εχεις ψαχτει τοσο πολυ οσο λες αλλα δεν καταλαβαινεις οτι τα logistics που λες αρχικα δεν μεταφράζονται "λογιστικά" που λες στη συνεχεια. Αν σε ενδιαφερουν τουριστικα και logistics εισαι στην καταλληλη σχολη, κανε την προσπαθεια σου να τελειωσεις και ασε τις δικαιολογιες.

Δεν θα αφήσω την σχολή ξανά τονίζω. Συμφωνώ οτι ένα πτυχίο ΑΕΙ καλώς ή κακώς ανοίγει πόρτες και ειδικότερα της διοίκησης . Θα προσπαθήσω απλά να το συνδυάσω και αν δω οτι δεν βγαίνει με το ΙΕΚ προφανώς θα το αφήσω γιατί πολύ σωστά το ΑΕΙ έχει προτεραιότητα. Ούτως ή άλλως στις μέρες μας και με τα διάφορα μέσα και τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες των πανεπιστημίων ακόμα και να μην πηγαίνεις πολύ στην σχολή έχεις την δυνατότητα να έχεις επαφή. Γιατί και προ κοβιντ έτσι διαβάζανε αρκετοί φοιτητές . Όπως και εγώ στο 1ο εξάημηνο παρόλο που πήγαινα καθημερινά στο πανεπιστήμιο δεν κατάφερα να φτιάξω καλές σημειώσεις και διάβαζα απο αυτά. Όπως και να έχει ευχαριστώ σε όσους απαντήσανε ακόμα και αν είχαν αντίθετες απόψεις. Εδώ δεν τσακωνόμαστε , απλά λέμε ο καθένας την άποψη του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...