Chris_BMW Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 2 ώρες πριν, insomniac01 είπε Ξαναλέω τα cookies και ένα username αρκουν. Οποιος ξερει, ξερει. Εγώ που είμαι αφελής για εξήγησε μου πως με το username μου (που και αυτό ειναι δικλείδα ασφαλείας και δεν μοιράζεται, πες όμως πως το βρήκες με κάποιο τρόπο ) και τα … cookies θα βρεις τον κωδικό για το τραπεζικό λογαριασμό Αλήθεια τωρα ;; 1
LIGHT1NG Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 AltServer and Signulous has enter the chat. Meanwhile at Apple:Chat muted.
NotAliki177 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 hours ago, Tlykog said: Απο ποτε η ασφάλεια και το ανοικτό λογισμικό δεν πάνε μαζί; Να θυμισω οτι οι περισσοτεροι servers τρεχουν λογισμικό ανοικτού κώδικα; ... Άστο θα καραφλιάσεις... οι περισσότεροι είναι απλά "ότι πει η Apple" με μηδενική κριτική ικανότητα. Γενικά μιλάω, όχι για το παιδί που έκανες quote. 9 hours ago, ntinosterpsis said: Αν και αντιπαθώ την Apple ,οφείλω να πω ότι έχει ένα δίκιο,όχι όμως ότι νοιάζεται για την ασφάλεια του χρήστη. ... Με το συμπάθιο αλλά αυτά που λέει η Apple είναι π***πες. Το side loading είναι το λιγότερο... γιατί σε ένα store με εκατομμύρια εφαρμογές είναι εύκολο να περάσει και μια "κακή" εφαρμογή. Το θέμα είναι το λειτουργικό να μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε είδους εφαρμογή να μην μπορεί να "μπαίνει" όπου θέλει. Επίσης το side loading απαιτεί να πας στις ρυθμίσεις και να το ενεργοποιήσεις. Δεν είναι On by default. θέλεις να μου πεις δηλαδή ότι το 99,999% των χρηστών εκεί έξω ξέρουν; ... εγώ θα σου πω ότι το 99,999% δεν ενδιαφέρονται καν να κάνουν side loading... Ούτε καν αυτοί οι λίγοι δεν ασχολούνται πλέον... το side loading έχει χρησιμότητα μόνο αν έχεις πχ καμιά πολύ παλιά συσκευή και δεν μπορείς καν να μπεις play store. Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2021 από NotAliki177 1
AtiX Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 10 ώρες πριν, Tlykog είπε Απο ποτε η ασφάλεια και το ανοικτό λογισμικό δεν πάνε μαζί; Να θυμισω οτι οι περισσοτεροι servers τρεχουν λογισμικό ανοικτού κώδικα; Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτό το δίλημμα. Το μεγαλυτερο κενό ασφαλείας σε κάθε σύστημα βρίσκεται αναμεσα απο την οθόνη του και την καρέκλα. Θα είναι καλυτερα να υπαρχουν σωστότερα ενημερωμένοι χρήστες παρα περιορισμοί στο λειτουργικό. Εχουμε γεμίσει απο τεχνολογικά αναλφαβητους ανθρώπους που χρησιμοποιούν συσκευές τεχνολογίας 16 ώρες την ημερα χωρίς να ξέρουν καν τα βασικά. Δε μιλάω φυσικά για τα τεχνικά κομματια, αλλά πχ υπαρχουν σήμερα χρήστες που πιστεύουν ότι το κινητό τους έχει 116 ιούς και κανοντας κλικ στο κατάλληλο κουτάκι και στη συνέχεια βάζοντας το νουμερο του κινητού τους, ενα πρόγραμμα μέσω browser θα τους καθαρίσει το κινητό... Σε αυτους όλοι αυτοι οι περιορισμοί της Apple είναι σωτήριοι γιατί τους επιτρέπουν να χρησιμοποιούν τεχνολογία με το μικρότερο δυνατό κίνδυνο. Δεν λέω οτι οι χρήστες Apple είναι τετοιοι. Απλα γι αυτους το iOS είναι πολύ καλύτερη επιλογή... Δυστυχώς οι περισσοτεροι απο αυτους επιλέγουν Android και εκεί αρχίζουν τα θέματα περί ασφάλειας... Να θυμίσω ότι το Google Android δεν είναι ανοικτού κώδικα. Το android (AOSP) είναι. Ο παραλληλισμός με το Nokia έγινε για να πω ότι το να αφαιρεις δυνατότητες απο το λειτουργικό και να περιορίζεις τον χρηστη, προφανώς και δημιουργεί πιο ασφαλές λειτουργικό. Δεν είναι μαγικό. Ότι βολευει τον καθένα. Βρε μάτια μου γιατί εκτίθεσαι??? Βρες μου έναν server που να μην είναι χιλιοκλειδωμένος και που μπορεί ο κάθε χρήστης να κάνει και να εγκαθιστά οποιαδήποτε εφαρμογή του κατέβει… άλλο ανοικτού κώδικα, άλλο ανοικτό λειτουργικό… ΥΓ: μου αρέσει που κατηγορείς τους άλλους για τεχνολογικό αναλφαβητισμό… 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Φυσικά και δεν είναι έτσι. Υπάρχει προειδοποίηση στο android την οποία εν γνώση του ο χρήστης παραβαίνει. Ο λόγος που εγκατέλειψα το ios είναι οι περιορισμοί του.
NotAliki177 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 1 hour ago, AtiX said: Βρε μάτια μου γιατί εκτίθεσαι??? Βρες μου έναν server που να μην είναι χιλιοκλειδωμένος και που μπορεί ο κάθε χρήστης να κάνει και να εγκαθιστά οποιαδήποτε εφαρμογή του κατέβει… άλλο ανοικτού κώδικα, άλλο ανοικτό λειτουργικό… ΥΓ: μου αρέσει που κατηγορείς τους άλλους για τεχνολογικό αναλφαβητισμό… Hello , ομολογώ πως αν διάβαζα αυτό το μήνυμα από άλλον χρήστη θα λεγα "εσείς οι φανς παίζετε με τις λεξεις..."... φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι το "ανοικτό λειτουργικό" δεν έχει να κάνει με το αν είναι ανοιχτού κώδικα ή όχι; σύμφωνα με τα λεγόμενά σου... σορρυ αλλά το android ανοιχτού κώδικα είναι δεν ήταν ποτέ "ανοικτό λειτουργικό" όπως το εννοείς εσύ.
AtiX Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε Hello , ομολογώ πως αν διάβαζα αυτό το μήνυμα από άλλον χρήστη θα λεγα "εσείς οι φανς παίζετε με τις λεξεις..."... φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι το "ανοικτό λειτουργικό" δεν έχει να κάνει με το αν είναι ανοιχτού κώδικα ή όχι; σύμφωνα με τα λεγόμενά σου... σορρυ αλλά το android ανοιχτού κώδικα είναι δεν ήταν ποτέ "ανοικτό λειτουργικό" όπως το εννοείς εσύ. Βρε σύ απαντώ στον tlykog ο οποίος νομίζει ότι οι servers τρέχουν κάποιο κοινό είδος, ανοιχτού, λειτουργικού και δεν έχουν κανένα κλείδωμα ως προς του τι θα εγκαταστήσει ο κάθε ένας ακόμα και του admin… Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε αυτό, για να συνεχίζουμε την συζήτηση…? Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2021 από AtiX 1
dieksodo Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 ΣΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩπα οχι οτι η ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΩΝ δεν θα ηταν στη λαθος πλευρα της ιστοριας ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ το θεμα εγγυηση χακαρισματος δεδομενων τωρα και με τις ευλογιες της ΕΕ "για το καλο του καταναλωτη" παντα χχααχαχχαχαχαχα ρε παιδια αυτοι ετσι οπως πανε θα περασουν νομο στις βρυξελλες για ποια αρθρα θα εγκρινονται στο ινσομνια τι μπουρδ$#)&ο ειναι αυτο
Choulio Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, xristos97 είπε Την επιλογη λεμε να εχεις, δεν θα χαθει το συμπαν αν εχεις επιλογες. Εχεις σε τοσα αλλα πραγματα επιλογες, αυτο σε πειραξε; Ωραία επειδή πολύ βλέπω να παίζει αυτή η ατάκα. Εγώ μπορώ να έχω το δικαίωμα να χρησιμοποιώ ένα χιλιοκλειδωμένο λειτουργικό; Γιατί πρέπει να είμαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιώ ανοιχτό λειτουργικό επειδή αυτό αρέσει σε σένα; 13 ώρες πριν, Tlykog είπε Δε χάνεις εγγύηση με το sideload, αλλά δεν μπορείς να το στειλεις να στο αποκαταστήσουν δωρεάν, γιατί η βλάβη έγινε με υπαιτιότητα του χρήστη και.όχι απο κατασκευαστικό ελάττωμα. Δεν θέλω να σε αγχώσω αλλά το κομμάτι με bold ειναι απλα ενας περιφραστικος τροπος να πεις οτι χανεις την εγγύηση. Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2021 από Choulio 1
xristos97 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 14 λεπτά πριν, Choulio είπε Ωραία επειδή πολύ βλέπω να παίζει αυτή η ατάκα. Εγώ μπορώ να έχω το δικαίωμα να χρησιμοποιώ ένα χιλιοκλειδωμένο λειτουργικό; Γιατί πρέπει να είμαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιώ ανοιχτό λειτουργικό επειδή αυτό αρέσει σε σένα; Δεν θέλω να σε αγχώσω αλλά το κομμάτι με bold ειναι απλα ενας περιφραστικος τροπος να πεις οτι χανεις την εγγύηση. Τι δεν καταλαβες απο αυτο που εγραψα, για επιλογη μιλαω. Επισης υπαρχει ηδη αυτην η επιλογη απλα ειναι πολυ περιοριστικη γιατι χρειαζεσαι developer account. Για κατι παρομοιο μιλαω, απλα χωρις τους περιορισμους του developer account. Επειδη δεν το θες εσυ δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν ατομα που το θελουν. Κανετε λες και σας προσβαλα τιποτα ιερο, sheesh.
NotAliki177 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 39 minutes ago, Choulio said: Ωραία επειδή πολύ βλέπω να παίζει αυτή η ατάκα. Εγώ μπορώ να έχω το δικαίωμα να χρησιμοποιώ ένα χιλιοκλειδωμένο λειτουργικό; Γιατί πρέπει να είμαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιώ ανοιχτό λειτουργικό επειδή αυτό αρέσει σε σένα; Δεν θέλω να σε αγχώσω αλλά το κομμάτι με bold ειναι απλα ενας περιφραστικος τροπος να πεις οτι χανεις την εγγύηση. δεν χάνεις καμία εγγύηση με side loading. Μάλλον το μπερδεύει με flashing custom roms. εκεί δεν ξέρω τι παίζει.
Choulio Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 42 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε δεν χάνεις καμία εγγύηση με side loading. Μάλλον το μπερδεύει με flashing custom roms. εκεί δεν ξέρω τι παίζει. Και 'γώ αυτό ήξερα. Σε κάθε περίπτωση αυτό που περιγράφει είναι απώλεια εγγύησης
Tlykog Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, Choulio είπε Ωραία επειδή πολύ βλέπω να παίζει αυτή η ατάκα. Εγώ μπορώ να έχω το δικαίωμα να χρησιμοποιώ ένα χιλιοκλειδωμένο λειτουργικό; Γιατί πρέπει να είμαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιώ ανοιχτό λειτουργικό επειδή αυτό αρέσει σε σένα; Δεν θέλω να σε αγχώσω αλλά το κομμάτι με bold ειναι απλα ενας περιφραστικος τροπος να πεις οτι χανεις την εγγύηση. Δεν χάνεις εγγύηση στο hardware. Απλά δεν αποκαθίσταται η βλάβη σε software.
Choulio Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Tlykog είπε Δεν χάνεις εγγύηση στο hardware. Απλά δεν αποκαθίσταται η βλάβη σε software. Άρα χάνεις την εγγύηση
Tlykog Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, AtiX είπε Βρε μάτια μου γιατί εκτίθεσαι??? Βρες μου έναν server που να μην είναι χιλιοκλειδωμένος και που μπορεί ο κάθε χρήστης να κάνει και να εγκαθιστά οποιαδήποτε εφαρμογή του κατέβει… άλλο ανοικτού κώδικα, άλλο ανοικτό λειτουργικό… ΥΓ: μου αρέσει που κατηγορείς τους άλλους για τεχνολογικό αναλφαβητισμό… Ποιο λειτουργικό linux τρεχουν οι servers; Ubuntu server; Debian; Arch; Όλα είναι ανοικτά και ανοικτού κωδικα. Ελπίζω όταν λες "ανοικτα" να μην έννοιες χωρίς δικλείδες ασφαλειας., γιατί δεν ισχύει. Παρόλα αυτά δε μπορώ να καταλάβω την επιθετικότητα. Δε δήλωσαν ποτέ ότι είμαι τεχνικός υπολογιστών και έγφαψα ξεκάθαρα τί εννοώ τεχνολογικό αναλφαβητισμό. Δεν ήξερα ότι η γνώση λειτουργικών για servers ανήκει στη βασική γνώση... Γράψε μου εσύ τί πιστεύεις πανω στο θέμα χωρίς χαρακτηρισμούς και προσβολές παρακαλώ. 18 λεπτά πριν, Choulio είπε Άρα χάνεις την εγγύηση Η εγγύηση πχ αν εμφανίσει βλάβη στη οθόνη ή στην κάμερα δεν χάνεται. Εκτός αυτού μπορείς και μόνος σου, αν γνωρίζεις κάποια πραγματα, να αποκαταστάσεις την βλάβη στο software. 3 ώρες πριν, AtiX είπε Βρε σύ απαντώ στον tlykog ο οποίος νομίζει ότι οι servers τρέχουν κάποιο κοινό είδος, ανοιχτού, λειτουργικού και δεν έχουν κανένα κλείδωμα ως προς του τι θα εγκαταστήσει ο κάθε ένας ακόμα και του admin… Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε αυτό, για να συνεχίζουμε την συζήτηση…? Όχι. Ποτε δεν έγραψα ή υπονόησα κάτι τέτοιο. Προφανώς και έχουν ενσωματωμένες επιπλέον δικλείδες ασφαλείας. Το λειτουργικό (ανοικτό/κλειστό) δεν επηρεάζει την ασφάλεια. Το ίδιο και το αν είναι ανοικτού/κλειστού κώδικα. Αυτό λέω. 27 λεπτά πριν, Choulio είπε Και 'γώ αυτό ήξερα. Σε κάθε περίπτωση αυτό που περιγράφει είναι απώλεια εγγύησης Συμφωνώ,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ HARDWARE. Αυτό του είπα. Δεν χάνεις πλήρως την εγγύηση. 1 ώρα πριν, NotAliki177 είπε δεν χάνεις καμία εγγύηση με side loading. Μάλλον το μπερδεύει με flashing custom roms. εκεί δεν ξέρω τι παίζει. Σε κάποιες εταιρείες, πχ oneplus μπορείς να βάλεις custom rom και η εγγύηση στο hardware ισχύει κανονικά. Σε άλλες πχ Samsung στην ακυρώνουν πλήρως. 18 λεπτά πριν, Choulio είπε Άρα χάνεις την εγγύηση Όχι. Δεν τη χάνεις. Περιορίζεται στις κατασκευαστικές βλαβες, που είναι και οι πιο σοβαρές και συνηθισμένες. Σε Oneplus πχ μπορείς να βάλεις ακόμα και custom rom και σε περιπτωση κατασκευαστικού ελαττώματος το πας και το φτιάχνουν ΜΕ ΤΗΝ CUSTOM ROM περασμένη μέσα κανονικά. Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2021 από Tlykog
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα