papp0us Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 47 λεπτά πριν, billdanos είπε Σιγά πια! Λες και κυκλοφορούν στη χώρα μας... 😛 Ας το θεωρήσουμε εντελώς ατυχές το σχόλιο, γιατί ακόμα και για μπιλντάνο είναι βαρύ. Π 1
filip123go Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 53 λεπτά πριν, billdanos είπε Σιγά πια! Λες και κυκλοφορούν στη χώρα μας... 😛 Nαι γιατί η Apple ειδικά για Ελλάδα την έβγαλε την ανακοίνωση (η οποία δεν είναι ψευδής) .
bigballon Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 μου έχει λείψει τρομερά το adquard pro που με τρεισήμισι ευρω σου έβγαζε μια για πάντα όποιο μπανερ και διαφήμιση υπήρχε σε οποιαδήποτε εφαρμογή, άντεξε μέχρι και το 14.4.2, μετά πάπαλα. πολύ θα ήθελα να το ξαναδώ και ας πλήρωνα 100 ευρω. αλλα η αππλε απαγόρεψε το VPN. ναι σε αυτή την περίπτωση αν και εφόσον ήταν ασφαλή εφαρμογή θα την έβαζα και εκτός apple store. 2
insomniac01 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Σαν χρήστης iOS μπορώ να πω ότι ούτε το ένα είναι ασφαλές ΟΥΤΕ το άλλο. Ίσως είναι λίγο παραπάνω το iOS, κάτι που όμως μπορεί να αλλάξει τούμπαλιν όμως αν ο χρήστης του Android έχει μια βασική γνώση για cybersecurity. Με αλλα λογια αν γνωριζεις απο ethical hacking etc το Android ειναι μονοδρομος. Αν εισαι απλως καθημερινος χρηστης το iOS ισως/μαλλον ειναι καλυτερο. Αν εισαι ασχετος με την τεχνολογια εισαι καμμενος ετσι και αλλιως. Αυτα. Για να το πω πιο απλά. Με cookies και username μπορει καποιος να μπει στο λογαριασμο της τραπεζας σου ακομα και με 2FA. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2021 από insomniac01
jadawin Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, Chris_BMW είπε Μα το θέμα εδώ δεν είναι για αυτούς που ξέρουν να οδηγάνε (οι οποίοι πίστεψε με είναι ελάχιστοι και κυριολεκτικά και μεταφορικά ) είναι γιαυτους που ΔΕΝ ξέρουν να οδηγάνε αλλά παρόλα αυτά το κάνουν .😉 Μα, όσοι δεν ξέρουν να οδηγάνε δεν παίρνουν αυτοκίνητο. Η γυναίκα μου, για παράδειγμα, δεν έχει ιδέα ότι μπορεί να κατεβάσει εφαρμογές εκτός του επίσημου Android play store. Εγώ πάλι.... δεν χρησιμοποιώ καν Google play services. 1
xristos97 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 16 λεπτά πριν, insomniac01 είπε Σαν χρήστης iOS μπορώ να πω ότι ούτε το ένα είναι ασφαλές ΟΥΤΕ το άλλο. Ίσως είναι λίγο παραπάνω το iOS, κάτι που όμως μπορεί να αλλάξει τούμπαλιν όμως αν ο χρήστης του Android έχει μια βασική γνώση για cybersecurity. Με αλλα λογια αν γνωριζεις απο ethical hacking etc το Android ειναι μονοδρομος. Αν εισαι απλως καθημερινος χρηστης το iOS ισως/μαλλον ειναι καλυτερο. Αν εισαι ασχετος με την τεχνολογια εισαι καμμενος ετσι και αλλιως. Αυτα. Για να το πω πιο απλά. Με cookies και username μπορει καποιος να μπει στο λογαριασμο της τραπεζας σου ακομα και με 2FA. Θα ελεγα πολυ πιο ασφαλες ειναι το ios. Στο android με δυο κλικ κανεις sideload, δηλαδη ενας scammer θα μπορουσε πολυ ευκολα να βαλει καποιον απειρο χρηστη να εγκαταστησει malware. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι το sideloading ειναι κακο. Μπορω να σκεφτω ενα σωρο τροπους για να το κανεις με ασφαλεια και σιγουρα στην apple & google ξερουν ακομη καλυτερα, αλλα δεν το κανουν...
fytotech Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Έχω τρελή ιδέα και ψάχνω για χρηματοδότηση. Θα κάνουμε ένα κινητό που δε θα κάνει sideloading ΑΛΛΆ δε θα κάνει ΟΎΤΕ κανονική εγκατάσταση από το store μας. Εκεί να δεις. Η ΑΠΌΛΥΤΗ ασφάλεια! Όποιος θέλει ας μου στείλει pm. Εγγύηση η αξιολογήσεις μου.
Retromaniac Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, insomniac01 είπε Σαν χρήστης iOS μπορώ να πω ότι ούτε το ένα είναι ασφαλές ΟΥΤΕ το άλλο. Ίσως είναι λίγο παραπάνω το iOS, κάτι που όμως μπορεί να αλλάξει τούμπαλιν όμως αν ο χρήστης του Android έχει μια βασική γνώση για cybersecurity. Με αλλα λογια αν γνωριζεις απο ethical hacking etc το Android ειναι μονοδρομος. Αν εισαι απλως καθημερινος χρηστης το iOS ισως/μαλλον ειναι καλυτερο. Αν εισαι ασχετος με την τεχνολογια εισαι καμμενος ετσι και αλλιως. Αυτα. Για να το πω πιο απλά. Με cookies και username μπορει καποιος να μπει στο λογαριασμο της τραπεζας σου ακομα και με 2FA. Εννοείς να έχει κάνει remember device; Παρεμπιπτόντως, μου ήρθε αυτό στο μυαλό με την είδηση αύτη. Νομίζω ότι κολάει αρκετά καλά. Γιάννης Μηλιώκας - Για το καλό μου - YouTube Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2021 από Retromaniac
Choutas Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Ας επιτρέπει στην ΕΕ το sideloading και στον υπόλοιπο κόσμο ας το απαγορέψει.Το πρόβλημα τους είναι ότι ξέρει τι θέλει ο κόσμος και δεν το δίνει.
Tlykog Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Όταν η ασφάλεια περνάει σε άλλο επίπεδο... ...εντελώς απρόσβλητο από κακόβουλο λογισμικό... Λογική Apple. Δεν είναι το sideload ο κύριος λογος που το Android είναι λιγότερο ασφαλές, είναι οτι υπάρχει σε πολύ περισσότερες συσκευές. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2021 από Tlykog
AtiX Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 3 λεπτά πριν, Choutas είπε Ας επιτρέπει στην ΕΕ το sideloading και στον υπόλοιπο κόσμο ας το απαγορέψει.Το πρόβλημα τους είναι ότι ξέρει τι θέλει ο κόσμος και δεν το δίνει. Υπάρχει κάποια έρευνα που να λέει ότι οι χρήστες, πρόσεχε οι χρήστες, του iOS θέλουν sideloading? 5 λεπτά πριν, Tlykog είπε Όταν η ασφάλεια περνάει σε άλλο επίπεδο... ...εντελώς απρόσβλητο από κακόβουλο λογισμικό*... * λογική Apple. Μου θύμισες κάτι παιδάκια που κορόιδευαν το iPhone όταν πρωτοβγήκε συγκρίνοντας το με το παραπάνω κινητό… που είναι τα Nokia και που είναι το iPhone τώρα… 1
Tlykog Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, AtiX είπε Υπάρχει κάποια έρευνα που να λέει ότι οι χρήστες, πρόσεχε οι χρήστες, του iOS θέλουν sideloading? Εγώ είμαι ένας. Είχα iphone 6s και SE. Άνετα θα αγοραζα iphone αν μπορουσα να κάνω sideload μια εφαρμογή που να μου δείχνει πχ ποιες εφαρμογές τρέχουν στο παρασκήνιο και ποια δεδομένα μαζεύουν ή πχ πόσες εφαρμογές έχουν trackers και ποιους... Υπάρχει κάποια στο Appstore; Δεν υπάρχει ουτε καν στο playstore.... 14 λεπτά πριν, AtiX είπε Υπάρχει κάποια έρευνα που να λέει ότι οι χρήστες, πρόσεχε οι χρήστες, του iOS θέλουν sideloading? Μου θύμισες κάτι παιδάκια που κορόιδευαν το iPhone όταν πρωτοβγήκε συγκρίνοντας το με το παραπάνω κινητό… που είναι τα Nokia και που είναι το iPhone τώρα… Δεν έχω τέτοιο κώλυμα. Μια χαρά κινητά είναι. Δεν τα προτιμάω γιατί δεν πιστεύω κάτι που δε μπορω να διαπιστώσω ο ίδιος. Οι εταιρείες έχουν αποδείξει πολλές φορες στο παρελθόν οτι δεν είναι αξίες εμπιστοσύνης. Ειδικα για την ασφάλεια των χρηστών. Τα κλειστά λειτουργικά τα χρησιμοποιώ μονο απο αναγκη. Αυτό δε σημαίνει οτι αν αγοράσει κάποιος πχ ενα iphone κανει μια κακή επιλογή. Σε εμένα δεν αρεσει. Το αυτό και για τη MS. Για κάποιον που δε νοιάζεται για αυτό είναι πολύ καλες επιλογές. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2021 από Tlykog
AtiX Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 26 λεπτά πριν, Tlykog είπε Εγώ είμαι ένας. Είχα iphone 6s και SE. Άνετα θα αγοραζα iphone αν μπορουσα να κάνω sideload μια εφαρμογή που να μου δείχνει πχ ποιες εφαρμογές τρέχουν στο παρασκήνιο και ποια δεδομένα μαζεύουν ή πχ πόσες εφαρμογές έχουν trackers και ποιους... Υπάρχει κάποια στο Appstore; Δεν υπάρχει ουτε καν στο playstore.... Δεν έχω τέτοιο κώλυμα. Μια χαρά κινητά είναι. Δεν τα προτιμάω γιατί δεν πιστεύω κάτι που δε μπορω να διαπιστώσω ο ίδιος. Οι εταιρείες έχουν αποδείξει πολλές φορες στο παρελθόν οτι δεν είναι αξίες εμπιστοσύνης. Ειδικα για την ασφάλεια των χρηστών. Τα κλειστά λειτουργικά τα χρησιμοποιώ μονο απο αναγκη. Αυτό δε σημαίνει οτι αν αγοράσει κάποιος πχ ενα iphone κανει μια κακή επιλογή. Σε εμένα δεν αρεσει. Το αυτό και για τη MS. Για κάποιον που δε νοιάζεται για αυτό είναι πολύ καλες επιλογές. Αυτή είναι η άποψη σου η οποία, γνώμη μου, δεν είναι και η δημοφιλέστερη… Κανένας δεν θέλει να ελέγχει και να είναι ο κύριος υπεύθυνος για την ασφάλεια των συσκευών που χρησιμοποιεί. Οι περισσότεροι ενδιαφέρονται για την μέγιστη ασφάλεια με όσο το δυνατών πιο απλές, εύκολες και μη χρονοβόρες διαδικασίες… Αυτό πουλάει η Apple… 3
tsarouc Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 και ποιο επικερδές βεβαίως βεβαίως... Αν ήθελε να "προστατέψει" τους χρήστες, να έβαζε απλά μια ρύθμιση όπως και στο android που σε ρωτάει κάθε φορά ξεχωριστά για κάθε εφαρμογή που έχει κατεβάσει οτιδήποτε εκτός playstore καθώς και να έχει επιλογή ενεργοποίησης απενεργοποίησης sideloading όπως έχει το android. Αλλιώς ας αφήσει τις γελοίες ανακοινώσεις δεν μασάμε κουτόχορτο... 1
xristos97 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 37 λεπτά πριν, AtiX είπε Αυτή είναι η άποψη σου η οποία, γνώμη μου, δεν είναι και η δημοφιλέστερη… Κανένας δεν θέλει να ελέγχει και να είναι ο κύριος υπεύθυνος για την ασφάλεια των συσκευών που χρησιμοποιεί. Οι περισσότεροι ενδιαφέρονται για την μέγιστη ασφάλεια με όσο το δυνατών πιο απλές, εύκολες και μη χρονοβόρες διαδικασίες… Αυτό πουλάει η Apple… Την επιλογη λεμε να εχεις, δεν θα χαθει το συμπαν αν εχεις επιλογες. Εχεις σε τοσα αλλα πραγματα επιλογες, αυτο σε πειραξε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα