Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδια εχει χρησιμοποιησει κανεις τετοιο ανταπτορακι? Στην ουσια θελω σε παλιοτερο λαπτοπ που δεν εχει απευθειας Usbc υποδοχη, να του δημιουργησω μια αναμονη. Βρηκα αυτο αλλα ηταν αχρηστο

https://www.skroutz.gr/s/19498382/Baseus-USB-A-male-USB-C-female-CATJQ-A01.html

Ενω λεει data+charging απετυχε σε καθε τεστ που εκανα.

-Αφενος ουτε καν φορτιζει καμμια συσκευη που συνεδεσα, (samsung note/ipad pro). Δοκιμασα συνδεση σε laptop/power bank/wall charger. Καμια συσκευη και απο καμια πηγη.

-Στο λαπτοπ παλι αν συνδεσεις τις συσκευες ουτε τις φορτιζει, ουτε βλεπει το filesystem

-To μονο που καταφερα, ειναι να συνδεσω usbc ακουστικα (αυτα που ειχε μεσα η συσκευασια του Note) Και οκ, εβγαλαν ηχο στο λαπτοπ.

Οποτε γενικα μου βγηκε αχρηστο.

Εχετε εσεις καποιο αλλο δοκιμασμενο να προτεινετε? Επισης δε ξερω μηπως ειναι παλιο μοντελο (CATJQ-A01) γιατι λεει 2.4A στο ρευμα, ποτ τοσο διναν παλια, και usb2 εξοδο. Μηπως αυτο (CAAOTG-01) που λεει 5A και usb3 Κανει? Αλλα μη το ξαναπαιρνω και μπλεκω παλι με επιστροφες

https://www.skroutz.gr/s/16780187/Baseus-USB-A-male-USB-C-female-CAAOTG-01.html

EDIT: Σορρυ usb2 λεει και το δευτερο απλα δινει διπλασιο ρευμα..

Επεξ/σία από therock
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι 2,4A και 5A. Τα USB των υπολογιστών/ λάπτοπ μετά βίας δίνουν 1A.

Ενδεικτικά από το δικό μου:

Spoiler

Screenshot_20211020-122832_Gallery.jpg.c904a96b1d1c245798c6bbfc5a00aa44.jpg

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.

Τι ακριβώς θες να κάνεις? γιατί τόσο ρεύμα μόνο αν το βάλεις πάνω σε φορτιστή θα βρεις. 
Χρησιμοποιώ εδώ και 1 χρόνο το Satechi, αλλά το αγόρασα για να καλύψη το USB3.0 που ήθελα. 

Δημοσ.

Θελω να καλυψω καθε βασικο σεναριο σα να ειχα usbc σε υπολογιστη και φορτιστη. Η φορτιση απο υπολογιστη δε με νοιαζει αλλα οτι εχει 1Α η 1μιλιαμπερ ας το δωσει σε φορτιση

Ωστε αν εχω καποιο καινουριο αξεσουαρ με usbc να μπορω να το κουμπωσω στον υπολογιστη. Οτι και αν ειναι αυρο, ακουστικα κινητο σκληρος δισκος κτλ. Τα ακουστικα οκ τα επαιξε, το κινητο ομως δε το διαβαζει που υποτιθεται οτι κανει data passthrough

Και το ιδιο επισης και για τους φορτιστες. Πχ πηγα ταξιδι αρχες του μηνα. Ειχα παρει μαζι μου ενα power bank και ενα fast charger. Αλλα ξεχαστικα και κουβαληση μονο το καλωδιο του fast charger μαζι που ειναι usbc και στις 2 πλευρες. Οποτε το power bank βγηκε αχρηστο που εχει usb3 θυρα κανονικη ενω ειψα usbc καλωδιο.

Οποτε ξαναλεω θελω να χρησιμοποιηθει για καθε πιθανο σεναριο σαν να ειχα usbc θυρα

Ο satechi φαινεται υποσχομενος. Ειναι καλοπληρωμενα προιοντα και συνηθως κανουν τη δουλεια που θες. Τον εχεις δοκιμασει φιλες για τις περιπτωσεις που αναφερω? Κριμα να δωσω εμα δεκαρικο και να βρεθω παλι στον ιδιο παρονομαστη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, γιατι μπορεις να την απενεργοποιησεις? Αλλα ομοιως και στο ταμπλετ δε το φορτιζει

Επεξ/σία από therock
Δημοσ.
4 ώρες πριν, therock είπε

Ο satechi φαινεται υποσχομενος. Ειναι καλοπληρωμενα προιοντα και συνηθως κανουν τη δουλεια που θες. Τον εχεις δοκιμασει φιλες για τις περιπτωσεις που αναφερω?

Είναι υπερκοστολογιμένος, γιατί η εταιρία κρατάει τα "πρότυπα" που ζητάει η Apple και πλασάρεται ως Certified. 
Επειδή θα χρειαστώ 2ο adapter μέσα στο μήνα θα πήγαινα σε 
https://www.amazon.de/-/en/Syncwire-Adapter-Compatible-Samsung-MacBook/dp/B08QZ4LPTK/
Καλό το satechi αλλά είναι ακριβό για αυτά που δίνει. Κοστίζει όσο ένα καλό USBA to C καλώδιο. 

Μου περνάει κανονικά ρεύμα στα USB Dac που το έχω χρησιμοποιήσει αλλά δεν εμπιστεύομαι κανένα αντάπτορα να τον βάλω σε ρεύμα για φόρτιση. 

Η θύρα του λάπτοπ έχει όρια για USB3.0 τα 0.9Α και σε μερικές περιπτώσεις αν είναι Always ON / Charge θύρα περνάει 1.5A . 
To USB3.1 Gen 2  περνάει 2.4-3A ανάλογα το λάπτοπ. 

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, therock είπε

Ναι, γιατι μπορεις να την απενεργοποιησεις? Αλλα ομοιως και στο ταμπλετ δε το φορτιζει

Μήπως είναι χαλασμένο το καλώδιο ;;

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, dpolal είπε

Μήπως είναι χαλασμένο το καλώδιο ;;

Οχι τι χαλασμενο. Ολοκαινουριο καλωδιο ειναι και αυτο χρησιμοποιω με τον usbc φορτιστη μου

54 λεπτά πριν, Dr.Tesla είπε

Είναι υπερκοστολογιμένος, γιατί η εταιρία κρατάει τα "πρότυπα" που ζητάει η Apple και πλασάρεται ως Certified. 
Επειδή θα χρειαστώ 2ο adapter μέσα στο μήνα θα πήγαινα σε 
https://www.amazon.de/-/en/Syncwire-Adapter-Compatible-Samsung-MacBook/dp/B08QZ4LPTK/
Καλό το satechi αλλά είναι ακριβό για αυτά που δίνει. Κοστίζει όσο ένα καλό USBA to C καλώδιο. 

Μου περνάει κανονικά ρεύμα στα USB Dac που το έχω χρησιμοποιήσει αλλά δεν εμπιστεύομαι κανένα αντάπτορα να τον βάλω σε ρεύμα για φόρτιση. 

Η θύρα του λάπτοπ έχει όρια για USB3.0 τα 0.9Α και σε μερικές περιπτώσεις αν είναι Always ON / Charge θύρα περνάει 1.5A . 
To USB3.1 Gen 2  περνάει 2.4-3A ανάλογα το λάπτοπ. 

Αυτονπου λες ελλαδα δε μπορουμε να το βρουμε καπως

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, therock είπε

Αυτονπου λες ελλαδα δε μπορουμε να το βρουμε καπως

Μην περιμένεις να βρεις καλό από Ελλάδα. Ακόμα και το satechi δεν έχει τσιπάκι για να φορτίσει πάνω από τα 5Watt, το επιβεβαίωσα τώρα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/10/2021 στις 9:47 ΜΜ, therock είπε

γιατι μπορεις να την απενεργοποιησεις?

Σε εμένα, ναι:

Spoiler

724450732_20211021-003245_Devicecare.jpg.307a7634ef1d752b1428135aabc741dc.jpg

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Dr.Tesla είπε

Μην περιμένεις να βρεις καλό από Ελλάδα. Ακόμα και το satechi δεν έχει τσιπάκι για να φορτίσει πάνω από τα 5Watt, το επιβεβαίωσα τώρα.

Κατσε δηλαδη Passthrough για ρευμα δεν εχει? Δηλαδη εγω που το θελω κυριως για το σεναριο που ξεχαστω σε ταξιδι και κουβαλησω μονο usbc-usbc Καλωδιο, δεν κανει αυτη η κεφαλη για να μπει στο Powerbank?

Ενω το προηγουμενο που μου πες ειναι οκ

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, therock είπε

Κατσε δηλαδη Passthrough για ρευμα δεν εχει?

Δυστυχώς όχι. Θυμάμαι πόσο βλακείες είχα διαβάσει τότε, που δεν ήταν το ίδιο ξεκάθαρα τα specs, όχι πως τώρα είναι καλύτερα βέβαια.. 

Η φόρτιση πάνω από την ταχύτητα του USB spec χρειάζεται extra τσιπάκι που ελέγχει τη φόρτιση.
 image.png.960d7f94b94e113626b695f33fbf0018.png
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B07KCL8WZK

Αυτό που θες πρέπει να έχει οπωσδήποτε τσιπάκι. Αυτό συμβαίνει και σε πολλά ακριβά USB PD καλώδια της Anker από όσο γνωρίζω. 

H anker στο Amazon.de έχει 15-20% εκπτώσεις σε αρκετά καλώδια και φορτιστές. Ίσως είναι μία ευκαιρία να πάρεις 2-3 καλά πράγματα μαζί, μην φας τα μεταφορικά τσάμπα. 
Ειδικά κάτι Powerline III και GaN charger είναι πολύ καλής ποιότητας. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dr.Tesla είπε

Δυστυχώς όχι. Θυμάμαι πόσο βλακείες είχα διαβάσει τότε, που δεν ήταν το ίδιο ξεκάθαρα τα specs, όχι πως τώρα είναι καλύτερα βέβαια..

Η φόρτιση πάνω από την ταχύτητα του USB spec χρειάζεται extra τσιπάκι που ελέγχει τη φόρτιση.
 image.png.960d7f94b94e113626b695f33fbf0018.png
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B07KCL8WZK

Αυτό που θες πρέπει να έχει οπωσδήποτε τσιπάκι. Αυτό συμβαίνει και σε πολλά ακριβά USB PD καλώδια της Anker από όσο γνωρίζω.

H anker στο Amazon.de έχει 15-20% εκπτώσεις σε αρκετά καλώδια και φορτιστές. Ίσως είναι μία ευκαιρία να πάρεις 2-3 καλά πράγματα μαζί, μην φας τα μεταφορικά τσάμπα.
Ειδικά κάτι Powerline III και GaN charger είναι πολύ καλής ποιότητας.

Ευχαριστω μαν μου. Εσυ που πηρες τον syncwire, εχεις δοκιμασει σε χρηση με Powerbank και wall charger, να μου πεις με βεβαιοτητα οτι οντως κανει αυτο που θελω?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...