Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, xarisκαππα είπε

Καλησπέρα ούτε με iban email και όνομα δικαιούχου μπορούν έτσι ;

Χωρίς κωδικούς δεν μπορουν.

Και γενικότερα προσέχετε τι στοιχεία δίνετε.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, xarisκαππα είπε

Καλησπέρα ούτε με iban email και όνομα δικαιούχου μπορούν έτσι ;

Όχι, χρειάζονται τα στοιχεία σύνδεσης στον τραπεζικό λογαριασμό (internet banking).

Έχουν αλλάξει κατά πολύ τα δεδομένα πλέον και συνήθως απαιτεί και έγκριση εξουσιοδότησης από κινητή συσκευή.

Καλό είναι φυσικά να έχουμε και κάποιον κωδικό κόμπλεξ  και όχι τους τυπικούς κλασικούς επειδή θέλουμε να τον έχουμε στο μυαλό μας, γιατί είναι εύκολος.

Δημοσ.

Εγώ τις προάλλες έκανα επέκταση εγγύησης σε μία τηλεόραση LG και σαν τρόπο πληρωμής είχε IBAN, πιστωτική κάρτα ή κουπόνι, οπότε βάζω IBAN με τη λογική ότι θα επιβεβαιώσω την πληρωμή στο επόμενο βήμα, πράγμα που δε έγινε ποτέ. Μετά μου ήρθε e-mail που έλεγε ότι η πληρωμή θα γίνει μετά τις 15 μέρες από την αγορά.

Απορημένος εγώ, μήπως δεν κατάλαβα κάτι σωστά, παίρνω τηλέφωνο στην LG για μερικές διευκρινήσεις και με πληροφορούν ότι δεν έγινε κάτι λάθος κι ότι μπορούν να πάρουν τα χρήματα από το λογαριασμό μόνο με το IBAN. Όταν εξέφρασα την έκπληξή μου, ο ίδιος ο υπάλληλος μου είπε ότι ούτε ο ίδιος γνώριζε για κάτι τέτοιο πριν μπει στο συγκεκριμένο πόστο.

Άρα υπάρχει τρόπος να πάρουν λεφτά μόνο με το IBAN, τουλάχιστον αν είσαι εταιρία.

'Επεσα από τα σύννεφα για να πω την αλήθεια. Προφανώς δε ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να γίνει κάτι τέτοιο από κλέφτες, αλλά η πιθανότητα μάλλον υπάρχει, όσο μικρή κι αν είναι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsamo2 είπε

Εγώ τις προάλλες έκανα επέκταση εγγύησης σε μία τηλεόραση LG και σαν τρόπο πληρωμής είχε IBAN, πιστωτική κάρτα ή κουπόνι, οπότε βάζω IBAN με τη λογική ότι θα επιβεβαιώσω την πληρωμή στο επόμενο βήμα, πράγμα που δε έγινε ποτέ. Μετά μου ήρθε e-mail που έλεγε ότι η πληρωμή θα γίνει μετά τις 15 μέρες από την αγορά.

Απορημένος εγώ, μήπως δεν κατάλαβα κάτι σωστά, παίρνω τηλέφωνο στην LG για μερικές διευκρινήσεις και με πληροφορούν ότι δεν έγινε κάτι λάθος κι ότι μπορούν να πάρουν τα χρήματα από το λογαριασμό μόνο με το IBAN. Όταν εξέφρασα την έκπληξή μου, ο ίδιος ο υπάλληλος μου είπε ότι ούτε ο ίδιος γνώριζε για κάτι τέτοιο πριν μπει στο συγκεκριμένο πόστο.

Άρα υπάρχει τρόπος να πάρουν λεφτά μόνο με το IBAN, τουλάχιστον αν είσαι εταιρία.

'Επεσα από τα σύννεφα για να πω την αλήθεια. Προφανώς δε ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να γίνει κάτι τέτοιο από κλέφτες, αλλά η πιθανότητα μάλλον υπάρχει, όσο μικρή κι αν είναι.

Ακραίο μου φαίνεται...

Δημοσ.
6 ώρες πριν, tsamo2 είπε

Οταν βάλεις ιβαν και δώσεις εξουσιοδότηση σαφώς και μπορούν να πάρουν λεφτα, αυτό το κάνει το ππ εδώ και χρόνια.

Αυτο γίνεται και σε ολα τα ταμεία των διαφόρων επαγγελματικών ομάδων, και τραβάνε τις συνδρομές καθε μηνα. 

Δημοσ.

Μα αυτό είναι το θέμα, η μόνη πληροφορία που έβαλα για πληρωμή ήταν το iban, απλά προσωπικά στοιχεία και ένα e-mail.

Tι εμποδίζει κάποιον να κάνει ακριβώς το ίδιο με ξένο iban;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/9/2022 στις 5:44 ΜΜ, tsamo2 είπε

Μα αυτό είναι το θέμα, η μόνη πληροφορία που έβαλα για πληρωμή ήταν το iban, απλά προσωπικά στοιχεία και ένα e-mail.

Tι εμποδίζει κάποιον να κάνει ακριβώς το ίδιο με ξένο iban;

Το ότι θα γίνει chargeback και θα χάσει τα χρήματα + θα πληρώσει πολλά έξοδα για το chargeback.

Εδώ και χρόνια υπάρχει σαν τρόπος πληρωμής, sepa direct debit λέγεται.

Χρησιμοποιείται σαν τρόπος πληρωμής σε paypal, amazon εταιρίες ρεύματος και τηλεπικοινωνιών και όχι μόνο...

Επεξ/σία από user2163
Δημοσ.

η μεγαλύτερη παπάρια είναι αυτή......ΙΒΑΝ για πληρωμή με εξουσιοδότηση......

το ΙΒΑΝ δεν το δίνουμε όπου ναναι όχι γιατί θα μας πάρουν χρήματα αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ξέπλυμα(δύσκολο τώρα γιατί το πήραν χαμπάρι οι τραπεζες)

και ποιος ο λόγος να δώσω ΙΒΑΝ και να μη δώσω μια πιστωτική ,χρεωστική.....

Δημοσ.

Βασικα, αν θελεις εσυ να πληρωσεις μια υπηρεσια/προιον απο μια εταιρια, γιατι να δωσεις "εντολη" με οποιοδηποτε τροπο να τραβηξουν αυτοι λεφτα απο 'σενα; Η επιλεγεις το ασφαλες περιβαλλον για πληρωμη με καρτα ειτε ζητας το iban τους και καταθετεις (με οποιο τροπο κρινεις πιο ασφαλη) εκει τα λεφτα. Καποιες μεγαλες αλυσιδες εχουν απο μονες τους ως επιλογη πληρωμης την καταθεση χρηματων σε δικο τους iban.
Αμα με κατι δεν αισθανεσαι ασφαλης, απεφυγε το. Αν δεν μπορεις να επιλεξεις αξιοπιστο (για 'σενα) τροπο πληρωμης, ας χασεις 200€ απο την προσφορα αν, πιστευεις, οτι υπαρχει μεγαλυτερος κινδυνος να χασεις ολα σου τα λεφτα μετα. Μονο για το αγχος που θα 'χεις για μερικες μερες μηπως εγινε καμια στραβη, δεν αξιζει. 

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Clytoceyx είπε

Βασικα, αν θελεις εσυ να πληρωσεις μια υπηρεσια/προιον απο μια εταιρια, γιατι να δωσεις "εντολη" με οποιοδηποτε τροπο να τραβηξουν αυτοι λεφτα απο 'σενα; Η επιλεγεις το ασφαλες περιβαλλον για πληρωμη με καρτα ειτε ζητας το iban τους και καταθετεις (με οποιο τροπο κρινεις πιο ασφαλη) εκει τα λεφτα. Καποιες μεγαλες αλυσιδες εχουν απο μονες τους ως επιλογη πληρωμης την καταθεση χρηματων σε δικο τους iban.
Αμα με κατι δεν αισθανεσαι ασφαλης, απεφυγε το. Αν δεν μπορεις να επιλεξεις αξιοπιστο (για 'σενα) τροπο πληρωμης, ας χασεις 200€ απο την προσφορα αν, πιστευεις, οτι υπαρχει μεγαλυτερος κινδυνος να χασεις ολα σου τα λεφτα μετα. Μονο για το αγχος που θα 'χεις για μερικες μερες μηπως εγινε καμια στραβη, δεν αξιζει. 

δεν υπαρχει αλυσιδα που να μην εχει λογαριασμο για να πληρωνουν οι πελατες...αλλο ομως το δικο τους και αλλο το δικο μου 

εντολη δινω στη τραπεζα οχι στην δημοσια υπηρεσια για αυτοματη εξωφληση λογαριασμων απο το ΙΒΑΝ μου

αυτο που λεει ο φιλος μας για παραταση εγγυησης οπου η LG ειχε σαν τροπο πληρωμης το ΙΒΑΝ του πελατη???? (μιλαμε για πληρωμη μετρητοις μιας υπηρεσιας) το δικο τους ΙΒΑΝ επρεπε να εχουν σαν τροπο εξωφλησης και οχι του πελατη και μου κανει εντυπωση

αν μπορει ας ανεβασει ο @tsamo2  ενα screen shot του συγκεκριμενου κομματιου που αναφερει τους τροπους πληρωμης

• Like 1
Δημοσ.

To site είναι εδώ αν θέλει να το δει και κάποιος μόνος του.

Βάζεις προιόν(στην περίπτωση μου OLED τηλεόραση) και ποσό αγοράς.

Σε βάζει να επιλέξεις το πακέτο που θες και μετά σε βγάζει σε αυτή την οθόνη.

Screenshot (27).png

Δημοσ.

να σας παρουν χρήματα με iban λίγο δύσκολο.

καθόλου δύσκολο όμως να αγοράζεις υπηρεσίες αν γνωρίζεις iban. δεν ζητάει καμια επιβεβαίωση.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsamo2 είπε

To site είναι εδώ αν θέλει να το δει και κάποιος μόνος του.

Βάζεις προιόν(στην περίπτωση μου OLED τηλεόραση) και ποσό αγοράς.

Σε βάζει να επιλέξεις το πακέτο που θες και μετά σε βγάζει σε αυτή την οθόνη.

Screenshot (27).png

στην επόμενη σελίδα ζήτησε κάτι άλλο ???να τσεκάρεις κάποια εξουσιοδότηση ???σίγουρα δεν θα επέλεγα το ΙΒΑΝ αλλά τη κάρτα.....έγινε η συναλλαγή,ολοκληρωθηκε???πήρες τηλέφωνο να κανείς επιβεβαίωση??

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, kostasbm είπε

στην επόμενη σελίδα ζήτησε κάτι άλλο ???να τσεκάρεις κάποια εξουσιοδότηση ???σίγουρα δεν θα επέλεγα το ΙΒΑΝ αλλά τη κάρτα.....έγινε η συναλλαγή,ολοκληρωθηκε???πήρες τηλέφωνο να κανείς επιβεβαίωση??

Πιστωτική κάρτα δεν έχω, οπότε επέλεξα iban με τη λογική ότι στην επόμενη σελίδα θα μου ζήταγε κάτι ή θα μου έλεγαν να στείλω αποδεικτικό πληρωμής. Αλλά μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων και το οκ, μου γράφει ολοκληρώθηκε η διαδικασία και μου ήρθαν στο e-mail έντυπα ολοκλήρωσης της διαδικασίας.

Παίρνω τηλέφωνο στην LG για επιβεβαίωση και μου λέει ότι όλα κομπλέ κι ότι δε χρειάζεται κάτι άλλο από τη μεριά μου, θα πάρουμε τα χρήματα την 15η μέρα από τη μέρα αγοράς.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...