Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, γνωριζετε αν μπορει καποιος να κλεψει χρηματα απο εναν τραπεζικο λογαριασμο ενω γνωριζει μονο το iban του λογαριασμου και το ονομα του δικαιουχου ή και συνδικαιουχου;

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, DespoinaP είπε

Καλησπερα, γνωριζετε αν μπορει καποιος να κλεψει χρηματα απο εναν τραπεζικο λογαριασμο ενω γνωριζει μονο το iban του λογαριασμου και το ονομα του δικαιουχου ή και συνδικαιουχου;

Όχι.

Αν ήταν έτσι θα μπαίναμε σε όλα τα καταστήματα e-shop που έχουν στην φόρα τα IBAN τους και το όνομα του δικαιούχου και δεν θα τους είχαμε αφήσει ούτε ευρώ…

Επεξ/σία από andreas1gr
  • Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, DespoinaP είπε

Αρα μονο με τους κωδικους ebanking ή τα στοιχεια της καρτας

ναι, αλλά και πάλι δύσκολο έως αδύνατο και αυτό μιας και όταν πας να αγοράσεις κάτι Online υπάρχει ισχυρή ταυτοποίηση με κινητό κτλ.

Δηλαδή ακόμα και να καταφέρει κάποιος να μπει στο ebnaking για να κάνει μια πληρωμή ή να στείλει ένα έμβασμα θα πρέπει να έχει το smartphone σου για να εκρίνει τη συναλλαγή

• Like 2
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, DespoinaP είπε

Κι ομως στου πατερα μου μπηκαν στο λογαριασμο και χωρις έγκριση απο το κινητο του εκαναν μεταφορες

Πες στον πατερα σου να πεταξει το κινητό και να πάρει ενα παλιο νοκια με πλήκτρα

• Like 2
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, DespoinaP είπε

Κι ομως στου πατερα μου μπηκαν στο λογαριασμο και χωρις έγκριση απο το κινητο του εκαναν μεταφορες

Τι πάτησε ο πατέρας σου;Για κοιτα τα σμς που εχει λάβει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, DespoinaP είπε

Ο λογαριασμος στον οποιο εγιναν ολα αυτα ηταν μηπως eurobank?

Γιατι δυστυχως εκει υπαρχει ενα τεραστιο κενο ασφαλειας, και μπορει να απενεργοποιηθει η εγκριση απο το κινητο στο τσακ μπαμ.

Δεν μπορουν φυσικα να σε κλεψουν γνωριζοντας μονο το iban.

Αν σου κλεψουν ομως κωδικους ebanking την εβαψες.

Επεξ/σία από crom251
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, crom251 είπε

Ο λογαριασμος στον οποιο εγιναν ολα αυτα ηταν μηπως eurobank?

Γιατι δυστυχως εκει υπαρχει ενα τεραστιο κενο ασφαλειας, και μπορει να απενεργοποιηθει η εγκριση απο το κινητο στο τσακ μπαμ.

Δεν μπορουν φυσικα να σε κλεψουν γνωριζοντας μονο το iban.

Αν σου κλεψουν ομως κωδικους ebanking την εβαψες.

Ναι αυτο ισχύει στην eurobank  αλλά απ' ότι θυμάμαι από προηγούμενη συζήτηση και από κάποιους που το δοκιμάσανε δεν μπορούνε να ολοκληρωθούν συναλλαγές που απαιτούν αποστολή ΟΤΡ στο κινητό

Επεξ/σία από teot
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, teot είπε

Ναι αυτο ισχύει στην eurobank  αλλά απ' ότι θυμάμαι από προηγούμενη συζήτηση και από κάποιους που το δοκιμάσανε δεν μπορούνε να ολοκληρωθούν συναλλαγές που απαιτούν αποστολή ΟΤΡ στο κινητό

Πως δεν μπορουν να ολοκληρωθουν αυτες οι συναλλαγες δεν το εχω τσεκαρει να πω την αληθεια. Ελπιζω να ισχυει ομως γιατι αλλιως μιλαμε για επιπεδο ασφαλειας της πλακας.

Αν το εχει τσεκαρει καποιος προσφατα ας ενημερωσει.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, crom251 είπε

Πως δεν μπορουν να ολοκληρωθουν αυτες οι συναλλαγες δεν το εχω τσεκαρει να πω την αληθεια. Ελπιζω να ισχυει ομως γιατι αλλιως μιλαμε για επιπεδο ασφαλειας της πλακας.

Αν το εχει τσεκαρει καποιος προσφατα ας ενημερωσει.

https://www.insomnia.gr/forums/topic/764955-αποζημιώσεις-phishing/page/6/?tab=comments#comment-58494559

Δημοσ.
Στις 20/10/2021 στις 11:31 ΠΜ, DespoinaP είπε

Δε γινεται ετσι απλα.Κι ομως.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...