Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάτοχος το dji mini 2, εδώ και μια εβδομάδα και το έχω "λιώσει" με απίστευτα πλάνα και φωτογραφίες που δεν περίμενα ποτέ να βγάλω αλλά επίσης πιστεύω σαν αρχάριος, μερικές φορές το πιέζω στα όρια μού (σύμφωνα με εμένα πάντα, για κάποιον που έχει εμπειρία ίσως να μην είναι καν στα όρια του) όπως να το πετάω 800μ- 1χλμ μακριά, πάνω σε βουνό , ανάμεσα σε μεγάλες η μικρές χαράδρες, πίσω από λοφακια, χαμηλά σε δέντρα η ανάμεσα σε δέντρα κτλ, αν και προσέχω.

Σημερα όμως είχα την πρώτη εμπειρία που με ταρακούνησε. Ήμουν μέσα σε μια χαράδρα ανάμεσα σε δύο βουνά, ένα ποτάμι και καταρράκτες να κρύβονται πίσω από ένα λοφακι στους πρόποδες του ενός βουνού. 

Το πέταξα στα 130μ ύψος και 300μ μακριά ώσπου χάθηκε το GPS και η επικοινωνία με το χειριστήριο, μόλις πέρασα πάνω από το λοφακι και κατέβηκα λίγο για να πιάσω τους καταρράκτες από ψηλά και ξαφνικά άρχισαν ένα σωρό ειδοποιήσεις στο χειριστήριο. Τα έχασα, είναι η αλήθεια χωρίς να βλέπω τίποτα, χωρίς να έχω ορατότητα του drone χωρίς τίποτα πανικοβληθηκα και πάτησα το RTH κουμπί και όμως γύρισε μετά από λίγα δευτερόλεπτα. 

Στην συνέχεια, έκανα κ πάλι κάποιες πτήσεις αν κ αυτή την φορά δεν ρίσκαρα να παω πίσω από λοφακια και τράβηξα αρκετά κ ωραία πλάνα. Η απορία μου είναι η εξής, ας πούμε βρίσκομαι στο σημείο Α και πετάω το drone σε ύψος 150μ. Μπροστά μου βρίσκετε ένα λοφακι 200μ. Ανεβαίνω και το προσπερνάω και κατεβαίνω σε ύψος 120-130μ. Ξαφνικά χάνετε το σήμα και πατάω το RTH. Το drone θα γυρίσει ευθεία και θα πέσει πάνω στο λοφακι, θα ακολουθήσει την διαδρομή που έκανε για να γυρίσει (δηλαδή θα στρίψει επιτόπου, θα πάρει το κατάλληλο ύψος και θα γυρίσει) η θα ανέβει στο σημείο που εχω ορίσει στις ρυθμίσεις (έχω βάλει 150μ) και θα γυρίσει σε αυτό το ύψος σε μια ευθεία γραμμή και αν βρεθεί κάποιο εμπόδιο όπως λοφακι θα πέσει πάνω? 

Δημοσ.

Αναλογα το Drone και τι αισθητηρες εχει, θα το κανει αυτο. Απο εκει και περα. Οταν θες να πεταξεις κοιτας το περιβάλλον και στο RTH βαζεις υψος αναλογα με τα εμποδια που υπαρχουν στην περιοχη. ΔΕΝ πετας πανω απο τα 120μ AGL γιατι ειναι και το οριο τον πολιτικών αεροσκαφών και δεν ξερεις που θα σου τυχει να περασει κατι και να γινει ατυχημα οπως επισης δεν πας σε αποσταση πανω απο 500μ γιατι εκτος του οτι δεν εχεις τις απαραίτητες αδειες απλα δεν το βλεπεις και απο οτι καταλαβαινω μονο προβληματα θα σου φερει ετσι πως το πετας. Ειδικα αν λες οτι πας πισω απο βουνο και το κατεβάζεις. Απο που περιμενεις να παρει σημα; Απο δορυφόρο; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...