Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα έχω αγοράσει έναν SSD SATA 240gb και έχω και έναν HDD 1TB. Τον αγόρασα για να bootarei πιο γρήγορα ο υπολογιστής πρέπει να μεταφέρω τα windows και αν ναι πως? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιον ασχοληθεί

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Paco23125 είπε

Καλησπέρα έχω αγοράσει έναν SSD SATA 240gb και έχω και έναν HDD 1TB. Τον αγόρασα για να bootarei πιο γρήγορα ο υπολογιστής πρέπει να μεταφέρω τα windows και αν ναι πως? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιον ασχοληθεί

θα κοιταξεις να βρεις ενα προγραμμα clone disk partition manager , acronis , easy us και θα τα μεταφερεις

ριξε και μια ματια εδω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, Paco23125 είπε

Καταρχήν και πριν κάνεις οτιδήποτε κοίτα στον 1ΤΒ δίσκο την συνολική χωρητικότητα που καταλαμβάνουν τώρα τα windows μαζί με τις εφαρμογές και τα προσωπικά σου αρχεία.

Αν ξεπερνάνε το μέγεθος του ssd τότε κάνεις εγκατάσταση από την αρχή αφήνοντας ένα μέρος των δεδομένων σου στον 1TB.
Aν πλησιάζουν το όριο του ssd τότε κάνεις ότι και ποιό πάνω.
Αν είναι μικρότερα, περίπου δηλαδή αν φτάνουν μέχρι το 50%-60% του ssd τότε κοιτάς την λύση του προγράμματος κλωνοποίησης που σου ανέφεραν αν και πολλά από αυτά τα προγράμματα έχουν πρόβλημα όταν οι ssd είναι υπερβολικά μικρότεροι από τους άλλους δίσκους και ακόμα και αν δεν έχεις τόσα πολλά δεδομένα θα αρνηθούν να κάνουν την αντιγραφή.

Θέλει λίγο ψάξιμο.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, dpolal είπε

Καταρχήν και πριν κάνεις οτιδήποτε κοίτα στον 1ΤΒ δίσκο την συνολική χωρητικότητα που καταλαμβάνουν τώρα τα windows μαζί με τις εφαρμογές και τα προσωπικά σου αρχεία.

Αν ξεπερνάνε το μέγεθος του ssd τότε κάνεις εγκατάσταση από την αρχή αφήνοντας ένα μέρος των δεδομένων σου στον 1TB.
Aν πλησιάζουν το όριο του ssd τότε κάνεις ότι και ποιό πάνω.
Αν είναι μικρότερα, περίπου δηλαδή αν φτάνουν μέχρι το 50%-60% του ssd τότε κοιτάς την λύση του προγράμματος κλωνοποίησης που σου ανέφεραν αν και πολλά από αυτά τα προγράμματα έχουν πρόβλημα όταν οι ssd είναι υπερβολικά μικρότεροι από τους άλλους δίσκους και ακόμα και αν δεν έχεις τόσα πολλά δεδομένα θα αρνηθούν να κάνουν την αντιγραφή.

Θέλει λίγο ψάξιμο.

Καλησπέρα και πάλι ξεπερνάνε το μέγεθος του SSD οπότε πρεπει να τα εγκαταστήσω ξανά από την αρχή αυτό θα γίνει με εξωτερικό flashaki ή με κάποιον άλλο τρόπο;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Paco23125 είπε

Καλησπέρα και πάλι ξεπερνάνε το μέγεθος του SSD οπότε πρεπει να τα εγκαταστήσω ξανά από την αρχή αυτό θα γίνει με εξωτερικό flashaki ή με κάποιον άλλο τρόπο;

Φλασάκι,

Kατεβάζεις το media creation tool από την MS και φτιάχνεις ένα στικάκι. (πρέπει να είναι 8GB τουλάχιστον)

Αποσυνδέεις τον παλιό δίσκο από το σύστημα και αφήνεις επάνω μόνο τον νέο ssd.

Κάνεις την εγκατάσταση και αφού ολοκληρώσεις μετά συνδέεις πάλι τον 1TB και διαμορφώνεις τα δεδομένα όπως σε βολεύει.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Paco23125 είπε

Αμα ξερεις να τα περνας μια χαρα μπαινουν απο το 1tb στον 240gb , κατεβασε το τελευταιο iso των win με το tool και βαλτα καθαρα

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Αμα ξερεις να τα περνας μια χαρα μπαινουν απο το 1tb στον 240gb , κατεβασε το τελευταιο iso των win με το tool και βαλτα καθαρα

Δυστυχώς δεν το ξέρω οπότε θα χρησιμοποιήσω την μέθοδο του φίλου επάνω. 

Δημοσ.

Υπάρχει και η δυνατότητα να μεταφέρετε τα δεδομένα του δίσκου σε κάποιο εξωτερικό δίσκο, αφού αντιγραφούν τα δεδομένα, τα διαγράφετε από τον βασικό δίσκο (κάντε και ένα defrag) και μετά από τη διαχείριση δίσκων κάνετε συρρίκνωση δίσκου στο μέγεθος του SSD και έτσι μπορείτε να κάνετε το clone.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Υπάρχει και η δυνατότητα να μεταφέρετε τα δεδομένα του δίσκου σε κάποιο εξωτερικό δίσκο, αφού αντιγραφούν τα δεδομένα, τα διαγράφετε από τον βασικό δίσκο (κάντε και ένα defrag) και μετά από τη διαχείριση δίσκων κάνετε συρρίκνωση δίσκου στο μέγεθος του SSD και έτσι μπορείτε να κάνετε το clone.

Ευκολακι του εβαλες ☺️

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τέρη ακομη και αν ειναι μεγαλυτερη η partition στον HDD, π.χ. 1ΤΒ,

αν όλα τα δεδομένα (ολα τα αρχεία/φακελοι) είναι π.χ. 180GB, τοτε μπορει να γινει αυτοματο resize με τον Acronis True Image, κατα την διαδικασια του cloning.

Οπότε αν μπορεσει να μεταφερει ενα μεγαλο ογκο αρχειων του HDD καπου αλλου π.χ. σε εξωτερικο δισκο, ωστε το συνολικο μεγεθος των αρχειων στον HDD να γινει μικρότερο απο 220GB (ιδανικα  μικρότερο απο 200GB - οσο πιο μικρο τοσο το καλυτερο, γιατι ο SSD δεν πρεπει να γεμιζει και πάντα πρεπει να μενουν π.χ. 40GB ελευθερα), τοτε το cloning γινεται εύκολα

Δυστυχως η δυσκολια ειναι στην μεταφορα/backup των αρχειων απο τον HDD στον εξωτερικο δισκο, και εν τελει η διαγραφη τους απο τον HDD

Επεξ/σία από duffyduck
  • Like 2
Δημοσ.

όλα καλά κλπ

Αφήστε τον φίλο να κάνει καθαρή εγκατάσταση στον SSD κα να κυλάνε όλα ρολόι

μετά drivers, μετά ΟΛΑ τα updates ΚΑΙ defender η άλλο AntiVirus αν δουλεύεις

μετά (με σβηστό ΗΥ) κουμπώνεις τον παλιό ως 2ο κ....μετά clopy - paste τα αρχεία κ εγκαταστάσεις προγράμματα

σιγά σιγά θα μάθεις, ξεκίνα από τα πολύ απλά κ μετά θα κάνεις κ κλώνους κλπ

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι και χρόνια πολλά σε όλους. Έκανα την καθαρή εγκατάσταση και μου ζήτησε επανεκκίνηση όταν την έκανα από τότε μου βγάζει blue screen  ξέρετε τι έχει συμβεί.?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Paco23125 είπε

Καλησπέρα και πάλι και χρόνια πολλά σε όλους. Έκανα την καθαρή εγκατάσταση και μου ζήτησε επανεκκίνηση όταν την έκανα από τότε μου βγάζει blue screen  ξέρετε τι έχει συμβεί.?

με ποιο iso εκανες εγκατασταση

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Paco23125 είπε

Με το windows media creation tool τα πέρασα σε φλασακι

ποιο iso  των win περασες εννοω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...