Προς το περιεχόμενο

Tcl 20l+ ή Realme 8;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στους φίλους του φόρουμ.

Ψάχνω για λογαριασμό φίλου μου να λύσω το γρίφο του τίτλου. Δεν ψάχνει φοβερά πράγματα & δίνει max 180 - 200€: απλή καθημερινή χρήση (δεν παίζει παιχνίδια ουσιαστικά), καλή αυτονομία, καλές φωτογραφίες για τα λεφτά που δίνει, και λειτουργικό που να μην σπάει νεύρα . Του απαγόρεψα επομένως να σκεφτεί Xiaomi :)

Ποιο από τα δύο λοιπόν; Βλέπω ότι τα προτείνετε συχνά για vfm, απλά κινητά, χωρίς πολλά προβλήματα.

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Κοίτα παρόλο που δεν υποστηρίζουμε τον mtk επεξεργαστή θα σου πω ότι το Realme κερδίζει στα σημεία.

Είναι πιο μικρό και μαζεμένο, Super AMOLED, καλύτερο σε φωτογραφίες,έχει σύστημα ψύξης λίγο πιο γρήγορα φόρτιση το λειτουργικό του είναι σε στιλ OnePlus.

Τώρα βέβαια καλό είναι να πάει να τα δει και από κοντά και τα δύο σε κάποια αλυσίδα.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο G95 είναι πιο καλύτερο cpu, επίσης το Realme μάλλον έχει καλύτερες κάμερες, είναι λίγο πιο μαζεμένο και έχει amoled οθόνη.

Ο 662 είναι παλιός, πόσο μάλλον σε 1-2 χρόνια, θα τον καλύψει για απλή χρήση μόνο αν έχει τις ίδιες απαιτήσεις, αλλιώς θα πρέπει να πάρει κάτι καλύτερο αργότερα.

Απο τον 720G και πάνω είναι αξιόλογα cpu που θα αντέξουν 2-3 χρόνια.

Σχετικά με το GPS του G95 δεν γνωρίζω, εξαρτάται το πόσο ενδιαφέρει κάποιον.

Θα συμφωνήσω με τον Gate123, το καλύτερο είναι να δεί και τα 2 απο κοντά αν υπάρχουν, ή έστω σε βίντεο.Μάλλον τότε θα διαλέξει το Realme.

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ και τους δύο.

Το Tlc  το έχει δει, του αρέσει παρότι μεγάλο. Το έχει γνωστή του, για την ώρα πάει πολύ smooth. Θα του πω να βρει και το άλλο να τα συγκρίνει εμφανισιακά.

Φοβάμαι λίγο τον mtk κι εγώ, που δυστυχώς χρίστηκα τεχνικός σύμβουλος της όλης φάσης. Για το GPS ειδικά που έχω διαβάσει ότι το χάνει...

Δεν έχει nfc  to Realme;;

Από μπαταρία ξέρουμε τίποτα;

Ενημερώσεις Android & ασφαλείας; Βρίσκω info για το Tlc, όχι όμως για το Realme.

Βοηθήστε σε ότι μπορείτε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και οι δύο εταιρείες είναι πολύ καλές, εγώ επειδή έχω κινητό TCL και είμαι πολύ ευχαριστημένος, σε συνιστώ να πάρεις το 20L+ η το 20 5G, και τα δύο έχουν ίδια τιμή. Το 5G έχει καλύτερο, γρηγορότερο και 5G επεξεργαστή, ενώ το L+ έχει καλύτερες κάμερες και λίγο μεγαλύτερη μπαταρία. Το λειτουργικό είναι καθαρό Android με κάποιες εφαρμογές της TCL που αν δεν της θέλεις μπορείς να της βγάλεις, χωρίς κολλήματα και προβλήματα και τακτικές ενημερώσεις. Η μπαταρία κρατάει μια μέρα με βαριά και συνεχείς χρήση. Αξίζουν τα λεφτά τους και τα δύο.

Επεξ/σία από CaptainChris
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Oxénos είπε

Ευχαριστώ και τους δύο.

Το Tlc  το έχει δει, του αρέσει παρότι μεγάλο. Το έχει γνωστή του, για την ώρα πάει πολύ smooth. Θα του πω να βρει και το άλλο να τα συγκρίνει εμφανισιακά.

Φοβάμαι λίγο τον mtk κι εγώ, που δυστυχώς χρίστηκα τεχνικός σύμβουλος της όλης φάσης. Για το GPS ειδικά που έχω διαβάσει ότι το χάνει...

Δεν έχει nfc  to Realme;;

Από μπαταρία ξέρουμε τίποτα;

Ενημερώσεις Android & ασφαλείας; Βρίσκω info για το Tlc, όχι όμως για το Realme.

Βοηθήστε σε ότι μπορείτε.

Όπως και το TCL έτσι και το Realme είναι και αυτό στο ίδιο λειτουργικό.

Ναι για GPS ο MTK δεν είναι και ότι καλύτερο.

Ο SD από την μία είναι ο πιο αξιόπιστος.

NFC έχει από ότι βλέπω.

Ραδιόφωνο δεν έχει.

• Like 1
Δημοσ.

Thx!

Είδα το απόγευμα για λίγο το Tcl 20l+ που έχει η κοπέλα και μου άρεσε. Άνοιξα ταυτόχρονα ό,τι εφαρμογή έχει εγκατεστημένη και δεν κατάλαβε τίποτα. Ωραία οθόνη, πολύ καλός ο στερεοφωνικός ήχος, καμία διαφήμιση πουθενά και bloatware στο μίνιμουμ. Έχει και την τελευταία ενημέρωση ασφαλείας & nfc, όχι ραδιόφωνο. Για νορμάλ χρήση φαίνεται πολύ καλό.

Για το Realme 8 δεν βρίσκω στο επίσημο site τους nfc & ραδιόφωνο και κυρίως πρόγραμμα ενημερώσεων... (Το Tlc θα πάρει Android 12 και ενημερώσεις ασφαλείας ως Απρίλιο 2023). Μπορεί να το δούμε από κοντά βέβαια και να μας ρίξει με την super amoled 😉

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ραδιόφωνο δεν έχει κανένα Realme.

Όσο για nfc μπες στο εγχειρίδιο του ανάλογου Realme από το επίσημο σάιτ

https://www.realme.com/eu/support/user-manuals 

Νομίζω έχει.

Για ενημερώσεις πιστεύω ότι όπως και το tcl με καθαρό android δεν θα υπάρχει θέμα.

Επεξ/σία από GATE123
  • Like 1
Δημοσ.

Εντάξει, το ραδιόφωνο το ξεχνάμε. Στο link μου ανοίγει λιτά quick guides ουσιαστικά, αλλά τουλάχιστον nfc φαίνεται όντως να έχει.

Ευχαριστώ φίλε μου, θα επανέλθω με νέες απορίες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το realme 8, με 6/128, αξίζει στα 240€ ή είναι ακριβό και υπάρχουν καλύτερα σε αυτή την τιμή;
Είναι η τιμή που το έχουν μεγάλες αλυσίδες στα 6/128 πάντα.

Είναι για φίλη, που ψάχνει να αγοράσει κινητό χωρίς ΦΠΑ, προφανώς από αλυσίδα για να μην μπλέκει.
Της πρότεινα το 8 το απλό και είδε ότι είναι 20€ παραπάνω το 6/128 και μου λέει, αν είναι για 20€ να το πάρω.

Της πρότεινα τα 2 κινητά του τίτλου, αφού κατάλαβα ότι αυτά είναι καλά για all around στα 200+κάτι ψιλά και είδε αυτό με τα 6/128 και με κόλλησε.

Επεξ/σία από ekkli
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ekkli είπε

το realme 8, με 6/128, αξίζει στα 240€ ή είναι ακριβό και υπάρχουν καλύτερα σε αυτή την τιμή;
Είναι η τιμή που το έχουν μεγάλες αλυσίδες στα 6/128 πάντα.

Είναι για φίλη, που ψάχνει να αγοράσει κινητό χωρίς ΦΠΑ, προφανώς από αλυσίδα για να μην μπλέκει.
Της πρότεινα το 8 το απλό και είδε ότι είναι 20€ παραπάνω το 6/128 και μου λέει, αν είναι για 20€ να το πάρω.

Της πρότεινα τα 2 κινητά του τίτλου, αφού κατάλαβα ότι αυτά είναι καλά για all around στα 200+κάτι ψιλά και είδε αυτό με τα 6/128 και με κόλλησε.

207€ με μεταφορικά από σκρουτζαδικο για να μην μπλέξει με την γραφειοκρατία του ΦΠΑ.

https://www.arena777.gr/index.php?route=product%2Fproduct&product_id=12961&ref=bestprice.gr 

Αν την ενδιαφέρει η κάμερα και με Snapdragon επεξεργαστή πάει στο Realme 7 pro στα 240€ με μεταφορικά.

Επεξ/σία από GATE123
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, GATE123 είπε

207€ με μεταφορικά από σκρουτζαδικο για να μην μπλέξει με την γραφειοκρατία του ΦΠΑ.

192€ το πήρα απο γερμανό (χωρίς ΦΠΑ)

γραφειοκρατία έχεις μόνο στους απατεώνες του σκρούτζ που δεν θέλουν να πωλούν χωρίς ΦΠΑ (γιατί προφανώς το καβαντζώνουν)

σε μεγάλες αλυσίδες δίνεις ΑΦΜ κωδικό άρθρου 39Α(αν θυμάμαι καλά το νούμερο)  και κόβεται το τιμολόγιο με απαλλαγή  μπάμ - μπαμ

Χ στους απατεώνες...

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, procostas1 είπε

192€ το πήρα απο γερμανό (χωρίς ΦΠΑ)

γραφειοκρατία έχεις μόνο στους απατεώνες του σκρούτζ που δεν θέλουν να πωλούν χωρίς ΦΠΑ (γιατί προφανώς το καβαντζώνουν)

σε μεγάλες αλυσίδες δίνεις ΑΦΜ κωδικό άρθρου 39Α(αν θυμάμαι καλά το νούμερο)  και κόβεται το τιμολόγιο με απαλλαγή  μπάμ - μπαμ

Χ στους απατεώνες...

Πολύ καλά το πήρες.

Τώρα ανέβηκαν οι τιμές και 240€ είναι ακριβό.

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...