StamTheMan Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 7 ώρες πριν, great είπε βλεπεις σε μηχανακι η ποδηλατο Και σε αυτοκινητο δυστυχως. 1
Mike2002 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Μάγκες το πέρασα το δίπλωμα αυτοκινήτου τώρα περιμένω να δώσω και για μηχανάκι. Spoiler Μια χαζή ερώτηση έχω, μπορω να οδηγήσω καθόλου μηχανάκι με δίπλωμα αυτοκινήτου; 1
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 2/11/2021 στις 12:42 ΠΜ, Nabuko είπε 21 χρονών, χωρίς δίπλωμα πήρε αμάξι αλλουνού και βγήκε να κάνει κόντρες. Παραβίασε 2-3 κόκκινα και σκότωσε 47χρονο διανομέα κόβοντας το μηχανάκι στη μέση. Την κοπάνησε από το σημείο του δυστυχήματος αλλά ξαναγύρισε μάλλον μετά από τη σωστή συμβουλή κάποιου. Αφέθηκε ελεύθερος Θεσσαλονίκη: Θλίψη και οργή για τη φονική παράσυρση 47χρονου ντελιβερά Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 21χρονος που παρέσυρε και σκότωσε τον διανομέα -Ασκήθηκε δίωξη Το χωρίς δίπλωμα πώς σχετίζεται; Αν είχε δίπλωμα δηλαδή (που σου λέω εγώ μπορούσε να το βγάλει 1000% αν κάνει κόντρες), θα ήταν ΟΚ; Στις 23/10/2021 στις 5:36 ΜΜ, Doubt είπε 1. Ο αντίδικος το ήξερε πως δεν έχεις δίπλωμα; 2. Ο 100% σίγουρος τρόπος να αποφύγεις το ατύχημα είναι να μην είσαι εκεί, όπως και δεν θα έπρεπε να είσαι. Θα έπρεπε να είσαι στο σπίτι σου, στη δουλειά σου, πεζός ή οτιδήποτε. Όχι στο τιμόνι πάντως. Το 2 ισχύει ακόμα και αν έχεις δίπλωμα. Δε στέκει ως επιχείρημα. Ναι, δε θα έπρεπε να κυκλοφορεί χωρίς δίπλωμα, αλλά τιμωρείται για αυτό και η υπαιτιότητα εξετάζεται με τα πραγματικά δεδομένα. Στις 21/10/2021 στις 1:06 ΜΜ, great είπε με τρομαζει λιγο το ποσο ευκολα και ανετα και οτι σιγα το πραγμα (θα τον βαλουμε να χτυπαει πετρες στο Γεντλι κουλέ!) αντιμετωπιζετε το γεγονος της οδηγησης χωρις διπλωμα. Ειναι αδιανόητο ο ΚΟΚ να ειναι τοσο ελαστικος σε αυτο το κομματι. Μου έκοψαν κλήση 29/07 για δίπλωμα σε μηχανάκι. 11/08 είχα δίπλωμα. Ενδιάμεσα έκανα ένα μάθημα κι έδωσα. Έγινα πιο ασφαλής ως οδηγός σε αυτές τις μέρες και με αυτό το μάθημα; Όταν η διαδικασία απόκτησης διπλώματος είναι για τα πανηγύρια και δεν κερδίζεις τίποτα, είναι λογικό να υπάρχει ελαστικότητα. Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2021 από Επισκέπτης
Doubt Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 7 ώρες πριν, Utopia13 είπε Το χωρίς δίπλωμα πώς σχετίζεται; Αν είχε δίπλωμα δηλαδή (που σου λέω εγώ μπορούσε να το βγάλει 1000% αν κάνει κόντρες), θα ήταν ΟΚ; 7 ώρες πριν, Utopia13 είπε Το 2 ισχύει ακόμα και αν έχεις δίπλωμα. Δε στέκει ως επιχείρημα. Ναι, δε θα έπρεπε να κυκλοφορεί χωρίς δίπλωμα, αλλά τιμωρείται για αυτό και η υπαιτιότητα εξετάζεται με τα πραγματικά δεδομένα. Φίλε, δεν έχεις δίπλωμα = δεν οδηγείς (δεν κάνεις κόντρες) = δεν εμπλέκεσαι σε τροχαίο με το όχημα σου. Τι πάει να πει "δεν στέκει"; Όσο παράλογο είναι να αποζημιωθεί αυτός που φταίει, άλλο τόσο είναι να αποζημιωθεί αυτός που είχε ατύχημα χωρίς να έχει δικαίωμα να οδηγεί. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Doubt είπε Φίλε, δεν έχεις δίπλωμα = δεν οδηγείς (δεν κάνεις κόντρες) = δεν εμπλέκεσαι σε τροχαίο με το όχημα σου. Τι πάει να πει "δεν στέκει"; Όσο παράλογο είναι να αποζημιωθεί αυτός που φταίει, άλλο τόσο είναι να αποζημιωθεί αυτός που είχε ατύχημα χωρίς να έχει δικαίωμα να οδηγεί. Αυτό που λες είναι κλασική νοοτροπία ελληνάρα (αφού δε θα έπρεπε να είσαι εκεί, φορτώσου όλη την υπαιτιότητα). Ναι ρε μαν, όμως τιμωρούμαι για το γεγονός ότι δε θα έπρεπε να είμαι εκεί με διοικητικό πρόστιμο και ποινικό δικαστήριο, πάει αυτό. Απο τη στιγμή που δεν έχεις δίπλωμα, θα τιμωρηθείς για αυτό, αλλά η υπαιτιότητα σε τροχαίο είναι άσχετη και θα πρέπει να εξετάζεται ξεχωριστά. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Οσο για τον οδηγό του Audi, είναι ανεύθυνος, ελπίζω να τιμωρηθεί για αυτό που έκανε και αυτό δε θα άλλαζε αν είχε ένα χαρτί πάνω του. Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2021 από Επισκέπτης
Doubt Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 14 λεπτά πριν, Utopia13 είπε Αυτό που λες είναι κλασική νοοτροπία ελληνάρα (αφού δε θα έπρεπε να είσαι εκεί, φορτώσου όλη την υπαιτιότητα). Ναι ρε μαν, όμως τιμωρούμαι για το γεγονός ότι δε θα έπρεπε να είμαι εκεί με διοικητικό πρόστιμο και ποινικό δικαστήριο, πάει αυτό. Απο τη στιγμή που δεν έχεις δίπλωμα, θα τιμωρηθείς για αυτό, αλλά η υπαιτιότητα σε τροχαίο είναι άσχετη και θα πρέπει να εξετάζεται ξεχωριστά. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Ενώ εσύ που βγήκες στο δρόμο χωρίς δίπλωμα δεν είσαι "ελληνάρας" και "μάγκας" που σε πλήρωσαν κι από πάνω και το διαφημίζεις. Η συζήτηση σταματάει εδώ, καλή συνέχεια. -------------------------------------------- Για το περιστατικό της Θεσσαλονίκης, θα ήταν χρήσιμο να μαθαίναμε τις επιπτώσεις σε αστικό επίπεδο, τι θα κληθεί να πληρώσει σε χρήμα δηλαδή ο υπαίτιος. Ποινικά μάλλον θα πέσει στα μαλακά, ατύχημα ήταν.
Ukforthemoment Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 αυτά έχουν λυθεί ήδη.Πληρώνει η ασφάλεια και σε κυνηγά μετά.Και θα το μετανιώνεις για όλη σου την ζωή. 1
Joshua21 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε αυτά έχουν λυθεί ήδη.Πληρώνει η ασφάλεια και σε κυνηγά μετά.Και θα το μετανιώνεις για όλη σου την ζωή. Όχι αν δεν έχεις δίπλωμα... 1
Ukforthemoment Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Όχι αν δεν έχεις δίπλωμα... Οχι;Λες να το μπερδευω με το να οδηγείς μεθυσμένος; Λάθος μου τότε.
Joshua21 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Οχι;Λες να το μπερδευω με το να οδηγείς μεθυσμένος; Λάθος μου τότε. Με λίγο ψάξιμο βρήκα το παρακάτω, αν ισχύει μάλλον εγώ κάνω λάθος: "Κάτι που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι σε περίπτωση ατυχήματος η ασφαλιστική εταιρία είναι υποχρεωμένη να αποζημιώσει οποιονδήποτε τρίτο που ζημιώθηκε από οδηγό χωρίς δίπλωμα. Συνεπώς το θύμα ενός τροχαίου λαμβάνει πάντα την δικαιούμενη αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρία." https://e-nomika.gr/οδήγηση-χωρίς-δίπλωμα-συνέπειες-σε-πε/ 1
TRILOBYTER Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Εμενα με σταματησαν χθες, διπλωμα ζητησαν. Μετα με ρωταει αν εχω ασφαλεια, λεω εχω, τι ειμαι 16 χρονων; Και λεει μη το λες, εδω 60 χρονων και βγαινουν χωρις διπλωμα και χωρις ασφαλεια. Εν το μεταξυ ειχε αλλους 2 που μαλλον κατι δεν ειχαν γιατι εγω εφυγα και αυτοι ηταν ακομη εκει.. Ο κοσμος ειναι οτι ναναι απο οτι καταλαβαινω..
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 23 λεπτά πριν, TRILOBYTER είπε Εμενα με σταματησαν χθες, διπλωμα ζητησαν. Μετα με ρωταει αν εχω ασφαλεια, λεω εχω, τι ειμαι 16 χρονων; Και λεει μη το λες, εδω 60 χρονων και βγαινουν χωρις διπλωμα και χωρις ασφαλεια. Εν το μεταξυ ειχε αλλους 2 που μαλλον κατι δεν ειχαν γιατι εγω εφυγα και αυτοι ηταν ακομη εκει.. Ο κοσμος ειναι οτι ναναι απο οτι καταλαβαινω.. Άκου τώρα εδώ. Εμενα με σταματάνε το καλοκαίρι, δίπλωμα δεν έχω, κράνος δεν έχω. Του δείχνω όλα τα υπόλοιπα χαρτιά και του λέω ότι η κλήση είναι αυστηρή. Θα δεχόμουν οτιδήποτε έλεγε (πχ ότι είναι επικίνδυνο να μη φοράω κράνος για την ασφάλειά μου, όπως είπε ο συνάδελφός του, ή ότι είναι επικίνδυνο να κυκλοφορώ χωρίς δίπλωμα) αλλά τα επιχειρήματά του ήταν α) ότι με καταλαβαίνει που δε φοράω κράνος επειδή είχα συνεπιβάτη χωρίς κράνος, αλλα θα έπρεπε να το είχα δώσει στη συνεπιβάτιδα (που δεν της έκανε) (?????) και β) ότι δεν έχω ασφάλεια (?????????), κάτι που είπε με ύφος εξυπνάκια, την οποία του είχα δείξει πριν λίγα δευτερόλεπτα αλλα ο τύπος δεν το ειχε δει καν γιατί σκεφτόταν πώς να μου κόψει κλήση. Καποιοι μπάτσοι γενικότερα τα έχουν παίξει.
StamTheMan Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 11 ώρες πριν, Utopia13 είπε Το χωρίς δίπλωμα πώς σχετίζεται; Αν είχε δίπλωμα δηλαδή (που σου λέω εγώ μπορούσε να το βγάλει 1000% αν κάνει κόντρες), θα ήταν ΟΚ; Φυσικα και σχετιζεται,μη λεμε τα ιδια παλι.Διαβασε τι εχει ειπωθει. Το πιο απλο,ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ. 25 λεπτά πριν, TRILOBYTER είπε Εμενα με σταματησαν χθες, διπλωμα ζητησαν. Μετα με ρωταει αν εχω ασφαλεια, λεω εχω, τι ειμαι 16 χρονων; Και λεει μη το λες, εδω 60 χρονων και βγαινουν χωρις διπλωμα και χωρις ασφαλεια. Εν το μεταξυ ειχε αλλους 2 που μαλλον κατι δεν ειχαν γιατι εγω εφυγα και αυτοι ηταν ακομη εκει.. Ο κοσμος ειναι οτι ναναι απο οτι καταλαβαινω.. Πριν ενεργοποιηθει ο μηχανισμος της αναγκαστικης ασφαλισης,ειδαλλως πρεπει να εχεις παραδωσει πινακιδες, το 1/3 των οχηματων κυκλοφορουσε ανασφαλιστο,πραγμα τραγικα τραγικο. Τωρα,ακομα και μετα απο ολα αυτα,ο κοσμος ακομα κυκλοφορει ανασφαλιστος,επειδη θεωρει οτι δεν του χρειαζεται η ασφαλεια,αφου δεν εχει τρακαρει εδω και 30 χρονια που οδηγαει. Αν αφανιστουμε αυριο δε θα λειψουμε απο κανεναν. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Είναι τελείως διαφορετικό. Και δίπλωμα να είχε, δε θα έπρεπε να παραβιάζει τα κόκκινα και να κάνει κόντρες. Θα τιμωρηθεί ξεχωριστά για την κάθε παράβαση και για το ατύχημα. 9 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Φυσικα και σχετιζεται,μη λεμε τα ιδια παλι.Διαβασε τι εχει ειπωθει. Το πιο απλο,ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ.
great Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 11 ώρες πριν, Utopia13 είπε Μου έκοψαν κλήση 29/07 για δίπλωμα σε μηχανάκι. 11/08 είχα δίπλωμα. Ενδιάμεσα έκανα ένα μάθημα κι έδωσα. Έγινα πιο ασφαλής ως οδηγός σε αυτές τις μέρες και με αυτό το μάθημα; χρωσταω ενα μαθημνα για να τελειωσω ιατρικη, δεν το δινω και παω και το παιζω γιατρος στα νοσοκομεια χωρις πτυχίο, αυτο το ενα μαθημα θα με κανει ποιο καλο γιατρό και πιο ασφαλη σαν γιατρο; 30 λεπτά πριν, Utopia13 είπε Καποιοι μπάτσοι γενικότερα τα έχουν παίξει. και παρα μα παρα μα παρα πολυ οδηγοί, ειναι της μουρλης εκει εξω πλεον ο κοσμος εχει σαλτάρει τελείως πλεον με το τιμόνι και το μηχανάκι. Τους ποδηλάτες και τα πατίνια δεν τα βάζω αυτοι απλα ειναι σε άλλο σύμπαν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα