Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από πικρή εμπειρία με το συγκεκριμένο επίδομα, βάζω εδώ κάνα 2 πράγματα που κατάλαβα, γιατί δεν υπάρχει πουθενά ενημέρωση για την σωστή υποβολή και λήψη του συγκεκριμένου επιδόματος (το οποίο σαφώς και είναι αντιληπτό ότι είναι και  σκοπός τους - δηλαδή να αποκλειστούν όσο γίνεται περισσότεροι και να το λάβουν όσο γίνεται λιγότεροι). 

Μετά το 8μηνο της κοινωφελης εργασίας έμεινα άνεργος στα μέσα Ιουλίου (έκανα αίτηση για επίδομα κανονικό, αλλά απορρίφθηκε, γιατί αν δεν έχεις ξαναπάρει επίδομα είναι 1000 φορές πιο δύσκολο να τηρείς τις προϋποθέσεις για να το λάβεις - αυτό που έλεγα και πριν για να παίρνουν το επίδομα όσο το δυνατόν λιγότεροι.. Τεσπα..). Είδα όμως στις αιτήσεις που υπήρχαν στην σελίδα μου ότι υπήρχε μια που έλεγε " επίδομα μετά από τρίμηνη παραμονή.." και λέω οκ, κάτι είναι, απτο τίποτα, 240 ευρώ.. 

Χτες προχτές που συμπληρώνω το τρίμηνο, μπαίνω να κάνω αίτηση και βλέπω ότι δεν υπάρχει πλέον.. Παίρνω τηλέφωνο και τι μαθαίνω.. Τι έχουν σχεδιάσει οι σατανάδες.. Έπρεπε να έχω κάνει αίτηση μόλις είχα βγει στην ανεργία και με την συμπλήρωση του τριμήνου θα έπαιρνα τα λεφτά (έχοντας διαβάσει χιλιάδες άρθρα, φόρουμ και σελίδες βοήθειας δεν βρήκα πουθενά αυτήν την πληροφορία..). Επιστέγασμα - κερασάκι στην τούρτα : δεν μπορώ να κάνω αίτηση πριν τον Ιανουάριο (γιατί μπορείς να λάβεις το επίδομα μόνο 3 φορές το χρόνο 👀🙄😂🤣).. Άρα θα λάβω το επίδομα Απρίλη και αν...

Σε κράτος μπουρδελο βέβαια δεν εκπλήσσομαι πλέον από τίποτα, αλλά φαντάζομαι πόσος κόσμος το έχει πάθει αυτό επίσης, χωρίς να καταλαβαίνει τι συνέβη.. 

Σορι για το μακροσκελές... Ελπίζω να βοηθήσω απλά κάποιους να αποφύγουν την παγίδα αυτή του ΟΑΕΔ 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

αν  ειχες κανει καποιο τηέφωνο η επισκεψη στον οαεδ η κεπ θα το μαθαινες......

αν ειχες κανει ενα ερωτημα εδω οπου εχουν συζητηθει θεματα για το ανεργιας παλι καποιος θα σου εδινε τα φωτα του......

τωρα αν φταιει το κρατος για σενα επειδη δε τηρησες το ρητο '' ρωτωντας πας στη πολη''  αλλο θεμα....

σιγουρα δεν ειναι ολα ροδινα......

• Confused 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, kostasbm είπε

αν  ειχες κανει καποιο τηέφωνο η επισκεψη στον οαεδ η κεπ θα το μαθαινες......

αν ειχες κανει ενα ερωτημα εδω οπου εχουν συζητηθει θεματα για το ανεργιας παλι καποιος θα σου εδινε τα φωτα του......

τωρα αν φταιει το κρατος για σενα επειδη δε τηρησες το ρητο '' ρωτωντας πας στη πολη''  αλλο θεμα....

σιγουρα δεν ειναι ολα ροδινα......

1. "Ρωτώντας πας στην πόλη" - όχι σε ένα οργανωμένο κράτος 

2. Όταν μου στείλανε απόρριψη κανονικού επιδόματος μπορούσαν να με ενημερώσουν για το επόμενο επίδομα που δικαιούμαι (τι λέω τώρα ε.. Έπρεπε να ρωτάω στα φόρουμ και στις πλατείες) 

3. Πουθενά στις πληροφορίες και στις" βοήθειες" του ΟΑΕΔ δεν αναφέρεται αυτός ο αστερίσκος 

4. Τώρα που ξέρω ότι τα λογικά και αυτονόητα δεν είναι έτσι, φυσικά και θα ρωτάω.. Ευχαριστώ 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostaspsilos13 είπε

1. "Ρωτώντας πας στην πόλη" - όχι σε ένα οργανωμένο κράτος 

2. Όταν μου στείλανε απόρριψη κανονικού επιδόματος μπορούσαν να με ενημερώσουν για το επόμενο επίδομα που δικαιούμαι (τι λέω τώρα ε.. Έπρεπε να ρωτάω στα φόρουμ και στις πλατείες) 

3. Πουθενά στις πληροφορίες και στις" βοήθειες" του ΟΑΕΔ δεν αναφέρεται αυτός ο αστερίσκος 

4. Τώρα που ξέρω ότι τα λογικά και αυτονόητα δεν είναι έτσι, φυσικά και θα ρωτάω.. Ευχαριστώ 

δεν εχω προθεση να μαλωσω μαζι σου αλλα ολοι μεσα απο τη ζωη μαθαινουμε ....προτιμησες διαδυκτιακα να κανεις κατι και δεν εκανες μια σε ενα κεπ η οαεδ οπου

καποιος θα σε ενημερωνε

εχεις ζησει σε οργανωμενο κρατος??δεν ειναι παντου ροδινα....ακομα και Αυστραλια οπου εχω γεννηθει μεγαλωσει σπουδασει......

Δημοσ.

Φυσικά δεν θα μαλωσουμε για κάτι που δεν είναι φταίξιμο ούτε δικό μου, ούτε δικό σου. Απλά έχω καταλάβει ότι στην πλειοψηφία τους, τα θέματα που έχουν να κάνουν με το κοινωνικό κράτος και τη βοήθεια των αδυνατων, στα κάνουν τόσο δύσκολα και σε βάζουν να περάσεις τόσα εμπόδια, που είναι απίθανο να είναι τυχαίο. Επίσης, ότι έχει σχέση με την αντίθετη διαδρομή, δηλαδή αν έχει λαμβάνειν το κράτος από σένα - όλα λύνονται με συνοπτικές διαδικασίες. 

Απλά είναι περίεργα φτιαγμένο το συγκεκριμένο επίδομα, αυτό λέω μόνο. Γιατί πρέπει να το κάνω από πριν (χωρίς σχετική ενημέρωση επ'αυτού πουθενά)? 

Γιατί δεν μπορώ να το κάνω με το που κλείσω το τρίμηνο, μιας και η διασταύρωση απαιτεί ελάχιστα δευτερόλεπτα? 

Γιατί είναι μόνο "3 φορές ανά ημερολογιακό έτος"? (δηλαδή εγώ που δεν ήξερα, ή μπερδεύτηκα ή το ξέχασα ή ή ή..) από Ιούλιο πρέπει να περιμένω τον επόμενο Απρίλιο για να πάρω τα ψίχουλα? 

Γιατί γιατί γιατί.. 

Τελοσπαντων, δεν είπα ότι αλλού όλα είναι τζετ, απλά όταν διαφημίζεις συνέχεια την "ψηφιακή διακυβέρνηση" και την απλούστευση των διαδικασιών και μείωση της γραφειοκρατίας, αυτό φαίνεται περίεργο - παράλογο.. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, kostaspsilos13 είπε

Μετά από πικρή εμπειρία με το συγκεκριμένο επίδομα, βάζω εδώ κάνα 2 πράγματα που κατάλαβα, γιατί δεν υπάρχει πουθενά ενημέρωση για την σωστή υποβολή και λήψη του συγκεκριμένου επιδόματος (το οποίο σαφώς και είναι αντιληπτό ότι είναι και  σκοπός τους - δηλαδή να αποκλειστούν όσο γίνεται περισσότεροι και να το λάβουν όσο γίνεται λιγότεροι). 

Μετά το 8μηνο της κοινωφελης εργασίας έμεινα άνεργος στα μέσα Ιουλίου (έκανα αίτηση για επίδομα κανονικό, αλλά απορρίφθηκε, γιατί αν δεν έχεις ξαναπάρει επίδομα είναι 1000 φορές πιο δύσκολο να τηρείς τις προϋποθέσεις για να το λάβεις - αυτό που έλεγα και πριν για να παίρνουν το επίδομα όσο το δυνατόν λιγότεροι.. Τεσπα..). Είδα όμως στις αιτήσεις που υπήρχαν στην σελίδα μου ότι υπήρχε μια που έλεγε " επίδομα μετά από τρίμηνη παραμονή.." και λέω οκ, κάτι είναι, απτο τίποτα, 240 ευρώ.. 

Χτες προχτές που συμπληρώνω το τρίμηνο, μπαίνω να κάνω αίτηση και βλέπω ότι δεν υπάρχει πλέον.. Παίρνω τηλέφωνο και τι μαθαίνω.. Τι έχουν σχεδιάσει οι σατανάδες.. Έπρεπε να έχω κάνει αίτηση μόλις είχα βγει στην ανεργία και με την συμπλήρωση του τριμήνου θα έπαιρνα τα λεφτά (έχοντας διαβάσει χιλιάδες άρθρα, φόρουμ και σελίδες βοήθειας δεν βρήκα πουθενά αυτήν την πληροφορία..). Επιστέγασμα - κερασάκι στην τούρτα : δεν μπορώ να κάνω αίτηση πριν τον Ιανουάριο (γιατί μπορείς να λάβεις το επίδομα μόνο 3 φορές το χρόνο 👀🙄😂🤣).. Άρα θα λάβω το επίδομα Απρίλη και αν...

Σε κράτος μπουρδελο βέβαια δεν εκπλήσσομαι πλέον από τίποτα, αλλά φαντάζομαι πόσος κόσμος το έχει πάθει αυτό επίσης, χωρίς να καταλαβαίνει τι συνέβη.. 

Σορι για το μακροσκελές... Ελπίζω να βοηθήσω απλά κάποιους να αποφύγουν την παγίδα αυτή του ΟΑΕΔ 

Όπως τα λες έτσι είναι, ούτε επίδομα ανεργίας, ούτε ΚΕΑ, ούτε τίποτα ξανά στο μηδέν..

Ξερω από μια φίλη, σαν και σένα αυτή.. και τώρα στην κοινωφελή του 2021 βγάζουν 4 χρονιές πίσω που είχαν συμμετάσχει εκτός.. άστα να πάνε.. :P Ελπίζει και αυτή σε κάνα 8 μήνα σε δήμο αλλά που :D 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα τελούσε η τακτική επιδότηση, είναι ένα επίδομα για μετά την λήξη, έκανα αίτηση για εκείνο πρίν λήξη και ακυρώθηκε επειδή το έκανα πρόωρα.

Έμπλεξα και έπρεπε να στείλω μαιλς και τηλέφωνα γιατί δεν γίνονταν να κάνω ξανά αίτηση ηλεκτρονικά.

Μετά από επικοινωνία στα κεντρικά στην Αθήνα, ενημέρωσαν εδώ τον ΟΑΕΔ Χαλκίδας που ζω και μου έκαναν αίτηση.

Γενικά υπάρχουν ταλαιπωρίας.. και πολύ αναμονή, περιμένω δύο βδομάδες στο "υπό επεξεργασία.." την αίτηση μου

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

https://ibb.co/yFX15mc

Δεν φαινεται καπου να υπαρχει η επιλογη για αιτηση του τριμηνου επιδοματος.....    Δεν ανοιξαν ακομα οι αιτησεις ;;;  Είναι ορατη η επιλογη σε εσας;;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...