Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, Ψάχνω εξωτερική κάρτα ήχου για καθημερινή αναπαραγωγή απο το pc, αλλα και να συνδέσω τις κιθάρες επάνω για ηχογράφηση η απλά για παίξιμο με διάφορα προγράμματα ήχου. Την έξοδο του ήχου θα τη συνδέσω στον στερεοφωνικό ενισχυτή. Στις αναζητήσεις που κάνω βλέπω κάποιες όπως:

https://www.skroutz.gr/c/2706/epagelmatikes-kartes-ichou.html

Behringer U-phoria UMC22, UMC202HD

Focusrite Solo 3rd Generation (για αυτήν εχω ακούσει οτι εχει πρόβλημα με τους drivers ιδικά με του επεξεργαστές AMD που έχω..)

έχετε εμπειρία με κάποιες απο αυτές?

Ευχαριστω

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vaha είπε

Την έξοδο του ήχου θα τη συνδέσω στον στερεοφωνικό ενισχυτή.

Αυτό το ξεχνάς αμέσως, χρειάζεσαι active ηχεία, ιδανικά monitors.

Τώρα όσον αφορά στην κάρτα ήχου (audio interface), το θέμα είναι στις απαιτήσεις από επιλογές (πόσα in, out, αν θέλεις να έχει midi, κλπ).

Η scarlett που έγραψες, είναι μια χαρά.

Σ' αυτή την κατηγορία τιμής πάντως, δεν πρέπει να έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις ποιότητας σε προενισχύσεις, και DAC. 

Δημοσ.

Σευχαριστω  ερασιτέχνης ειμαι δώσε μου περισσότερες πληροφορίες :

1. η έξοδος του ήχου δεν είναι επίπεδου line?

2. μια είσοδος για κιθάρα και ίσως μικρόφωνο για γράψω τον λαμπατο ενισχυτή της κιθάρας

3. Οσο για ποιοτητα πρινισχυσεις καΙ DAC τι ενοεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, vaha είπε

Σευχαριστω  ερασιτέχνης ειμαι δώσε μου περισσότερες πληροφορίες :

1. η έξοδος του ήχου δεν είναι επίπεδου line?

2. μια είσοδος για κιθάρα και ίσως μικρόφωνο για γράψω τον λαμπατο ενισχυτή της κιθάρας

3. Οσο για ποιοτητα πρινισχυσεις καΙ DAC τι ενοεις?

1. Άλλο είδος σήματος δέχεται ο ενισχυτής του στερεοφωνικού από το out της κάρτας (όχι ότι δεν μπορεί να γίνει, αλλά υπό πολλές προϋποθέσεις, και θα έχεις χάλια αποτέλεσμα, γι' αυτό σου είπα το ξεχνάς). Τα out της κάρτας (είναι Left-right) τα στέλνεις σε ζευγάρι ενεργών ηχείων (καλύτερα να είναι μόνιτορ αν σε ενδιαφέρει να μιξάρεις κιόλας).

2. Τα μικρόφωνα είναι δυναμικά και πυκνωτικά. Τα πυκνωτικά χρειάζονται τροφοδοσία +48v (που λέγεται phantom power), για παν ενδεχόμενο κοίταξε να έχει είσοδο mic με phantom power (επιλογή είναι αυτό) αν και συνήθως χρησιμοποιούνται δυναμικά μικρόφωνα για ενισχυτές κιθάρας.

3. Η κάρτα ήχου (audio interface) έχει ενσωματωμένες προενισχύσεις, και για τα μικρόφωνα, αλλά και για τα όργανα.

Έχει επίσης μετατροπείς σήματος από αναλογικό σε ψηφιακό και το αντίστροφο, για να μετατρέψει το αναλογικό σήμα του μικροφώνου ή της κιθάρας σε ψηφιακό, και να το στείλει στο pc, αλλά και για να μετατρέψει το ψηφιακό σήμα που παίρνει από το pc σε αναλογικό, και να το στείλει στα ηχεία.

Η ποιότητα αυτών των μετατροπέων και των προενισχύσεων έχει μεγάλη σημασία.

Από εκεί και πέρα κοιτάς και το δυναμικό εύρος, τον λόγο σήματος προς θόρυβο, κλπ.

Επίσης, την σταθερότητα των drivers, και την πληθώρα επιλογών συνδεσμολογίας (σε σχέση με τις δικές σου ανάγκες), και την υποστήριξη της εταιρίας στα προϊόντα της.

Αυτοί λίγο πολύ, είναι οι βασικοί παράγοντες επιλογής audio interface.

Επεξ/σία από stpi
Δημοσ.

Ηχεια monitor δεν εχω προς το παρον.., θα βρω μια αλλη λύση (ακουστικα εχω τα sennheiser hd-450)

Έξοδος midi δεν νομίζω να χρειάζομαι γιατι θα το συνδέσω με usb στο computer( ποια αλλη έξοδο θα ήταν χρήσιμη ?).

Αλλα πιστεύω το ποιο σημαντικό ειναι αυτο που είπες στις ταχύτητες μετατροπής του σήματος. Τι προδιαγραφές πρέπει να ψάξω και ποια μοντέλα?

Σ'ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, vaha είπε

Ηχεια monitor δεν εχω προς το παρον.., θα βρω μια αλλη λύση (ακουστικα εχω τα sennheiser hd-450)

Έξοδος midi δεν νομίζω να χρειάζομαι γιατι θα το συνδέσω με usb στο computer( ποια αλλη έξοδο θα ήταν χρήσιμη ?).

Αλλα πιστεύω το ποιο σημαντικό ειναι αυτο που είπες στις ταχύτητες μετατροπής του σήματος. Τι προδιαγραφές πρέπει να ψάξω και ποια μοντέλα?

Σ'ευχαριστω

Δεν είπα "ταχύτητες μετατροπής" αλλά ποιότητα μετατροπής.

Αυτό που σου έγραψα, ήταν ένας γενικός μπούσουλας για επιλογή audio interface.

Όπως και να έχει σε αυτή την κατηγορία τιμής, οι διαφορές στην ποιότητα δεν είναι μεγάλες, οπότε κοίταξε καλύτερα για σταθερότητα στους drivers, και υποστήριξη.

Εγώ από άποψη ποιότητας θα σου πρότεινα αυτό 

https://www.skroutz.gr/s/26643128/Audient-Εξωτερική-Επαγγελματική-Κάρτα-Ήχου-iD4-MKII-Συνδεσιμότητα-USB.html

https://audient.com/products/audio-interfaces/id4/features/

https://audient.com/products/audio-interfaces/id4/tech-specs/

αν σου φτάνουν τα in και out του.

Αν πάλι μπορεί να έρθει κανένα φιλαράκι σου από εκεί να τζαμάρετε (λέω εγώ τώρα) μπορεί να χρειαστείς περισσότερες εισόδους.

https://www.skroutz.gr/s/26643107/Audient-Εξωτερική-Επαγγελματική-Κάρτα-Ήχου-iD14-MKII-Συνδεσιμότητα-USB.html

Το midi δεν είναι για συνδέσεις το audio interface με το pc, αλλά για να στείλεις και να πάρεις δεδομένα από άλλο hardware (πχ πεταλιέρα, synth, κλπ) στην κάρτα (και άρα και στο pc).

Και οι Focusrite όμως είναι μια χαρά, καθώς και οι Steinberg.

Ρίξε μια ματιά , και επέλεξε κάποια που να σε καλύπτει από άποψη συνδεσιμότητας.

Επεξ/σία από stpi
Δημοσ.

Αποτι διάβασα τα audio interface στην line level εξοδο δίνουν +4dBu σήμα στα monitors ενώ είσοδος του stereo ενισχυτή δέχεται -10dBv. Αρα η έξοδος είναι κατα 12dB ποιο δυνατή.

Το σήμα που έρχεται στον ενισχυτή είναι ποιο δυνατό κατα 12dB και μάλλον (αντι να πρεπει να προσθέσω αλλο ενα ζευγαρι ηχεια αγοράζοντας και monitors) αυτο λύνεται με εναν 10dB atenuator. Ενα κύκλωμα που ανεβάζει την αντίσταση υποθέτω.. που δεν κοστίζει και τόσο

Το έχει δοκιμάσει κανείς αυτό?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, vaha είπε

Το έχει δοκιμάσει κανείς αυτό?

Δεν αξίζει τον κόπο.

Το αποτέλεσμα θα είναι χάλια.

Το hi-fi δεν είναι φτιαγμένο (ούτε τα μεγάφωνά του) για σήμα που έρχεται από όργανο.

Καλύτερα (που λέει ο λόγος) να χρησιμοποιήσεις τα ηχεία του pc σου, και φυσικά καλύτερα να χρησιμοποιήσεις ακουστικά (όχι αυτά για παιχνίδια βέβαια, γιατί άλλα θα παίζεις και άλλα θα ακούς συχνοτικά).

Επεξ/σία από stpi

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...