Petros Electron Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλημέρα στην ομάδα!. Σε συνέχεια του προηγουμένου ποστ μου, χθες αποφάσισα να κάνω νεα εγκατάσταση στο latop μου την παραπάνω διανομή. Αφού έκανα ολες τις βασικές ρυθμίσεις, κάποια στιγμή παρατήρησα οτι δεν ειχα ενδειξη ηχου στο taskbar. Αφού μπήκα στα applets και επιβεβαίωσα οτι το sound ειναι ενεργο, παρατήρησα οτι στο sound panel δεν εχω ένδειξη στο device. Ξεκίνησα λοιπον να το ψάχνω. Ενέργειες που εχω κανει ως τωρα : Αναφορά σε κείμενο $ sudo inxi -SMA [sudo] password for petros: System: Host: Astaroth-Laptop-Linux Kernel: 5.4.0-88-generic x86_64 bits: 64 Desktop: Cinnamon 5.0.6 Distro: Linux Mint 20.2 Uma Machine: Type: Laptop System: HP product: HP Pavilion Gaming Notebook v: Type1ProductConfigId serial: *********** Mobo: HP model: 80A9 v: 91.1D serial: ************ UEFI: Insyde v: F.79 date: 04/14/2016 Audio: Device-1: Intel 100 Series/C230 Series Family HD Audio driver: snd_hda_intel Sound Server: ALSA v: k5.4.0-88-generic sudo alsa force-reload sudo apt-get install --reinstall alsa-base pulseaudio sudo alsa force-reload sudo reboot Δεν πετυχε.Έπειτα : pulseaudio --start mv ~/.config/pulse ~/.config/old_pulse Τίποτα και εδω.Έπειτα : alsamixer Οπου διαπίστωσα οτι δεν εχω κατι σε mute. Παρακάτω: sudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf {Add the following line to the end of this file:} options snd-hda-intel dmic_detect=0 Τίποτα και απο εδω: To chipset του ήχου ειναι το Realtek ALC3241. Προσπάθησα να βρω drivers για linux αλλα δεν βρήκα κατι. Να αναφέρω οτι. Εχω ηχο μονο οταν παιζω μουσική στο Qmmp ή κάποιο βίντεο στο Celluloid , αλλα οχι στα ηχεία του Latop και μονο στην εξοδο ακουστικών. Ήχους συστήματος δεν εχω, και ηχο στο firefox οτιδήποτε παιξω (Youtube,Netflix). Καποια βοηθεια? Δεν εχω βρει κατι αλλο να κανω.. Ευχαριστω για τις απαντησεις. Δεν μπορώ να ανεβάσω εδω τον ηχο και δεν δείχνει στο device τιποτα Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2021 από Petros Electron
Georgie2 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Καλημέρα. Στο Sounds δεν μπορείς να ανεβάσεις τον ήχο αν δεν υπάρχει output profile, που με τη σειρά του δεν γίνεται αν δεν υπάρχει κάτι στο device. Θα σου πρότεινα τα εξής: -Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, δες αν υπάρχουν updates, εγκατέστησέ τα, και, μετά από επανεκκίνηση ξαναέλεγξε αν βλέπει device. -Δοκίμασε τα βήματα που περιγράφονται εδώ: https://linuxhint.com/troubleshoot_linux_mint_20_no_sound/#:~:text=We will troubleshoot the issue of no sound,terminal window is shown in the image below%3A 1
Petros Electron Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Georgie2 είπε Καλημέρα. Στο Sounds δεν μπορείς να ανεβάσεις τον ήχο αν δεν υπάρχει output profile, που με τη σειρά του δεν γίνεται αν δεν υπάρχει κάτι στο device. Θα σου πρότεινα τα εξής: -Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, δες αν υπάρχουν updates, εγκατέστησέ τα, και, μετά από επανεκκίνηση ξαναέλεγξε αν βλέπει device. -Δοκίμασε τα βήματα που περιγράφονται εδώ: https://linuxhint.com/troubleshoot_linux_mint_20_no_sound/#:~:text=We will troubleshoot the issue of no sound,terminal window is shown in the image below%3A Σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Εχω κανει ολα τα updates και σήμερα έκανα και στον kernel. Το πρόβλημα εξακολουθεί. Τωρα θα δω και τον οδηγό που παρεθεσες και θα επανέλθω. Ακολουθώντας τον οδηγό petros@Astaroth-Laptop-Linux:~$ lspci –v | grep –i audio grep: audio: No such file or directory Συνεχίζοντας εκανα ολα τα υπόλοιπα και μετα απο reboot το Pulse audio κολλάει. Και μενει εκει. EDIT: μερικές εξτρά πληροφορίες petros@Astaroth-Laptop-Linux:~$ alsactl restore alsactl: state_lock:125: file /var/lib/alsa/asound.state lock error: File exists alsactl: load_state:1683: Cannot open /var/lib/alsa/asound.state for reading: File exists alsa-lib main.c:1021:(snd_use_case_mgr_open) error: failed to import hw:0 (empty configuration) Found hardware: "HDA-Intel" "Realtek ALC3241" "HDA:10ec0290,103c80a9,00100003 HDA:80862809,80860101,00100000" "0x103c" "0x80a9" Hardware is initialized using a generic method petros@Astaroth-Laptop-Linux:~$ cat /proc/asound/cards 0 [PCH ]: HDA-Intel - HDA Intel PCH HDA Intel PCH at 0x94328000 irq 134 petros@Astaroth-Laptop-Linux:~$ pulseaudio -k; pulseaudio --start E: [pulseaudio] main.c: Failed to kill daemon: No such file or directory E: [pulseaudio] main.c: Daemon startup failed. petros@Astaroth-Laptop-Linux:~$ Επισης : pacmd list-source-outputs No PulseAudio daemon running, or not running as session daemon. Απο αυτο που βλεπω 0 [PCH ]: HDA-Intel - HDA Intel PCH HDA Intel PCH at 0x94328000 irq 134 εχω την εντυπωση οτι το HDA το εχει σαν πρωτη επιλογή (default) ενω ισως θα έπρεπε να εχει το 2ο. Δεν ξερω το ψαχνω και αυτο να δω πως θα το αλλαξω Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2021 από Petros Electron
Petros Electron Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Τελικα το βρήκα. θα γράψω ποιο κάτω την διαδικασία αφου κανω reboot και δω οτι ολα ειναι καλα
Georgie2 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Επισυνάπτω μια φωτό απ' το δικό μου τερματικό (ο ήχος δουλεύει κανονικά σ' εμένα) Δες τη διαφορά στο pacmd list-source-outputs EDIT : Sorry, δεν πρόλαβα να δω ότι βρήκες λύση πριν δημιουργήσω το post. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2021 από Georgie2 1
Λύση Petros Electron Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Λύση Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Δεν πειραζει ταυτοχρονα εκανα διαφορα και εγραφα και εγω. Λοιπόν ο οδηγός που μου έδειξες ηταν ο ποιο σωστος. Τι πρόβλημα υπήρχε. 1) Η εντολη η σωστη (δεν εχει σημασια στην λυση) ηταν lspci | grep audio και οχι lspci –v | grep –i audio 2) Το pulse audio μπήκε απο τον οδηγο αλλα δεν ετρεχε. Αυτο το καταλαβα οταν πηγα να το σταματησω: petros@Astaroth-Laptop-Linux:~$ pulseaudio -k E: [pulseaudio] main.c: Failed to kill daemon: No such file or directory Επισης ειδα οτι δεν υπαρχει σαν directory petros@Astaroth-Laptop-Linux:~$ rm -r ~/.pulse ~/.pulse-cookie ~/.config/pulse rm: cannot remove '/home/petros/.pulse': No such file or directory rm: cannot remove '/home/petros/.pulse-cookie': No such file or directory 3) Λιγες παραπανω εντολες για να δω τι γινεται: petros@Astaroth-Laptop-Linux:~$ pacmd list-source-outputs No PulseAudio daemon running, or not running as session daemon. petros@Astaroth-Laptop-Linux:~$ pacmd list-sinks No PulseAudio daemon running, or not running as session daemon. petros@Astaroth-Laptop-Linux:~$ pacmd No PulseAudio daemon running, or not running as session daemon. 4) Καταληγω οτι δεν τρεχει σαν daemon, γιατι ομως??! Μπαινω σαν root και δινω: root@Astaroth-Laptop-Linux:/home/petros# pulseaudio W: [pulseaudio] main.c: This program is not intended to be run as root (unless --system is specified). W: [pulseaudio] authkey.c: Failed to open cookie file '/root/.config/pulse/cookie': No such file or directory W: [pulseaudio] authkey.c: Failed to load authentication key '/root/.config/pulse/cookie': No such file or directory W: [pulseaudio] authkey.c: Failed to open cookie file '/root/.pulse-cookie': No such file or directory W: [pulseaudio] authkey.c: Failed to load authentication key '/root/.pulse-cookie': No such file or directory 5) Ωπα λεω εδω ειμαστε. Παω στο etc/pulse ανοιγω το deafault με root προσβαση. Επιστρεφω στο τερμιναλ και γραφω : petros@Astaroth-Laptop-Linux:~$ pulseaudio και ω ναι, ο ηχος επιστρεφει. Οταν κλεινω το τερμιναλ ο ηχος κλεινει παλι.. Οποτε προσθετω : petros@Astaroth-Laptop-Linux:~$ systemctl --user start pulseaudio petros@Astaroth-Laptop-Linux:~$ sudo reboot. και μετα απο reboot αφου ολα ηρθαν καλα : petros@Astaroth-Laptop-Linux:~$ lspci | grep Audio 00:1f.3 Audio device: Intel Corporation 100 Series/C230 Series Chipset Family HD Audio Controller (rev 31) Τελος καλο, παιδευομαι απο εχθες να βρω λυση. Εχω και αλλα θεματα να λυσω τωρα τουλαχιστον θα τα κανω μετα μουσικης. Ευχαριστώ Georgie2 για τον οδηγο και παραθέτω το παραπάνω σεντόνι μήπως κάποιος αντιμετωπίσει το ιδιο πρόβλημα. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2021 από Petros Electron 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα