e-tic Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Το παιχνίδι που με ώθησε στο να τα πρήξω στους γονείς μου για να μου πάρουν Η/Υ ήταν το Prince of Persia, που τελικά το έπαιξα σε έναν 8088 με Hercules πράσινη οθόνη! Άλλα παιχνίδια που με στιγμάτισαν προέρχονται απο 3 μόνο εταιρείες (Blizzard, Westwood & LucasArts) και ήταν τα: Dune 2 Warcraft Command & Conquer: Red Alert Diablo Τα adventures της LucasArts των 90's 5
LLLEFTERIS Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 7 ώρες πριν, chrisde είπε Sports: Tehkan World cup. Ακόμα το παίζω σε MAME... Ποτέ δεν θα περίμενα πως το ποδοσφαιρακι που έπαιζα στα νιάτα μου (που ήταν σε επιτραπέζια καμπίνα για να παίξεις διπλό με κάποιον άλλον στην απέναντι μεριά) πως θα έφτανε η εποχή να το παίζει ο γιος μου στο MAME. Εγώ όταν ξεκίνησα να παίζω στα ουφαδικα όπως τα λέγαμε ήταν ασπρόμαυρες οι οθόνες και μετά έβαζαν κάτι διαφανές αυτοκόλλητες ταινίες για να έχουμε την αίσθηση του χρώματος. Τώρα αγαπημένα εκτός από τα κλασσικά Wonder boy arkanoid Pacman bubble bobble ηταν syberia 1 2 τα myst που παρότι ξέρω πολύ λίγα αγγλικά μου άρεσαν τα παιχνίδια με γρίφους. 5
Chuckie667 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) ZX Spectrum: Monty on the run και Green Beret, λειώσιμο. Έγινα θρήσκος προσευχόμενος να μην δω το tape loading error, στο 30λεπτο… Amstrad CPC 6128: Πρώτη επαφή με τον μαγικό κόσμο των adventure με το The Pawn. Ελειωσα, ταξίδεψα, σχεδίασα τις πίστες σε χαρτί, πήρα αγκαλιά το λεξικό (text based)…Αργότερα (Amstrad πάλι) και για λίγο action platform, το σπαστικό Rick Dangerous, στη έγχρωμη TV, με modulator… Amiga 500, μετεπειτα A1200 με συνεπεξεργαστή και σκληρό δίσκο 20MB: Blood Money, Shadow of the Beast και πλεόν πολύ adventure. Loom, Monkey Island, Larry, Gabriel Knight, Phantasmagoria, Dark seed με σχέδια HR Giger, beneath a steel sky κτλ. Σταματάω εδώ, τώρα στο PC μόνο με τα Battlefield , κανά 2-3 ώρες (και αν) το ΣΚ. Που χρόνος για «περιπέτειες». Σιχτίρ δεινόσαυρος πια… Γράφω στο μεταξύ για Spectrum και Amiga, και δίπλα αντανακλά ο χορός των LED τηε μητρικής, ακόμα και με κλειστό PC… O tempora o mores Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2021 από Chuckie667 5
LLLEFTERIS Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Chuckie667 είπε Green Beret, Πω!!!!!! Που το ξέθαψες αυτό; αγαπημένο ίσως το μοναδικό πολεμικό παιχνίδι που έχω παίξει στην ζωή μου. 2
iptamenos_ollandos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Vice City Call of Duty 2 Hitman: Absolution Metal slug Tekken Πολυ λιωσιμο με τα παιχνδια αυτα!! Ειδικα με το metal slug τοτε παιζαμε με τις δραχμες εφευγαν τα 100ρικα ετσι για πλακα 🤣 1
TheGrisGrisMan Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Retro: Kick Off Elite Head over Hills Eye of the Beholder Blood Modern: Driver: San Francisco Bulletstorm Darkest Dungeon Dark Souls Bayonetta …και Eternal: Half Life X-Com Metal Gear Solid 1 Super Mario Galaxy Zelda Ocarina of Time Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2021 από TheGrisGrisMan 1
LLLEFTERIS Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Ολα τα γεροντοπαλίκαρα εδώ μέσα είμαστε; 1 1
Chuckie667 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 13 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Πω!!!!!! Που το ξέθαψες αυτό; αγαπημένο ίσως το μοναδικό πολεμικό παιχνίδι που έχω παίξει στην ζωή μου. Θυμαμαι το σοκ οταν εδωσα το spectrum και πηρα τον Amstrad, οπου τα κτήνη της Imagine δεν ειχαν το «ομαλο» scroll (μην γελατε….) , παρά οταν εφτανε το sprite σου στο τςρμα της στατικης οθόνης, αυτή εκανε σαν slide oλη αριστερα (για να αποκαλυψει συχνα στρατιωτη που σε σκοτωνε). Θα φορτωσω κανα Mame στο PC μου φαινεται βραδυατικα, αναστατωθηκα…
vorlon68 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 22 λεπτά πριν, Chuckie667 είπε ZX Spectrum: Monty on the run και Green Beret, λειώσιμο. Έγινα θρήσκος προσευχόμενος να μην δω το tape loading error, στο 30λεπτο… Amstrad CPC 6128: Πρώτη επαφή με τον μαγικό κόσμο των adventure με το The Pawn. Ελειωσα, ταξίδεψα, σχεδίασα τις πίστες σε χαρτί, πήρα αγκαλιά το λεξικό (text based)…Αργότερα (Amstrad πάλι) και για λίγο action platform, το σπαστικό Rick Dangerous, στη έγχρωμη TV, με modulator… Amiga 500, μετεπειτα A1200 με συνεπεξεργαστή και σκληρό δίσκο 20MB: Blood Money, Shadow of the Beast και πλεόν πολύ adventure. Loom, Monkey Island, Larry, Gabriel Knight, Phantasmagoria, Dark seed με σχέδια HR Giger, beneath a steel sky κτλ. Σταματάω εδώ, τώρα στο PC μόνο με τα Battlefield , κανά 2-3 ώρες (και αν) το ΣΚ. Που χρόνος για «περιπέτειες». Σιχτίρ δεινόσαυρος πια… Γράφω στο μεταξύ για Spectrum και Amiga, και δίπλα αντανακλά ο χορός των LED τηε μητρικής, ακόμα και με κλειστό PC… O tempora o mores Πωπωπω.... Ακριβώς με την ιδια σειρα τα ειχα πάρει και εγω. Αλλα στην Α1200 έβαλα δίσκο 100MB. 2
dimitrisk_gr Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Counter Strike 1.6 Lineage 2 GTA Vice City F.E.A.R. Need For Speed: Mostwanted Crysis 1
glenngould Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Ήρθα να κλάψω λίγο διαβάζοντας το νήμα και να ξανααποχωρήσω ταπεινά. Ανεπανάληπτες εμπειρίες μια εποχής που έφυγε για πάντα και δεν θα ξανάρθει ποτέ. Όσοι το ζήσαμε, ξέρουμε, και μπορούμε να συνεννοηθούμε με τα μάτια χωρίς να πούμε τίποτα παραπάνω.. 9 3
LLLEFTERIS Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Θυμάται κανένας το κολπάκι για φούσκες παπούτσια και διαμαντοπιστες στο bobble?
Ntinaras Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Starcraft 1 & 2 Red alert 1& 2 World of warcraft Goldeneye 007 (N64) Dota 1 & 2
Chuckie667 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 18 λεπτά πριν, vorlon68 είπε Πωπωπω.... Ακριβώς με την ιδια σειρα τα ειχα πάρει και εγω. Αλλα στην Α1200 έβαλα δίσκο 100MB. Στην A500 είχα SCSI εξωτερικό. Στην A1200 εσωτερικό, κάτι θυμάμαι τελικά οτι ήταν μεγαλύτερος , 20MB ήταν στην A500. Αλλες εποχες… Α, θυμηθηκα κολλημα στην Amiga με το SWIV, εντυπωσιακό shooter, full screen scrolling… 2
Twisted_Metal Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Twisted Metal 2 Super Mario World / SM64 (κλέβω λίγο εδώ) Final Fantasy VII WipEout 2097 Donkey Kong Country 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα