Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Ο ιδιοκτήτης του ζωου έχει την υποχρέωση να φροντίζει για την ασφάλεια αυτού, και ως ασφάλεια νοείται και η ασφαλής περίφραξη του χώρου στον οποίον βρίσκεται το ζώο ώστε να μην βγει έξω. 

Αν ο οδηγός του αυτοκινήτου παραβίασε το όριο ταχύτητας τότε έχει και αυτός ευθύνη. Αλλά αν αυτό δεν μπορεί να αποδειχτεί, τότε σε ενδεχόμενο δικαστήριο θα πληρώσει ο ιδιοκτήτης του ζωου. 

Και τι να κάνει ο σκουπιδιάρης; Να αφήσει το σκυλί εκεί η να μεταφέρει το σκυλί σε ΑΤ / φιλοζωικη για να δουν αν είναι τσιπαρισμενο και να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη; Που το πιθανότερο είναι να μην έχει τσιπ. 

Τη δεδομένη στιγμή ότι ήταν να γίνει έγινε ....από εδώ και πέρα...όσο για την ταχύτητα μπορεί να βρει από το φρενάρισμα και κάμερες ασφαλείας που έχουν όλα πλέον τα σπίτια και τους αυτόπτες μάρτυρες  είναι η πρώτη φορά που  μας είδα ενωμένους ....Αλλά δε ζήτησα σε καμία περίπτωση τη δίωξη του πιτσιρικά (22 χρονών)...

Επεξ/σία από corsair04
1
  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, corsair04 είπε

Αλλά δε ζήτησα σε καμία περίπτωση τη δίωξη του πιτσιρικά (22 χρονών)...

Κακως. Ισα ισα που πηραν και θαρρος και σας καβαλησαν.

Απο οτι βλεπω δε σε νοιαζει και ιδιαιτερα για το γατι ομως.

Εγω θα τον ετρεχα οσο μπορουσα,αν δεν τον σκοτωνα .

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Δε διαφωνω,αλλα και ο ιδιοκτητης του δεσποζομενου εχει ευθυνη.

Αν κινουμενος εντος οριων  χτυπησω ενα σκυλι που βγηκε απο μια αυλη,και πεσω απο το μηχανακι,δεν εχω εγω ευθυνη,αλλα ο ιδιοκτητης του.

Δεκτο, αλλα προς αποφυγη τετοιων καταστασεων (ας μην ξεχναμε οτι θα μπορουσε να ειναι ενα μικρο παιδι και οχι σκυλι) οι οδηγοι πρεπει εκτος του να τηρουν τα ορια ταχυτητας, να εχουν και τα ματια τους δεκατεσσερα γιατι παντα συμβαινουν απροοπτα. Καλυτερα να προλαμβανουμε ατυχηματα παρα να ψαχνουμε να βρουμε ποιος εχει την ευθυνη.

• Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, lector είπε

Δεκτο, αλλα προς αποφυγη τετοιων καταστασεων (ας μην ξεχναμε οτι θα μπορουσε να ειναι ενα μικρο παιδι και οχι σκυλι) οι οδηγοι πρεπει εκτος του να τηρουν τα ορια ταχυτητας, να εχουν και τα ματια τους δεκατεσσερα γιατι παντα συμβαινουν απροοπτα. Καλυτερα να προλαμβανουμε ατυχηματα παρα να ψαχνουμε να βρουμε ποιος εχει την ευθυνη.

Το εχω αναφερει παραπανω.
Αν αντι για ζωο ηταν ανθρωπος,πως θα αντιδρουσαν οδηγος και αστυνομικος;

Οταν πηγαινεις με 100 ενω το οριο ειναι 50,εισαι εγκληματιας,οχι παραβατης.

Ο Ιαβερης εχει πει: Ξερεις γιατι δεν εχεις σκοτωσει κανεναν μεσα στην κατοικημενη; Επειδη δεν ετυχε.

Οταν κινεισαι με πανω απο 30 μεσα στην κατοικημενη,εισαι απλα τυχερος που δεν εχεις σκοτωσει κανεναν.Δε συζηταμε για τα 100.
Και τα 50 που ειναι οριο ειναι υπερβολη.

Δημοσ.

Έχει συμβεί μπροστά στα μάτια μου. Μηχανάκι ντελίβερι με ταχύτητα γύρω στα 50 σε στενό, κατάφερε να πατήσει γατί που πέρναγε το δρόμο.

Όχι μόνο δεν έπραξε σύμφωνα με το νόμο να ειδοποιήσει, ζήταγε και τα ρέστα.

Στην ερώτηση και αν ήταν ένα μικρό παιδί; Ε τι φταίω εγώ που ήταν μέσα στο δρόμο. Να μην ήταν.

Έχουμε ξεχάσει και τα βασικά. Δεν λέω η κακιά στιγμή μπορεί να συμβεί, αλλά να είσαι κύριος των πράξεών σου. Θεωρούμε την υπερβολική ταχύτητα, ειδικά σε κατοικημένες περιοχές φυσιολογική, και προφανώς πως να φρενάρει κάποιος με 50 μέσα σε στενό.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, lector είπε

Ο οδηγος ειναι εγκληματιας και ο μπατσος που εχει αγνοια νομου ακομα χειροτερος.

Νομος 4039/2012 αρθρο 16:

α. Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπόμενων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας, καθώς και της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 4 του άρθρου 9 απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός. Η στείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη με θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρείται ακρωτηριασμός.

γ. Σε περίπτωση τραυματισμού ζώου συντροφιάς σε τροχαίο ατύχημα, ο υπαίτιος της πράξης αυτής, υποχρεούται να ειδοποιήσει άμεσα τον οικείο Δήμο, προκειμένου να παρασχεθεί στο τραυματισμένο ζώο η απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα.

Εδω ο οδηγος εχει παραβει 2 παραγραφους και ο μπατσος αντι να τον μαζεψει τον προτρεπει να ζητησει και τα ρεστα.

Να καταλαβαινουμε την διαφορα μεταξυ κανω κατι σκοπιμα (που σε αυτο αναφερεται η 1η παραγραφος) και γινεται καποιο ατυχημα καταλαθος. 

11 ώρες πριν, corsair04 είπε

συμφωνώ απόλυτα απλά θεωρώ ότι η γάτα δεν μπορεί να περιοριστεί τόσο εύκολα όσο ένας σκύλος

Αν θες να εχεις κατοικιδιο, εχεις και την ευθυνη αυτου. Αλλο ταιζω ενα αδεσποτο και παιζω που και που μαζι του, και αλλο το θεωρω κατοικιδιο. Την γατα την βαζεις μεσα στο σπιτι. 

Ναι, εχουμε 2 γατες μεσα στο σπιτι (μια μικρη και εναν αρσενικο που προσφατα στειρωσαμε), και τον αφηνουμε τον αρσενικο επειδη δεν ειμαστε σε κεντρικο δρομο (ουτε καν σε κανονικο δρομο, εξυπηρετει μονο 2 σπιτια). Οποτε δεν φοβομαστε για αυτοκινητα.

• Like 1
Δημοσ.

"Καταρχήν, θα πρέπει να σημειωθεί ότι για να μπορέσει ο ζημιωθείς να επιτύχει την αποζημίωσή του θα πρέπει σε πρώτο στάδιο να καλέσει απαραιτήτως την αρμόδια Τροχαία, ώστε να καταγράψει το συμβάν και το γεγονός ότι αυτό προκλήθηκε λόγω της κυκλοφορίας ζώου επί της οδού. Σε δεύτερο στάδιο, για να μπορέσει να διαπιστώσει ο ζημιωθείς ποιος είναι ο υπόχρεος να τον αποζημιώσει, θα πρέπει να πληροφορηθεί εάν το ζώο που προκάλεσε το τροχαίο ατύχημα ανήκει ή όχι σε κάποιον ιδιοκτήτη. Εφόσον το ζώο έχει ιδιοκτήτη, τότε υπόχρεος προς αποζημίωση του ζημιωθέντος είναι ο ιδιοκτήτης του ζώου. Μάλιστα, σύμφωνα με τον νόμο (άρθρο 924 ΑΚ), ο τελευταίος ευθύνεται αντικειμενικά, δηλαδή ανεξαρτήτως υπαιτιότητάς του, εκτός εάν πρόκειται για κατοικίδιο ζώο που προορίζεται για την φύλαξη της οικίας του, το επάγγελμά του και την διατροφή του, οπότε και ο ιδιοκτήτης ευθύνεται προς αποζημίωση, εκτός εάν αποδείξει ότι δεν βαρύνεται με κανένα πταίσμα ως προς την εποπτεία και φύλαξη του ζώου που προξένησε την ζημία ή ότι η παραμέληση της εποπτείας του ζώου δεν οφείλεται σε υπαιτιότητά του ή ότι η ζημία θα προκαλούνταν και αν ακόμη αυτός είχε επιδείξει την απαιτούμενη επιμέλεια ως προς τη φύλαξη και εποπτεία του ζώου."

Δηλαδη ο ιδιοκτητης ειναι υπευθυνος για να φροντισει ωστε το κατοικιδιο να μην το σκαει κτλ κτλ δεν ευθυνεται αν εχει παρει τα καταλληλα μεσα πχ σε σκυλι να εχει φροντισει την περιφραξη ή αν δεν δυναται καποιο σπιτι με λουρι.Στην περιπτωση της γατας να ειναι φανταζομαι μεσα σε σπιτι καθως δεν μπορεις να την ελεγξεις.Εφοσον εχεις παρει αυτα τα μετρα και παρολα αυτα καταφερει καποιο ζωντανο να το σκασει δεν εχεις σαν ιδιοκτητης καμια ευθυνη.Το οτι ο αλλος μπορει να ετρεχε ,παντα αν μπορεις να το αποδειξεις αλλιως ειναι ο λογος εναντια στον δικο του, δεν αναιρει την δικια σου ευθυνη απλα στην καλυτερη περιπτωση εχει αν πατε δικαστικα συνυπευθυνοτητα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, chrisxkar είπε

"Καταρχήν, θα πρέπει να σημειωθεί ότι για να μπορέσει ο ζημιωθείς να επιτύχει την αποζημίωσή του θα πρέπει σε πρώτο στάδιο να καλέσει απαραιτήτως την αρμόδια Τροχαία, ώστε να καταγράψει το συμβάν και το γεγονός ότι αυτό προκλήθηκε λόγω της κυκλοφορίας ζώου επί της οδού. Σε δεύτερο στάδιο, για να μπορέσει να διαπιστώσει ο ζημιωθείς ποιος είναι ο υπόχρεος να τον αποζημιώσει, θα πρέπει να πληροφορηθεί εάν το ζώο που προκάλεσε το τροχαίο ατύχημα ανήκει ή όχι σε κάποιον ιδιοκτήτη. Εφόσον το ζώο έχει ιδιοκτήτη, τότε υπόχρεος προς αποζημίωση του ζημιωθέντος είναι ο ιδιοκτήτης του ζώου. Μάλιστα, σύμφωνα με τον νόμο (άρθρο 924 ΑΚ), ο τελευταίος ευθύνεται αντικειμενικά, δηλαδή ανεξαρτήτως υπαιτιότητάς του, εκτός εάν πρόκειται για κατοικίδιο ζώο που προορίζεται για την φύλαξη της οικίας του, το επάγγελμά του και την διατροφή του, οπότε και ο ιδιοκτήτης ευθύνεται προς αποζημίωση, εκτός εάν αποδείξει ότι δεν βαρύνεται με κανένα πταίσμα ως προς την εποπτεία και φύλαξη του ζώου που προξένησε την ζημία ή ότι η παραμέληση της εποπτείας του ζώου δεν οφείλεται σε υπαιτιότητά του ή ότι η ζημία θα προκαλούνταν και αν ακόμη αυτός είχε επιδείξει την απαιτούμενη επιμέλεια ως προς τη φύλαξη και εποπτεία του ζώου."

Δηλαδη ο ιδιοκτητης ειναι υπευθυνος για να φροντισει ωστε το κατοικιδιο να μην το σκαει κτλ κτλ δεν ευθυνεται αν εχει παρει τα καταλληλα μεσα πχ σε σκυλι να εχει φροντισει την περιφραξη ή αν δεν δυναται καποιο σπιτι με λουρι.Στην περιπτωση της γατας να ειναι φανταζομαι μεσα σε σπιτι καθως δεν μπορεις να την ελεγξεις.Εφοσον εχεις παρει αυτα τα μετρα και παρολα αυτα καταφερει καποιο ζωντανο να το σκασει δεν εχεις σαν ιδιοκτητης καμια ευθυνη.Το οτι ο αλλος μπορει να ετρεχε ,παντα αν μπορεις να το αποδειξεις αλλιως ειναι ο λογος εναντια στον δικο του, δεν αναιρει την δικια σου ευθυνη απλα στην καλυτερη περιπτωση εχει αν πατε δικαστικα συνυπευθυνοτητα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, george1807 είπε

Έχει συμβεί μπροστά στα μάτια μου. Μηχανάκι ντελίβερι με ταχύτητα γύρω στα 50 σε στενό, κατάφερε να πατήσει γατί που πέρναγε το δρόμο.

καλά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις, και με 30 να πηγαίνεις αν πεταχτεί η γάτα κάθετα στη ρόδα σου έχεις εντύπωση ότι μπορείς να κάνεις κάτι ;

• Super Moderators
Δημοσ.

Αν σου πεταχτεί ζώο, δεν προλαβαίνεις, εκτός κι αν ξεπαρκάρεις εκείνη την ώρα, ας πούμε, και πας με δύο χιλιόμετρα. Με το όριο ταχύτητας στα 40, μου έχει πεταχτεί γάτα κι από τύχη δεν την έκανα χαλκομανία, μέχρι να φέρω το πόδι στο φρένο είχε βρεθεί από κάτω μου, απλά δεν τη βρήκαν οι ρόδες.

Δεν το λέω ως δικαιολογία για τον τύπο που πήγαινε με 100, απλή διαπίστωση.

Τώρα, "δεσποζόμενη" γάτα που κυκλοφορεί στη γειτονιά, για μένα δεν είναι δεσποζόμενη. Απλά, έχει κάπου μια σίγουρη πηγή να βρίσκει τροφή. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Snoob είπε

Αν σου πεταχτεί ζώο, δεν προλαβαίνεις, εκτός κι αν ξεπαρκάρεις εκείνη την ώρα, ας πούμε, και πας με δύο χιλιόμετρα. Με το όριο ταχύτητας στα 40, μου έχει πεταχτεί γάτα κι από τύχη δεν την έκανα χαλκομανία, μέχρι να φέρω το πόδι στο φρένο είχε βρεθεί από κάτω μου, απλά δεν τη βρήκαν οι ρόδες.

Δεν το λέω ως δικαιολογία για τον τύπο που πήγαινε με 100, απλή διαπίστωση.

Τώρα, "δεσποζόμενη" γάτα που κυκλοφορεί στη γειτονιά, για μένα δεν είναι δεσποζόμενη. Απλά, έχει κάπου μια σίγουρη πηγή να βρίσκει τροφή. 

όχι καθαρή δικαιολογία είναι ....

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

καλά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις, και με 30 να πηγαίνεις αν πεταχτεί η γάτα κάθετα στη ρόδα σου έχεις εντύπωση ότι μπορείς να κάνεις κάτι ;

Δεν ξέρω αν στο μηχανάκι είναι διαφορετικό, αλλά με αυτοκίνητο όσες φορές μου έχει πεταχτεί γάτα έχω καταφέρει να φρενάρω, γιατί πρώτον πήγαινα εντός των ορίων ταχύτητας και δεύτερον είχα τεταμένη την προσοχή μου. 

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, george1807 είπε

Δεν ξέρω αν στο μηχανάκι είναι διαφορετικό, αλλά με αυτοκίνητο όσες φορές μου έχει πεταχτεί γάτα έχω καταφέρει να φρενάρω, γιατί πρώτον πήγαινα εντός των ορίων ταχύτητας και δεύτερον είχα τεταμένη την προσοχή μου. 

δε παίζει αυτό που λες, έχω δει γάτα να προσπαθεί να περάσει κάτω από αμάξι και να γίνεται πίτα από την πίσω ρόδα...

τα όρια είναι εντελώς σχετικά, τα 50 χαω είναι τρελλή ταχύτητα σε ένα στενό δρομάκι στο Παγκράτι, και δεν είναι τίποτα στην Ηλία Ηλιού ή στην Πανεπιστημίου 12 το βράδυ, αυτό που παίζει ρόλο είναι η σύνεση που έχουμε σαν οδηγοί  

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι ξεκάθαρο πως ζητάω να μου προτείνεται μέτρα προστασίας τόσο ατομικά όσο και θεσμικά ( πως θα καταφέρω να μην τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα) τώρα όπως έγραψα και ποιο πάνω.....

Επεξ/σία από corsair04
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

δε παίζει αυτό που λες, έχω δει γάτα να προσπαθεί να περάσει κάτω από αμάξι και να γίνεται πίτα από την πίσω ρόδα...

τα όρια είναι εντελώς σχετικά, τα 50 χαω είναι τρελλή ταχύτητα σε ένα στενό δρομάκι στο Παγκράτι, και δεν είναι τίποτα στην Ηλία Ηλιού ή στην Πανεπιστημίου 12 το βράδυ, αυτό που παίζει ρόλο είναι η σύνεση που έχουμε σαν οδηγοί  

Και όμως παίζει, για στενό μιλάω πάντα με όριο τα 30 όπως ορίζεται. Στην Ηλία Ηλιού ναι δεν λέω, αν πεταχτεί είναι απίθανο να μην το πατήσεις, αλλά στα στενά θεωρώ πως με προσοχή και τήρηση στα όρια ταχύτητας είναι εφικτό. Μην ξεχνάμε ότι στη θέση του γατιού μπορεί να είναι ένα παιδί του οποίου έπεσε η μπάλα από την αυλή του.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...