Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για αγορά ηχείων 5.1...

papadakn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα σύστημα 5.1 ηχείων το οποίο θα το χρησιμοποιώ στο pc το οποίο είναι στο υπνοδωμάτιο αλλά θα ήθελα να μπορώ να το βάλω και στο DVD του σαλονιού για ταινίες και μουσική.

Είμαι μεταξύ των Cambridge SoundWorks® MegaWorks® THX® 5.1 550

της Creative και των Yamaha TSS-10. Η τιμή και των δύο είναι παραπλήσια οπότε θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για τα ηχεία αυτά σχετικά με την ποιότητα του ήχου τους. Γενικά έχω μια επιφύλαξη απέναντι στην creative αλλά διαβάζοντας στο forum είδα αρκετούς ευχαριστημένους χρήστες...

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Από αυτά τα δυο, τα megaworks είναι σίγουρα καλύτερα σε ποιότητα και ένταση. Στα TSS-10 πληρώνεις τον decoder, ενώ στα megaworks ποιότητα και ένταση.

Αν το DVD σου έχει και αναλογικές εξόδους 5.1 τότε πας για megaworks σίγουρα. Τα συνδέεις κατευθείαν στο DVD player. Αν όμως έχει μόνο ψηφιακή έξοδο, τότε πρέπει να πάρεις και έναν Dolby Digital/DTS decoder. Τα yamaha έχουν το δικό τους, αλλά για τα megaworks πρέπει να αγοράσεις (έξτρα κόστος).

PS. Τα TSS-10 δεν είναι ολόιδια με τα παλιότερα TSS-1;

Δημοσ.

Exw thn entypwsh pws nai ta TSS-10 einai idia me ta TSS-1. Malista sto amerikaniko site ths yamaha exei mono ta deytera. To DVD mou einai to Pioneer 454 kai exei optikh exodo kai mallon kai analogikes. Ta creative den exoun enswmatomeno decoder? To THX pou lene ti akrivws einai? Den einai san to DTS kai to Dolby Digital? Gia xrhsh sto pc pia proteineis?

Eyxaristw gia tis apanthseis

Δημοσ.

Χονδρικά, το ΤΗΧ είναι απλά μια πιστοποίηση της LucasArts που δείχνει ότι ένα προϊόν έχει καλή ποιότητα. Για περισσότερα στο site: http://www.thx.com . Στην πράξη όμως, μπορεί ένα προϊόν που δεν έχει πάνω το THX logo να είναι καλύτερο από ένα που το έχει. Οπότε αυτό δε λέει από μόνο του τίποτα.

Τα megaworks όπως σου είπα δεν έχουν decoder, τα TSS έχουν.

Για οποιαδήποτε χρήση θα σου πρότεινα τα megaworks. Στο PC δεν πρόκειται να χρειαστείς decoder, γιατί όλες οι κάρτες έχουν πλεόν αναλογικές εξόδους 5.1 και η αποκωδικοποίηση γίνεται από το software ή τους drivers, ανάλογα με την κάρτα. Οπότε με τα megaworks είσαι OK, τα συνδέεις και παίζουν. Βεβαιώσου ότι το DVD σου έχει 5.1 αναλογικές εξόδους γιατί αν δεν έχει θα πρέπει να αγοράσεις ξεχωριστό decoder για τα megaworks!

Δες και τα παρακάτω reviews:

http://www.digit-life.com/articles2/creative-thx-550/index.html

http://www.anandtech.com/showdoc.html?i=1466

http://www.3dsoundsurge.com/reviews/TSS1/TSS1.html

Δημοσ.

Oi diafores twn TSS-10 apo ta TSS-1 einai sto kouti tou decoder kai sygkekrimena exei diaforetiko design, tilexiristirio kai an thymamai kala exei mono optical eisodous se sxesi me ta TSS-1 pou exoun kai analog eisodo kata ta alla sthn isxy einai akrivos ta idia

To THX einai h pistopoihsh apo ton Lucasfilm oti pliroun kapoia stantard sthn poiotita, den exei sxesi me DD h DTS

Apo ekei kai pera ta Yamaha einai men kala hxeiakia oson afora sthn poiothta tou hxou alla ysteroun se Watt kai se entasi, apo thn allh ta Creative ta Megaworks den exoun decoder, an thes kapoia Creative me Decoder prepei na deis gia ta Inspire TD7700 h an katafereis na vreis ta 5700 Digital 5.1 (prepei na ta exei parei to mati mou sto e-shop)

Δημοσ.

Καλύτερα Megaworks χωρίς ενσωματωμένο DTS decoder ή Inspire 5.1 me DTS decoder (και με ποιο λιγα χρήματα)? Τα ηχεία τα θέλω κυρίως για μουσική,gaming και dvd

Δημοσ.

Ναι.

Όταν τα βάζεις στο DVD Player , την αποκωδικοποίηση Dolby Digital & DTS θα την κάνει το DVD Player ( αρκεί να έχει ενσ. αποκωδικοποιητή ).

Στο PC , το έργο αυτό το αναλαμβάνει η κάρτα ήχου ή και software...

Δημοσ.

@papadakn

Το προβλημα ειναι οτι το pioneer 454 δεν εχει 5.1 αναλογικες εξοδους...οποτε δεν μπορεις να εχεις dolby digital,DTS ηχο αν δεν παρεις ηχεια με αποκωδικοποιητη

Δημοσ.

prhn pas kai pareis hxeia gia pc mhpos prepei na koita3eis gia kanena paketo enisxiti home theter mazi me hxeia? egw exw parei ton yamaha A-5 mazi me hxeia sinolikh isxhs 580Watt RMS me 210.000drx prhn apo 2~3 xronia. kai den yuparxei kanena metro shgriseis meta3ei hxeion pou bgenoun apoklistika gia pc kai paketo Home theater. ase pou exei kai 5 eisodous optikes "2PC, 1DVD, 1XBOX kai to NOVA" exei ena filos mou kati creative hxeia 5.1 kai einai pragmatika pseftika se sxesh me mia tetoia lisei kai ta eixe parei kai 150.000.

an kai den exw koita3ei tis times gia ta hxeia pou lete alla ypotheto oti ta kala montela kapou ekei tha koimenonte h times tous.

ps. oti pareis elpizw na exei DTS giati einai mera me thn nixta me to "aplo" AC3.

kalh tixh. ;)

Δημοσ.

adams , μπορεί να χρησιμοποιήσει RCA -> Stereo Mini-Jack adapters...

( εκτός και αν το DVD Player έχει μόνο Digital Out... )

Δεν ξέρω , μπορεί να έχουν και άλλο τρόπο πάντως... ( έχω καιρό να ασχοληθώ με τα Stand-Alone DVD Players... )

Δημοσ.
adams ' date=' μπορεί να χρησιμοποιήσει RCA -> Stereo Mini-Jack adapters...

( εκτός και αν το DVD Player έχει μόνο Digital Out... )

Δεν ξέρω , μπορεί να έχουν και άλλο τρόπο πάντως... ( έχω καιρό να ασχοληθώ με τα Stand-Alone DVD Players... )[/quote']

Ρε bill λεμε για 5.1 ηχο εδω πως θα εχουμε απο μια stereo rca υποδοχη?(τι σχεση εχουν οι adapters? αφου ολα τα dvd players rca υποδοχες εχουν φυσικα και θες rca-minijack)

Διαβασε ολο το post και μετα απαντα :lol: ή απλα μην απαντας

Δημοσ.

Απ , δεν κατάλαβες τι εννοούσα:

Τις εξόδους

Front: Left & Right σε ένα Stereo Mini-jack ( μέσω του adapter )

Center & Subwoofer σε ένα Stereo Mini-jack

Rear: Left & Right σε ένα Stereo Mini-jack

Και καταλήγουν στις αντίστοιχες θύρες των MegaWorks.

Κατάλαβες τι εννοώ?

Τώρα αν δεν έχει τις ανάλογες εξόδους 5.1 το συγκεκριμένο DVD Player , αυτό δεν γίνεται...

Θα δω μήπως γίνεται κάτι άλλο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...