Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Gunix είπε

Γεια σας. :D

Μέσα αυτή την εβδομάδα περιμένω τα εξαρτήματα.

Τα υλικά που έπελεξα είναι αυτά:

• CPU: AMD Ryzen 9 5900X
  • Motherboard: ASrock X570 Steel Legend
  • RAM: G.Skill TridentZ Neo 32GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16Q-32GTZN)
  • SSD Operating System: Samsung 980 Pro SSD 1.0TB M.2 NVMe
  • SSD Project_files: Samsung 870 QVO SSD 2TB 2.5
  • HDD Backup: Seagate Barracuda 4TB
  • Graphics Card: ASUS ROG-STRIX-RTX3060TI-O8G-V2-GAMING
  • PC Case: be quiet Silenet Base 802 Windows Black housing
  • CPU Air Cooler: Noctura NH-D15 chromax.black
  • PSU: Corsair RM850x Full Modular 80 Plus Gold 2021

Θέλω να ρωτήσω  σχετικά με την εγκατάσταση του PSU. Στην τοποθέτηση του ο ανεμιστήρας να κοιτάει προς τα κάτω ή προς τα πάνω;

Επίσης, γιατί κάποιοι λένε να κοιτάει προς τα πάνω; Το κουτί θα το έχω πάνω στο γραφείο.

Για πιο λόγο δεν έβαλες τις αντίστοιχες gskill 3600cl16 Γιατί τόση εμμονή στα 3200;;; 

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, XristosQts είπε

Για πιο λόγο δεν έβαλες τις αντίστοιχες gskill 3600cl16 Γιατί τόση εμμονή στα 3200;;; 

Λόγο χρημάτων. :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Gunix είπε

Λόγο χρημάτων. :)

1-3 εργάσιμες, 3200-162€ , 3600-185€ Τώρα  χάνεις επιδόσεις για ένα 20αρικο διαφορά που σε σχέση με το υπόλοιπο σύστημα(~2κ) είναι το 1%  των χρημάτων…

Επεξ/σία από XristosQts
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/10/2021 στις 9:44 ΜΜ, triplex1 είπε

1480496596_Screenshot2021-10-19at00-42-58ASRockX570SteelLegendMotherboardCompatibilityNoctuaCompatibilityCentre.png.cbee6bf7c346037c37fb47398e5d822e.png

17 ώρες πριν, Gunix είπε
  • Motherboard: ASrock X570 Steel Legend
  • CPU Air Cooler: Noctura NH-D15 chromax.black

Το post του triplex1 δεν δείχνει ότι αυτή η μητρική δεν χωράει την NH-D15;

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, elpenor είπε

Το post του triplex1 δεν δείχνει ότι αυτή η μητρική δεν χωράει την NH-D15;

Λάθος μητρική έγραψα.

Η σωστή μητρική είναι ASUS ROG STRIX B550-F

Επεξ/σία από Gunix
Δημοσ.
18 ώρες πριν, triplex1 είπε

Εγω το εχω προς τα κατω , δεν χρειαζεται να βλεπει επανω και να μαζευει μεσα οτι σκονη εχει το κουτι , καποιοι λενε οτβαζοντας να κοιταει επανω εφυγαν οι κραδασμοι ........τριχες κατσαρες , μια χαρα κουτι επελεξς οποτε ο βαζς νακοιται κατω , το φιλτρο του 802 που εχει κατω ειναι απο τα καλα

Κραδασμούς?

Οταν ο ανεμιστήρας δε δουλεύει (zero mode) λόγο χαμηλού φορτίου το psu δουλεύει και ζεσταίνεται ....  αν  το fan κοιτάζει προς τα κάτω η ζέστη παγιδεύεται μέσα στο case του psu όταν κοιτάζει προς τα επάνω ο ζεστός αέρας βρίσκει άνοιγμα και μπορεί φεύγει από τη φυσική του ροή μέσα στο case... 

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Deu164 είπε

Κραδασμούς?

Οταν ο ανεμιστήρας δε δουλεύει (zero mode) λόγο χαμηλού φορτίου το psu δουλεύει και ζεσταίνεται ....  αν  το fan κοιτάζει προς τα κάτω η ζέστη παγιδεύεται μέσα στο case του psu όταν κοιτάζει προς τα επάνω ο ζεστός αέρας βρίσκει άνοιγμα και μπορεί φεύγει από τη φυσική του ροή μέσα στο case... 

Ε άμα ζεσταθεί θα δουλέψει το φαν… 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Deu164 είπε

Κραδασμούς?

Νομιζεις φιλε μου , αν το κουτακι σου εχει τους σωστους ανεμιστηρες και σωστο airflow , δεν παγιδευεται τιποτα ........ ναι κραδασμους , το εχω ακουσει κι αυτο εδω μεσα

Μαλλον εισαι απ'αυτους που δεν θελουν να βλεπουν τα γραμματα του τροφοδοτικου τους αναποδα.

Επεξ/σία από triplex1
  • Like 1
Δημοσ.

Τα γράμματα δε με απασχολούν δεν τα βλέπω αλλά και πάλι στα περισσότερα psu από αριστερά πάντα διαβάζονται ορθά και από δεξιά ανάποδα όπως και αν το γυρίσεις.

Όσο για τους κραδασμούς δεν ξέρω από που παρέρχονται προς τα που πάνε και πως βολεύονται καλύτερα......
Αν εννοείς κραδασμούς από την κίνηση του ανεμιστήρα τότε το τροφοδοτικό είναι για την ανακύκλωση και όχι για το pc

Για να καταλάβω, όταν ο ανεμιστήρας το τροφοδοτικού κοιτάζει κάτω τραβάει αέρα από έξω και τον βγάζει από πίσω τι σχέση έχουν οι ανεμιστήρες του κουτιού ψύχουν τη λαμαρίνα - psu case και τα καλώδια/connectors?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Deu164 είπε

Τα γράμματα δε με απασχολούν δεν τα βλέπω αλλά και πάλι στα περισσότερα psu από αριστερά πάντα διαβάζονται ορθά και από δεξιά ανάποδα όπως και αν το γυρίσεις.

Όσο για τους κραδασμούς δεν ξέρω από που παρέρχονται προς τα που πάνε και πως βολεύονται καλύτερα......
Αν εννοείς κραδασμούς από την κίνηση του ανεμιστήρα τότε το τροφοδοτικό είναι για την ανακύκλωση και όχι για το pc

Για να καταλάβω, όταν ο ανεμιστήρας το τροφοδοτικού κοιτάζει κάτω τραβάει αέρα από έξω και τον βγάζει από πίσω τι σχέση έχουν οι ανεμιστήρες του κουτιού ψύχουν τη λαμαρίνα - psu case και τα καλώδια/connectors?

Προφανως φιλε μου δεν καταλαβαινεις τι εχω πει , εγω προσωπικα ποτε δεν ειχα κραδασμους απο τροφοδοτικο  ( το εχω ακουσει κι αυτο εδω μεσα ειπα) , απο κει και περα δεν νομιζω οι περισσοτεροι που πληρωνουν ενα κουτι που στοιχιζει απο 80 ευρω και πανω να θεωρουν οτι οι κατασκευαστες ειναι μλκες και βαζουν φιλτρα στο κατω μερος .............ο ανεμιστηρας ρουφαει απ'εξω φρεσκο αερα και βγαζει απο πισω , αυτη ειναι η σωστη του θεση , απο κει και περα το αν ανοιγει απο το 15% και ανω του φορτιου ειναι αλλου παππα ευαγγελιο , ελπιζω να το καταλαβες τωρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν συμβουλεύουμε κάποιον καλύτερα είναι να γνωρίζουμε πριν μιλήσουμε και να  μη λέμε αρλούμπες περί κραδασμών γραμματοσειρών και πράσινάλογα.
Ο κατασκευαστής του psu ξέρει καλύτερα, Ο κατασκευαστής του case δίνει επιλογές για κάθε ανάγκη και χρήση 

Διάβασε το παρακάτω για να μάθεις πως τοποθετείται ο κάθε τύπος προδοτικού ανάλογα με το πως δουλεύει η ψύξη του μέσα σε ένα case
https://seasonic.com/how-to-position-your-power-supply

YajUhCP.png

Επεξ/σία από Deu164

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...