triplex1 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Gunix είπε Αλήθεια; Σε αυτή δεν μπορώ να βάλω και τα δύο; Αν όχι και γιατί; Η S ειναι να το πω απλα πιο πετσοκομμενη για να μην επηρεαζει τα slot των Ram και μονο αυτην δεχεται η μητρικη που διαλεξες επισης μια καλη λυση ειναι να πας σε κουτι της be quiet ( ειναι και λιγο φθηνοτερο απο το coolermaster) οπου εκει θα σ'ελεγα βαλε την Dark Rock pro 4 https://www.skroutz.gr/s/25745466/Be-Quiet-Silent-Base-802-Window-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-Μαύρο.html Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2021 από triplex1
Gunix Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 18 λεπτά πριν, triplex1 είπε Η S ειναι να το πω απλα πιο πετσοκομμενη για να μην επηρεαζει τα slot των Ram και μονο αυτην δεχεται η μητρικη που διαλεξες επισης μια καλη λυση ειναι να πας σε κουτι της be quiet ( ειναι και λιγο φθηνοτερο απο το coolermaster) οπου εκει θα σ'ελεγα βαλε την Dark Rock pro 4 https://www.skroutz.gr/s/25745466/Be-Quiet-Silent-Base-802-Window-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-Μαύρο.html Απλός εγώ κατάλαβα άλλο. Για το connector. Είδα ότι έχει 65mm NH-D15s chromax και οι μνήμες 44mm
triplex1 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 3 λεπτά πριν, Gunix είπε Απλός εγώ κατάλαβα άλλο. Για το connector. Είδα ότι έχει 65mm NH-D15s chromax και οι μνήμες 44mm ναι αυτα ειναι τα χιλιοστα , κοιτα παντως και το ''παντρεμα'' Dark rock με το 802 το κουτι , εισαι πιο κατω σε λεφτα (κερδιζεις την ψυκτρα θα ελεγα στο συνολο) Η dark rock ειναι 1-2 βαθμους πιο κατω απο την noctua παρ'ολα αυτα δεν θα εχεις κανενα προβλημα στην ψυξη ***επειδη ειπες οτι θα παρεις και οθονες γι αυτο σε το προτεινω
ICE-T Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) noctua nh-u12a μπορείς να πάρεις έχει βγει και σε μαύρο χρώμα, επίσης στις μνήμες 3600cl16 g.skill neo της ίδιας εταιρείας όχι 3200, μητρική επίσης Β550 σε Asus η MSI Αsrock μην τις κοιτάς καθολου Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2021 από ICE-T
Deu164 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, triplex1 είπε Η S ειναι να το πω απλα πιο πετσοκομμενη για να μην επηρεαζει τα slot των Ram και μονο αυτην δεχεται η μητρικη που διαλεξες επισης μια καλη λυση ειναι να πας σε κουτι της be quiet ( ειναι και λιγο φθηνοτερο απο το coolermaster) οπου εκει θα σ'ελεγα βαλε την Dark Rock pro 4 https://www.skroutz.gr/s/25745466/Be-Quiet-Silent-Base-802-Window-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-Μαύρο.html Η D15 με τη D15S είναι η ίδια ψήκτρα. Η s έρχεται με ένα fan αντί για τα 2 της σκέτης (S=single fan) Η μόνη διαφορά κατασκευαστικά είναι ότι τα heatpipes της S μαζί με το fin stack έχoυν ένα μικρο offset προς τα επάνω σε σχέση με την non S έτσι ώστε να έχει μεγαλύτερη απόσταση από την πρώτη pcie Επίσης νομιζω οτι κούρεψαν και επιπλέον 2-3 fins χαμηλά για να έχει καλύτερο memory clearence Είχα και τις 2 και έχω κρατήσει μόνο την S που έχει το offset και μπορεί να πάρει και δεύτερο fan, κατά τα αλλα είναι ίδιος σχεδιασμός ίδιο βάρος ίδια κατασκευή και απόδοση Δεν ξέρω αν στη chromax version άλλαξε κάτι και έδωσαν και στη non S με τα 2 fans το offset Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2021 από Deu164 1
Gunix Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, ICE-T είπε noctua nh-u12a μπορείς να πάρεις έχει βγει και σε μαύρο χρώμα, επίσης στις μνήμες 3600cl16 g.skill neo της ίδιας εταιρείας όχι 3200, μητρική επίσης Β550 σε Asus η MSI Αsrock μην τις κοιτάς καθολου @ICE-T γιατί να μην βάλω 3200MHz RAM στο pc; Επίσης, γιατί να μην βάλω το X570; O Β550 έχει PCIe Gen 3. Τέλος, ASRock γιατί να μην βάλω; Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2021 από Gunix
triplex1 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 25 λεπτά πριν, Gunix είπε @ICE-T γιατί να μην βάλω 3200MHz RAM στο pc; Επίσης, γιατί να μην βάλω το X570; O Β550 έχει PCIe Gen 3. Τέλος, ASRock γιατί να μην βάλω; Οτι θελεις παιρνεις και βαζεις , εσυ το φτιαχνεις .
ICE-T Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 3600cl16 βάζουν σε στα Ryzen 5000,οι Β550 υποστηρίζουν 1 gen4 μια 1 Gen4 για τα nvme και 1 gen4 για τις κάρτες γραφικών + νεότερες με καλύτερα spec's,πηγαινε στο νήμα με τα Ryzen 5000 ζήτημα είναι να βρεις 2 άντε 3 με ASRock μητρικές,αν θες σώνει και καλά όλες να είναι Gen4 έχει Χ570S πριν κανά μήνα κυκλοφόρησαν, 2 λεπτά πριν, triplex1 είπε Οτι θελεις παιρνεις και βαζεις , εσυ το φτιαχνεις . τρολ θέμα για κουβέντα να χουμε να λέμε ,γιατί το ένα γιατί το άλλο.
RTW4ever Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 2 λεπτά πριν, ICE-T είπε 3600cl16 βάζουν σε στα Ryzen 5000,οι Β550 υποστηρίζουν 1 gen4 μια 1 Gen4 για τα nvme και 1 gen4 για τις κάρτες γραφικών + νεότερες με καλύτερα spec's,πηγαινε στο νήμα με τα Ryzen 5000 ζήτημα είναι να βρεις 2 άντε 3 με ASRock μητρικές,αν θες σώνει και καλά όλες να είναι Gen4 έχει Χ570S πριν κανά μήνα κυκλοφόρησαν, Ναι, αλλά ΓΙΑΤΙ όχι Asrock; Σε αυτό δεν απάντησες. Με ενδιαφέρει και μένα το θέμα.
triplex1 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Μόλις τώρα, RTW4ever είπε Ναι, αλλά ΓΙΑΤΙ όχι Asrock; Σε αυτό δεν απάντησες. Με ενδιαφέρει και μένα το θέμα. Εγω σε Ashrock επανω τον εχω και ειμαι μια χαρα , σε ενα σαπακι 550 pro 4 , αυτες που δεν παιρνουν οι αλλοι ☺️ , αν δεν τον πειραξεις με overclock και αλλες μλκιες δεν παθαινει τιποτα , απο κει και περα παμε σε μητρικη των 250 ευρω +
ICE-T Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) The rear PCB recorded temperature was high at just under 85°C. That’s pretty hot for a motherboard PCB. Clearly, a significant amount of thermal energy is soaking into the motherboard PCB rather than through the heatsink. A better heatsink design and more efficient physical distribution of the MOSFET power stages would have compensated for this. We also noticed that the top side power stage temperature rose by a couple of degrees when the system was powered down and airflow was removed. This implies that heat from the PCB is soaking into the top VRM heatsink and causing a rise in MOSFET temperature, even if it is only for a few minutes before starting to cool again. Thankfully, the PCB temperature drops quite quickly once load is removed, however, that may not be the case if a heavy GPU or X570 chipset load has been applied in tandem.Για την Steel Legend μιλαει κανε το μεταφραση στο τελος με την ζεστη που πετανε oi ampere καρτες τι θερμοκρασια θα σηκωσει γιατι στο τεστ δεν ειχε ampere καρτα,ούτε μεγάλη αεροψυξη αυτά καλή συνέχεια . https://www.kitguru.net/components/motherboard/luke-hill/x570-vrm-temperature-analysis-luke-deep-dive/6/ Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2021 από ICE-T
Gunix Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Γεια σας. Μέσα αυτή την εβδομάδα περιμένω τα εξαρτήματα. Τα υλικά που έπελεξα είναι αυτά: CPU: AMD Ryzen 9 5900X Motherboard: ASrock X570 Steel Legend RAM: G.Skill TridentZ Neo 32GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16Q-32GTZN) SSD Operating System: Samsung 980 Pro SSD 1.0TB M.2 NVMe SSD Project_files: Samsung 870 QVO SSD 2TB 2.5 HDD Backup: Seagate Barracuda 4TB Graphics Card: ASUS ROG-STRIX-RTX3060TI-O8G-V2-GAMING PC Case: be quiet Silenet Base 802 Windows Black housing CPU Air Cooler: Noctura NH-D15 chromax.black PSU: Corsair RM850x Full Modular 80 Plus Gold 2021 Θέλω να ρωτήσω σχετικά με την εγκατάσταση του PSU. Στην τοποθέτηση του ο ανεμιστήρας να κοιτάει προς τα κάτω ή προς τα πάνω; Επίσης, γιατί κάποιοι λένε να κοιτάει προς τα πάνω; Το κουτί θα το έχω πάνω στο γραφείο. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2021 από Gunix
triplex1 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 9 λεπτά πριν, Gunix είπε Γεια σας. Μέσα αυτή την εβδομάδα περιμένω τα εξαρτήματα. Τα υλικά που έπελεξα είναι αυτά: CPU: AMD Ryzen 9 5900X Motherboard: ASrock X570 Steel Legend RAM: G.Skill TridentZ Neo 32GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16Q-32GTZN) SSD Operating System: Samsung 980 Pro SSD 1.0TB M.2 NVMe SSD Project_files: Samsung 870 QVO SSD 2TB 2.5 HDD Backup: Seagate Barracuda 4TB Graphics Card: ASUS ROG-STRIX-RTX3060TI-O8G-V2-GAMING PC Case: be quiet Silenet Base 802 Windows Black housing CPU Air Cooler: Noctura NH-D15 chromax.black PSU: Corsair RM850x Full Modular 80 Plus Gold 2021 Θέλω να ρωτήσω σχετικά με την εγκατάσταση του PSU. Στην τοποθέτηση του ο ανεμιστήρας να κοιτάει προς τα κάτω ή προς τα πάνω; Επίσης, γιατί κάποιοι λένε να κοιτάει προς τα πάνω; Το κουτί θα το έχω πάνω στο γραφείο. Εγω το εχω προς τα κατω , δεν χρειαζεται να βλεπει επανω και να μαζευει μεσα οτι σκονη εχει το κουτι , καποιοι λενε οτβαζοντας να κοιταει επανω εφυγαν οι κραδασμοι ........τριχες κατσαρες , μια χαρα κουτι επελεξς οποτε ο βαζς νακοιται κατω , το φιλτρο του 802 που εχει κατω ειναι απο τα καλα 1
Gunix Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, triplex1 είπε Εγω το εχω προς τα κατω , δεν χρειαζεται να βλεπει επανω και να μαζευει μεσα οτι σκονη εχει το κουτι , καποιοι λενε οτβαζοντας να κοιταει επανω εφυγαν οι κραδασμοι ........τριχες κατσαρες , μια χαρα κουτι επελεξς οποτε ο βαζς νακοιται κατω , το φιλτρο του 802 που εχει κατω ειναι απο τα καλα Ωραία. Το κουτί το επέλεξα με την βοήθεια σας εδώ και ευχαριστώ πολύ. Όπως και το PSU. Όταν έρθουν θα ανεβάσω φωτο σε νέο thread
triplex1 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Gunix είπε Ωραία. Το κουτί το επέλεξα με την βοήθεια σας εδώ και ευχαριστώ πολύ. Όπως και το PSU. Όταν έρθουν θα ανεβάσω φωτο σε νέο thread κοιτα εδω πως το βαζει 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα