Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Πήρα ένα Xiaomi router για να αλλάξω το H300s της Vodafone, το οποίο μου το έδωσε μαζί με την FTTH γραμμή μου. Δεν χρησιμοποιώ voip.

Πήρα τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών να ρωτήσω γιατί δεν μπαίνει στο internet και μου είπαν ότι ΔΕΝ γίνεται η αλλαγή του router (ούτε με bridge), πρέπει να χρησιμοποιώ αποκλειστικά το router που μου έδωσαν.

Μεταξύ άλλων προβλημάτων που έχω με το συγκεκριμένο router, είναι και η αλλαγή DNS η οποία είναι αδύνατη και δεν θέλω να την κάνω κάθε φορά για κάθε διαφορετική συσκευή που θέλω να συνδέσω.

Έχει κανείς εμπειρία με αυτό το θέμα;

Είναι παράλογο να μην μπορώ να βάλω το δικό μου router σε γραμμή που πληρώνω.

Update: 

Huh, έβαλα το router πάνω στης vodafone και παίζει χωρίς να κάνω κάτι :confused:

Ούτε bridge mode, καμία αλλαγή ρυθμίσεων. 

Καρφωμένο στα 100/10

Επεξ/σία από MrRush
Δημοσ.
3 hours ago, MrRush said:

Καλησπέρα.

Πήρα ένα Xiaomi router για να αλλάξω το H300s της Vodafone, το οποίο μου το έδωσε μαζί με την FTTH γραμμή μου. Δεν χρησιμοποιώ voip.

Πήρα τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών να ρωτήσω γιατί δεν μπαίνει στο internet και μου είπαν ότι ΔΕΝ γίνεται η αλλαγή του router (ούτε με bridge), πρέπει να χρησιμοποιώ αποκλειστικά το router που μου έδωσαν.

Μεταξύ άλλων προβλημάτων που έχω με το συγκεκριμένο router, είναι και η αλλαγή DNS η οποία είναι αδύνατη και δεν θέλω να την κάνω κάθε φορά για κάθε διαφορετική συσκευή που θέλω να συνδέσω.

Έχει κανείς εμπειρία με αυτό το θέμα;

Είναι παράλογο να μην μπορώ να βάλω το δικό μου router σε γραμμή που πληρώνω.

Update: 

Huh, έβαλα το router πάνω στης vodafone και παίζει χωρίς να κάνω κάτι :confused:

Ούτε bridge mode, καμία αλλαγή ρυθμίσεων. 

Καρφωμένο στα 100/10

Γιατι να χρειαστει να αλλαξεις κατι ή να κανεις bridge οταν το χρησιμοποιεις ως access point;!

Δημοσ.

Στο FTTH σου εγκαθιστούν ένα modem που βγάζει μια ethernet. Εφόσον δεν θέλεις σταθερό τηλέφωνο βάζεις όποια συσκευή θέλεις να παίρνει από την ethernet θύρα data. Μπορείς να βάλεις και τον υπολογιστή σου μόνο ή ολόκληρο server, router ή access point. Το πρόβλημα είναι όταν θέλεις σταθερή τηλεφωνία

• Super Moderators
Δημοσ.
35 minutes ago, pantelikas said:

Στο FTTH σου εγκαθιστούν ένα modem που βγάζει μια ethernet. Εφόσον δεν θέλεις σταθερό τηλέφωνο βάζεις όποια συσκευή θέλεις να παίρνει από την ethernet θύρα data. Μπορείς να βάλεις και τον υπολογιστή σου μόνο ή ολόκληρο server, router ή access point. Το πρόβλημα είναι όταν θέλεις σταθερή τηλεφωνία

Χρειάζεται router πρώτα μετά το ONT ("modem"), δεν μπορείς να κουμπώσεις κατευθείαν PC/server/access point. 

Στην περίπτωση του MrRush, θα πρέπει να γυρίσει το Xiaomi από AP mode σε router mode, μετά να βάλει τα PPPoE credentials της Vodafone (ακόμα και τα generic) και VLAN ID 835 για να παίξει.

• Like 2
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Thresh είπε

Χρειάζεται router πρώτα μετά το ONT ("modem"), δεν μπορείς να κουμπώσεις κατευθείαν PC/server/access point. 

Στην περίπτωση του MrRush, θα πρέπει να γυρίσει το Xiaomi από AP mode σε router mode, μετά να βάλει τα PPPoE credentials της Vodafone (ακόμα και τα generic) και VLAN ID 835 για να παίξει.

Τα έβαλα αλλά δεν έπαιξε. Η πρώτη σύνδεση ήταν ONT σε Router με PPPoE mode

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, MrRush said:

Τα έβαλα αλλά δεν έπαιξε. Η πρώτη σύνδεση ήταν ONT σε Router με PPPoE mode

Με VLAN ID 835? Damn, κανονονικά έπρεπε να δουλέψει.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Thresh είπε

Είμαι έξω θα πάω να το δοκιμάσω όταν γυρίσω

41 λεπτά πριν, Thresh είπε

Το vlan id δεν γίνεται να αλλάξει από το mi wifi 4 gigabit edition που πήρα.

Δημοσ.

@MrRush Σίγουρα; Αν εννοείς το 4A,εγώ το είχα βάλει σαν router πίσω από bridge. Δυστυχώς δεν έχω πρόχειρες τις ρυθμίσεις γιατί το φλάσαρα σε OpenWRT (υποστηρίζεται επίσημα)

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Orestis_G είπε

@MrRush Σίγουρα; Αν εννοείς το 4A,εγώ το είχα βάλει σαν router πίσω από bridge. Δυστυχώς δεν έχω πρόχειρες τις ρυθμίσεις γιατί το φλάσαρα σε OpenWRT (υποστηρίζεται επίσημα)

Το 4A, ναι. Δεν ενεργοποίησα Bridge καθώς δε γινόταν, απλά το έβαλα πάνω, έκλεισα wifi κλπ στο H300s και τώρα το χρησιμοποιώ κανονικά.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Μιας και το router της Vodafone μου προκαλεί προβλήματα (έχω 1gbit, αν κατεβάσω με γκάζια αρχείο >100GB crashάρει) ενώ το υποτιθέμενο WiFi6 τους έχει κακή εμβέλεια και μέτριες ταχύτητες, σκέφτομαι για το παρακάτω:

https://www.asus.com/networking-iot-servers/wifi-routers/asus-wifi-routers/rt-axe7800/

Αν αντικαταστήσω πλήρως το router της Vodafone, τι θα πρέπει να ρυθμίσω; Τηλεφωνικώς μου είπαν ότι δεν γίνεται αλλά προφανώς απλά δεν θέλουν να χρησιμοποιώ τη σαχλαμάρα τους.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dr_Slump είπε

Μιας και το router της Vodafone μου προκαλεί προβλήματα (έχω 1gbit, αν κατεβάσω με γκάζια αρχείο >100GB crashάρει) ενώ το υποτιθέμενο WiFi6 τους έχει κακή εμβέλεια και μέτριες ταχύτητες, σκέφτομαι για το παρακάτω:

https://www.asus.com/networking-iot-servers/wifi-routers/asus-wifi-routers/rt-axe7800/

Αν αντικαταστήσω πλήρως το router της Vodafone, τι θα πρέπει να ρυθμίσω; Τηλεφωνικώς μου είπαν ότι δεν γίνεται αλλά προφανώς απλά δεν θέλουν να χρησιμοποιώ τη σαχλαμάρα τους.

Δεν γίνεται να το βγάλεις τελείως. Εγώ το έχω βάλει ανάμεσα στο ont και το router που χρησιμοποιώ, δεν θυμάμαι πως

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dr_Slump είπε

η συσκευη της vodafone ειναι modem/router, ενω το asus ειναι router. Με το modem συνδεεσαι στο internet και με το router "μοιραζεις" το internet ενσυρματα και ασυρματα στα μηχανηματα εντος σπιτιου

αν εχει το vodafone και IP telephone εχεις ενα ακομα προβλημα

εχω διαβασει πως τα AVM fritzbox λειτουργουν σωστα σε vodafone δικτυο

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, lneam είπε

η συσκευη της vodafone ειναι modem/router, ενω το asus ειναι router. Με το modem συνδεεσαι στο internet και με το router "μοιραζεις" το internet ενσυρματα και ασυρματα στα μηχανηματα εντος σπιτιου

Το ONT στις FTTH συνδέσεις παίζει τον ρόλο του modem ουσιαστικά (δεν μιλάω για το αν θες voip, μιλάω μόνο για internet) οπότε μόνο σαν router κάνει δουλειά αυτό της Vodafone.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, MrRush είπε

Το ONT στις FTTH συνδέσεις παίζει τον ρόλο του modem ουσιαστικά (δεν μιλάω για το αν θες voip, μιλάω μόνο για internet) οπότε μόνο σαν router κάνει δουλειά αυτό της Vodafone.

26 λεπτά πριν, MrRush είπε

Δεν γίνεται να το βγάλεις τελείως. Εγώ το έχω βάλει ανάμεσα στο ont και το router που χρησιμοποιώ, δεν θυμάμαι πως

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, lneam είπε

Ως "modem" για μετατροπή οπτικής σε WAN λειτουργεί το ONT (αν θυμάμαι καλά είναι της Nokia). Ουσιαστικά χρειάζομαι δηλαδή μόνο router.

Δεν νομίζω πως κάποιος το 2023 θέλει σταθερό τηλέφωνο, μου φαίνεται εντελώς ανούσια λειτουργία. Δεν έχω συνδέσει κάτι και ούτε πρόκειται.

Το ζήτημα είναι ότι δεν θέλω να πάρω κάποιο ακριβό router και να είναι ασύμβατο με την Vodafone ή να θέλει κάποια ρύθμιση που δεν μπορεί να βρεθεί.

Θέλω να ξεφορτωθώ πλήρως τη σαχλαμάρα που με πετάει εκτός όταν ζορίζεται το download για μερικά λεπτά...

Επεξ/σία από Dr_Slump

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...