Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, atheatos είπε

Δεν διαφωνώ αλλά από την στιγμή που έχει υπολογίσει τι θέλει και τι τον καλύπτει καλύτερα είναι να δώσει κάτι παραπάνω και να πάρει ένα ποιοτικό τροφοδοτικό για να μην έχει προβλήματα σαν αυτό του θέματος.Αν σκοπεύει να αναβαθμίσει είναι άλλο θέμα και το κόστος μιας κάρτας γραφικών που τραβάει τα άντερα της είναι συγκριτικά μεγαλύτερο από το κόστος ενός νέου τροφοδοτικου.

Εγώ μαζί σου είμαι στο ποιοτικό τροφοτικο δεν διαφώνησα, γι'αυτό δεν πρότεινα μοντέλο γιατί θα του φαινόταν κάπως όπως και το κόστος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, triplex1 είπε

Το παπακι παει στην ποταμια ...............το psu σου ετοιμαζεται να πει το ποιημα και μαλλον δεν το καταλαβες.

Και γω στηνω pc εδω και χρονια τι σημασια εχει αυτο με το τροφοδοτικο.

Το οτι οι αλλοι παιρνουν μεγαλυτερο καλα κανουν αυτο πρεπει να κοιταξεις και συ να κανεις και εγω εχω bronze αλλα το πηρα στα 750watt μονο και μονο γι αυτο τον λογο επειδη ειναι bronze , αν θα επαιρνα ενα gold ή ενα platinum τα 550-600watt θα ηταν υπεραρκετα και θα λογαριαζα μονο την gpu απο κει και περα.

Εχεις καθολου υποψιν τι τραβαει στις 2-3 ωρες που τα κοκκινιζεις ολα παιζοντας , απλα αλλαξε το φιλε μου

Ρε φιλαράκι κι εγω αυτο σκέφτηκα αλλα μάλλον δεν διαβασες όλο το thread,εχω πει τουλάχιστον τρεις φορες ότι το τροφοδοτικό δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα όταν παίζω ώρες,ουτε restart,ουτε shutdown ουτε τίποτα,αν εκανε τέτοια θα το είχα αλλάξει ήδη και δεν θα το συζητούσαμε τωρα...Το προβλημα και όλη η απορία είναι ότι το κάνει αυτό το πράγμα μόνο στην εκκίνηση ή μέσα στο πρώτο 10λεπτο που έχει μπει το pc στα windows και πρακτικά το ρευμα που τραβάει είναι το μινιμουμ που μπορει να τραβάει,ανάβει το λαμπάκι της cpu και αμα κάνω reset με την παρατεταμένη πίεση του power μετά ξεκινάει κανονικα  και δεν το ξανακάνει κι ας παίζω από το πρωί μέχρι το βράδυ full load,αμα το pc είχε τα κλασικα συμπτωματα ενος psu που παραδίδει πνευμα δεν θα ανοιγα θέμα εδώ,την ήξερα την λύση.

Επεξ/σία από odin81982
Δημοσ.
Μόλις τώρα, odin81982 είπε

Ρε φιλαράκι κι εγω αυτο σκέφτηκα αλλα μάλλον δεν διαβασες όλο το thread,εχω πει τουλάχιστον τρεις φορες ότι το τροφοδοτικό δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα όταν παίζω ώρες,ουτε restart,ουτε shutdown ουτε τίποτα,αν εκανε τέτοια θα το είχα αλλάξει ήδη και δεν θα το συζητούσαμε τωρα...Το προβλημα και όλη η απορία είναι ότι το κάνει αυτό το πράγμα μόνο στην εκκίνηση ή μέσα στο πρώτο 10λεπτο που έχει μπει το pc στα windows,ανάβει το λαμπάκι της cpu και αμα κάνω reset με την παρατεταμένη πίεση του power μετά ξεκινάει κανονικα  και δεν το ξανακάνει κι ας παίζω από το πρωί μέχρι το βράδυ full load,αμα το pc είχε τα κλασικα συμπτωματα ενος psu που παραδίδει πνευμα δεν θα ανοιγα θέμα εδώ,την ήξερα την λύση.

ολα τα διαβασα φιλε μου , το προβλημα σου ξεκιναει οταν το κλεινεις μεχρι την επομενη που θα το ανοιξεις δεν ειναι σωστη η αποφορτιση του , αφου ασχολεισαι γιατι δεν βρισκεις ενα αλλο να κανεις δοκιμη για 2-3 ημερες;

Δημοσ.

Καλησπέρα,

για να ανάβει το λαμπάκι CPU στη MOBO παίζει να δέχεται πολύ πίεση το socket.

Δοκίμασε να ξελασκάρεις 1 στροφή/βίδα το cooler από τον επεξεργαστή.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/10/2021 στις 3:34 ΜΜ, odin81982 είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Έχω ένα θέμα και θέλω να δώ αν το έχει συναντήσει κάποιος ξανά.

Ο υπολογιστής μου αποτελειται απο ryzen 2600, MSI B450 gaming plus max, 16gb (2X8) g.skill ripjaws 3200 mhz, kingston A2000 500gb m.2 nvme,τροφοδοτικό Thermaltake TR2 600W bronze, και μια RX580 8bg.

To προβλημα είναι ότι σχεδόν από την αρχή που το έστησα πριν απο 1,5 χρόνο μερικές φορές όχι πάντα αλλά σχετικά συχνα κατά την εκκίνηση η μέσα στα πρώτα 15 λεπτα από την εκκίνηση το pc βγάζει μαύρη οθόνη,το λαμπάκι της οθόνης αρχίζει να αναβοσβήνει όπως όταν είναι σε αναμονή το pc ακούγεται να συνεχίζει να δουλεύει κανονικα αλλά δεν έχει καμία απόκριση και ανάβει το κόκκινο λαμπάκι της CPU πάνω στην μητρική,σε αυτή την φάση ο μόνος τρόπος να γίνει κάτι είναι reset με το παρατεταμένο πάτημα του power,όταν το κάνω αυτό μετά ξεκινάει κανονικά και δεν έχει κανένα πρόβλημα σε gaming για ώωωρες.

Δεν έχει γίνει κάποιος υπερχρονισμός σε μνήμες η CPU,όλα είναι εργοστασιακά και δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι,η μόνη μου σκέψη είναι το τροφοδοτικό γιατι το έχω από προηγούμενο pc αλλα πάλι έχει πρόβλημα στην εκκίνηση αλλά όχι όταν η RX580 βαράει κόκκινα σε gaming?Δεν το έχει κάνει ποτε μετά από 2-3 ωρες παιχνίδι ας πουμε.

Έχει κανεις καμιά ιδέα?

επειδη αντιμετωπιζα και γω το ιδιο ακριβως προβλημα βρηκα τελικα τι εφταιγε.ολο το θεμα ειναι οι driver της καρτας γραφικων.για καποιο λογο τα windows σε ασχετη στιγμη καταργουν τους driver που περναμε με adrenalin και περνανε μια εκδοση πιο παλια και συγκεκριμενα απο 20/05/2020.αυτο μου το εκανε και με windows 10 kai me windows 11.οταν σου το ξαναkανει μπες στη διαχειρηση συσκευων και κοιτα ποιον driver σου λεει οτι εχει.99/100 για να μην σου πω 100 θα εχει ημερομηνια  20/5/2020.αυτο πως αλλαζει και δεν ξαναγινετε?μπαινεις στις πληροφοριες συστηματος πατας ρυθμισεις για προχωρημενους  μετα πατας υλικο και μετα ρυθμισεις εγκαταστασης συσκευης .εκει πατας να μην γινετε αυτοματη ενημερωση υλικου.μετα καταργεις τους driver της καρτας γραφικων  και ξαναπερνας τους τελευταιους driver απο amd.μετα απο αυτο λογικα δεν θα σου βγαζει μαυρη οθονη.

Επεξ/σία από valantis40
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, valantis40 είπε

επειδη αντιμετωπιζα και γω το ιδιο ακριβως προβλημα βρηκα τελικα τι εφταιγε.ολο το θεμα ειναι οι driver της καρτας γραφικων.για καποιο λογο τα windows σε ασχετη στιγμη καταργουν τους driver που περναμε με adrenalin και περνανε μια εκδοση πιο παλια και συγκεκριμενα απο 20/05/2020.αυτο μου το εκανε και με windows 10 kai me windows 11.οταν σου το ξαναkανει μπες στη διαχειρηση συσκευων και κοιτα ποιον driver σου λεει οτι εχει.99/100 για να μην σου πω 100 θα εχει ημερομηνια  20/5/2020.αυτο πως αλλαζει και δεν ξαναγινετε?μπαινεις στις πληροφοριες συστηματος πατας ρυθμισεις για προχωρημενους  μετα πατας υλικο και μετα ρυθμισεις εγκαταστασης συσκευης .εκει πατας να μην γινετε αυτοματη ενημερωση υλικου.μετα καταργεις τους driver της καρτας γραφικων  και ξαναπερνας τους τελευταιους driver απο amd.μετα απο αυτο λογικα δεν θα σου βγαζει μαυρη οθονη.

Μμμμμ μπήκα και το κόιταξα και έχει drivers 21/8/2020, θα βάλω τους τελευταίους και θα τσεκάρω για λιγες μέρες και θα επανέλθω,ευχαριστω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...