odin81982 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, Έχω ένα θέμα και θέλω να δώ αν το έχει συναντήσει κάποιος ξανά. Ο υπολογιστής μου αποτελειται απο ryzen 2600, MSI B450 gaming plus max, 16gb (2X8) g.skill ripjaws 3200 mhz, kingston A2000 500gb m.2 nvme,τροφοδοτικό Thermaltake TR2 600W bronze, και μια RX580 8bg. To προβλημα είναι ότι σχεδόν από την αρχή που το έστησα πριν απο 1,5 χρόνο μερικές φορές όχι πάντα αλλά σχετικά συχνα κατά την εκκίνηση η μέσα στα πρώτα 15 λεπτα από την εκκίνηση το pc βγάζει μαύρη οθόνη,το λαμπάκι της οθόνης αρχίζει να αναβοσβήνει όπως όταν είναι σε αναμονή το pc ακούγεται να συνεχίζει να δουλεύει κανονικα αλλά δεν έχει καμία απόκριση και ανάβει το κόκκινο λαμπάκι της CPU πάνω στην μητρική,σε αυτή την φάση ο μόνος τρόπος να γίνει κάτι είναι reset με το παρατεταμένο πάτημα του power,όταν το κάνω αυτό μετά ξεκινάει κανονικά και δεν έχει κανένα πρόβλημα σε gaming για ώωωρες. Δεν έχει γίνει κάποιος υπερχρονισμός σε μνήμες η CPU,όλα είναι εργοστασιακά και δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι,η μόνη μου σκέψη είναι το τροφοδοτικό γιατι το έχω από προηγούμενο pc αλλα πάλι έχει πρόβλημα στην εκκίνηση αλλά όχι όταν η RX580 βαράει κόκκινα σε gaming?Δεν το έχει κάνει ποτε μετά από 2-3 ωρες παιχνίδι ας πουμε. Έχει κανεις καμιά ιδέα? Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2021 από odin81982
atheatos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 31 λεπτά πριν, odin81982 είπε Καλησπέρα σε όλους, Έχω ένα θέμα και θέλω να δώ αν το έχει συναντήσει κάποιος ξανά. Ο υπολογιστής μου αποτελειται απο ryzen 2600, MSI B450 gaming plus max, 16gb (2X8) g.skill ripjaws 3200 mhz, kingston A2000 500gb m.2 nvme,τροφοδοτικό Thermaltake TR2 600W bronze, και μια RX580 8bg. To προβλημα είναι ότι σχεδόν από την αρχή που το έστησα πριν απο 1,5 χρόνο μερικές φορές όχι πάντα αλλά σχετικά συχνα κατά την εκκίνηση η μέσα στα πρώτα 15 λεπτα από την εκκίνηση το pc βγάζει μαύρη οθόνη,το λαμπάκι της οθόνης αρχίζει να αναβοσβήνει όπως όταν είναι σε αναμονή το pc ακούγεται να συνεχίζει να δουλεύει κανονικα αλλά δεν έχει καμία απόκριση και ανάβει το κόκκινο λαμπάκι της CPU πάνω στην μητρική,σε αυτή την φάση ο μόνος τρόπος να γίνει κάτι είναι reset με το παρατεταμένο πάτημα του power,όταν το κάνω αυτό μετά ξεκινάει κανονικά και δεν έχει κανένα πρόβλημα σε gaming για ώωωρες. Δεν έχει γίνει κάποιος υπερχρονισμός σε μνήμες η CPU,όλα είναι εργοστασιακά και δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι,η μόνη μου σκέψη είναι το τροφοδοτικό γιατι το έχω από προηγούμενο pc αλλα πάλι έχει πρόβλημα στην εκκίνηση αλλά όχι όταν η RX580 βαράει κόκκινα σε gaming?Δεν το έχει κάνει ποτε μετά από 2-3 ωρες παιχνίδι ας πουμε. Έχει κανεις καμιά ιδέα? Τα βασικότερα τα έχεις σκεφτεί ήδη, τροφοδοτικό , κάρτα γραφικών. Ξεκινά από τα εύκολα πρώτα και δες μια τις μνήμες. Δοκίμασε να δουλέψεις μόνο με μια και σε άλλη θέση να δεις αν αλλάζει τίποτα. Γνώμη μου πάντως ότι και να έχει , ένα καλύτερο τροφοδοτικό το θες. 1
odin81982 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 5 λεπτά πριν, atheatos είπε Τα βασικότερα τα έχεις σκεφτεί ήδη, τροφοδοτικό , κάρτα γραφικών. Ξεκινά από τα εύκολα πρώτα και δες μια τις μνήμες. Δοκίμασε να δουλέψεις μόνο με μια και σε άλλη θέση να δεις αν αλλάζει τίποτα. Γνώμη μου πάντως ότι και να έχει , ένα καλύτερο τροφοδοτικό το θες. Εεεε το κρατάω γιατί οι πραγματικές αναγκες του υπολογιστή μου σε ρευμα δεν είναι ουτε στο 65% της ονομαστικης αποδοσης του συγκεκριμένου τροφοδοτικού οπότε και κάποιο degradation να έχει φάει και να μην βγάζει το ρευμα που έβγαζε πάλι έχω περιθώριο,το έχω υπολογίσει και εγώ θέλω 300-350 βατ,γενικά στηνω pc και αυτό που βλέπω σε άλλους και αγοράζουν τροφοδοτικα 750-800 βατ και πληρωνουν 100+ για pc που στην χειρότερη να καταναλώνουν 350-400 βατ το πολυ με τρελένει λίγο.... 1
ICE-T Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Το τροφοδοτικό δεν νομίζω να είναι πάνω από 420watt πραγματικα που χρησιμοποιείς οπότε μάλλον τρώει ζόρι . 2
odin81982 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 6 λεπτά πριν, ICE-T είπε Το τροφοδοτικό δεν νομίζω να είναι πάνω από 420watt πραγματικα που χρησιμοποιείς οπότε μάλλον τρώει ζόρι . Το τροφοδοτικο είναι rated για 88% efficiency,που σημαινει 530watt σε full load,να πάρουμε όμως το δικο σου σενάριο,αν ηταν όπως τα λές και το τροφοδοτικό έτρωγε ζόρι θα το έτρωγε όταν ήμουν σε φουλ gaming που η κατανάλωση ρευματος είναι στο κόκκινο και συνήθως το pc σε αυτή την περίπτωση κάνει shutdown η restart δεν θα το έκανε όταν αναβω τον υπολογιστη που είναι σε κατασταση που καιει 100watt και αν..... 1
RTW4ever Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 2 ώρες πριν, odin81982 είπε Εεεε το κρατάω γιατί οι πραγματικές αναγκες του υπολογιστή μου σε ρευμα δεν είναι ουτε στο 65% της ονομαστικης αποδοσης του συγκεκριμένου τροφοδοτικού οπότε και κάποιο degradation να έχει φάει και να μην βγάζει το ρευμα που έβγαζε πάλι έχω περιθώριο,το έχω υπολογίσει και εγώ θέλω 300-350 βατ,γενικά στηνω pc και αυτό που βλέπω σε άλλους και αγοράζουν τροφοδοτικα 750-800 βατ και πληρωνουν 100+ για pc που στην χειρότερη να καταναλώνουν 350-400 βατ το πολυ με τρελένει λίγο.... Μπορείς να σε τρελαίνει όσο θες, δικά μας είναι τα λεφτά και καραγουστάρουμε να τα δίνουμε στα ισχυρα και ποιοτικά τροφοδοτικα. Χαιρετισμούς από τα RMx της Corsair. 54 λεπτά πριν, odin81982 είπε Το τροφοδοτικο είναι rated για 88% efficiency,που σημαινει 530watt σε full load,να πάρουμε όμως το δικο σου σενάριο,αν ηταν όπως τα λές και το τροφοδοτικό έτρωγε ζόρι θα το έτρωγε όταν ήμουν σε φουλ gaming που η κατανάλωση ρευματος είναι στο κόκκινο και συνήθως το pc σε αυτή την περίπτωση κάνει shutdown η restart δεν θα το έκανε όταν αναβω τον υπολογιστη που είναι σε κατασταση που καιει 100watt και αν..... Ο υπολογισμός σου είναι λάθος, το efficiency μετριέται στη πρίζα. Δηλαδή το 88% αντιστοιχεί στα 600W του τροφοδοτικού σου, οπότε τραβάει επιπλέον ρεύμα για να φτάσουμε στο 100%, σε πλήρες φορτίο πάντα. 600 W έχουμε ΑΦΟΥ αφαιρεθούν οι απώλειες από αυτό που τραβά από την πρίζα. 2
Aris_ Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Μπορεις να μας πεις ποσο έχεις υπολογίσει cpu και gpu σε κατανάλωση? 1
odin81982 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 8 λεπτά πριν, Aris_ είπε Μπορεις να μας πεις ποσο έχεις υπολογίσει cpu και gpu σε κατανάλωση? Full load καταναλωση?? Υπολογίζω γυρω στα 80 watt cpu και γύρω στα 180 watt GPU ,αυτα ύπολόγιζα ,αυτά μου δίνει και το HWmonitor και το Afterburner,δεν έχω κάνει underclock h overclock σε τίποτα από τα δύο και μιλάμε για peak,σε idle δεν έχω προσέξει ιδιαίτερα αλλά από ότι θυμάμαι γυρω στα 80 watt και τα δύο,το περίεργο είναι ότι αν ειχε προβλημα το τροφοδοτικό θα μου το έβγαζε στο peak της κατανάλωσης που δεν θα μπορουσε να δώσει αρκετό ρεύμα,όχι όταν ξεκινάει το pc....
ICE-T Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, odin81982 είπε Το τροφοδοτικο είναι rated για 88% efficiency,που σημαινει 530watt σε full load,να πάρουμε όμως το δικο σου σενάριο,αν ηταν όπως τα λές και το τροφοδοτικό έτρωγε ζόρι θα το έτρωγε όταν ήμουν σε φουλ gaming που η κατανάλωση ρευματος είναι στο κόκκινο και συνήθως το pc σε αυτή την περίπτωση κάνει shutdown η restart δεν θα το έκανε όταν αναβω τον υπολογιστη που είναι σε κατασταση που καιει 100watt και αν..... Το 88% efficiency σε μη gold μοντέλα μην είσαι σίγουρος ότι είναι στάνταρ,το γράφω χωρίς να θέλω να κακοκαρδισω, νομίζω ότι βλέπεις και σε Gold μοντέλα πρόσφατα όπως σε κάτι nzxt ήταν για τα πανηγύρια, τώρα γιατί το στο κάνει μόνο όταν ξεκινάει δεν ξέρω μπορεί να είναι πολύ λόγοι όπως και το τροφοδοτικό . Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2021 από ICE-T
odin81982 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 2 λεπτά πριν, ICE-T είπε Το 88% efficiency σε μη gold μοντέλα μην είσαι σίγουρος ότι είναι στάνταρ,το γράφω χωρίς να θέλω να κακοκαρδισω, νομίζω ότι βλέπεις και σε Gold μοντέλα πρόσφατα όπως σε κάτι nzxt ήταν για τα πανηγύρια. Τα gold μοντελα γραφουν 92% που βλέπω, δικό μου γράφει 88% σε full load και 82% οχι σε full load,οπως και να έχει δεν νομίζω ότι είναι αυτό για τους λόγους που εξήγησα παραπάνω....
Deu164 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δοκίμασε να κάνεις ένα update το bios αν δεν έχεις κάνει ποτέ η αν είναι πολύ παλιό. Δοκίμασε να απενεργοποίησεις και το DOCP-XMP για ένα διάστημα να δεις αν αλλάζει κάτι Στη θέση σου θα άλλαζα και PSU το ότι τα watt επαρκούν δε σημαίνει πολλά ίσως και τίποτα. Μαζί με το efficiency και την απόδοση σε watt που μπορεί να έχουν πάρει την κατηφόρα λόγο degradation ανεβαίνει και το ripple χαλαρώνει το load regulation το transient response και πάει λέγοντας... Αν ένα τροφοδοτικό είναι μέτριας κατασκευής τα τεχνικά χαρακτηριστικά που δεν αναγράφονται κάπου συνήθως είναι και αυτά μέτρια και πολλές φορές οριακά εντός spec ή και μερικές φορές οριακά εκτός (υπάρχει και αυτό)... Οταν παλιώσει ξεφεύγουν κατά πολύ έκτος και από κάποιο σημείο και μετά αρχίζουν τα περίεργα 1
atheatos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 22 ώρες πριν, odin81982 είπε Εεεε το κρατάω γιατί οι πραγματικές αναγκες του υπολογιστή μου σε ρευμα δεν είναι ουτε στο 65% της ονομαστικης αποδοσης του συγκεκριμένου τροφοδοτικού οπότε και κάποιο degradation να έχει φάει και να μην βγάζει το ρευμα που έβγαζε πάλι έχω περιθώριο,το έχω υπολογίσει και εγώ θέλω 300-350 βατ,γενικά στηνω pc και αυτό που βλέπω σε άλλους και αγοράζουν τροφοδοτικα 750-800 βατ και πληρωνουν 100+ για pc που στην χειρότερη να καταναλώνουν 350-400 βατ το πολυ με τρελένει λίγο.... Μιας και ευθύνομαι για τον εκτροχιασμό του θέματος σου θα ήθελα να ξέρεις ότι δεν παίζουν τα watt μόνο σε ένα τροφοδοτικό. Όσο για τα 100+ ευρώ που δίνουν κάποιοι άσχετοι για να πάρουν περισσότερα watt , δεν θα το σχολιάσω όταν με τα ίδια και λιγότερα λεφτά πλέον βρίσκεις αυτό: https://www.skroutz.gr/s/25845078/Seasonic-Focus-PX-550W-Full-Modular-80-Plus-Platinum.html 1
triplex1 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Το παπακι παει στην ποταμια ...............το psu σου ετοιμαζεται να πει το ποιημα και μαλλον δεν το καταλαβες. Και γω στηνω pc εδω και χρονια τι σημασια εχει αυτο με το τροφοδοτικο. Το οτι οι αλλοι παιρνουν μεγαλυτερο καλα κανουν αυτο πρεπει να κοιταξεις και συ να κανεις και εγω εχω bronze αλλα το πηρα στα 750watt μονο και μονο γι αυτο τον λογο επειδη ειναι bronze , αν θα επαιρνα ενα gold ή ενα platinum τα 550-600watt θα ηταν υπεραρκετα και θα λογαριαζα μονο την gpu απο κει και περα. Εχεις καθολου υποψιν τι τραβαει στις 2-3 ωρες που τα κοκκινιζεις ολα παιζοντας , απλα αλλαξε το φιλε μου 3
ICE-T Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, atheatos είπε Μιας και ευθύνομαι για τον εκτροχιασμό του θέματος σου θα ήθελα να ξέρεις ότι δεν παίζουν τα watt μόνο σε ένα τροφοδοτικό. Όσο για τα 100+ ευρώ που δίνουν κάποιοι άσχετοι για να πάρουν περισσότερα watt , δεν θα το σχολιάσω όταν με τα ίδια και λιγότερα λεφτά πλέον βρίσκεις αυτό: https://www.skroutz.gr/s/25845078/Seasonic-Focus-PX-550W-Full-Modular-80-Plus-Platinum.html και μεθαύριο αν θέλει να κάνει αναβάθμιση πάλι τροφοδοτικό θα αγοράζει, δεν λέω για την ποιότητα του συγκεκριμένου κορυφαίο είναι seasonic χρησιμοποιώ και εγώ αλλά πλέον οι κάρτες τραβάνε πολλά watts και μεθαύριο αν θέλει να μεταβεί σε σε καινούργιο hardware θα είναι τσιμα τσιμα. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2021 από ICE-T 1
atheatos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 2 λεπτά πριν, ICE-T είπε και μεθαύριο αν θέλει να κάνει αναβάθμιση πάλι τροφοδοτικό θα αγοράζει, δεν λέω για την ποιότητα του συγκεκριμένου κορυφαίο είναι seasonic χρησιμοποιώ και εγώ αλλά πλέον οι κάρτες τραβάνε πολλά watts και μεθαύριο αν θέλει να μεταβεί σε σε καινούργιο hardware θα είναι τσιμα τσιμα. Δεν διαφωνώ αλλά από την στιγμή που έχει υπολογίσει τι θέλει και τι τον καλύπτει καλύτερα είναι να δώσει κάτι παραπάνω και να πάρει ένα ποιοτικό τροφοδοτικό για να μην έχει προβλήματα σαν αυτό του θέματος.Αν σκοπεύει να αναβαθμίσει είναι άλλο θέμα και το κόστος μιας κάρτας γραφικών που τραβάει τα άντερα της είναι συγκριτικά μεγαλύτερο από το κόστος ενός νέου τροφοδοτικου. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα