ethnik471 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Καλησπέρα σε όλους! Λόγω αρκετών χρόνων αποχής απο το άθλημα έχω μείνει αρκετά πίσω και όσο και να ψάχνω στο ιντερνετ για να εγκλιματιστώ μπερδεύομαι ακόμα περισσότερο σχετικά με τα νέα στο hardware...ποιο είναι καλό , ποιο καλύτερο , ποιο είναι αντίστοιχο ποιου ; κτλ... Θα ήθελα λοιπόν την βοήθεια σας για το τι να κάνω σχετικά με το θέμα μου το οποίο ακούει στο όνομα Battlefield 2042. Το pc που έχω αυτή τη στιγμή είναι λίγο παλιό αλλά αρκετά καλό και αξιόπιστο και αποτελείται απο amd fx 6300 , 2x4gb ddr3 ram , sapphire r9 280 3gb , xfx ts 550watt bronze psu , 1tb western digital black + 250gb intel ssd. Το δίλλημά μου τώρα.... Πίστευα πως ειναι αδύνατον να τρέξω το battlefield 1 κοιτώντας τις απαιτήσεις συστήματος, πόσο δε μάλλον το battlefield v... Δοκιμάζοντας λοιπόν σήμερα διαπίστωσα πως το battlefield v παίζει ΑΨΟΓΟΤΑΤΑ στο pc μου και κάτι που λέει οτι κουτσά στραβά θα μπορέσει να παίξει και το battlefield 2042 που ειναι και η αφορμή που με ξεσήκωσε... Απ'οτι ειδα στο ιντερνετ με παρόμοια συστήματα τρέχουν την beta του 2042... Και τώρα το ερώτημα: αξίζει να αναβαθμίσω απλά σε μια πιο καλή κάρτα γραφικών ωστε να παίξω ανετα και ας μην ειναι στο high τα γραφικά το bf 2042 ακόμα και με εναν μεταχειρισμένο επεξεργαστή fx 8350 στην θεση του δικού μου ή να πάω σε καινούργια μητρική+cpu+ram+gpu και κρατάω σκληρούς,τροφοδοτικό και κουτί καθώς και λειτουργούν άψογα και δεν ειμαι σε φάση για πολλά έξοδα δυστυχώς...γι'αυτό και αναζητώ την οικονομικότερη-δυνατή λύση... Υπόψιν οτι λειτουργώ με wifi οπότε αν κρατήσω αυτό το σύστημα με κάποια ανβάθμιση θα ξοδέψω σίγουρα κανένα 70άρι για καλό usb wifi adapter ενώ απ'οτι ειδα οι καινούργιες μητρικές έχουν πολύ καλές wifi κάρτες ενσωματωμένες. Θα ήθελα τα φώτα σας παρακαλώ με δεδομένο την όσο το δυνατόν οικονομικότερη εκδοχή...ακόμα και με μεταχειρισμένα parts, δεν έχω θέμα... αρκεί να μπορώ να παίξω αξιοπρεπώς το battlefield 2042. Ξανα αναφέρω πως το battlefield V με όλα στο Medium και 1080 ανάλυση το παίζει υπεράψογα (δεν δοκίμασα να αυξήσω γραφικά)... Βέβαια οι gpu ανεβάζει 70άρια αλλα οκ :) Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη που σας ταλαιπωρώ...μακάρι να ειχα τη δυνατότητα και να στήναμε ενα ολοκαίνουργιο pc, αλλά δυστυχώς....
nickol-us Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δεν αξίζει να κρατήσεις κάτι εκτός της κάρτας... σετ https://www.skroutz.gr/s/25338041/Intel-Core-i3-10100F-3-6GHz-Επεξεργαστής-4-Πυρήνων-για-Socket-1200-σε-Κουτί-με-Ψύκτρα.html https://www.skroutz.gr/s/29621432/MSI-B560M-A-Pro-Motherboard-Micro-ATX-με-Intel-1200-Socket.html /www.skroutz.gr/s/20497840/G-Skill-Aegis-16GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x8GB-και-Συχνότητα-3200MHz-για-Desktop-F4-3200C16D-16GIS.html Σε τιμές με διαθεσιμότητα 4-10 μέρες νομίζω είναι τα καλύτερα που θα βρεις. Τα έχει όλα το multicopter αν θες να γλιτώσεις μεταφορικά. Σε διαφορετική περίπτωση μπορούν να παίξουν άπειρες εναλλακτικές.
ethnik471 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 @nickol-us ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Τι εννοείς οτι δεν αξίζει να κρατήσω κάτι εκτός της κάρτας; Οτι μόνο η κάρτα γραφικών μου (r9 280 3gb) αξίζει; Αν την κρατήσω δηλαδή θα μπορώ να παίξω battlefield 2042; o i3 που μου προτείνεις είναι πολύ καλύτερος απο τον amd fx 6300 που έχω και απο τον amd fx 8350 που σκόπευα να βάλω; Απο κάρτα γραφικών, κάποια σύγχρονη, τι θα μου πρότεινες;
Nik1239 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 3 ώρες πριν, ethnik471 είπε Καλησπέρα σε όλους! Λόγω αρκετών χρόνων αποχής απο το άθλημα έχω μείνει αρκετά πίσω και όσο και να ψάχνω στο ιντερνετ για να εγκλιματιστώ μπερδεύομαι ακόμα περισσότερο σχετικά με τα νέα στο hardware...ποιο είναι καλό , ποιο καλύτερο , ποιο είναι αντίστοιχο ποιου ; κτλ... Θα ήθελα λοιπόν την βοήθεια σας για το τι να κάνω σχετικά με το θέμα μου το οποίο ακούει στο όνομα Battlefield 2042. Το pc που έχω αυτή τη στιγμή είναι λίγο παλιό αλλά αρκετά καλό και αξιόπιστο και αποτελείται απο amd fx 6300 , 2x4gb ddr3 ram , sapphire r9 280 3gb , xfx ts 550watt bronze psu , 1tb western digital black + 250gb intel ssd. Το δίλλημά μου τώρα.... Πίστευα πως ειναι αδύνατον να τρέξω το battlefield 1 κοιτώντας τις απαιτήσεις συστήματος, πόσο δε μάλλον το battlefield v... Δοκιμάζοντας λοιπόν σήμερα διαπίστωσα πως το battlefield v παίζει ΑΨΟΓΟΤΑΤΑ στο pc μου και κάτι που λέει οτι κουτσά στραβά θα μπορέσει να παίξει και το battlefield 2042 που ειναι και η αφορμή που με ξεσήκωσε... Απ'οτι ειδα στο ιντερνετ με παρόμοια συστήματα τρέχουν την beta του 2042... Και τώρα το ερώτημα: αξίζει να αναβαθμίσω απλά σε μια πιο καλή κάρτα γραφικών ωστε να παίξω ανετα και ας μην ειναι στο high τα γραφικά το bf 2042 ακόμα και με εναν μεταχειρισμένο επεξεργαστή fx 8350 στην θεση του δικού μου ή να πάω σε καινούργια μητρική+cpu+ram+gpu και κρατάω σκληρούς,τροφοδοτικό και κουτί καθώς και λειτουργούν άψογα και δεν ειμαι σε φάση για πολλά έξοδα δυστυχώς...γι'αυτό και αναζητώ την οικονομικότερη-δυνατή λύση... Υπόψιν οτι λειτουργώ με wifi οπότε αν κρατήσω αυτό το σύστημα με κάποια ανβάθμιση θα ξοδέψω σίγουρα κανένα 70άρι για καλό usb wifi adapter ενώ απ'οτι ειδα οι καινούργιες μητρικές έχουν πολύ καλές wifi κάρτες ενσωματωμένες. Θα ήθελα τα φώτα σας παρακαλώ με δεδομένο την όσο το δυνατόν οικονομικότερη εκδοχή...ακόμα και με μεταχειρισμένα parts, δεν έχω θέμα... αρκεί να μπορώ να παίξω αξιοπρεπώς το battlefield 2042. Ξανα αναφέρω πως το battlefield V με όλα στο Medium και 1080 ανάλυση το παίζει υπεράψογα (δεν δοκίμασα να αυξήσω γραφικά)... Βέβαια οι gpu ανεβάζει 70άρια αλλα οκ Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη που σας ταλαιπωρώ...μακάρι να ειχα τη δυνατότητα και να στήναμε ενα ολοκαίνουργιο pc, αλλά δυστυχώς.... 1ον ) δώσε budget 2oν ) αν έχεις σκοπό ούτως ή άλλως να αγοράσεις ή κάπως να δοκιμάσεις το παιχνίδι το βάζεις στο τρέχων pc και βλέπεις αν σε καλύπτει ή όχι 3ον ) αναβάθμιση σε κάρτα αυτή την στιγμή δεν αξίζει (μια 1050ti/1650 έχει 150-250€ τώρα που είναι παρόμοια σε επιδόσεις ) 4ον ) βάλε αλλά 8 ραμ πιστεύω θα πάρει μεγάλη ανάσα στα παιχνίδια 5ον ) cpu mobo ram ότι και να πάρεις από i3 και πάνω καλύτερο από τον 6300 θα είναι διότι ο fx έχει χαμηλό single core 3
nickol-us Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, ethnik471 είπε @nickol-us ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Τι εννοείς οτι δεν αξίζει να κρατήσω κάτι εκτός της κάρτας; Οτι μόνο η κάρτα γραφικών μου (r9 280 3gb) αξίζει; Αν την κρατήσω δηλαδή θα μπορώ να παίξω battlefield 2042; o i3 που μου προτείνεις είναι πολύ καλύτερος απο τον amd fx 6300 που έχω και απο τον amd fx 8350 που σκόπευα να βάλω; Απο κάρτα γραφικών, κάποια σύγχρονη, τι θα μου πρότεινες; Αν και με κάλυψε πλήρως ο Νικ... Στην αγορά λόγω πανδημίας αλλά και mining οι τιμές στις κάρτες γραφικών έχουν πάει στα ύψη. Αν και δεν μας λές τι μητρική φοράς, χρειάζεσαι σίγουρα να πας σε fx 8350 και να συμπληρώσεις ακόμη 8gb ram. Αν για τα παραπάνω δώσεις 70-80 ευρώ για μένα δεν αξίζει η "επένδυση". Πιστεύω οτι με τα παραπάνω (fx8350 + 16gb total ram) θα κάνεις τη δουλειά σου. Αν σκοπός είναι το ελάχιστο κόστος τότε ίσως είναι μια σχετικά καλή επιλογή, εφόσον διαθέτεις σλοτ για να επεκτείνεις την ραμ. Ο i3 είναι σαφώς ανώτερος επεξεργαστής, όχι ο καταληλλότερος για παιχνίδια αλλά μπροστά στους fx υπερβολικά μπροστά. Εύκολα μπορείς να συγκρίνεις τους 2 επεξεργαστές 10100 vs fx 8350 Τα παραπάνω αποτελούν την πιο οικονομική αναβάθμιση σε "σύγχρονο" σύστημα. Μετά αν θες την γνώμη μου, χίλιες φορές να πάρεις ένα xbox series s με 300 ευρώ και θα έχεις μια σύγχρονη παιχνιδομηχανή που θα παίζει σε 1080p όλους τους τίτλους "τέρμα" σε γραφικά. Αν δεν απατώμαι μπορείς να συνδέσεις mouse/keyboard οπότε ακόμη ένα bonus Για την κάρτα σου είπε και ο Νικ. 250 ευρώ για να πάρεις κάτι εφάμιλλο σε επιδόσεις με την κάρτα σου...για κάτι σοβαρό πας αρκετά παραπάνω... Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2021 από nickol-us 1
ethnik471 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ! Η εναλλακτική της κονσόλας απορρίπτεται καθώς έχω ήδη το xbox one x και κυριολεκτικά αδυνατώ να παίξω με controller fps games και δυστυχώς υποστήριξη για πληκτρολογιο ποντικι δεν υπάρχει για τα battlefield σε xbox. Η μητρική μου ειναι gigabyte ga970ud3p (απογοητευμένος χρόνια τώρα) η οποία κάποιες φορές μου κάνει αποσύνδεση των usb και φυσικά δεν λειτουργεί εδω και χρόνια το ethernet... Δεδομένου οτι το budget μου ειναι γύρω στα 400 - 500 μαξ ευρώ μάλλον αξίζει να προχωρήσω σε αυτά που προτείνονται παραπάνω. Επειδή δεν έχω ιδέα απο τα νέα chipset κτλ, θα μπορούσατε να μου προτείνεται μια καλύτερη μητρική απο την παραπάνω και κάποιο καλύτερο επεξεργαστή ίσως ι5 ; Επίσης, επειδή το ρούτερ είναι σε άλλο δωμάτιο χρειάζομαι ενα πολύ καλό wifi adapter....είτε usb , είτε σε κάρτα (αν έχει θυρα η μητρική) , είτε ενσωματωμένο στην μητρική....εαν τα ενσωματωμένα αξίζουν θα μπορούσατε να μου προτείνεται κάποια μητρική με καλό wifi (σταθερό και όσο το δυνατόν ισχυρότερο σημα). ΥΓ. Θα μπορώ να βάλω windows 11 μετά απο την αναβάθμιση ;
Nik1239 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 53 λεπτά πριν, ethnik471 είπε Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ! Η εναλλακτική της κονσόλας απορρίπτεται καθώς έχω ήδη το xbox one x και κυριολεκτικά αδυνατώ να παίξω με controller fps games και δυστυχώς υποστήριξη για πληκτρολογιο ποντικι δεν υπάρχει για τα battlefield σε xbox. Η μητρική μου ειναι gigabyte ga970ud3p (απογοητευμένος χρόνια τώρα) η οποία κάποιες φορές μου κάνει αποσύνδεση των usb και φυσικά δεν λειτουργεί εδω και χρόνια το ethernet... Δεδομένου οτι το budget μου ειναι γύρω στα 400 - 500 μαξ ευρώ μάλλον αξίζει να προχωρήσω σε αυτά που προτείνονται παραπάνω. Επειδή δεν έχω ιδέα απο τα νέα chipset κτλ, θα μπορούσατε να μου προτείνεται μια καλύτερη μητρική απο την παραπάνω και κάποιο καλύτερο επεξεργαστή ίσως ι5 ; Επίσης, επειδή το ρούτερ είναι σε άλλο δωμάτιο χρειάζομαι ενα πολύ καλό wifi adapter....είτε usb , είτε σε κάρτα (αν έχει θυρα η μητρική) , είτε ενσωματωμένο στην μητρική....εαν τα ενσωματωμένα αξίζουν θα μπορούσατε να μου προτείνεται κάποια μητρική με καλό wifi (σταθερό και όσο το δυνατόν ισχυρότερο σημα). ΥΓ. Θα μπορώ να βάλω windows 11 μετά απο την αναβάθμιση ; Με wifi θα έχεις ping και ας έχεις το καλύτερο σήμα Κοίτα για κάποιο powerline μήπως δουλέψει καλύτερα μαζι με έναν ανταπτορα usb to ethernet Πας για ένα 10400f με φθηνές 16gb ram και μια φθηνή μητρική μέχρι 80-90 και είσαι κομπλέ Αν τραβάει η κάρτα σου ακόμα έχει καλώς αλλιώς πρέπει κάποια στιγμή να δεις για καλύτερη 1
nickol-us Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) O Nik με πρόλαβε για δευτερόλεπτα πριν ολοκληρώσω το κείμενο, ωστόσο δίνω περιγραφικά αυτά που λέει... Για windows 11 δεν έχω ψάξει, πάντως απ'οσα διαβάζω όλα παίρνουν αναβάθμιση για την ώρα. Με το παρακάτω σύστημα σίγουρα μπορείς. Επεξεργαστής I5, οτι πιο vfm για games (αν βρεις τον 11400f με 30 ευρώ παραπάνω αξίζει, για την ώρα δεν υπάρχει και ο πρώτος άμεσα διαθέσιμος ξεκινάει στα 220+) www.skroutz.gr/s/23292336/Intel-Core-i5-10400F-2-9GHz-Επεξεργαστής-6-Πυρήνων-για-Socket-1200-σε-Κουτί-με-Ψύκτρα.html Μητρικές, b560, με 4 σλοτ και έστω ένα υποτυπώδες vrm heatsink, ανάλογα τι επιθυμείς διαλέγεις. https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=27681530%2C28501815%2C27356951%2C27355414%2C28537436 Μνήμες για πολύ οικονομικές αυτές που πρότεινα στο πρώτο ποστ ή για λίγο καλύτερες (με ένα βασικό heatsink) https://www.skroutz.gr/s/7730092/G-Skill-Ripjaws-V-16GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x8GB-και-Συχνότητα-3200MHz-για-Desktop-F4-3200C16D-16GVKB.html Εφόσον πας για ολική μπορείς επίσης να δεις για κάποιον nvme δίσκο, έστω έναν 250αρι για λειτουργικό και κάποιο game Σκέψου να αλλάξεις και τροφοδοτικό εφόσον είναι αρκετά παλιό Για wifi δεν γνωρίζω να σου πω, προσωπικά εφόσον μιλάμε για main υπολογιστή θα απέφευγα το wifi και θα πήγαινα στο σύρμα, μάλλον με κάποιο powerline εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα άμεσης σύνδεσης. Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2021 από nickol-us
Nik1239 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 48 λεπτά πριν, nickol-us είπε O Nik με πρόλαβε για δευτερόλεπτα πριν ολοκληρώσω το κείμενο, ωστόσο δίνω περιγραφικά αυτά που λέει... Για windows 11 δεν έχω ψάξει, πάντως απ'οσα διαβάζω όλα παίρνουν αναβάθμιση για την ώρα. Με το παρακάτω σύστημα σίγουρα μπορείς. Επεξεργαστής I5, οτι πιο vfm για games (αν βρεις τον 11400f με 30 ευρώ παραπάνω αξίζει, για την ώρα δεν υπάρχει και ο πρώτος άμεσα διαθέσιμος ξεκινάει στα 220+) www.skroutz.gr/s/23292336/Intel-Core-i5-10400F-2-9GHz-Επεξεργαστής-6-Πυρήνων-για-Socket-1200-σε-Κουτί-με-Ψύκτρα.html Μητρικές, b560, με 4 σλοτ και έστω ένα υποτυπώδες vrm heatsink, ανάλογα τι επιθυμείς διαλέγεις. https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=27681530%2C28501815%2C27356951%2C27355414%2C28537436 Μνήμες για πολύ οικονομικές αυτές που πρότεινα στο πρώτο ποστ ή για λίγο καλύτερες (με ένα βασικό heatsink) https://www.skroutz.gr/s/7730092/G-Skill-Ripjaws-V-16GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x8GB-και-Συχνότητα-3200MHz-για-Desktop-F4-3200C16D-16GVKB.html Εφόσον πας για ολική μπορείς επίσης να δεις για κάποιον nvme δίσκο, έστω έναν 250αρι για λειτουργικό και κάποιο game Σκέψου να αλλάξεις και τροφοδοτικό εφόσον είναι αρκετά παλιό Για wifi δεν γνωρίζω να σου πω, προσωπικά εφόσον μιλάμε για main υπολογιστή θα απέφευγα το wifi και θα πήγαινα στο σύρμα, μάλλον με κάποιο powerline εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα άμεσης σύνδεσης. Ήμουν φροντιστήριο και τα έγραψα λίγο βιαστικά 😅 1
ethnik471 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Για τον χρόνο σας, που ασχολείστε, για όλα ειλικρινά είμαι υπόχρεος! Οπότε συνοψίζοντας λέω να αγοράσω τα παρακάτω, κρατώντας το κουτί μου που ειναι μια χαρά όπως επίσης και το τροφοδοτικό μου (τουλάχιστον προς το παρών), και εκτός απο τα παρακάτω μένει αργότερα μια αξιόλογη κάρτα γραφικών... (Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ειναι τοσο , υπερβολικά ακριβές...250 ευρώ για μια παλιά κάρτα σαν την δικιά μου; Παρεμπιπτόντως αυτό που με προβληματίζει ειναι οτι η amd ανακοίνωσε πως σταματάει την υποστήριξη με drivers για το battlefield 2042... θέλω να πιστεύω θα μπορέσει να το τρέξει...) Επίσης για το wifi που αναφέρατε, το γνωρίζω οτι θα έχω ping αλλα δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη λυση. Powerlines δοκίμασα και τζάμπα έκανα έξοδα....το Ping είναι στον θεό (πολύ μεγαλύτερο απ'οτι με wifi) και οι ταχύτητες download απο 50άρα γραμμή ήταν μαξ στα 20mbps ενώ με wifi συνήθως κατεβάζω με φουλ ταχύτητα.Γι'αυτό και λέω για ενα καλό wifi adapter... Εδώ μπορώ και παίζω με ένα ψεύτικο αρχαίο της πλάκας usb adapter να σκεφτείτε... Οπότε έχουμε και λέμε: Μητρική: https://www.skroutz.gr/s/27515225/Asus-TUF-Gaming-B560M-PLUS-WiFi-Motherboard-Micro-ATX-με-Intel-1200-Socket.html Επεξεργαστής: https://www.skroutz.gr/s/27738633/Intel-Core-i5-11400F-2-6GHz-Επεξεργαστής-6-Πυρήνων-για-Socket-1200-σε-Κουτί-με-Ψύκτρα.html ( Εαν ΔΕΝ έχει μεγάλη διαφορά απο τον 10400F , θα προτιμούσα τον 10400F λόγο κόστους...) Ram: https://www.skroutz.gr/s/7730092/G-Skill-Ripjaws-V-16GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x8GB-και-Συχνότητα-3200MHz-για-Desktop-F4-3200C16D-16GVKB.html Σκληρός: https://www.skroutz.gr/s/17274661/Samsung-970-Evo-Plus-SSD-500GB-M-2-NVMe-MZ-V7S500BW.html?from=catspan (εκτός εαν έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά περίπου)
nickol-us Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Περίεργο που το powerline τα πήγε χειρότερα απο το wifi... 11400f vs 10400f -> σε παιχνίδια έχουν μικρή διαφορά στις επιδόσεις. 11400f μόνο στην κανονική του τιμή (στα 180ευρώ) διαφορετικά 10400f με κλειστά τα μάτια Nvme έχεις διαλέξει από τους κορυφαίους. Αν θες να γλιτώσεις λίγα χρήματα υπάροχυν εναλλακτικές, ωστόσο έχεις κάνει καλή επιλογή Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2021 από nickol-us 1
Nik1239 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 3 λεπτά πριν, nickol-us είπε Περίεργο που το powerline τα πήγε χειρότερα απο το wifi... 11400f vs 10400f -> σε παιχνίδια έχουν μικρή διαφορά στις επιδόσεις. 11400f μόνο στην κανονική του τιμή (στα 180ευρώ) διαφορετικά 10400f με κλειστά τα μάτια Nvme έχεις διαλέξει από τους κορυφαίους. Αν θες να γλιτώσεις λίγα χρήματα υπάροχυν εναλλακτικές, ωστόσο έχεις κάνει καλή επιλογή παιζει να μην δει και καμια διαφορα στην πραξη μονο σε benchmarks και μετρησεις θα δει διαφορα ειδικα με την καρτα που εχει και εγω δεν το περιεμενα αυτο με το powerline μηπως τα εβαζες πολυ μακρια ?
ethnik471 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Υπάρχει κάποιο άλλο δοκιμασμένο καλό nvme φτηνότερο από αυτό που έχω στο link ; Nvme παιδιά τι ακριβώς είναι ; Εγώ έχω μείνει στα m.2 . Είναι το ίδιο πράγμα ; Όσο για τα powerline κι εγώ απογοητεύτηκα...το ένα το έβαλα στην πρίζα στο ρούτερ και το άλλο στην σοφίτα επάνω που είναι και το pc. Φυσικά όχι σε πολυμπριζο και το αστείο είναι πως η σοφίτα με το δωμάτιο που είναι το ρούτερ είναι ακριβώς στην ίδια ασφάλεια...Σίγουρα είναι ένα πάτωμα επάνω αλλά πάλι, μεγάλη διαφορά και μεγάλα ping... Δύο πράγματα παιδιά που με προβληματίζουν επίσης είναι 1. Η asus για αυτή την μητρική στο λινκ δεν έχει καινουργιους drivers και επίσης δεν έχει για windows 11 2. Η amd λέει πως σταματάει τη. Υποστήριξη drivers για την r9 280 που έχω...
nickol-us Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, ethnik471 είπε Υπάρχει κάποιο άλλο δοκιμασμένο καλό nvme φτηνότερο από αυτό που έχω στο link ; Nvme παιδιά τι ακριβώς είναι ; Εγώ έχω μείνει στα m.2 . Είναι το ίδιο πράγμα ; Όσο για τα powerline κι εγώ απογοητεύτηκα...το ένα το έβαλα στην πρίζα στο ρούτερ και το άλλο στην σοφίτα επάνω που είναι και το pc. Φυσικά όχι σε πολυμπριζο και το αστείο είναι πως η σοφίτα με το δωμάτιο που είναι το ρούτερ είναι ακριβώς στην ίδια ασφάλεια...Σίγουρα είναι ένα πάτωμα επάνω αλλά πάλι, μεγάλη διαφορά και μεγάλα ping... Δύο πράγματα παιδιά που με προβληματίζουν επίσης είναι 1. Η asus για αυτή την μητρική στο λινκ δεν έχει καινουργιους drivers και επίσης δεν έχει για windows 11 2. Η amd λέει πως σταματάει τη. Υποστήριξη drivers για την r9 280 που έχω... Βασικά m2 είναι τύπος. Οι πρώτοι m2 δίσκοι που είχαν κυκλοφορήσει έπιαναν ταχύτητες sata. Οι νεότεροι nvme(pcie 3, pcie4) πιάνουν ταχύτητες πολλαπλές των sata Μια καλή λύση για να γλιτώσεις λίγα χρήματα https://www.skroutz.gr/s/18201718/Western-Digital-BLUE-SN500-500GB.html Τώρα για τους drivers νομίζω δίνεις παραπάνω σημασία απ'οσο πρέπει. Το οτι η Asus δεν έχει νέους drivers ίσως σημαίνει οτι πιθανόν δεν τους χρειάζεται. Όσο για την κάρτα δεν γνωρίζω αλλά και πάλι δεν νομίζω οτι θα υπάρχει πρόβλημα ακόμη και με τους παλιούς drivers για αρκετό καιρό ακόμα. Έχε ακόμη υπόψιν οτι με το νέο μήνα αναμένουμε 12η γενιά Intel, βέβαια εκεί αναμένεται να ανέβουν τα κόστη. Αν έχεις όρεξη για ρίσκο μπορείς να περιμένεις αλλά πάντα υπάρχει περίπτωση να βγει και σε κακό (να μην υπάρχουν διαθεσιμότητες στο σημερινό hardware και να παίξουν χειρότερες τιμές) Θα ήθελες να μας πεις από περιέργεια ποιο Powerline χρησιμοποίησες και δεν δούλεψε; Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2021 από nickol-us
ethnik471 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 ευχαριστώ για την πρόταση του δίσκου. Εάν δεν έχει σοβαρές διαφορές απο τον samsung, θα τον προτιμήσω... Το πρόβλημα είναι οτι όλα τα parts που διαλέξαμε είναι διαθέσιμα κατόπιν παραγγελίας και έως 30 ημέρες...ας είναι δεν το βιάζομαι έτσι κι αλλιώς... Όσο για το powerline αυτό εδώ έχω: https://www.skroutz.gr/s/15935680/TP-LINK-TL-PA4010P-KIT-v4-Powerline-Διπλό-για-Ενσύρματη-Σύνδεση-με-Passthrough-Πρίζα-και-Θύρα-Ethernet.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα