spirosta Δημοσ. 3 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2004 Έχω UPS MGE Pulsar Ellipse 800 serial εδώ και αρκετό καιρό. Πρόσφατα ήθελα να αλλάξω μπαταρίες και πήγα στον Δήσιο να πάρω. 1)Δεν υπήρχαν οι ίδιες μπαταρίες δηλαδή 12V/5Α και έτσι πήρα τις 12V/7.2Α αλλά 2)ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ τι γίνεται τώρα? Λοιπόν κάθησα και σκάλισα το πλαστικό του UPS και το "έφαγα" για να χωρέσουν οι μπαταρίες.Βέβαια και πάλι δεν κλείνει καλά αλλά τουλάχιστον λειτουργεί άψογα και με μεγαλύτερες μπαταρίες.Ρωτώ λοιπόν γιατί η κατασκευαστική εταιρία δεν χρησιμοποιεί standar μεγέθη μπαταριών για να γίνει και η ζωή μας ποιο εύκολή?Και επίσης πως περιμένει να αγοράσω εγώ τις μπαταρίες της όταν έχουν την διπλάσια τιμή και μικρότερη χωρητικότητα και δεν εμπιστεύομαι την info quest που τις φέρνει γιατί μπορεί να τις έχει στην αποθήκη καμια 2ετία. Μήπως η εταιρία τα θέλει όλα δικά της? Τώρα αυτό συμβαίνει και σε άλλα UPS ή απλά είναι κόλπο της MGE μόνο? Δεν λέω MGE είναι από τις καλύτερες μάρκες αλλά μετά από αυτό που έπαθα..
madsc Δημοσ. 3 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2004 Για τα "μικρά" τα ups το έχουμε αναφέρει κ παλιότερα. Οι εταιρείες είτε χρησιμοποιούν μεγέθη που παραγγέλνουν μόνο για αυτές, είτε αδειάζουν τα stock των εργοστασίων(ου) (1 είναι πανάθεμα το ) για να κρατήσουν το κόστος σε χαμηλά επίπεδα. Εκτός από αυτό που έκανες δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο και αυτό είναι αυτό που έχω συστήσει σε πάμπολλα post επί του θέματος. p.s. Συμβαίνει σε όλες τις εταιρείες στα εμπορικά τα ups μην αγχώνεσαι. sc
karib Δημοσ. 3 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2004 Ποτε θελουν αλλαγη οι μπαταριες του ups? Μετα απο ποσα ετη? ή για να το πω αλλιως, μετα απο ποια συμπτωματα? Εγω που δεν ειμαι τεχνικατζα και εχω mge η μονη λυση ειναι οταν χρειαστω μπαταριες να παω να αγορασω τις original?
spirosta Δημοσ. 3 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2004 Λοιπόν karib μην αγχώνεσαι. Θέλουν άλλαγμα μετά από 2-5 χρόνια.Εξαρτάται το UPS και την χρήση που του κάνεις.Αν μπαίνει συνέχεια σε λειτουργία μπαταρίας σίγουρα θα θέλει ποιο σύντομα αλλάγή μπαταρίας.Καλό είναι πάντως να τη αφήνουμε να ξεφορτίζει κάθε 2-3 μήνες και να ξαναφορτίζει.Σημάδι ότι οι μπαταρίες χαλάνε είναι όταν ο χρόνος αυτονομίας μειώνεται αισθητά.
spirosta Δημοσ. 3 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2004 Λοιπόν karib μην αγχώνεσαι. Θέλουν άλλαγμα μετά από 2-5 χρόνια.Εξαρτάται το UPS και την χρήση που του κάνεις.Αν μπαίνει συνέχεια σε λειτουργία μπαταρίας σίγουρα θα θέλει ποιο σύντομα αλλάγή μπαταρίας.Καλό είναι πάντως να τη αφήνουμε να ξεφορτίζει κάθε 2-3 μήνες και να ξαναφορτίζει.Σημάδι ότι οι μπαταρίες χαλάνε είναι όταν ο χρόνος αυτονομίας μειώνεται αισθητά.
accipio Δημοσ. 3 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2004 Κάποιος που δεν ξέρει και δεν έχει δίπλωμα... ηλεκτρολόγου (όπως εγώ και πολλοί άλλοι) να τολμήσει να αλλάξει μπαταρίες ο ίδιος ή είναι δύσκολο / επικίνδυνο; Αν το ανοίξω και δω τις μπαταρίες που έχει θα μπορέσω να καταλάβω τι πρέπει να κάνω για να τις αλλάξω μόνος μου, αν χρειαστεί; Ρωτάω γιατί ναι μεν πιάνουν τα χέρια μου για ό,τι έχει έχει σχέση με συναρμολόγηση του pc, αλλά με ups δεν έχω ξαναασχοληθεί. Και το manual τονίζει με έμφαση ότι είναι επικίνδυνο να ανοιχτεί το ups από τον απλό χρήστη. MGE Pulsar Ellipse 800 (usb) έχω κι εγώ (τον Αύγουστο συμπληρώνεται ένας χρόνος που το έχω - έχει ακόμα αρκετό χρόνο ζωής, αλλά ρωτάω από περιέργεια).
madsc Δημοσ. 4 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2004 Λοιπόν είναι επικίνδυνο καθώς μπορεί να υπάρχουν ακόμα αρκετά φορτισμένα κυκλώματα. Η ιδέα των ups είναι κατά βάση η ίδια αλλά η υλοποίηση της σε κάθε εταιρεία/μοντέλο είναι διαφορετική, οπότε γενικές οδηγίες δεν μπορούν να δωθούν. Σε όσους δεν νοιώσουν άνετα λοιπόν ανοίγοντας το εξωτερικό καπάκι του ups τους συστήνω να δώσουν 5 χιλ σε ένα ηλεκτρολόγο να τους κάνει αυτός την αλλαγή ώστε να μην έχουν και άλλα τυχόν παρατράγουδα. Για μπαταρίες στην Αθήνα συστήνω τον Δήσιο, όχι επειδή παίρνω ποσοστά, αλλά επειδή φέρνει "φρέσκιες" μπαταρίες. Ναι εκεί είναι η ουσία μόλις βρείς τον τύπο μπαταρίας που σου κάνει. Σε περίπτωση που δεν βρείτε ίδια Ah στοιχεία στα Volt που θέλετε, πάρτε μεγαλύτερης χωρητικότητας, ΠΟΤΕ μικρότερης (μέχρι κ σκάσιμο μπορεί να γίνει). O κάθε κατασκευαστής δηλώνει X επαναφορτίσεις σε κάθε τεχνολογία μπαταρίας αλλά αυτό δεν αντικατοπρίζει πάντα την πραγματικότητα, καθώς υπάρχει πληθώρα κριτηρίων για την αντοχή της έκαστης μπαταρίας, ακόμα κ ίδιας μάρκας/μοντέλου. Στις επαναφορτιζόμενες ξηρού τύπου (π.χ. καδμίου-νικελίου) από τις 1000 κ πλέον φορτίσεις η απόδοση τους ξεκινάει φθίνουσα πορεία, θεωρητικά πάντα. Οι επαναφορτιζόμενες με πλάκες μολύβδου (υγρών) (αυτές φέρουν κατά κανόνα τα ups - εξού κ το βάρος) μπορούν ουσιαστικά να παράγουν έργο -είτε κλειστού είτε ανοιχτού τύπου- μέχρι τα ρινίσματα μολύβδου που "τρώγονται" από το οξύ να βραχυκυκλώσουν τις πλάκες. Η φθίνουσα πορεία στην απόδοση τους είναι αναλογική με τα χιλιοστά που "χάνονται" από τις πλάκες τους. Πρακτικά παίζει ουσιαστικό ρόλο ο τρόπος φόρτισης και στους 2 βασικούς τύπους. [Ιδανικό=> 1/10 της χωρητικότητας τους για 12-14h, αμέσως μετά από πλήρη εκφόρτιση] Καμία επαναφορτιζόμενη μπαταρία δεν αποθηκεύεται (φορτισμένη ή όχι) Παίζει σημαντικότατο ρόλο η ημερ. κατασκευής της. Κατά κανόνα οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες έχουν 2-5 χρόνια χρήσιμο εύρος ζωής (ανάλογα κατασκευαστή/μοντέλο), αλλά πρακτικά λόγω των διαφορετικών συνθηκών που εργάζεται κάθε μπαταρία δεν υπάρχει αξιόπιστος τρόπος οριοθέτησης της ζωής της. Αυτά. sc
karib Δημοσ. 4 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2004 Αυτο που με ενδιαφερει ποιο πολυ απο το Mge Ups μου ειναι οτι ειναι Line Interactive. Μου εχουν καει πολλες συσκευες στο παρελθον απο το ρευμα της Δεη και τωρα τις εχω ριξει ολες πανω και ησυχασα. Οποτε, οπως και εχω ρωτησει, ακομη και να τελειωσει ο χρονος ζωης των μπαταριων, δεν θα τις αλλαξω, απλα θα το εχω να μου φιλτραρει το ρεύμα. Επειδη εχω laptop, για μπαταρια εχει εκείνο...
spirosta Δημοσ. 5 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2004 karib έχε υπόψιν σου ότι αν ξελιγοθούν τελείως οι μπαταρίες με διακοπή ρύματος το pc θα σβήνει και υπάρχει και πάλι ο κίνδυνος ζημιάς.Επίσης, με τελειωμένες μπαταρίες μπορεί to UPS να αρνείται να δώσει ρεύμα στις πρίζες. Ιδιαίτερα αν είναι line interactive.
karib Δημοσ. 5 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2004 Επίσης, με τελειωμένες μπαταρίες μπορεί to UPS να αρνείται να δώσει ρεύμα στις πρίζες. Ιδιαίτερα αν είναι line interactive. Αυτο ειναι σιγουρο? Αν ναι...με τελειωσες!
spirosta Δημοσ. 5 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2004 Αρκετά σίγουρο διότι το line interactive δίνει ρεύμα στις πρίζες αφού το έχει κάνει συνεχές και το έχει δώσει στην μπαταρία.Είναι ουσιαστικά σαν να φτιάχνει δικό του ρεύμα και να τροφοδοτεί το pc
spirosta Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 Λοιπόν είναι επικίνδυνο καθώς μπορεί να υπάρχουν ακόμα αρκετά φορτισμένα κυκλώματα. Και κάτι άλλο που πρέπιε να προστεθεί είναι ότι αν "παίζετε" με το UPS ξεβιδωμένο ξεσυνδέστε τα καλώδια τροφοδοσίας των μπαταριών και μετά πατήστε το κουμπί του να ανοίξει.Έτσι ξεφορτίζονται τα περισσότερα κυκλώματα που μπορεί να περιέχουν υωηλές τάσεις. Και πάλι όμως όλα αυτά με τεράστια προσοχή. Το ρε'υμα είναι θανατηφόρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.