Προς το περιεχόμενο

Η Tesla διέθεσε τη δική της ασφάλεια αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας "οδηγική συμπεριφορά σε πραγματικό χρόνο"

JohnVani18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, iml είπε

Ρε συ, πλάκα κάνουμε ότι πολλοί οδηγοί δεν ανάβουν φλας και πρέπει να μαντευουμε οι υπόλοιποι τι θέλουν να κάνουν. Για να μην τα χρησιμοποιούν μάλλον δεν θα έχει το αμάξι τους. 😝

Πραγματικά όμως...  Ήταν τόσο δύσκολο να το καταλάβει κάποιος; Πάντως έχω ρωτήσει σε φανάρι τύπο που ήταν 15 λεπτά μπροστά μου και δεν τα χρησιμοποίησε ποτέ, αν η έκδοση του αμαξιού του έχει φλας στον εξοπλισμό. Φαντάζομαι πόσο θα πήγαινε γι αυτόν η ασφάλεια της tesla

Αντικειμενικά όμως τα πρώτα tesla είχαν την καλύτερη ασφάλεια. 

IMG-38921fa25844dcc5641dc8f526d066d5-V.jpg

Επεξ/σία από mordred
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

21 ώρες πριν, tsarouc είπε

Τρομερή ιδέα. Αυτός ο άνθρωπος θα αλλάξει τον τρόπο ζωής μας γενικά. Τι να πω. Κάτι μου λέει ότι θα ακολουθήσουν όλες οι μάρκες την συγκεκριμένη ιδέα. Και οι ασφαλιστικές θα τρίβουν τα χέρια τους λογικά αλλά και γενικά όλοι θα βγουν κερδισμένοι. 

Ήδη αυτό συμβαίνει σε χώρες πχ της βορειοδυτικής Ευρώπης. Βάζεις ένα usb stick στον αναγνώστη που καταγράφει στοιχεία κατα την οδήγηση και στο τέλος σου βγάζουν το λογαριασμό.

Αν νομίζεις ότι θα είναι για να παίρνουν έκπτωση οι καλοί οδηγοί, είσαι γελασμένος: είναι για να πληρώνουν παραπάνω οι "κακοί", ότι και αν σημαίνει αυτό!

Η Τέσλα όμως το πάει πιθανώς και ένα βήμα παραπάνω. Θα ξέρει πόσες φορές και πόσο παραπάνω "το πάτησες", αν κάνεις συχνά προσπεράσεις, αν σταματάς πλήρως στα ΣΤΟΠ και για πόση ώρα κτλ κτλ. καθώς , πέρα από τους λοιπούς αισθητήρες, έχει κάμερες και διαρκώς αναβαθμιζόμενο λογισμικό. Στο μέλλον μπορεί να ελέγχει το πόσο συγκεντρωμένος είσαι στο δρόμο, αν μιλάς την ώρα της οδήγησης, αν ακούς δυνατά μουσική... Δεν ξέρω αν διαθέτει βιομετρικούς αισθητήρες ώστε να εκτιμά αν οδηγάς αγχωμένος, εκνευρισμένος κτλ

Προσωπικώς, προτιμώ μια κοινωνία που όλοι πληρώνουν το ίδιο για μια υποχρεωτική υπηρεσία που αφορά όλους και προστατεύει όλους. Τέτοιες "πατέντες" προωθούν τον ατομισμό.

Καταλαβαίνω το σκεπτικό "και γιατί να πληρώσω εγώ τον κάγκουρα ή τον παππού που έξυσε τα μισά παρκαρισμένα στη βόλτα του;", αλλά με την ίδια λογική μπορείς να πεις "γιατί να πληρώνω για τη άγονη γραμμή το χειμώνα, αφού μένω στην Αθήνα και δεν έχω σκοπό να ζήσω πχ στην Ανάφη;". Η ιδέα είναι βαθιά Αμερικανοκαπιταλιστική και λαμβάνει υπόψη μόνο οικονομικά μεγέθη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...