screaming_trees Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Συγνωμη αν μπορει να εχει ξαναγινει η συγκεκριμενη ερωτηση (εψαξα σε αρκετες σελιδες του topic αλλα δε βρηκα κατι). Εχω ενα Fritzbox 7590 και θελω να το χρησιμοποιησω μονο ως modem και για να εχω voip. Απο πισω θα βαλω ενα router της asus (το χρειαζομαι για wifi 6). Τι ρυθμισεις χρειαζεται να βαλω στο fritz? Χρειαζομαι τους κωδικους για τη τηλεφωνια ή θα τους παρει αυτοματα με το συγχρονισμο? Ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Εκτός του WiFi6, υπάρχει συγκεκριμένος λόγος (π.χ. κάποια δυνατότητα ή υπηρεσία) που πλεονεκτεί το Asus και δεν θέλεις το Fritz ως Router; Αν όχι, τότε βάλτο ως ααπλό Router ή ΑΡ να παίρνει σύνδεση από το Fritz. Η τηλεφωνία σε Cosmote παίζει στο Fritz μόνον αν αυτό είναι κύριο DSL Router ή πίσω από άλλο και όχι ως Modem, αλλά το δικό σου είναι σκέτο Router και όχι DSL Router. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
screaming_trees Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Συμφωνούμε ότι θέλω να βάλω το asus να παίζει ως router. Αν χρησιμοποιήσω τα credentials [email protected] στο fritz και χρησιμοποιήσω το κανονικό μου account στο asus για το pppoe δε θα παίξει η τηλεφωνία; Κάπου διάβασα ότι λειτουργεί με το speedport οπότε γιατί όχι με το fritz. Μπορώ να εχω το asus μόνο ως router? Δεν είναι σίγουρος πως μπορώ να το κάνω Στα wan settings εχω τις παρακάτω επιλογές WAN Connection Type: Choose your Internet Service Provider type. The choices are Automatic IP, PPPoE, PPTP, L2TP or fixed IP. Consult your ISP if the router is unable to obtain a valid IP address or if you are unsure the WAN connection type. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δεν γράφεις ποιο μποντέλο είναι, αλλά καταλαβαίνω ότι είναι σκέτο WiFi Router και όχι DSL Router. Στην περίπτωση αυτή δεν έχει Modem άρα δεν μπορείς να το βάλεις σε μία γραμμή xDSL. Πάμε ακόμη μία φορά το ερώτημα. Τι είναι αυτό (πέραν του WiFi6) που υπάρχει στο Asus και δεν το έχει το Fritz. Ποια δυνατότητα ή υπηρεσία σου προσφέρει επιπλέον το Asus; Ρωτώ διότι μια χαρά παίζει ως Router παίρνοντας σύνδεση από το Fritz αντί να κάνει και αυτό κλήση ΡΡΡοΕ (δηλαδή να το βάλεις είτε σε Automatic IP είτε σε Fixed IP). Οπότε δεν χρειάζονται τα credentials. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
screaming_trees Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Οκ. Πρώτα απ ολα να σε ευχαριστήσω για το χρόνο σου και τις απαντήσεις σου:) Έχω το μοντέλο ax-86u. Δεν ήξερα ότι μπορεί να παίξει μόνο ως router. Δεν εχω κάποια ανάγκη να κάνει το asus τη pppoe κλήση. Ίσα ίσα με βολεύει να κάνει το pppoe το fritz ώστε να εχω και τηλέφωνο. Θέλει κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση γι αυτο το fritz? Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2021 από screaming_trees Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα