so_kriti Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλημερα σας. Θελω να ακουσω τη συμβουλη σας και τη γνωμη σας πανω σε ενα θεμα που εχει προκυψει. Τον τελευταιο καιρο εχει αλλαξει το συστημα δασμων και φορολουνται τα παντα εκτος ΕΕ. Για αυτο και το ebay μας χρεωνει VAT σε ολες τις αγορες για να μην εχουμε ροβλημα με το τελωνειο. Εχω αγοράσει πολλα πραγματακια χωρις να εχω αντιμετωπισει καποια δυσκολια. Μου τα φερνει ο ταχυδρομος κατευθειαν στην πορτα. Χτες ελαβα μηνυμα να παω στο ταχυδρομειο για να παρω ενα δεματακι. Πηγα και με εβαλαν να πληρωσω 2,5 ευρω για να το παρω το οποιο τελικα ηταν 3 προστατευτικα οθονης κινητου. Μιλησα με τη βοηθεια του ebay και μου ειπαν οτι πραγματι εχω πληρωσει το ΦΠΑ αλλα δεν εχουν καμοια σχεση αυτοι με το τελωνειο. Για αυτο πρεπει να απευθυνθω στο τελεωνειο να δω τι γινεται. Και σας ρωτω. Επρεπε να τα πληρωσω? Επρεπε να μην το παραλαβω το δεμα? Ημουν καλυμμενος απο το ebay? Σας εχει τυχει και εσας αυτο? Εαν ναι, τι κανατε στην περιπτωση σας? Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2021 από so_kriti
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Όπως βλέπεις στην ετικέτα, ΦΠΑ δεν (ξανα)χρεώθηκες. Από εκεί και πέρα, πλήρωσες το τέλος εκτελωνισμού όπως αναγράφεται στον τιμοκατάλογο. Άρα τίποτα περίεργο.
so_kriti Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 ειναι συνηθης τακτικη αυτο? να γινεται εκτελωνισμος? αφου εχει πληρωθει το ΦΠΑ? μπορουσα να μην το παραλαβω και να παει στα αζητητα χωρις επιβαρυνση δικη μου?
Dantε Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Υπαρχουν 45 θεματα για αυτο.Κανε μια αναζητηση. 95% δε κανουν σωστα τη διαδικασια οι πωλητες στο ebay.Δε φταινε τα ΕΛΤΑ αφου αυτα δε βλεπουν πληρωμενο το ΦΠΑ.Οποτε ορθως σε χρεωσαν.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 @Dantε Δεν προκύπτει από πουθενά ότι δεν βλέπουν πληρωμένο ΦΠΑ. Δεν τον χρέωσαν ΦΠΑ. @so_kriti Είναι η τυπική διαδικασία αυτή. Εισαγωγή εκτός ΕΕ κανονικά εκτελωνίζεται. Δεν έχει καμία σχέση με το ΦΠΑ. Είνα το κόστος διαχείρισης του εκτελωνισμού από πλευράς ΕΛΤΑ. Αποτελεί ουσιαστικά παροχή υπηρεσίας και όχι φόρο (όπως είναι ο ΦΠΑ και οι δασμοί). Απλά η ευρωπαϊκή οδηγία ουσιαστικά κατήργησε τα "τελωνειακώς ελεύθερα". Να στο θέσω πιο απλά: Κανονικά, κάθε αντίστοιχο δεματάκι που θα μπαίνει από χώρα εκτός ΕΕ θα χρεώνεται τα 2,5 ευρώ, εκτός αν έχει υποβληθεί διασάφηση τύπου D πριν την άφιξη (δεν ξέρω αν μπορείς να υποβάλεις τέτοιο έγγραφο ενώ περιμένεις το δέμα από το σύστημα των τελωνείων, το ICISNET).
so_kriti Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 33 λεπτά πριν, Orestis_G είπε @Dantε Δεν προκύπτει από πουθενά ότι δεν βλέπουν πληρωμένο ΦΠΑ. Δεν τον χρέωσαν ΦΠΑ. @so_kriti Είναι η τυπική διαδικασία αυτή. Εισαγωγή εκτός ΕΕ κανονικά εκτελωνίζεται. Δεν έχει καμία σχέση με το ΦΠΑ. Είνα το κόστος διαχείρισης του εκτελωνισμού από πλευράς ΕΛΤΑ. Αποτελεί ουσιαστικά παροχή υπηρεσίας και όχι φόρο (όπως είναι ο ΦΠΑ και οι δασμοί). Απλά η ευρωπαϊκή οδηγία ουσιαστικά κατήργησε τα "τελωνειακώς ελεύθερα". Να στο θέσω πιο απλά: Κανονικά, κάθε αντίστοιχο δεματάκι που θα μπαίνει από χώρα εκτός ΕΕ θα χρεώνεται τα 2,5 ευρώ, εκτός αν έχει υποβληθεί διασάφηση τύπου D πριν την άφιξη (δεν ξέρω αν μπορείς να υποβάλεις τέτοιο έγγραφο ενώ περιμένεις το δέμα από το σύστημα των τελωνείων, το ICISNET). Σε ευχαριστω πολυ. νασαι καλα.
Dantε Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 59 λεπτά πριν, Orestis_G είπε @Dantε Δεν προκύπτει από πουθενά ότι δεν βλέπουν πληρωμένο ΦΠΑ. Δεν τον χρέωσαν ΦΠΑ. Ναι εχεις δικιο,ουσιαστικα τον χρεωσαν επειδη μπηκε μεσα και τσεκαραν αν εχει πληρωθει το ΦΠΑ. Λογω ταχυτητας δε το παρατηρησα. Παντως και παλι κατι δεν εκανε σωστα ο πωλητης καθως αν τα ειχε κανει καλα,δε θα επρεπε να περασει καθολου.
Nabuko Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 3 λεπτά πριν, Dantε είπε Παντως και παλι κατι δεν εκανε σωστα ο πωλητης καθως αν τα ειχε κανει καλα,δε θα επρεπε να περασει καθολου Και πάλι λάθος κατάλαβες. Ο πωλητής δεν έχει σχέση. Κοίτα
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 @Dantε Δεν τα έχω πολυψάξει τα τελωνειακά, αλλά ο μόνος τρόπος που βλέπω να γλυτώσει τα 2,5 ευρώ είναι η διασάφηση τύπου D. Δεν ξέρω αν οι πωλητές, ειδικά εκτός ΕΕ την υποβάλλουν.
Nabuko Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Τα 2.5 ευρώ τα Ελτα τα χρεώνουν αν δεν έχει πληρωθεί ο ΦΠΑ από πριν. Αν έχει πληρωθεί δεν χρεώνουν τίποτα. Υποθέτω ότι στην περίπτωση του ts του χρέωσαν τα 2,5 ευρώ αν είδαν μηδενικό ποσό, οπότε κίνησε υποψίες και του έκαναν εκτελωνισμό. Οπότε ανακαλώ αυτό που είπα στον @Dantε πριν, γιατί δεν γνωρίζουμε αν πωλητής έκανε λάθος 1
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 @NabukoΑυτό πώς προκύπτει; Αν έχει πληρωθεί ο ΦΠΑ από πριν, υποβάλλεται το έντυπο D; Ο τιμοκατάλογος των ΕΛΤΑ, αλλά και κάτι έγγραφα της ΕΕΤΤ που είδα, μόνο αυτήν την εξαίρεση έχουν.
Nabuko Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 6 λεπτά πριν, Orestis_G είπε @NabukoΑυτό πώς προκύπτει; Αν έχει πληρωθεί ο ΦΠΑ από πριν, υποβάλλεται το έντυπο D; Ο τιμοκατάλογος των ΕΛΤΑ, αλλά και κάτι έγγραφα της ΕΕΤΤ που είδα, μόνο αυτήν την εξαίρεση έχουν. Εδώ τα είδα, αν πας προς τα κάτω τα γράφει όλα αναλυτικά και με παραδείγματα
Dantε Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Αυτοι στα ΕΛΤΑ χτυπανε το Ioss (η οπως λεγεται) και εαν ολα φανουν οκ,τοτε περναει αερα χωρις να χρεωθει τιποτα. Εαν μπει μεσα (το κανουν και δειγματοληπτικα λεει) τοτε χρεωνουν το εκαστοτε ποσο αναλογα την αξια αλλα αν ειναι πληρωμενο το ΦΠΑ,τοτε μονο τη ταριφα. Εαν δεν εχει πληρωσει τιποτα,τοτε τα χρεωνουν ολα,δηλαδη τη ταριφα συν ΦΠΑ. Οποτε μπορει στη συγκεκριμενη περιπτωση να ηταν και δειγματοληπτικος ελεγχος. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 ΟΚ, το είδα, αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει πού προκύπτει η εξαίρεση από τα 2,5 ευρώ. Αν δηλώνοντας τον ΦΠΑ στο IOSS βγαίνει διασάφηση τύπου D, τότε όντως δεν πληρώνεις. Αν όμως δεν βγαίνει, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην πληρώσεις...ένας εκτελωνιστής θα μπορούσε να ρίξει φως εδώ
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Yπαρχει κατι χαρακτηριστικο στο tracking number(να ξεκιναει η να τελειωνει με καποια γραματα) που μπορουμε να καταλαβουμε αν ερχεται με IOSS δηλαδη να εχει δηλωμενο οτι πληρωαες το VAT ωστε να μη χρειαστει να μπει τελωνιο; To ebay λεει οτι ο πωλητης οφειλει να ενημερωσει τη μεταφορικη του με το IOSS number και μετα η μεταφορικη κολλαει ενα αυτοκολλητο και αλλαζει το απλο tracking σε Global Tracking(δηλωμενο οτι πληρωθηκε το VAT) και το τελωνιο δεν χρειαζεται να το ανοιξει. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2021 από BlurayMoviesGreece
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα