Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους και όλες, εδώ και περίπου 3 χρόνια είμαι συνδρομητής στην Vodafone και έχω πακέτο VoIP-Internet 100/10. Είμαι πλήρως ευχαριστημένος με την γενικότερη απόδοση της γραμμής, δεδομένου ότι άτομα από εδώ, με βοήθησαν να στήσω τις γραμμές στο σπίτι μου και μετά με λίγο κλάψα στην Vodafone κατάφερα να πιάνω ονομαστικές ταχύτητες. 

Ωστόσο ένα αρκετά μεγάλο πρόβλημα καραδοκεί τα τελευταία αυτά χρόνια. Ο άσπονδος εχθρός μου, το Vodafone H300s. Το καταραμένο αυτό router. Μου φαίνεται τρομερά δύσχρηστο και η Wi-fi σύνδεση του, μόνο εμετική μπορεί να χαρακτηριστεί. Προς περαιτέρω ενημέρωση, διαθέτω το ZTE ZXHN H267A v1.0 από όταν είχα την 50άρα σύνδεση, το οποίο το έχω μετατρέψει σε AP και το συνέδεσα με το H300s. Το ΖΤΕ είναι θηρίο, με καλές ταχύτητες πλήρη χρηστικότητα, ειδικά με τους root κωδικούς κλπ κλπ. Εδώ είναι καλό σημείο να αναφέρω, πως το παρακάτω πρόβλημα, δεν υπάρχει στο ZTE.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι το εξής. Στο σπίτι μου διαμένουν 4 άτομα μιας τυπικής οικογένειας με ένα θέμα, και οι 4 αγαπούν τα social media. Αυτό είναι από μόνο του ένα κοινωνικό ζήτημα για άλλη κουβέντα όμως στην πρακτικότητα, το H300s μερικές φορές δεν θέλει να συνεργαστεί με τα social media μέσω Wi-Fi. Και εξηγώ, και τα 4 άτομα, διαθέτουμε διαφορετικές smartphone συσκευές ποικίλων μαρκών (Xiaomi, Samsung, Huawei κλπ.) όμως ένα πρόβλημα μας ενώνει. Το ρούτερ μας, δεν θέλει μερικές φορές να "συγχρονίσει" τις αγαπημένες μας εφαρμογές με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα μίνι-ντελίριο το οποίο έχει εμένα σαν αποδέκτη, μιας και είμαι ο "τεχνολόγος" του σπιτιού. Άρα λοιπόν, όταν προσπαθούμε να μπούμε κυρίως στα social media μέσω τον εφαρμογών, πολλές φορές δεν γίνεται συγχρονισμός, κολλάνε βίντεο, δεν φορτώνουν posts κλπ. Οι πλατφόρμες που είναι η πιο προβληματικές αυτή τη στιγμή είναι : το Facebook, Messenger, Instagram, Reddit, Youtube και πιο αραιά το Twitter. Σαφώς δεν χρησιμοποιούν όλοι τις ίδιες πλατφόρμες αλλά  έχω εντοπίσει τα παρακάτω κοινά προβλήματα.

Τι έχω δοκιμάσει ως τώρα:

1. Χειροκίνητη και αυτόματη αλλαγή καναλιού εκπομπής Wi-Fi (2.4 και 5GHz). Αυτή η λύση δουλεύει, αλλά προσωρινά. Μετά από απροσδιόριστο χρόνο, επανέρχεται το πρόβλημα. 
  2. Ενεργοποίηση μόνο μιας μπάντας Wi-Fi.
  3. Επανεκκινήσεις του router και επανασυγχρονισμός IP (Η ρύθμιση αυτή βρίσκεται εντός του menu του ρούτερ, στην καρτέλα Κατάσταση & Υποστήριξη> Επανεκκίνηση
  4. Αλλαγή ρούτερ 2 ΦΟΡΕΣ (Εννοείται με το ίδιο μοντέλο)  
  5. 2-3 Φορές κλήση- επικοινωνία με Vodafone Support. (Το πρόβλημα λένε είναι οι συσκευές που χρησιμοποιούμε ή πρώτη φορά το ακούνε, θα είναι περιστασιακό)
  6. Wi-Fi repeat μέσω του κινητού μου και σύνδεση στο κινητό μου άλλες συσκευές. 
  7. Αλλαγή καλωδίου DSL για το ρούτερ
  8. Αλλαγή θέσης του ρούτερ στο σπίτι
  9. Χρήση VPN σε κινητό εντός του δικτύου.
  10. Δημιουργία Guest Wi-Fi στα 5GHz. Παραδόξως αυτό δουλεύει 95% φορών (Ωστόσο δεν είναι λύση μιας και δεν μπορώ να έχω επικοινωνία μεταξύ του κινητού και Smart TVs). 
  11. MAC Adress randomising από ρυθμίσεις σύνδεσης Wi-Fi από το κινητό μου.

Ωστόσο πρέπει να αναφέρω τα εξής:

• Δεν συμβαίνει τίποτα από τα παραπάνω σε υπολογιστές. Ενσύρματα ή Ασύρματα.
  • Δεν υπάρχει πρόβλημα με το Youtube σε Smart TVs.
  • Τα προβλήματα εμφανίζονται κατά την χρήση των εφαρμογών. Ωστόσο αυτό δεν μπορεί να σταθεί σαν λύση μιας και πολλές πλατφόρμες κάνουν την ζωή του χρήστη δύσκολη αν δεν χρησιμοποιεί το app.
  • Το messenger app για υπολογιστές δουλεύει άψογα.
  •  Κανένα από τα κινητά δεν παρουσιάζει παρόμοια συμπεριφορά σε άλλα δίκτυα. Ακόμα και στο "2ο" δικό μας
  • Κινητά που έρχονται στο δίκτυο μου, παρουσιάζουν το ίδιο πρόβλημα.
  • Φίλοι μου που έχουν το ίδιο ρούτερ, όμως έχουν ή διαφορετικό πάροχο ή χαμηλότερο πακέτο, δεν έχουν ίδια θέματα.

Πόσο άτυχος είμαι; Πραγματικά έχω απηυδήσει. Μετά από κάποια στιγμή έχει καταντήσει τρομερά εκνευριστικό. Δεν γίνεται, αφού σχολάσω από την δουλειά να πειράζω για κάνα τέταρτο το ρούτερ για να μπορέσω να πετάξω την ώρα μου στα social media. Η αλήθεια είναι πως κοιτώντας το post αντιλαμβάνομαι πόσο 1st World Problem είναι αλλά πραγματικά και από περιέργεια δεν μπορώ να καθησυχαστώ.  

Αν έχει κάποιος κάποια πρόταση θα ήθελα να πολύ να την ακούσω.

Επεξ/σία από Billo23
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jkoukos είπε

Βάλε το Η267Α στη γραμμή και το άλλο ως ΑΡ. Αν κάνει τα ίδια το Η300s, βάλε στη θέση του ένα κανονικό εσωτερικό ΑΡ.

To έχω δοκιμάσει. Για κάποιο λόγο το H267A πιάνει 50/5, ίσως έχω κάποια λάθος ρύθμιση ή μήπως δεν υποστηρίζει το πακέτο μου; 

Δημοσ.

Μου συμβαίνει κι εμένα αυτό με τα social apps σε iPhone 11 συγκεκριμένα στην 5Ghz μπάντα του Speedport Plus του οτε στην γραμμή στο εξοχικό. Στην 2.4Ghz φορτώνουν όλα οκ.

Στη γραμμή στο σπίτι με ίδιο ρούτερ όλα οκ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Andresalonika είπε

Μου συμβαίνει κι εμένα αυτό με τα social apps σε iPhone 11 συγκεκριμένα στην 5Ghz μπάντα του Speedport Plus του οτε στην γραμμή στο εξοχικό. Στην 2.4Ghz φορτώνουν όλα οκ.

Στη γραμμή στο σπίτι με ίδιο ρούτερ όλα οκ.

Στο δικό μου, το προβληματικό είναι πως το κάνουν όλες οι μπάντες 2.4 και 5 και το πιο ακραίο και στο Guest Wi-Fi. 

Δημοσ.
On 17/10/2021 at 19:33, Billo23 said:

To έχω δοκιμάσει. Για κάποιο λόγο το H267A πιάνει 50/5, ίσως έχω κάποια λάθος ρύθμιση ή μήπως δεν υποστηρίζει το πακέτο μου; 

Βαλε το h267a στη θεση του h300s, αστο να συγχρονισει στα 50/5, καλεσε την Vodafone να το δει απευθειας και να σου κανει τις απαραιτητες αλλαγες.

Αλλιως

Κανε ρεσετ το h267a και δες αν λυθηκε το προβλημα

Δημοσ.
5 ώρες πριν, DanielRGr είπε

Βαλε το h267a στη θεση του h300s, αστο να συγχρονισει στα 50/5, καλεσε την Vodafone να το δει απευθειας και να σου κανει τις απαραιτητες αλλαγες.

Αλλιως

Κανε ρεσετ το h267a και δες αν λυθηκε το προβλημα

Kαλώς, θα το τσεκάρω και θα επανέλθω. Ευχαριστώ

3 ώρες πριν, vagelis2019 είπε

Η Vodafone σου δίνει ipv6 η ipv4? Μήπως έχει θέμα αν είναι v6. 

Μου δίνει v4 όλο τον καιρό που είμαι συνδρομητής

Δημοσ.

Επανήλθα, το έβαλα το ZTE, του έκανα και ενα ωραίο reset και εργοστασιακές, συγχρόνισε εντός 5 λεπτών. Του έστησα κωδικούς κλπ, το VoIP λειτουργεί μια χαρα.

Ωστόσο πέτυχα θεματάκι (1st world problem) το ρούτερ πλέον συγχρονίζει στα 90mbps -10 της Vodafone και πιάνει 80 max σε όλα τα μέσα (WiFi/Ethernet) . Το τέσταρα και με speedtest και με fast.com και από τα info εντός του ρουτερ. Παλαιότερα με το H300s χτύπαγα 117mbps και άρα ήμουν γύρω στα 93-97mbps. Τσέκαρα τα settings μου και το προφίλ που έχω είναι το 17α ενώ με το προηγούμενο τουλάχιστον υπήρχε στις επιλογές το 35b.

Τι μπορεί να παίζει;

Δημοσ.

Προς το παρόν, φαίνεται ότι συγχρονίζουν καλά τα apps. Το youtube δεν κανει buffering και τα video στο instagram και FB δεν κολλάνε. Ωστόσο χρειάζομαι λιγο ακόμη χρόνο για να είμαι σίγουρος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Billo23 Εγώ σταμάτησα να έχω τέτοια προβλήματα όταν άρχισα να χρησιμοποιώ το router που μου δίνει ο provider (το H300s στη δική σου περίπτωση) μόνο για modem. Στη συνέχεια κάνω ένα bridge και συνδέω ένα router της Asus με PPPoE για το routing και το wifi.

Πέρα από τη σταθερότητα με ένα καλό aftermarket router θα έχουν όλοι καλύτερη εμπειρία (λόγο καλύτερου QoS και λιγότερου bufferbloat).

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.

@elpenorΤελικά, αυτό με βλέπω να κάνω. Έβαλα το H300s πάλι και θα το χρησιμοποιήσω σαν modem όπως πριν. Απλώς δεν θα χρησιμοποιώ το WiFi του και θα βάλω το ZTE για wifi . Παρόλα αυτά τώρα που έβαλα το Η300ς πίσω, εκείνο συγχρονίζει περίπου 10 mbps χαμηλότερα. Καμία γνώμη;

Δημοσ.
1 hour ago, Billo23 said:

@elpenorΤελικά, αυτό με βλέπω να κάνω. Έβαλα το H300s πάλι και θα το χρησιμοποιήσω σαν modem όπως πριν. Απλώς δεν θα χρησιμοποιώ το WiFi του και θα βάλω το ZTE για wifi . Παρόλα αυτά τώρα που έβαλα το Η300ς πίσω, εκείνο συγχρονίζει περίπου 10 mbps χαμηλότερα. Καμία γνώμη;

Τωρα που επεσε 10 mbps κατω, δοκιμασε να δεις αν το wifi το h300s ειναι καλυτερο απο πριν απο αποψη lag στα social apps. Αν δεν ειναι, το πιο πιθανο ειναι οτι προσπαθουσε πολυ για να κρατησει αυτο το 10αρι πιο πανω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...