Προς το περιεχόμενο

[3D printer] Creallity Ender 3 Pro 130€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημέρα, μία γνώμη από τους γνώστες: αξίζει η αγορά του για κάποιον που έχει μηδέν εμπειρία και γνώσεις; Να ρισκάρει δηλαδή μία αγορά και να μην κλαίει αν δεν είναι στα μέτρα του το χόμπυ αυτό; πχ να κάνει καμία θήκη, καμία μικρή φιγούρα, κάτι για τα ανίψια από έτοιμα σχέδια κτλ; 

Δεν έχω την παραμικρή ιδέα όπως βλέπετε 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, alexzzz είπε

Καλημέρα, μία γνώμη από τους γνώστες: αξίζει η αγορά του για κάποιον που έχει μηδέν εμπειρία και γνώσεις; Να ρισκάρει δηλαδή μία αγορά και να μην κλαίει αν δεν είναι στα μέτρα του το χόμπυ αυτό; πχ να κάνει καμία θήκη, καμία μικρή φιγούρα, κάτι για τα ανίψια από έτοιμα σχέδια κτλ; 

Αν εχεις χρονο να διαθεσεις για να διαβασεις και να μαθεις και εχεις μια ιδεα απο μηχανολογικα να καταλαβεις πως λειτουργει τοτε ναι αξιζει η αγορα του.

• Like 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, alexzzz είπε

Ναι αξιζει... θέλει λιγο χρονο αλλα ο ender γενικα ερχεται "πιο ετοιμος" σε σχέση με άλλους (e.g. anet) οποτε δεν ειναι ιδιαίτερα δύσκολη η συναρμολόγηση-λειτουργία του. Σαφως κ δεν ειναι σαν κάποιον έτοιμο (e.g. wanhao) που απλα βαζεις νήμα-κανεις calibration κ τυπωνεις, αλλα θεωρω οτι με 1-2 απογευματα θα βγαλεις εκτυπωση

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Π΄ντως καλύτερη αγορά είναι κάποιος με το κρεβάτι στον άξονα Υ. Για παράδειγμα ο tronxy x5sa, είναι στα περίπου 250€ αλλά είναι πολύ καλύτερο το αποτέλεσμα όταν η κεφαλή παίζει μόνο στους άξονες Χ και Ζ...

Συμβουλή φίλου και το "είδα" μόλις έκανα τις πρώτες εκτυπώσεις... 

Εκτύπωσα 1-2 κιλά υλικό με έτοιμα σχέδια και τώρα θέλω να ξεκινήσω να φτιάχνω τα δικά μου σχέδια... Μεγάλη δουλειά να μπορείς να κάνεις ότι θέλεις... Βρήκα κι έναν τρόπο από πολλές (πολλές πολλές) φωτογραφίες να βγάλεις τρισδιάστατο σχέδιο (θέλει αρετή δουλειά για να καταλήξεις σε κάτι καλό αλλά σου δίνει την επιλογή)...

Υ.Γ. Κι εγώ για την κατηγορία 100-150 πήγαινα αλλά είδα την πορεία άλλου φίλου που δεν άκουσε τον γνώστη κι έπαιξε με αντίστοιχα φτηνά και ξόδεψε πολύ περισσότερα με άσχημα αποτελέσματα (απογοήτευση κακές εκτυπώσεις...) και τελικά τα έδωσε όλα και ούτε να ακούσεις για εκτυπωτές δεν θέλει...

Αν θέλετε δείτε τι κατασκευές κάνει στο ytube.

Επεξ/σία από filarhos
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, filarhos είπε

Π΄ντως καλύτερη αγορά είναι κάποιος με το κρεβάτι στον άξονα Υ. Για παράδειγμα ο tronxy x5sa, είναι στα περίπου 250€ αλλά είναι πολύ καλύτερο το αποτέλεσμα όταν η κεφαλή παίζει μόνο στους άξονες Χ και Ζ... 

Ποιός ο λόγος που είναι καλύτερος ?    Είναι  πιό σταθερός  γιατί η  ελαφριά κεφαλή κάνει τις δύο γρήγορες κινήσεις (Χ & Υ) και το βαρύ τραπέζι την αργή (Ζ)  ?

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, anivas11 είπε

Ποιός ο λόγος που είναι καλύτερος ?    Είναι  πιό σταθερός  γιατί η  ελαφριά κεφαλή κάνει τις δύο γρήγορες κινήσεις (Χ & Υ) και το βαρύ τραπέζι την αργή (Ζ)  ?

Η ελαφριά κεφαλή κάνει το Χ και Ζ και το κρεβάτι κάνει το Υ. Κι επειδή το κρεβάτι που έχει βάρος κάνει μικρές κινήσεις προς τα κάτω, παραμένει σχεδόν ακλόνητος ο εκτυπωτής άρα έχει καλύτερη ακρίβεια.

Έχω δει φτηνούς εκτυπωτές με κεφαλή στο Χ και Υ και συγκριτικά με τον δικό μου (χωρίς καμία βελτίωση) κουνιούνται πολύ. Βέβαια υπάρχουν και ακριβοί κεφαλή στο Χ και Υ που είναι πολύ σταθεροί και βγάζουν φοβερά αποτελέσματα...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, filarhos είπε

Ο Ζ ειναι κατα υψος αρα εκει κινειται το bed σε αυτους που λες :P

Δεν εχεις αδικο οτι ειναι καλυτεροι,αλλα ειναι και τα διπλασια λεφτα.Προφανως οσο βαζεις λεφτα,θα παιρνεις καλυτερο αποτελεσμα αλλα μετα μπαινει το θεμα κατα ποσο αξιζει να δωσεις παραπανω.Και για καποιον που θελει να ξεκινησει τωρα,παιρνει κατι αξιοπιστο basic και αν αργοτερα δε του κανει παιρνει αλλον.

Πουλιουνται και ευκολα οι εκτυπωτες κιολας.

Το μονο θεμα που εχω με τον ender 3 V2 εγω,ειναι οτι μου εμφανιζει γραμμες στον Ζ αξονα.Που μπορει να ειναι αρκετα πραγματακια και ολο λεω να κατσω να τον σενιαρω η  και ενδεχομενως να βαλω 2ο μοτερ και rod αλλα δε το κανω.

Και αυτο γιατι και ετσι με καλυπτει.Δινει τιμιο αποτελεσμα σε καλουτσικες ταχυτητες και πλεον ειναι start and forget.Παταω το κουμπι στο προγραμμα και δε ξανα ασχολουμαι και ξερω οτι θα γυρισω και θα εχει τελειωσει.

Επεξ/σία από Dantε
  • Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dantε είπε

Παταω το κουμπι στο προγραμμα και δε ξανα ασχολουμαι και ξερω οτι θα γυρισω και θα εχει τελειωσει.

ελέγχεται από υπολογιστή; δεν είναι με κάρτα που φορτώνεις τα αρχεία;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dantε είπε

Ο Ζ ειναι κατα υψος αρα εκει κινειται το bed σε αυτους που λες :P

Δεν εχεις αδικο οτι ειναι καλυτεροι,αλλα ειναι και τα διπλασια λεφτα.Προφανως οσο βαζεις λεφτα,θα παιρνεις καλυτερο αποτελεσμα αλλα μετα μπαινει το θεμα κατα ποσο αξιζει να δωσεις παραπανω.Και για καποιον που θελει να ξεκινησει τωρα,παιρνει κατι αξιοπιστο basic και αν αργοτερα δε του κανει παιρνει αλλον.

Πουλιουνται και ευκολα οι εκτυπωτες κιολας.

Το μονο θεμα που εχω με τον ender 3 V2 εγω,ειναι οτι μου εμφανιζει γραμμες στον Ζ αξονα.Που μπορει να ειναι αρκετα πραγματακια και ολο λεω να κατσω να τον σενιαρω η  και ενδεχομενως να βαλω 2ο μοτερ και rod αλλα δε το κανω.

Και αυτο γιατι και ετσι με καλυπτει.Δινει τιμιο αποτελεσμα σε καλουτσικες ταχυτητες και πλεον ειναι start and forget.Παταω το κουμπι στο προγραμμα και δε ξανα ασχολουμαι και ξερω οτι θα γυρισω και θα εχει τελειωσει.

Δίκιο έχεις, απλώς έχω μείνει (και δεν το βλέπω να το σκεφτώ ποτέ) στο Υ το ύψος...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, foniki_melitzana είπε

ελέγχεται από υπολογιστή; δεν είναι με κάρτα που φορτώνεις τα αρχεία;

Αν θες το κανεις και μεσω υπολογιστη.Προσωπικα συνηθως ετσι το δουλευω.Βαζω SD μονο αν ειναι καμια πολυ μεγαλη εκτυπωση και θελω να κλεισω το pc.

ΥΓ.Προσοχη στα σφιξιματα στις βιδες,τα αλουμινια που βαζουν ειναι απο πλαστελινη.Εσφιγγα τις προαλλες και στραβωσε χαρακτηριστικα ευκολα.Εφτιαξα αυτοσχεδιο εξωλκεα και το ψιλοεφερα και μετα εβαλα φυλλα αλουμινιου και μετραγα με παχυμετρο για να το φερω ισια και ειναι οκ.

Τα κομματια κιολας δε τα βρισκεις πουθενα η βρισκεις στη τιμη που κανει ο μισος εκτυπωτης.

Παντως καποτε ομολογω οτι θελω να φτιαξω εναν δικο μου πριντερ.Υπαρχουν απειρα προτζεκτ..

• Like 3
Δημοσ.
12 ώρες πριν, filarhos είπε

Συμβουλή φίλου και το "είδα" μόλις έκανα τις πρώτες εκτυπώσεις... 

Εκτύπωσα 1-2 κιλά υλικό με έτοιμα σχέδια και τώρα θέλω να ξεκινήσω να φτιάχνω τα δικά μου σχέδια... Μεγάλη δουλειά να μπορείς να κάνεις ότι θέλεις... Βρήκα κι έναν τρόπο από πολλές (πολλές πολλές) φωτογραφίες να βγάλεις τρισδιάστατο σχέδιο (θέλει αρετή δουλειά για να καταλήξεις σε κάτι καλό αλλά σου δίνει την επιλογή)...

Υ.Γ. Κι εγώ για την κατηγορία 100-150 πήγαινα αλλά είδα την πορεία άλλου φίλου που δεν άκουσε τον γνώστη κι έπαιξε με αντίστοιχα φτηνά και ξόδεψε πολύ περισσότερα με άσχημα αποτελέσματα (απογοήτευση κακές εκτυπώσεις...) και τελικά τα έδωσε όλα και ούτε να ακούσεις για εκτυπωτές δεν θέλει...

Αν θέλετε δείτε τι κατασκευές κάνει στο ytube.

είναι φοβερός. Έκανα αμέσως subscribe...

• Like 2
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Dantε είπε

Αν θες το κανεις και μεσω υπολογιστη.Προσωπικα συνηθως ετσι το δουλευω.Βαζω SD μονο αν ειναι καμια πολυ μεγαλη εκτυπωση και θελω να κλεισω το pc.

ΥΓ.Προσοχη στα σφιξιματα στις βιδες,τα αλουμινια που βαζουν ειναι απο πλαστελινη.Εσφιγγα τις προαλλες και στραβωσε χαρακτηριστικα ευκολα.Εφτιαξα αυτοσχεδιο εξωλκεα και το ψιλοεφερα και μετα εβαλα φυλλα αλουμινιου και μετραγα με παχυμετρο για να το φερω ισια και ειναι οκ.

Τα κομματια κιολας δε τα βρισκεις πουθενα η βρισκεις στη τιμη που κανει ο μισος εκτυπωτης.

Παντως καποτε ομολογω οτι θελω να φτιαξω εναν δικο μου πριντερ.Υπαρχουν απειρα προτζεκτ..

Αν έχεις βρει κανένα καλό diy με χαρά θα το ξεψάχνιζα... Και γιατί όχι θα το ξεκινούσα κιόλας...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...