Προς το περιεχόμενο

Consulting Εταιρίες για junior developer

constantinesane

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γνώμες σχετικά με agile actors και άλλες τέτοιου τύπου εταιρίες? Τι παίζει με λεφτά σε σχέση με τον μέσο όρο, είναι το εργασιακό περιβάλλον τόσο χάλια οσο ακούω, επίσης άδειες υπερωρίες ωράρια κτλ τα συμφωνείς με την εταιρία σου η είσαι έρμαιο του πελάτη που θα σου ανατεθεί; Γενικότερα οποιαδήποτε πληροφορία θα ηταν χρήσιμη καθώς μέχρι στιγμής τέτοιου τύπου εταιρίες είναι οι μόνες που πέρνω απάντηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αποψη μου ειναι οτι ειναι μπαινεις, μαθαινεις και μετα απο λιγο εχοντας αποκτησει εμπειρια φευγεις. Δεν ειναι εταιρειες να κατσεις 5 χρονια. Εκτος αν σ αρεσει το consulting περισσοτερο απο το tech. Η agile που ανεφερες παντως εχει απο σο εχω ακουσει διαφορες ομαδες με αρκετα καλο tech, αλλα εχει να κανει και με το που θα πεσεις.

Αν εχεις επιλογη να μπεις σε αλλες tech εταιρειες σιγουρα ειναι καλυτερα απο αυτες που περιγραφεις αλλα για junior θεση πολυ συχνα δεν υπαρχει η επιλογη. 

Σε οποιαδηποτε περιπτωση καποιος που δουλευει ειναι καλυτερα απο καποιον που δεν δουλευει. 

• Like 2

Αν δεν έχεις δουλέψει οκ βλέπω λογικό το τσουβάλιασμα αλλά να ξέρεις ότι καλό είναι να μην τις τσουβαλιάσεις έχουν αρκετές διαφορές. Η agile actors πρέπει να είναι από τις καλύτερες του είδους. Υπάρχουν μεγαλύτερες γαλέρες όπου θα είσαι απλά ένα νούμερο αλλά οκ θα μάθεις. Τώρα αν θα μάθεις σωστά είναι κάτι άλλο μιας και έχουν πολλά κακογραμμένα πρότζεκτ που δεν υπάρχει το οικονομικό περιθώριο για αυτούς να τα βελτιώσουν. Γενικά σε πρώτη φάση μείνε μακριά από από arhs, atos, european dynamics και σε δεύτερη φάση από intrasoft, sword.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αλήθεια είναι ότι από τέτοιου τύπου εταιρίες έχω μιλήσει με agile Actors και cognity. Στο μυαλό μου τις έβαζα όλες στο ίδιο τσουβαλι αλλά λίγο πολύ ότι ακούω δεν έχω άποψη. Για european dynamics το ακούω πάντου αυτό που λες άρα δεν κάνω κάν κόπο!

Επεξ/σία από constantinesane

Στις 18/10/2021 στις 11:53 ΠΜ, codeIgniter είπε

Γενικά σε πρώτη φάση μείνε μακριά από από arhs, atos, european dynamics και σε δεύτερη φάση από intrasoft, sword.

Γιατί; Δεν διαφωνώ απλά θα ήθελα να μάθω τον λόγο που το γράφεις. Ισχύει και για πιο advanced θέσεις π.χ. mid, senior ; 

5 ώρες πριν, zenwalk23 είπε

Καλα δεν ειναι ακριβως ετσι. Μιλαμε για εταιρειες με δεκαδες τμηματα, δεν ειναι παντου το ιδιο.

+100

Ιδιαιτερα Ελλαδα που οι μισες εταιριες (και αν μιλαμε για Θεσσαλονικη και παραπανω) ειναι consultancies/contracting σαν junior δυσκολα μπορεις να πεις οτι τις αποφευγεις τελειως. Απλα θελει προσοχη στο ποιο τμημα θα σε παρουν γιατι εχουν αρεκτα που απλα θα κανεις maintain αρχαια συστηματα (και εννοω Cobol, PL/1 οχι Java 6 πχ) με αποτελεσμα να μαθεις πολυ λιγοτερα πραγματα απο καποιον που δουλευει σε κατι πιο συγχρονο.

Πρώην συνάδελφος είναι πλέον στην European Dynamics και μου χει πει οτι στο τμήμα που είναι περνάει πολύ καλά.
Βέβαια έχω γνωρίσει και άλλα 3 άτομα που δουλεύουν επίσης εκεί (σε άλλη ομάδα) και δεν μου έχουν πει και τα καλύτερα...
Συμφοιτήτης μου επίσης είναι στην instrasoft και ανά διαστήματα ανάλογα με το project που θα πάρει αλλάζει και η διάθεση.
Δηλαδή εκέι που μπορεί να είσαι με πιο καινούργιες τεχνολογίες Java 8+ και Angular 2 (σχεδόν όλες αυτές που παίρνουν ευρωπαικά κυρίως έργα το πιο χοτ στακ που μπορείς να πετύχεις είναι η java + angular), ξαφνικά να σου πούνε κάνε maintain και προσθεσε 2-3 features στο τάδε Wicket project (όσοι το χουν δει θα ξέρουν τον τρόμο με τέτοιου είδους frameworks). 

Σε γενικές γραμμές πάντως όπως είπε και ο φίλος παραπάνω, σε όλες αυτές τις consultant εταιρείες είναι περισσότερο σε τι project/ομάδα θα πέσεις.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι αν ψάχνεις για τη  1η δουλειά, αξίζουν. Το ζητούμενο σου είναι να μαζέψεις εμπειρία, εφόσον έχεις προυπηρεσία τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα στο να βρεις την επόμενη δουλειά μετά.  

Μιας και πολύ πρόσφατα μπήκα σε μια από τις εταιρίες που αναφέρεις (σαν Junior) θα σου πω ότι προς το παρόν τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο ακούγεται στο internet. Θα χρειαστεί να συμβιβαστώ με πιο ευέλικτο (wink-wink) ωράριο όταν το deadline πλησιάζει αλλά αυτό ο καθένας το αξιολογεί διαφορετικά. Τα θετικά είναι ότι δουλεύω fully remote, με αρκετά καλό μισθό, σε μια πολύ φιλική ομάδα, το stack είναι Java 15 και Angular 2 και το codebase είναι πολύ προσεγμένο.

Επίσης αυτές οι εταιρίες πάντα ψάχνουν κόσμο οπότε αν σκαμπάζεις λίγο από κώδικα οι πιθανότητές σου είναι αρκετά καλές και το hiring process είναι αρκετά γρήγορο. Σε αντίθεση με startups "καλής φήμης" όπου οι θέσεις είναι αρκετά περιορισμένες και μπορεί να ταλαιπωρείσαι για μήνες χωρίς αποτέλεσμα.

Δε σου λέω να τις βάλεις στη κορυφή των προτιμήσεών σου αλλά μην τις απορρίπτεις τελείως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...