Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ επικοινώνησα με document. Αρκετά ευχαριστημένος. Αλλά ζητάνε 500€ προκαταβολή για να έχω προτεραιότητα. Και θέλω να το κόψω τιμολόγιο και δεν ψήνομαι για διαδικασίες. 

Γενικά στην Ελλάδα κάνεις το σταυρό σου και βλέπεις.

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, -orestis- είπε

Εγώ επικοινώνησα με document. Αρκετά ευχαριστημένος. Αλλά ζητάνε 500€ προκαταβολή για να έχω προτεραιότητα. Και θέλω να το κόψω τιμολόγιο και δεν ψήνομαι για διαδικασίες. 

Γενικά στην Ελλάδα κάνεις το σταυρό σου και βλέπεις.

Σου έδωσαν εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, MakeGreeceSexyAgain είπε

Σου έδωσαν εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης;

την προηγούμενη βδομάδα μιλήσαμε μέσω e-mail και μου είπαν 4-6 εβδομάδες. και όπως ξανά είπα για να έχεις προτεραιότητα πρέπει να πληρώσεις.

Επεξ/σία από -orestis-
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, -orestis- είπε

την προηγούμενη βδομάδα μιλήσαμε μέσω e-mail και μου είπαν 4-6 εβδομάδες. και όπως ξανά είπα για να έχεις προτεραιότητα πρέπει να πληρώσεις.

Ναι λογικό να ζητάνε προκαταβολή. Ειδικά εάν πρόκειται για BTO.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, mindreader είπε

Περι παραγγελιων

Πως γινεται να βλεπω σε ξενα forum οπως στο macrumors, και οχι μονο για αμερικανους πολιτες αλλα και σε ευρωπαιους πελατες/αγοραστες mac,
να παρακολουθουν την εξελιξη της παραγγελιας τους, μεχρι του που πεταει...η πτηση με το mac τους(!!!!),
ενω εμεις απο Ελλαδα δεν φαινεται να εχουμε αυτη τη δυνατοτητα;
Αυτοι μπορουν και αγοραζουν απευθειας απο apple; Εμεις οχι; Η apple ενημερωνει αν ψωνισεις απευθειας μεσω του site,
ενω αν παραγγειλεις απο καταστημα ελληνικο, δεν εχεις αυτη τη δυνατοτητα;

Οταν μπαινει παραγγελια, δινουν το serial number του μηχανηματος;

Εδω Ελλαδα παντως, μου λενε οτι μεχρι να ερθει το μηχανημα στο καταστημα,
αναμονη, και δεν ξερουμε τιποτε!

Τελικα, τι ισχυει, γενικως, στο εξωτερικο, στην Ελλαδα;

Αν πάρεις από την Apple σου στέλνουν λογικά ενημερώσεις σχετικά με την παράδοση και μπορείς να κάνεις αλλαγές και στον τόπο, ώρα παράδοσης ή και όνομα παραλήπτη. Αυτό γίνεται αν αγοράσεις απευθείας από το site της Apple και όχι από reseller. Όλες οι ευρωπαικές χώρες μπορούν να παραγγείλουν ηλεκτρονικά, ακόμα και αν δεν έχουν φυσικά καταστήματα apple stores (πχ Τσεχία, Πολωνία).

Επίσης σε κάποια προιόντα, όπως iPad ή ακουστικά, μπορείς να κάνεις personalized engraving.

Ελλάδα δεν έχουμε οσυσιαστική υποστήριξη από την Apple και υπάρχει μόνο ένας μεταπωλητής το istorm που λειτουργεί με τα δικά του μέτρα και σταθμά.

Για παράδειγμα δεν μπορείς να παρακολουθείς την παραγγελία σου ή να κάνεις αλλαγές, δεν ισχύει η πολιτική επιστροφής που ισχύει αν πάρεις από Apple Store, όπου ανοίγεις το προιόν, το δοκιμάζεις και αν δεν σου αρέσει το επιστρέφεις, ή ακυρώνεις την παραγγελία build-to-order πριν έρθει. Εδώ εξαρτάσαι από το istorm και την ACS (ίδια εταιρεία είναι, μεταφορές κανούν απλά και ούτε καν μπορούν να σε ενημερώσουν για το χρόνο παραλαβής...). Εγώ τα χριστούγεννα ήθελα να παραλάβω με click-away και με το ζόρι αυτοί στο istorm ήθελαν να μου το στείλουν με ACS...

Στα iphone δεν έχουν καθόλου απόθεμα και τα φένρουν για display τελευταίοι στην Ευρώπη... όπως είναι δηλαδή και η εξυπηρέτηση που παρέχουν. Εγώ το 13 το είχα δει 20 Σεπτεμβρίου σε ανατολική Ευρώπη.

Στα build-to-order μηχανήματα σου λένε ό,τι θέλουν για χρόνο παράδοσης, παλιά έλεγαν 4 εβδομάδες, μετά έλεγαν 6-8 και πιο πρόσφατα μου είχαν πει 8-10 εβδομάδες... δεν ξέρουν γενικά και πολλά οι υπάλληλοι στα καταστήματα...

Οπότε μιας και έχω πάρει αρκετά build-to-order μηχανήματα από istorm, παρά την κακή εξυπηρέτηση που έχουν γενικά, μπορώ να πω με σιγουριά πως ο χρόνος παράδοσης ενός build-to-order είναι ίδιος με αυτόν που εμφανίζει το αντίστοιχο configuration σε Ευρώπη +1 ή 2 εβδομάδες. Βέβαια, έχει τύχει να μην μου φέρουν και ποτέ ένα build-to-order που είχα παραγγείλει και να μου επιστρέψουν τα χρήματα, οπότε καταλάβαινεις τι παίζει με την οργάνωση και τις παραγγελίες στην "αντιπροσωπεία" της Apple στην Ελλάδα. Αν και απλός reseller και μεταφορέας με την acs είναι και όχι κάποια σοβαρή αντιπροσωπεία, αλλά τελοσπάντων

Επεξ/σία από bioentre
  • Like 3
Δημοσ.

Στις 10/11/2021 στις 8:10 ΜΜ, mindreader είπε

bioentre thanks για τις πληροφορίες. Το διελευκανες πλήρως το τοπίο!
:)

Για να το διαλευκάνουμε τελείως το τοπίο με την infoquest/istorm/acs

Έχω παραγγείλει διάφορα nos-new old stock vintage apple products από το ebay σφραγισμένα σε ζελατίνα, όπως time capsule και μέσα σε 2 εβδομάδες μου τα έφερνε η DHL με κόστος μεταφορικών 10-20 ευρώ παρακαλώ.

Ένα από αυτά έτυχε να έρθει μέσα στο Πάσχα που έλειπα από το σπίτι και με πήραν τηλέφωνο από την DHL να με ρωτήσουν αν θέλω να το κρατήσουν αποθήκη ή να μου το στείλουν σε άλλη διεύθυνση. Ε την άλλη μερα το είχα σε άλλη διεύθυνση σε άλλο νόμο.

Έχω παραγγείλει από istorm macbook bto μερικών χιλιάδων που ήρθε μετά από 4 εβδομάδες με την ACS και το courier με ρωτούσε αν μπορεί να το αφήσει μέσα στο ασανσερ για να μην ανέβει μέχρι απάνω, χωρίς να υπογράψω χώρις τίποτα.

Το αναφέρω μιας acs-istorm-infoquest είναι η ίδια εταιρεία και το ίδιο αφεντικό και από Γερμανία με ίδιο κόστος μεταφορικών έχω άψογη εξυπηρέτηση και εδώ ξέρουμε όλοι τι συμβαίνει με την αντιπροσωπεία και τις θυγατρικές της...

Μιλάνε μέχρι και στον ενικό στους πελάτες τους....

Screenshot 2021-11-13 at 7.31.28 PM.png

• Like 2
Δημοσ.

bioentre ετσι ειναι δυστυχως.

Οπου η εταιρια ειναι εντελως ξενη, ειναι αλλη η κουλτουρα.

Εδω στην Ελλαδα, μιλαμε για διαστροφη, λες και σου κανουν χαρη που σου πουλανε!!!

Παρηγορουμαι με το γεγονος, οτι εστω και νηπιακα, εγιναν βηματα προοδου, σε σχεση πχ με δεκαετιες 80-90 στην Ελλαδα, με την αληστου μνημης 'rainbow'. Μεγαλη κουβεντα βεβαια, δεν εχει νοημα να γινε εδω, ισως σε καποιο αλλο νημα αν ανοιξουμε.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...