Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, pontez2 είπε

Βασίλη ναι, να το βάψεις στο ιδιο χρωμα με το κτιριο μπορεις...αλλά οχι να αλλάξεις χρωμα κτλ κτλ

Εννοείται στο ίδιο χρώμα αναφέρομαι. 

Έλα όμως που εδώ σε κάτι πολυκατοικιες του κέντρου έχει σχεδόν μαυρίσει η προσοψη και αν πας να βάψεις έξω από το διαμέρισμα στο αρχικό της χρώμα θα φαίνονται πολύ διαφορετικά..... Έρχεται ο διαχειριστής και σου λέει βαψε την με σκούρο χρώμα να μην φαίνεται σκατα η πολυκατοικία γιατί θα έχουμε πρόβλημα με την πολεοδομία, σκατα έχει γίνει ήδη, ας λάβουν απόφαση να κάνουν ολική ανακαίνιση πρόσοψης αλλά δεν θέλουν... 

Τέλος πάντων. 

Δημοσ.

Το στηθαίο καθώς είναι έξω από τα κάγκελα δεν μπορώ καν να το χρησιμοποιήσω όπως το δάπεδο της βεράντας μου. Επίσης δεν μπορώ, ακόμη κι αν θέλω να το συντηρήσω ολόκληρο καθώς δεν μπορώ να έχω πρόσβαση. Δηλαδή αν δω ρωγμή στο κάτω μέρος του στηθαίου θα πρέπει να τοποθετηθεί σκαλωσιά για να γίνει σωστή δουλειά. Ούτε από το μπαλκόνι του κάτω ορόφου μπορείς να έχεις πρόσβαση στην επιφάνεια που βλέπει στο δρόμο. Όλο το ζήτημα μπερδεύεται γιατί η αποκατάσταση έγινε στην εσωτερική πλευρά του στηθαίου που βλέπει στη βεράντα μου.

Δημοσ.

Μας έτυχε κάτι παρόμοιο πριν 1 χρόνο  αποκολλήθηκε από το κάτω μέρος του μπαλκονιού και έπεσε σε αμάξι . Φυσικά 2 ιδιοκτήτες δεν ήθελαν να πληρώσουν .

Πήγαμε σε δικηγόρο βρήκε την νομοθεσία με λίγα λόγια ( οτι δεν μπορούμε να πατήσουμε να περπατήσουμε τα έξοδα επισκευής πάνε στα κοινόχρηστα ) 

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 21/10/2021 στις 10:50 ΜΜ, Dreammpompo είπε

Μας έτυχε κάτι παρόμοιο πριν 1 χρόνο  αποκολλήθηκε από το κάτω μέρος του μπαλκονιού και έπεσε σε αμάξι . Φυσικά 2 ιδιοκτήτες δεν ήθελαν να πληρώσουν .

Πήγαμε σε δικηγόρο βρήκε την νομοθεσία με λίγα λόγια ( οτι δεν μπορούμε να πατήσουμε να περπατήσουμε τα έξοδα επισκευής πάνε στα κοινόχρηστα ) 

Θα ήμουν ευγνώμων αν υπήρχε κάποια παραπομπή σχετικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο σκελετός της οικοδομής.. κολώνες και πλάκες ορίζονται κοινόχρηστα 

2022 και ακόμη να καταλάβουν τα βασικά οι μπαστουνοβλαχοι ιδιοκτήτες

Επεξ/σία από tounion
Δημοσ.
4 ώρες πριν, dreamercon είπε

Θα ήμουν ευγνώμων αν υπήρχε κάποια παραπομπή σχετικά.

https://efotopoulou.gr/ipochreosi-simmetochis-ton-sinidioktiton-sta-kina-vari-i-prototichi-os-kina-meri-ikodomis/

Δεύτερη παράγραφος:

Οι δαπάνες συντηρήσεως και επισκευής των κοινόκτητων και κοινόχρηστων μερών μιας πολυκατοικίας βαρύνει το σύνολο των συνιδιοκτητών λόγω της φύσης και του προορισμού των μερών αυτών για την εξυπηρέτηση της συνιδιοκτησίας στο σύνολό της. Υποχρεούνται δηλαδή άπαντες οι συνιδιοκτήτες να συνεισφέρουν στα κοινά βάρη της πολυκατοικίας με βάση την αξία των ιδιοκτησιών τους και μέτρο την ωφέλειά τους από την χρήση των κοινών (ΑΠ 731/1991) και όχι το ποσοστό συνιδιοκτησίας τους.

Εσύ λογικά εμπίπτεις στην κατηγορία του κοινόκτητου (στη χειρότερη):

Κοινόχρηστοι είναι οι χώροι που ανήκουν σε όλους τους συνιδιοκτήτες της πολυκατοικίας και στους οποίους επιτρέπεται η πρόσβαση επίσης από όλους τους συνιδιοκτήτες της πολυκατοικίας. Κοινόκτητοι είναι οι χώροι, οι οποίοι ανήκουν μεν (τυπικά) σε όλους τους συνιδιοκτήτες της πολυκατοικίας, πλην όμως η χρήση τους απονέμεται συνήθως σε έναν εξ αυτών. (π.χ. ιδιόχρηστοι κήποι, αποκλειστικού χρήση ταράτσας ή δώματος κλπ.). Στις συστάσεις οριζοντίου/καθέτου ιδιοκτησίας – κανονισμούς αναφέρονται ειδικά πάντα ποιοι είναι οι κοινόχρηστοι χώροι και ποιοι είναι οι κοινόκτητοι χώροι της πολυκατοικίας.

Από προηγούμενο δεδικασμένο:

Απ' όλα τα εκτιθέμενα παραπάνω προκύπτει ότι το επίδικο δώμα (ταράτσα), το οποίο βρίσκεται στο νότιο μέρος της οικοδομής, έμπροσθεν των υπνοδωματίων του πρώτου ορόφου των υπό στοιχείων Κ1 και Κ2 κατοικιών, που χωρίζεται σε δύο τμήματα με διαχωριστικό τοιχίο, σύμφωνα με όσα εκτέθησαν στη μείζονα σκέψη της παρούσας, είναι κοινόκτητο, αφού από τη συστατική της οροφοκτησίας πράξη δεν αποδείχθηκε ότι υπήρξε συμφωνία, ώστε αυτό να αποτελέσει τμήμα των αυτοτελών οριζοντίων ιδιοκτησιών των υπό στοιχείων Κ1 και Κ2 κατοικιών των εναγομένων και να ανήκει στην ιδιοκτησία τους.

• Like 2
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Να ρωτησω κι εγω αν γνωριζει καποιος...

Το ΅μπαλκονι΄ της ταρατσας πανω απο οροφοδιαμερισμα, ειναι κοινοκτητο ή κοινοχρηστο οπως η ταρατσα? Δλδ την επισκευη του την επιβαρυνεται ο ιδιοκτητης του διαμερισματος απο κατω ή παει στα εξοδα της οικοδομης? Καταστατικο δεν υπαρχει. Ευχαριστω πολυ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...