Underknown33 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Καλησπέρα , ο ανιψιός μου πέρασε στη Θεσσαλονίκη και θα μείνει σε ένα διαμέρισμα που έχω σε μια νεόκτιστη πολυκατοικία . Μίλησα με τον ΟΤΕ ώστε να κανονίσω το ίντερνετ και τα τηλέφωνα και μου λένε ότι δεν γίνεται να έχω υπηρεσία ίντερνετ και τηλεφώνου επειδή υπάρχει έλλειψη δικτύου Πριν κτιστεί η συγκεκριμένη πολυκατοικία στην θέση της υπήρχε μια παλαιότερη η οποία γκρεμίστηκε για να χτιστεί αυτή . Όταν λένε για έλλειψη δικτύου εννοούν ότι δεν υπάρχουν ελεύθερα ζευγάρια από το κεντρικό καλώδιο του καφαο προς το αστικό κέντρο ; Και άρα δεν μπορεί να γίνει επαύξηση των ρεγκλετων προς τα επερχόμενα ; Εάν είναι καμπίνα VDSL γιατί απλά δεν κάνουν επαύξηση των καρτών του DSLAM εάν έχουν γεμίσει όλες οι πόρτες ;Δεν είναι αδύνατον αυτό αφού δεν υπάρχει κεντρικό καλώδιο για να γεμίσει , υπάρχουν οπτικές ίνες η χωρητικότητα είναι μεγάλη Μήπως εννοούν ότι δεν υπάρχει απερχόμενο καλώδιο;Πώς όμως είναι δυνατόν αυτό ; Από τη στιγμή που παλιά υπήρχε εκεί πολυκατοικία το απερχόμενο από το καφαο δεν διατηρήθηκε και για την καινούρια πολυκατοικία ; Ή όταν γκρεμίστηκε η πολυκατοικία υπήρχε ζήτηση για συνδέσεις οπότε ξεκούμπωσαν το δικό μ απερχόμενο και αμέσως σύνδεσαν άλλους που περίμεναν ; Και πάλι όμως όλες οι καμπίνες είναι καινούριες VDSL και αν πάλι το απερχόμενο πηγαίνει σε παλιό καφαο αυτό συνδέεται με καινούρια καμπίνα του ΟΤΕ VDSL. Οπότε πάλι γιατι απλά δεν κάνουνε επαύξηση των καρτών στην καμπίνα στο DSLAM ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Έλλειψη δικτυου κατα 99% είναι ο χαλκος που έρχεται μεχρι το σπιτι σου, το ότι ειχε εκει διαθεσιμότητα κάποτε δεν σημαίνει τιποτα. Ειναι η ποιο δύσκολη περίπτωση, μπορεί να πάρει και χρόνια για να βρεθεί γραμμή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Underknown33 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε Έλλειψη δικτυου κατα 99% είναι ο χαλκος που έρχεται μεχρι το σπιτι σου, το ότι ειχε εκει διαθεσιμότητα κάποτε δεν σημαίνει τιποτα. Ειναι η ποιο δύσκολη περίπτωση, μπορεί να πάρει και χρόνια για να βρεθεί γραμμή Μα είναι δυνατόν ολόκληρη πολυκατοικία να χτίστηκε και να μην έχει απερχόμενο προς το ΚΑΦΑΟ; Για σύνδεση νέας πολυκατοικίας εσκαλιτ με ΚΑΦΑΟ υπογείως πρέπει να σκαφτεί ο δρόμος μέχρι το ΚΑΦΑΟ ; Γι'αυτό δεν υπάρχει δίκτυο ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Εχει γίνει αίτηση στον οτε να συνδεθεί η πολυκατοικία με το υπόγειο δίκτυο του οτε; Πόσα διαμερίσματα έχει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Underknown33 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε Εχει γίνει αίτηση στον οτε να συνδεθεί η πολυκατοικία με το υπόγειο δίκτυο του οτε; Πόσα διαμερίσματα έχει; Δυστηχως αυτά δεν τα γνωρίζω καθόλου γιατί δεν έχω ασχοληθεί εγώ προσωπικά αλλά ο πατέρας μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Κατά την φάση ανοικοδόμησης οποιουδήποτε κτιρίου, γίνεται σχετικό αίτημα (από τον εργολάβο ή τον ιδιοκτήτη) να συνδεθεί με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας (ρεύμα, νερό, τηλεφωνία κλπ). Έχει γίνει τέτοιο αίτημα στον ΟΤΕ; Το ότι τα είχε η παλιά οικοδομή πριν γκρεμισθεί, είναι άσχετο με το να είναι συνδεδεμένη και η νέα. Χωρίς αυτά, δεν συζητάμε καν αν υπάρχει δυνατότητα παροχής της όποιας υπηρεσίας. Η σύνδεση θα γίνει ανάλογα πως είναι το χάλκινο δίκτυο του ΟΤΕ στην περιοχή (εναέριο ή υπόγειο) και πόσο μακρυά ή κοντά βρίσκεται ο κεντρικός κορμός στον οποίο θα συνδεθεί το καλώδιο της οικοδομής. Αυτά θα τα μάθετε από τις τεχνικές υπηρεσίες του ΟΤΕ στην περιοχή που ανήκει η οικοδομή κι εφόσον έχετε κάνει επίσημα αίτημα σύνδεσης*. * Προσοχή! Αίτημα σύνδεσης της οικοδομής. Αφού γίνει αυτό και ολοκληρωθεί η φυσική σύνδεση, τότε μπορεί να γίνει αίτημα για παροχή υπηρεσιών τηλεφωνίας και Internet για εγκατάσταση νέας γραμμής. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2021 από jkoukos 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kthulhou Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Underknown33 είπε ο ανιψιός μου πέρασε στη Θεσσαλονίκη και θα μείνει σε ένα διαμέρισμα που έχω σε μια νεόκτιστη πολυκατοικία δες από άλλους παρόχους , ανάλογα την περιοχή HCN (ανατολικά κ κέντρο) , InaLAN (δυτικά) όπου σου φέρνουν την οπτική στην πόρτα σου, δε χρειάζεσαι το χαλκό , αρκεί η καμπίνα vdsl να "σηκώνει" κ άλλη σύνδεση, που λογικά οι vdsl δεν έχουν θέμα. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2021 από Kthulhou Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill27 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Επισης μεχρι να δειτε τι θα κανετε μπορεις να βαλεις to on the spot της vodafone χωρις δεσμευση συμβολαιου. https://www.vodafone.gr/eshop/internet-pantou-mobile-broadband/giga-wifi-on-the-spot-me-karta-sim/c-200128/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα