Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλήμερα TS's

Εχω σε εναν πύργο σε SATA3 το Linux Mint 20.2 περασμένα και θέλω να τα μεταφέρω σε ενα laptop μεσώ USB, δηλαδη να εχω τον ιδιο δίσκο μεσώ USB case και να μπουταρουν απο εκει. Χθες το δοκίμασα αυτο αλλα δεν ξεκίνησαν καν.

Απο διαβασμα που έκανα ειδα οτι πρεπει να κανω κάποιες ρυθμίσεις στο BIOS (του Laptop σε οτι αφορα το UEFI) αλλα παλι δεν ξεκίνησαν.

Μήπως πρεπει να κανω κάποιες αλλαγές στο grub boot ?

Σε περίπτωση που δεν μπορει να γινει κατι, κανω ενα clean install για να μεταφέρω τα πιο πολλα γινεται προφανώς μεταφέροντας τα περιεχόμενα του  /home απο το ενα στο αλλο. Το θεμα ειναι να εχουν και ολες τις εφαρμογές Installed packages που ειχα περάσει κτλπ.

Γινεται κατι τετοιο?, Θα προτιμούσα την 1η λύση γιατι δεν εχω άλλο δισκο. Διάβασα οτι -αν τελικα γινει κατι τετοιο - μπορει να υπαρχει πρόβλημα με τα drivers της καρτας γραφικών το καλο ειναι οτι και τα 2 συστήματα εχουν Nvidia. Άλλοι επισης λενε οτι για σταθερότητα του λειτουργικού δεν προτείνεται. Διάβασα εδω και εδω

Ευχαριστω για ολες τις απαντησεις!

Επεξ/σία από Petros Electron
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Petros Electron είπε

δηλαδη να εχω τον ιδιο δίσκο μεσώ USB case και να μπουταρουν απο εκει.

Λογικα οταν το βαζεις στο usb case , αλλαζει το γραμμα του δισκου και πιθανον για αυτο δεν μπουταρει. Επισης οι καρτες γραφικων ειναι ενα θεμα σε τετοιες "μεταφορες". Και τα 2 εχουν nvidia , αλλα σιγουρεψου οτι ειναι ιδιας γενιας και παιζουν με τον ιδιο driver.
Tελος αν η εγκατασταση πριν ηταν σε uefi λογικα θα πρεπει και στο νεο μηχανημα να εκκινει σε uefi mode. Γενικως η πιο καθαρη λυση ειναι να κανεις μια νεα εγκατασταση οντας ο δισκος στο usb case...

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μαζί με το mint παίρνεις το mint backup. Με αυτό μπορείς να μεταφέρεις την λίστα των εγκατεστημένων πακέτων από τον ένα υπολογιστή στον άλλο. Στα PPA δεν θα λειτουργήσει, αν δεν εγκαταστήσεις το κάθε ppa χωριστά, και δεν ξέρω αν θα δει τα flatpak.
Η καλύτερη λύση είναι να έχεις χωριστή εγκατάσταση και το /home χωριστά. Ακόμα καλύτερα να έχεις μόνο τα έγγραφα χωριστά γιατί μπορεί  να θέλεις διαφορετικές ρυθμίσεις όπως πχ ανάλυση οθόνης. Η καλύτερη λύση είναι να βλέπει το laptop τα έγραφα δικτυακά, αν αυτό ταιριάζει στην χρήση που θέλεις να κάνεις.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, mphxths είπε

Λογικα οταν το βαζεις στο usb case , αλλαζει το γραμμα του δισκου και πιθανον για αυτο δεν μπουταρει. Επισης οι καρτες γραφικων ειναι ενα θεμα σε τετοιες "μεταφορες". Και τα 2 εχουν nvidia , αλλα σιγουρεψου οτι ειναι ιδιας γενιας και παιζουν με τον ιδιο driver.
Tελος αν η εγκατασταση πριν ηταν σε uefi λογικα θα πρεπει και στο νεο μηχανημα να εκκινει σε uefi mode. Γενικως η πιο καθαρη λυση ειναι να κανεις μια νεα εγκατασταση οντας ο δισκος στο usb case...

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Αυτο λύνεται ενδεχομένως με αλλαγή στο grub boot. Το driver ναι μπορει να ειναι ενα θεμα κάποιοι προτείνουν να γινει απεγκατάσταση του παλαιου πριν μπει στο νεο συστημα.

3 ώρες πριν, asfodelus είπε

Μαζί με το mint παίρνεις το mint backup. Με αυτό μπορείς να μεταφέρεις την λίστα των εγκατεστημένων πακέτων από τον ένα υπολογιστή στον άλλο. Στα PPA δεν θα λειτουργήσει, αν δεν εγκαταστήσεις το κάθε ppa χωριστά, και δεν ξέρω αν θα δει τα flatpak.
Η καλύτερη λύση είναι να έχεις χωριστή εγκατάσταση και το /home χωριστά. Ακόμα καλύτερα να έχεις μόνο τα έγγραφα χωριστά γιατί μπορεί  να θέλεις διαφορετικές ρυθμίσεις όπως πχ ανάλυση οθόνης. Η καλύτερη λύση είναι να βλέπει το laptop τα έγραφα δικτυακά, αν αυτό ταιριάζει στην χρήση που θέλεις να κάνεις.

Αυτο βλεπω και εγω να πρέπει να γίνει. Κάποιοι τα κατάφεραν κάποιοι άλλοι οχι.

Οχι δικτυακά δεν θελω γιατι το laptop θα ειναι και σε αλλο σημείο εκτος σπιτιού που ειναι δίκτυο με το desktop. Προς το παρόν χειρίζομαι και μεσω Win10 στο λαπτοπ το Mint μεσω remote desktop θα προτιμούσα να ηταν μονο του και οχι ετσι. Θα παρω εναν SSD και θα τον βάλω ετσι για ειναι και ποιο γρήγορος.

Επεξ/σία από Petros Electron

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...