Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Έχω φτιάξει σε φίλο σύστημα ίδιο με το δικό μου, μητρική Asus CH7,ryzen 2700x,32 gb (4X8)corsair vengeance 3200 και μία rx590 8gb,επίσης έχει τους παλιούς δίσκους απο το προηγούμενο σύστημα του,2 hdd 1tb WD green και έναν ssd mx500 της crucial 500gb που είναι το boot drive

To pc μία στο τόσο σκαλώνει στο post με q code 64, μπορεί να το κάνει 2 ημέρες στη σειρά η μπορεί να το παρουσιάσει μετά απο μήνες,εάν κάνω clear cmos και ξαναπεράσω τις ρυθμίσεις το πρόβλημα εξαφανίζεται, το q code 64 απο ότι είδα αντιστοιχεί σε "usb device failed to initialize" αλλά το κάνει ακόμα και εαν αποσυνδέσω όλες τις usb συσκευές,έχει κανείς καμιά ιδέα για το τι μπορεί να το προκαλεί?.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχετε δοκιμάσει να τις τρέξετε σε stock να δείτε αν εμφανίζουν πάλι το πρόβλημα;

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.

2700X με 4x8GB στα 3200 ζοριζεται. Τεσταρε αρχικα χωρις XMP στα 2133, και αν ολα OK τοτε ενεργοποιησε XMP αλλα χρονισε τις manually στα 2933 ή 2800 ή 2666 (οπου είσαι σταθερος).

τεσταρε τις μνημες με Passmark Memtest, OCCT, AIDA64 κλπ.

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,έχω δοκιμάσει Passmark Memtest, OCCT, AIDA64 κλπ.  αλλά το πρόβλημα δεν είναι εκεί,επιπλέον έχω βγάλει και το ένα σετ και έχω δοκιμάσει και ένα ένα τα στίκ, το θέμα είναι ότι μετά το clear cmos έστρωσε πάλι και θα περιμένω να το ξαναεμφανίσει

• Like 3
Δημοσ.
Στις 17/10/2021 στις 5:15 ΜΜ, cpc464 είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,έχω δοκιμάσει Passmark Memtest, OCCT, AIDA64 κλπ.  αλλά το πρόβλημα δεν είναι εκεί,επιπλέον έχω βγάλει και το ένα σετ και έχω δοκιμάσει και ένα ένα τα στίκ, το θέμα είναι ότι μετά το clear cmos έστρωσε πάλι και θα περιμένω να το ξαναεμφανίσει

Bios update έχεις κάνει ;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dark_Nightfall είπε

Bios update έχεις κάνει ;

Ναι,με τους τελευταίους agesa,νομίζω οτι βρήκα το πρόβλημα,είχε ενεργοποιημένο το fast boot,το έκλεισα και περιμένω να δώ άν του το ξανακάνει.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, cpc464 είπε

Ναι,με τους τελευταίους agesa,νομίζω οτι βρήκα το πρόβλημα,είχε ενεργοποιημένο το fast boot,το έκλεισα και περιμένω να δώ άν του το ξανακάνει.

Βασικά γύρνα τα όλα defaults (σε περίπτωση που δεν είναι).

Δημοσ.
Στις 17/10/2021 στις 4:14 ΠΜ, cpc464 είπε

To pc μία στο τόσο σκαλώνει στο post με q code 64, μπορεί να το κάνει 2 ημέρες στη σειρά η μπορεί να το παρουσιάσει μετά απο μήνες,εάν κάνω clear cmos και ξαναπεράσω τις ρυθμίσεις το πρόβλημα εξαφανίζεται, το q code 64 απο ότι είδα αντιστοιχεί σε "usb device failed to initialize" αλλά το κάνει ακόμα και εαν αποσυνδέσω όλες τις usb συσκευές,έχει κανείς καμιά ιδέα για το τι μπορεί να το προκαλεί?.

Αποσύνδεσε το front USB header, ίσως είναι προβληματικό. Επίσης μήπως έχεις κάποια AiO ή κάτι άλλο εσωτερικά που συνδέεται με USB;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...