Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1) Αγοράζεις οικονομικό εξοπλισμό για youtubing

2) Αγοράζεις τα χημικά που χρειάζεσαι για το diesel (?) σου

3) Στήνεις τον εξοπλισμό να καταγραφεί όλες τις δοκιμές (ίσως κάνεις και live) 

4) Μπαμ, μπουμ, μπαμ!! 

5) Profit! Με τα χρήματα από το YouTube μετακομίζεις στις Μπαχάμες που έχει ζέστη. 

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ειναι τόσο εύκολο αυτο που σκέφτεσαι με το Biodiesel...

Εστω οτι βρισκεις τα αναλωσιμα, ο εξοπλισμος αν πεις να το κανεις σωστο (δεξαμενες εισοδου εξοδου, αυτοματισμους, θερμοσίφωνο, κυκλοφορητές) θα σου βγει πάνω απο ένα χιλιάρικο...

Και μη νομίζεις ότι θα σου δώσουν λάδια τσαμπα τα σουβλατζίδικα... τα δινουν πισω και παιρνουν ειτε καποια χρήματα είτε εκ νέου λάδι σε καμια αναλογία...

Τέλος, το στερεο αποβλητο τι θα το κάνεις;

Καλυτερα συνδέσου στο δικτυο ΦΑ κ ριξε εκει τα λεφτα που θα σπαταλήσεις ετσι και αλλιώς

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.

Όμως υπάρχει και η λύση του σκέτου τηγανόλαδου αν φιλτραριστεί. Αλλά δεν ξέρω αν οι καυστήρες παίζουν μπαλίτσα και με τηγανόλαδο φιλτραρισμένο (από όλα τα στερεά σκουπίδια)

Τέλος, δεν ξέρω ο Καυστήρας αν μπορεί να κάψει κηροζήνη.

Δημοσ.

Για οτιδήποτε λάδι μιλάμε, αν δεν έχεις δικό σου μαγαζί δεν φτάνει το οικιακό λάδι για τέτοιες δουλειές, οπότε πάλι θα πρέπει να βρεις μαγαζί και προφανώς να πληρώσεις. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, PC_MAGAS είπε

Όμως υπάρχει και η λύση του σκέτου τηγανόλαδου αν φιλτραριστεί. Αλλά δεν ξέρω αν οι καυστήρες παίζουν μπαλίτσα και με τηγανόλαδο φιλτραρισμένο (από όλα τα στερεά σκουπίδια)

Κηροζίνη;Αφου είναι πιο ακριβή απο το πετρέλαιο.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, PC_MAGAS είπε

Αυτο σαφως και γινεται, με μια αλλαγη μπεκ και ρυθμιση απο μαστορα με @@

Αλλα θελει ΠΟΛΥ καλο φιλτραρισμα το τηγανόλαδο...

Δημοσ.

Ο καλογεράκης πάντως ισχυρίζεται (και το κάνει λάηβ) ότι μπορείς απλώς να ρίξεις καλά φιλτραρισμένο... ελαιόλαδο σε καυστήρα πετρελαίου. Για δες. :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/10/2021 στις 9:30 ΠΜ, paylidis είπε

Αυτο σαφως και γινεται, με μια αλλαγη μπεκ και ρυθμιση απο μαστορα με @@

Αλλα θελει ΠΟΛΥ καλο φιλτραρισμα το τηγανόλαδο...

Χμμ όμως διερωτόμαι:

1. To σουβλατζίδικό συνήθως πόσο πουλά το λάδι;
  2. H άμμος σε συνδυασμό με τούλι και πανί θα μπορεί να φιλτράρει αποτελεσματικά το τηγανόλαδο;

For some reason τραβάει attention το θέμα

Ακόμα στα μπεκ βλέπω κάποια νούμερα πχ. 0.75/60°S ή 0.60/60°S αυτά τα νούμερα τι σημαίνουν;
https://www.skroutz.gr/c/969/accessory_kentriki_thermansi/f/1168513_1335575/mpek-gia-kaystira.html?o=μπεκ+καυστηρα

Στις 22/10/2021 στις 12:41 ΠΜ, Ukforthemoment είπε

Κηροζίνη;Αφου είναι πιο ακριβή απο το πετρέλαιο.

Ναι όντως, όμως απ την άλλη δεν ξέρω η θερμάστρα Kerosun αν μπορεί να κάψει τηγανόλαδο.

Επεξ/σία από PC_MAGAS
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, PC_MAGAS είπε

Ναι όντως, όμως απ την άλλη δεν ξέρω η θερμάστρα Kerosun αν μπορεί να κάψει τηγανόλαδο.

Σε κεροσαν σομπα θα βάλεις τηγανόλαδο;Θα βρωμίσουν τα πάντα  στο δωμάτιο.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Σε κεροσαν σομπα θα βάλεις τηγανόλαδο;Θα βρωμίσουν τα πάντα  στο δωμάτιο.

Λόγο ατελής καύσεως;

Στις 22/10/2021 στις 12:24 ΠΜ, Basilhs23___ είπε

Για οτιδήποτε λάδι μιλάμε, αν δεν έχεις δικό σου μαγαζί δεν φτάνει το οικιακό λάδι για τέτοιες δουλειές, οπότε πάλι θα πρέπει να βρεις μαγαζί και προφανώς να πληρώσεις. 

Πόσο όμως το λίτρο αν πχ πληρώσω 50% φτηνότερα από την τιμή του πετρελαίου τότε είναι κέρδος ακόμα και 10% να είναι πιστευώ πως αξίζει τον κόπο.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Γιατί δεν βγάζει τα καυσαέρια έξω η κεροσαν.Επικίνδυνα πράγματα αυτά που σκέφτεσαι!!

Άρα καλύτερα να δοκιμάσω σε σόμπα με καμινάδα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, PC_MAGAS είπε

Άρα καλύτερα να δοκιμάσω σε σόμπα με καμινάδα.

Οποιαδήποτε σομπα και οποιοδήποτε καύσιμο παράγει κάποιες αναθυμιάσεις, ακομα και το φυσικό αέριο. Η ύπαρξη καμινάδας είναι αυτονόητη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακόμα ψάχνω πηγή μεθανόληε αλλά δεν ξέρω αν η στερεοποιημένη μεθανόλη κάνει:
https://vekrakos.gr/professional-equipment/food-display-buffet/bain-maries/safe-fuel-47-1-225gr/

Τέλος υπάρχει και η λύση του ξύλου και βιομάζας πχ. αντί να πετάς κλαδάκια και χόρταράκια από το γκαζόν κράτατα και καυτα τον χειμώνα.

Επεξ/σία από PC_MAGAS

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...