PC_MAGAS Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Λόγο του πληθωρισμού εξ' αιτίας lockdown και με την τιμή του πετρέλαιο στο 1,05 - 1,10 ανά λίτρο σκεφτόμουν μήπως πλέον αξίζει να επενδύσεις στο να παράγεις το δικό σου ντίζελ θέρμανσης ή να πας σε ρεύμα ή και φυσικό αέριο. Η ιδέα είναι ότι αν παράγεις εσύ το ντίζελ του καυστήρα ίσως να σου έλθει οικονομικότερα αντί του πετρελαίου. Αλλά δεν ξέρω σαν εγχείρημα αν αξίζει λόγο ότι: Το κόστος παραγωγής θα είναι μεγαλύτερο από την κατανάλωση; Υπάρχουν Quotas στο πόσο μπορείς να αυτοπάράξεις; Μπορεί ο καυστήρας αντί για πετρέλαιο να κάψεις λάδι η και βιοντίζελ; Η ιδέα είναι ότι με τόσο ακριβό πετρέλαιο μήπως το τηγανόλαδο του σουβλατζίδικου είναι οικονομικότερο για πετρέλαιο; Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2021 από PC_MAGAS
Basilhs23___ Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Πως να παράγεις εσυ το βιοντιζελ; Μιλάμε για μεγάλη ποσοτητα, και πρέπει να ξέρεις για τι καύσιμο μιλάμε, υπάρχουν πολλά είδη, βιοαεριο από αστικά και ζωικά απόβλητα. Βιομάζα από καλλιέργειες, βιομάζα από χρησιμοποιημενο λάδι, και γενικά διαφορα είδη. Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου και του αερίου θα στρέψει κόσμο σε χρήση κλιματιστικων, βέβαια και με το ηλεκτρικό θα έχουμε πρόβλημα. 1
NT1G Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Δηλαδή πιστεύεις ότι θα φτιάξεις το δικό σου βιοντίζελ και θα είναι φτηνότερο από το 1,1 € αυτού που αγοράζεις; 3
PC_MAGAS Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 31 λεπτά πριν, NT1G είπε Δηλαδή πιστεύεις ότι θα φτιάξεις το δικό σου βιοντίζελ και θα είναι φτηνότερο από το 1,1 € αυτού που αγοράζεις; Αν πάρω τσαμπέ το τηγανόλαδο θα είναι φτηνότερο γιατί: To τηγανόλαδο είναι δωρεάν Υπεροξείδιο του υδρογόνου μεν είναι ακριβή 2,70 το σακουλάκι αλλά θα χρησιμοποιώ 3,5 γραμμάρια ανά λίτρο Μεθανόλη που είναι σε τενεκεδάκια για μεν μαρί (σε κάτι μεταλικά που έχουν τα cateringμε φωτιά απο κάτω για να κρατάνε το φαγητό ζεστό) από την μεθανόλη θέλω 200ml ανά λίτρο. H μεθανόλη από όσο ξέρω είναι σε αντιψυχτικό αυτοκινήτου συνήθως που 1 λίτρο ίσως με βγάλει ~ 5 λίτρα βιοντίζελ. Άρα πιστεύω πως θα είναι λιγότερο αν αξιοποιήζω παλιά ξυλεία για πηγή θερμότητας.
stathisp Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Το βασικό πρόβλημα είναι να βρεις το τηγανόλαδο γιατί οι επιχειρήσεις που το έχουν (ταβέρνες, catering, νοσοκομεία, στρατόπεδα ) συνεργάζονται με εξειδικευμένες εταιρείες αφενός γιατί υπάρχει τακτική συλλογή των χρησιμοποιημένων λαδιών αφετέρου παρέχουν πιστοποιήσεις προς την επιχείρηση για να είναι καλυμμένη σε κάθε έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΕΦΕΤ, υγειονομικό). Το άλλο πρόβλημα είναι ο χώρος που θα χρειαστείς για να εγκαταστήσεις έναν στοιχειώδη εξοπλισμό που υποθέτω ότι χρειάζεται. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 11 λεπτά πριν, PC_MAGAS είπε Αν πάρω τσαμπέ το τηγανόλαδο θα είναι φτηνότερο γιατί: To τηγανόλαδο είναι δωρεάν Υπεροξείδιο του υδρογόνου μεν είναι ακριβή 2,70 το σακουλάκι αλλά θα χρησιμοποιώ 3,5 γραμμάρια ανά λίτρο Μεθανόλη που είναι σε τενεκεδάκια για μεν μαρί (σε κάτι μεταλικά που έχουν τα cateringμε φωτιά απο κάτω για να κρατάνε το φαγητό ζεστό) από την μεθανόλη θέλω 200ml ανά λίτρο. H μεθανόλη από όσο ξέρω είναι σε αντιψυχτικό αυτοκινήτου συνήθως που 1 λίτρο ίσως με βγάλει ~ 5 λίτρα βιοντίζελ. Άρα πιστεύω πως θα είναι λιγότερο αν αξιοποιήζω παλιά ξυλεία για πηγή θερμότητας. Σε τι πράγμα θα χρησιμοποιήσεις την μεθανόλη και το υπεροξειδιο του υδρογονου; Ανάμιξη με το λάδι;
PC_MAGAS Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 18 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Σε τι πράγμα θα χρησιμοποιήσεις την μεθανόλη και το υπεροξειδιο του υδρογονου; Ανάμιξη με το λάδι; Ναι από ότι είδα στο internet αναμιγνύεις το υπεροξείδιο του Νατρίου με την μεθανόλη και μετά αναμυγνύεις με το λάδι. Αλλά δεν ξέρω αν οι καυτήρες μπορούν να κάψουν λάδι by default εννοώ αν παίρνουν λάδι χωρίς να παράξω βιοντίζελ τότε είναι ποιο βολικό, αλλά δεν ξέρω εκ σχεδιασμού ένας καυστήρας αν καίει πετρέλαιο καίει αυτόματα και λάδι. Σαφώς το τηγανόλαδο θα πρέπει να φιλτραριστεί πρώτα.
Basilhs23___ Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 4 ώρες πριν, PC_MAGAS είπε Ναι από ότι είδα στο internet αναμιγνύεις το υπεροξείδιο του Νατρίου με την μεθανόλη και μετά αναμυγνύεις με το λάδι. Αλλά δεν ξέρω αν οι καυτήρες μπορούν να κάψουν λάδι by default εννοώ αν παίρνουν λάδι χωρίς να παράξω βιοντίζελ τότε είναι ποιο βολικό, αλλά δεν ξέρω εκ σχεδιασμού ένας καυστήρας αν καίει πετρέλαιο καίει αυτόματα και λάδι. Σαφώς το τηγανόλαδο θα πρέπει να φιλτραριστεί πρώτα. Προφανως πρέπει να ρίξεις πολύ περισσότερο ψάξιμο, πχ τι ανσλογια διαλύματος Η2Ο2 απαιτείται στην ανάμιξη, διότι αν θες υψηλη συγκεντρωση και ψάχνεις να το αγοράσεις χυμα από μαγαζί χημικών, θες ταυτότητα και επαγγελματικό τιμολόγιο. Γενικά δεν αξίζει να ασχοληθείς με το θέμα, άποψη μου πάντα.
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Ποσο πετρέλαιο θες τον χρόνο ;Εχεις βγάλει κοστολόγιο στο εναλλακτικό ντίζελ ; Πόσα και αν θα γλυτώσεις;
PC_MAGAS Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Στις 17/10/2021 στις 1:59 ΠΜ, Basilhs23___ είπε Προφανως πρέπει να ρίξεις πολύ περισσότερο ψάξιμο, πχ τι ανσλογια διαλύματος Η2Ο2 απαιτείται στην ανάμιξη, διότι αν θες υψηλη συγκεντρωση και ψάχνεις να το αγοράσεις χυμα από μαγαζί χημικών, θες ταυτότητα και επαγγελματικό τιμολόγιο. Γενικά δεν αξίζει να ασχοληθείς με το θέμα, άποψη μου πάντα. υπεροξείδιο του Νατρίου δλδ NaOH.
Basilhs23___ Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 18 λεπτά πριν, PC_MAGAS είπε υπεροξείδιο του Νατρίου δλδ NaOH. Το NaOH είναι υδροξειδιο του νατρίου η καυστική σόδα, ισχύει και εδώ ότι δεν δίνεται χωρίς ταυτότητα και τιμολόγιο ακόμα και για μικρές ποσότητες.
PC_MAGAS Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε Το NaOH είναι υδροξειδιο του νατρίου η καυστική σόδα, ισχύει και εδώ ότι δεν δίνεται χωρίς ταυτότητα και τιμολόγιο ακόμα και για μικρές ποσότητες. Μα μπορώ να το πάρω και από το σούπερ μάρκετ σαν καθαριστικό.
NT1G Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, PC_MAGAS είπε Μα μπορώ να το πάρω και από το σούπερ μάρκετ σαν καθαριστικό. Ε δεν νομίζω να χρησιμοποιούν στην βιομηχανία και αυτό που βρίσκεις στο σουπερμαρκετ . Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2021 από NT1G
Basilhs23___ Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 57 λεπτά πριν, PC_MAGAS είπε Μα μπορώ να το πάρω και από το σούπερ μάρκετ σαν καθαριστικό. Αυτό το καθαριστικό που λες, αποφρακτικο για την ακρίβεια, δεν περιέχει 100% NaOH αλλά μια μικρή ποσότητα μαζί με άλλες χημικές ενώσεις και προσμίξεις, συνεπως, δεν είναι κατάλληλο για τέτοιες εφαρμογές.
Ntinaras Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Πιο φτηνα θα σου βγει να μαζευεις τις κλανιες σου και να τις κανεις lpg 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα