Nikos_Vita Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Fujitsu Lifebook N532/E, 17άρη Το αγόρασα refurbished και για 4 μήνες όλα ήταν μια χαρά. Τον τελευταίο μήνα ξεκίνησαν τα περίεργα με τον Wifi Adapter, Intel(R) Centrino(R) Advanced-N 6205. Λειτουργικό Windows 10Pro. Ενώ ξεκινά κανονικά το WiFi, ξαφνικά γίνεται Disable μετά από περίπου 5 με 10 λεπτά. Πολλές φορές στο Device Manager ο αντάπτορας βγαίνει με θαυμαστικό. Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Δηλ. Drivers, Network Reset, έχω σβήσει τη κάρτα για να την ξαναδεί, έχω βγάλει την κάρτα και την έχω ξαναβάλει, έχω "παίξει" με το config της κάρτας, έχω κάνει disable και το N mode, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Έχω κάνει δοκιμή μήπως είναι θέμα μπαταρίας (δηλ. cmos, bios κλπ...) αλλά πάλι τα ίδια. Με ή χωρίς μπαταρία, χάνει την κάρτα. To WiFi led στο φορητό παραμένει ενεργό, αν αυτό σημαίνει κάτι. Αν κάνω reboot το λάπτοπ, όλα μια χαρά. Η κάρτα παίζει, μπορεί όμως ξαφνικά να γίνει ξανά disable. Έχω παραγγείλει και μία κάρτα από ebay, αλλά βλέπω να έρχεται μετά τα Χριστούγεννα, οπότε σκέφτομαι μήπως να αγοράσω καινούριο 17αρη λάπτοπ. Θεωρητικά το Fujitsu είναι και με εγγύηση, αλλά άντε να πείσεις ότι έχει πρόβλημα το wifi. Θα μπλέξω περισσότερο. Ξέρω ότι μπορεί να φταίει ο αντάπτορας, αλλά αναρωτιώμουν μήπως θα μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω με τα Windows, αν είναι θέμα λειτουργικού.
GATE123 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Εγώ στη θέση σου θα το πήγαινα πίσω εφόσον υπάρχει εγγύηση. 1
Nikos_Vita Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Θα το πήγαινα αλλά πως θα αποδείξω ότι έχει πρόβλημα; Πρέπει με κάποιο τρόπο να αναπαράγω το πρόβλημα εκεί. Και για να το κάνω αυτό πρέπει να κάνω ολόκληρη διαδικασία, να βγάλω τον SSD, να βάλω τον σκληρό που είχε και να ξεκινήσω με Hirens USB για να δω αν θα βγάλει το πρόβλημα. Φυσικά δεν παίζει να το πάω εκεί με τον SSD. Μπερδεμένη κατάσταση.
GATE123 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Πάρε έναν καινούριο. 8€ κάνει. https://www.cosmodatastock.gr/product/300116/diktia-tilefonia/diktiaka-pro-onta/kartes-diktiou-refurbish/wifi-intel-centrino-6205-db-300m-pci-e Τουλάχιστον εσένα είναι εύκολο να το βάλεις. Σε εμένα πρέπει να λύσεις όλο το λάπτοπ. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2021 από GATE123 1
Nikos_Vita Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Ρε φίλε σε ευχαριστώ! Εγώ πήγα και παρήγγειλα από ebay! Θα το αγοράσω από Cosmodata να το παραλάβω άμεσα. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ο αντάπτορας τα έχει φτύσει. Θα πρέπει να ξεκινήσω το μηχανάκι και με κανένα άλλο λειτουργικό π.χ. Linux να δω πως θα συμπεριφερθεί το wifi. Το Hirens βλέπει τον αντάπτορα αλλά δεν μπορεί να τον ενεργοποιήσει.
GATE123 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 17 λεπτά πριν, Nikos_Vita είπε Ρε φίλε σε ευχαριστώ! Εγώ πήγα και παρήγγειλα από ebay! Θα το αγοράσω από Cosmodata να το παραλάβω άμεσα. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ο αντάπτορας τα έχει φτύσει. Θα πρέπει να ξεκινήσω το μηχανάκι και με κανένα άλλο λειτουργικό π.χ. Linux να δω πως θα συπεριφερθεί το wifi. Το Hirens βλέπει τον αντάπτορα αλλά δεν μπορεί να τον ενεργοποιήσει. Κάνε ακύρωση από το eBay. Έπρεπε να το ψάξεις λίγο. Πιστεύω να κάνεις την δουλειά σου. 1
Nikos_Vita Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Περιμένω κάρτα από Cosmodata για να δω τελικά αν είναι θέμα του αντάπτορα. Το σύμπτωμα αναπαράχθηκε και με linux (light linux). Έχασε την κάρτα περίπου στα 5 λεπτά λειτουργίας. Είμαι πολύ περίεργος να δω αν θα αποκατασταθεί με τον αντάπτορα που περιμένω. Όχι ότι θα σκάσω κιόλας. Το πολύ-πολύ θα αγοράσω άλλο λάπτοπ. Καλό το Fujitsu, μπετόν αρμέ, αλλά τα έχει τα χρονάκια του.
Kthulhou Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 30 λεπτά πριν, Nikos_Vita είπε Το πολύ-πολύ θα αγοράσω άλλο λάπτοπ το πολύ πολύ είσαι large αν δεν παίξει, βάλε usb/wifi αν δε θες να παίζεις με άλλες εσωτερικές wifi cards 1
Nikos_Vita Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Παίζει και αυτό το σενάριο. Έχω ήδη ένα usb/wifi με κεραιούλα. Αλλά παίζει και το σενάριο να το κάνω αμιγώς "desktop" με την Ethernet που έχει. Πάντως ψήνομαι και για κάτι ποιο σύγχρονο. Πολύ φοβάμαι ότι το Fujitsu κάποια στιγμή θα ψοφήσει.
GATE123 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Έλα πες μας ότι ψήνεσαι για άλλο και άσε τις δικαιολογίες 😁 Πάντως εγώ δεν έχω παραπάνω το Fujitsu που έχω(και πουλάω παράλληλα) πάει σφαίρα και δεν μου έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα.
Nikos_Vita Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Μια χαρά είναι τα Fujitsu. Μπετόν αρμέ μηχανήματα. Έχω δει και την δική σου αγγελία. Γιατί το πουλάς; Ούτε εγώ έχω κάποιο παράπονο, αλλά το πήρα πολύ βιαστικά ένα απόγευμα γιατί χρειαζόμουν κάτι άμεσα για τηλεργασία. 300euro το πήρα, είχα ήδη μνήμες, είχα σκληρούς, οπότε δεν μπήκα σε πολλά έξοδα. Λόγω της βιασύνης της αγοράς, δεν του έκανα και πολύ έλεγχο και μετά είδα ότι έχει τρεις γρατζουνιές στο κρύσταλλο της οθόνης, σαν να έχουν γίνει από νύχι. Ίσως το είχε γυναίκα. Κατά τα άλλα είναι σαν καινούριο. Πάντως ψάχνομαι και για καινούριο, αρκεί να έχει αυτά που θέλω.
GATE123 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, Nikos_Vita είπε Μια χαρά είναι τα Fujitsu. Μπετόν αρμέ μηχανήματα. Έχω δει και την δική σου αγγελία. Γιατί το πουλάς; Ούτε εγώ έχω κάποιο παράπονο, αλλά το πήρα πολύ βιαστικά ένα απόγευμα γιατί χρειαζόμουν κάτι άμεσα για τηλεργασία. 300euro το πήρα, είχα ήδη μνήμες, είχα σκληρούς, οπότε δεν μπήκα σε πολλά έξοδα. Λόγω της βιασύνης της αγοράς, δεν του έκανα και πολύ έλεγχο και μετά είδα ότι έχει τρεις γρατζουνιές στο κρύσταλλο της οθόνης, σαν να έχουν γίνει από νύχι. Ίσως το είχε γυναίκα. Κατά τα άλλα είναι σαν καινούριο. Πάντως ψάχνομαι και για καινούριο, αρκεί να έχει αυτά που θέλω. Θέλω να φτιάξω τον σταθερό. Το είχα πάρει για τον γιο μου και κάθεται από πέρσι. Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2021 από GATE123 1
Kthulhou Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 @Nikos_Vita αν είσαι Θεσνικη κ θες να δοκιμάσεις, έχω κάποιες παλιές wifi κάρτες για laptops, τζάμπα, αλλά εσύ θα κάνεις δοκιμές
Nikos_Vita Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 9 ώρες πριν, GATE123 είπε Θέλω να φτιάξω τον σταθερό. Το είχα πάρει για τον γιο μου και κάθεται από πέρσι. Πρέπει και εγώ με κάποιο τρόπο να ξεφορτωθώ τρεις φορητούς που έχω στην αποθήκη. Και οι τρεις όμως με πρόβλημα. Πιθανά να φτιάχνονται αλλά δεν ασχολούμαι. Δεν έχω χρόνο. Εγώ έχω φάει κόλλημα με τους φορητούς. Μάλλον επειδή δεν πιάνουν χώρο διατηρώ "συλλογή" και κάθομαι και "πειραματίζομαι". 9 ώρες πριν, Kthulhou είπε @Nikos_Vita αν είσαι Θεσνικη κ θες να δοκιμάσεις, έχω κάποιες παλιές wifi κάρτες για laptops, τζάμπα, αλλά εσύ θα κάνεις δοκιμές χα!χα! Αττική μένω. Ευχαριστώ για την προσφορά!
Kthulhou Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 13 ώρες πριν, GATE123 είπε Θέλω να φτιάξω τον σταθερό. Το είχα πάρει για τον γιο μου και κάθεται από πέρσι τι πρόβλημα έχει ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα