Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, infamousjohn είπε

Όσοι θα μείνετε στο σπίτι, ετοιμαστείτε να μείνετε μια ζωή στις χαμηλές βαθμίδες. Πείτε αντίο στις καλές προαγωγές και στους παχυλούς μισθούς. 

Ο κλασσικός Έλληνας εξυπνακιας, που βρήκε το μαγικό ζωμό και τα κάνει όλα από το σπίτι "πιο αποδοτικά". Μάλλον δεν έχετε μικρά παιδιά σπίτι . Οπότε εσείς και τα iPhone σας μόνο μια χαρά θα την βρείτε. 

Τεσπα αυτό είναι δευτερεύον. Το ζουμί είναι αυτά που είπα πιο πάνω. 

η Ελενη Λουκα του insomnia,χαρηκα για την γνωριμια!

Επεξ/σία από Turbani
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
40 minutes ago, infamousjohn said:

Όσοι θα μείνετε στο σπίτι, ετοιμαστείτε να μείνετε μια ζωή στις χαμηλές βαθμίδες. Πείτε αντίο στις καλές προαγωγές και στους παχυλούς μισθούς. 

Ο κλασσικός Έλληνας εξυπνακιας, που βρήκε το μαγικό ζωμό και τα κάνει όλα από το σπίτι "πιο αποδοτικά". Μάλλον δεν έχετε μικρά παιδιά σπίτι . Οπότε εσείς και τα iPhone σας μόνο μια χαρά θα την βρείτε. 

Τεσπα αυτό είναι δευτερεύον. Το ζουμί είναι αυτά που είπα πιο πάνω. 

middle management? 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Yoshi είπε

Φιλος εκοψε το καπνισμα, γλυτωνει 2 ωρες τη μερα πηγαινε ελα και κανει γυμναστικη αντι αυτου, ξεκινησε masters, εχει καλυτερο εξοπλισμο δουλειας στο σπιτι αρα ειναι και πιο αποδοτικος, και γλιτωνει αρκετα λευτα στα μεσα μεταφορας. Και πλεον παει στο γραφειο οταν και αν χρειαστει να βρεθει με την ομαδα αυτοπροσοπως

Καθολου δεν ωφελει τι να σου πω!

Ο μονος κλαδος που δεν ωφελει ειναι οι middle managers γιατι φαινεται ξεκαθαρα πλεον οτι ειναι εντελως αχρηστοι.

Ο αλλος κλαδος που ωριεται ειναι οι ιδιοκτητες μεγαλων κτιριων για γραφεια (συνηθως πολυεκατομμυριουχοι) που πλεον εχει πεσει το ενδιαφερον ενοικιασης

Το σχόλιο που αντιπροσωπεύει ακριβώς την κατάσταση. Να συμπληρώσω επίσης την εκπαίδευση των juniors των 800-- ευρώ από τους middle και senior developers. 

Επιτέλους WFH ως ο μόνος τρόπος να υπάρξει αποκέντρωση από τα μεγάλα αστικά κέντρα και να αναπτυχθεί οικονομικά και η επαρχία. 

Επεξ/σία από b0netruper
Δημοσ.

Δουλεύοντας χρόνια στο εξωτερικό σε πολυεθνική εταιρεία , δυστυχώς δεν θα συμφωνήσω . Μπορεί να μου αρέσει πολύ η δουλειά από το σπίτι,  αλλά δυστυχώς έχει ανοίξει το δρόμο στις εταιρείες να κλείνουν τα γραφεία τους σε «Ακριβές» χώρες και να τα μεταφέρουν σε πολύ φθηνότερες . Πχ στη Γαλλία που μένω , η δουλειά μεταφέρεται σιγά σιγά σε Μαροκο,Αλγερία, Αίγυπτο αλλά και σε κάποιες ανατολικές όπως Βουλγαρία , Ρουμανία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, hliasn είπε

Δουλεύοντας χρόνια στο εξωτερικό σε πολυεθνική εταιρεία , δυστυχώς δεν θα συμφωνήσω . Μπορεί να μου αρέσει πολύ η δουλειά από το σπίτι,  αλλά δυστυχώς έχει ανοίξει το δρόμο στις εταιρείες να κλείνουν τα γραφεία τους σε «Ακριβές» χώρες και να τα μεταφέρουν σε πολύ φθηνότερες . Πχ στη Γαλλία που μένω , η δουλειά μεταφέρεται σιγά σιγά σε Μαροκο,Αλγερία, Αίγυπτο αλλά και σε κάποιες ανατολικές όπως Βουλγαρία , Ρουμανία.

Αυτό λυπάμαι που σου το λέω, αλλά γίνεται πολλά χρόνια, ανεξάρτητα με το Work-from-home ή όχι. Αν υπάρχουν φθηνότερα εργατικά χέρια και το επίπεδο της ποιότητας είναι όμοιο ή τουλάχιστον αντίστοιχο, δεν βλέπω λόγο να μην γίνεται, καθώς αποφέρει χρήματα στους μετόχους, το οποίο είναι το ζητούμενο στον καπιταλισμό. Εντούτοις πάντα εγείρονται ερωτήματα για την ποιότητα του SW που τρέχει σε Αεροσκάφη ή σε Ιατρικά εργαλεία, αλλά αυτό νομίζω αποτελεί την μάστιγα της εποχής καθώς η ημιμάθεια κυβερνά. 

Επεξ/σία από b0netruper
Δημοσ.
17 ώρες πριν, infamousjohn είπε

Το WFH είναι σκέτη κατάρα. Δεν ωφελεί τον εργαζόμενο πουθενά.

Διαφωνώ κάθετα. Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά. Δουλεύω σχεδόν 2 χρόνια τώρα έτσι και δεν θέλω να ξαναγυρίσω στο προηγούμενο status.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, infamousjohn είπε

Στην χώρα που ονειρεύονται να γίνουν όλοι managers και να έχουν υφιστάμενους, ναι είναι πραγματικά σκέτη κατάρα.

ΥΓ: Για να μην παρεξηγηθώ από τους καλοθελητές, δεν λέω οτι είναι κακό να έχεις φιλοδοξίες, αλλά στην χώρα μας είναι ο αυτοσκοπός.

Επεξ/σία από b0netruper
Δημοσ.
5 ώρες πριν, infamousjohn είπε

Ο  tech lead μου (σε πολύ μεγάλη πολυεθνική) εργάζεται full remote από Καβάλα. Ο καημενουλης ίσα-ισα τα φέρνει βόλτα με τα 6k τον μήνα. Άστα να πάνε. Κατάντια. (Προσλήφθηκε εξαρχής full remote, όπως και πολλά άτομα στην ομάδα μου).

3 ώρες πριν, hliasn είπε

Ισχύει αυτό για Γαλλία. Και σε εμάς έκλεισαν το αντίστοιχο τμήμα μου εκεί και το μετέφεραν Ελλάδα. Αυτό όμως για εμάς είναι πάρα πολύ καλό, γιατί στην Ελλάδα και καλούς μηχανικούς έχουμε και δουλεύουν για ψυχούλα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Και μην μου πείτε για Ινδούς, όσοι έχουν συνεργαστεί έστω και λίγο μαζί τους, ξέρουν ότι είναι no-go.

• Like 1
Δημοσ.

Στην εταιρεία σου ξέρει ο ένας τον μισθό του άλλου; Σχετικά σπάνιο για "μεγάλη πολυεθνική". 

Πολλοί εδώ έχουν διαστρεβλωμένη αντίληψη της πραγματικότητας. Γουστάρω. Συνεχίστε.

Δημοσ.

Προσωπικη μου άποψη : στην Ελλάδα, στην πλειοψηφία των επιχειρήσεων δεν θα υπάρξει ποτέ μοντέλο work from home και αυτό γιατί οι Έλληνες εργοδότες γουστάρουν να ασκούν πίεση και έλεγχο στις εργαζομενους τους.

Το κύριο στοιχείο για να σε αφήσει εργοδότης να δουλέψεις από το σπίτι είναι το ποσό ευέλικτος και open-minded είναι ο ίδιος.

Και φυσικά δεν μιλάω για μεγαλες εταιρείες όπως αυτές του άρθρου. Για small middle business αναφέρομαι.

• Like 2
Δημοσ.

Μάλιστα.
Οι ίδιοι άνθρωποι που στο γραφείο έχωναν το υπόλοιπο team λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων-παιδιά- αποφασίζουν για το εάν είναι καλό ή όχι να γυρίσουμε στα γραφεία ανάλογα με το εάν είναι ευχαριστημένοι ή όχι από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Ένα mindset καθαρά corporate θα λέγαμε. Που λαμβάνει υπόψιν τη γνώμη όλων των υπολοίπων που δεν θέλουν να γυρίσουν καθώς είναι πιο χαρούμενοι remote και πιο αποδοτικοί. Και έμμεσα έχει αυξηθεί το εισόδημά τους από τα καύσιμα που γλυτώνουν έστω. Ενώ όταν ζητούσαν αύξηση ήταν κολλημένοι στο θα δούμε.Αλλά εάν δεν έχουμε κάποιους να τους δημιουργούμε ενοχές στο Ελλάντα δεν μπορούμε!

Δεν μας ενδιαφέρει το οικογενειακό σας περιβάλλον.

Δεν μας ενδιαφέρει εάν δεν μπορείτε με τα παιδιά σπίτι.

• Like 2
Δημοσ.

Οι περσότεροι dev (ειδικά senior) δουλεύουν καλύτερα από το σπίτι . Αυτό που θα γίνει το επόμενο διάστημα είναι, όσες εταιρείες δίνουν full remote και καλούς μισθούς να μαζέψουν και την αφρόκρεμα. Και πραγματικά προβληματίζομαι πάρα πολύ, όταν γερμανική εταιρεία έρχεται και δίνει σε έναν senior 3k και full remote, πως θα την ανταγωνιστούν οι αντίστοιχες ελληνικές με τα 1500 και 2k και 10ώρη απασχόληση από το γραφείο..

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/10/2021 στις 9:40 ΜΜ, infamousjohn είπε

??

Επεξ/σία από nospipi
Δημοσ.

Δεν είναι άσπρο-μαύρο. Ο καθένας έχει στήσει αλλιώς τη ζωή του και έχει άλλες προτεραιότητες. 

Γενικά απο όσο έχω παρατηρήσει απο όσους το έχω συζητήσει:

Όσοι έχουν οικογένεια ή σχέση εξ αποστάσεως ή μεγάλο commuting προτιμούν να δουλεύουν απο το σπίτι και ειδικά όσοι είναι ευχαριστήμενοι με τη δουλειά που έχουν.

Όσοι είναι εργένηδες (ή εργένισσες) και έχουν καλό εργασιακό περιβάλλον, προτιμούν το γραφείο, καλώς ή κακώς η δουλειά είναι και χώρος κοινωνικοποίησης και η κυριότερη αφορμή να βγεις απο το σπίτι σου. Επίσης είναι και χώρος να μεγαλώσεις τον κύκλο σου. 

Προσωπικά, σε ακαδημαϊκή δουλειά, το home office δε μου άρεσε, αντί να έχουμε interaction στην τάξη του πανεπιστημίου, βλέπαμε τέτοιες φάτσες 😐 στα παράθυρα του Zoom. Προς το παρόν είναι αναγκαίο κακό. Ωστόσο πιστεύω πως όπου η δουλειά βγαίνει μέσω home office, τότε πρέπει να δίνεται η επιλογή στον εργαζόμενο, θα είναι πολύ θετικό ιδιαίτερα για ομάδες πληθυσμού που για ΧΥ λόγους διευκολύνονται αφάνταστα να δουλεύουν απο το σπίτι (νέες μητέρες, ΑΜΕΑ κλπ).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...