Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση(?) από 50αρα σε 100αρα.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 ώρες πριν, Earendil7 είπε

Καλησπέρα παιδιά. 

Θέλω να κάνω άλλη μια ερώτηση αν γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει. Το noise margin, όσο πιο ψηλό, τόσο το καλύτερο, έτσι; Και με το line attenuation το αντίθετο. Όσο πιο χαμηλά, τόσο το καλύτερο. Εμένα αυτή τη στιγμή το noise margin είναι 36.1/19.5dB και attenuation 3.9/12.8dB. 

Ποιες είναι κάποιες καλές τιμές για μια 100αρα σύνδεση;

Ευχαριστώ. 

Το SNR ή noise margin ή SNR margin ειναι τρεις διαφορετικοι τροποι να περιγραψουν το ιδιο πραμα. Επι του πρακτεος , το νουμερο που βλεπεις στο μοντεμ ναι πρεπει να ειναι οσο μεγαλυτερο γινεται. Και το attenuation οσο μικρο γινεται.
Το noise margin ομως αλλαζει αναλογως την γραμμη. Δηλαδη αν βλεπεις ενα νουμερο σε adsl ή σε 50αρα αυτο δεν σημαινει οτι θα δεις το ιδιο και σε 100αρα.
Αλλαζει η γραμμη , η ταχυτητα και ο θορυβος την επηρεαζει διαφορετικα. Αρα και το νουμερο που περιγραφει την σχεση σηματος και θορυβου , το snr/noise margin δηλ , θα αλλαξει αναλογως την γραμμη.

Για 100αρα συνδεση οτιδηποτε πανω απο 10db (noise margin download) ειναι το ιδανικο. Θεωρητικα θα τερματισει την ταχυτητα. Το attenuation εκει κοντα στο 10-12.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

16 λεπτά πριν, mphxths είπε

Το SNR ή noise margin ή SNR margin ειναι τρεις διαφορετικοι τροποι να περιγραψουν το ιδιο πραμα. Επι του πρακτεος , το νουμερο που βλεπεις στο μοντεμ ναι πρεπει να ειναι οσο μεγαλυτερο γινεται. Και το attenuation οσο μικρο γινεται.
Το noise margin ομως αλλαζει αναλογως την γραμμη. Δηλαδη αν βλεπεις ενα νουμερο σε adsl ή σε 50αρα αυτο δεν σημαινει οτι θα δεις το ιδιο και σε 100αρα.
Αλλαζει η γραμμη , η ταχυτητα και ο θορυβος την επηρεαζει διαφορετικα. Αρα και το νουμερο που περιγραφει την σχεση σηματος και θορυβου , το snr/noise margin δηλ , θα αλλαξει αναλογως την γραμμη.

Για 100αρα συνδεση οτιδηποτε πανω απο 10db (noise margin download) ειναι το ιδανικο. Θεωρητικα θα τερματισει την ταχυτητα. Το attenuation εκει κοντα στο 10-12.

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και πάλι σε όλους. Ενεργοποιήθηκε σήμερα το 100αρι την Nova και αυτά είναι τα νέα στατιστικά της γραμμής.  

Screenshot_1.jpg.f4a6306552408035c696c15e2cde0c33.jpg

Κανένα tip που να μπορώ να κάνω εγώ, είτε να τους πω να κάνουν εκείνοι μπας και τερματίσει η γραμμή; Ή δεν παίζει τέτοιο σενάριο; 

Ευχαριστώ πολύ. 

PS: Τώρα που είμαι με interleaved, έχω ίδιο ping με πριν που ήμουν σε fastpath. Περίεργο δεν είναι; Δεν θα έπρεπε να έχω περισσότερο;

Επεξ/σία από Earendil7

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Earendil7 είπε

Κανένα tip που να μπορώ να κάνω εγώ, είτε να τους πω να κάνουν εκείνοι μπας και τερματίσει η γραμμή; Ή δεν παίζει τέτοιο σενάριο; 

Οπως ειδες το noise margin , επεσε συγκριτικα με αυτο που εβλεπες πριν. Δεν μπορεις να κανεις πολλα. Αν η εσωτ. καλωδιωση σου ειναι σωστη και προβλεπομενη για 100αρα , δεν υπαρχει κατι αλλο να γινει. Ο θορυβος προκυπτει απο την παλαιοτητα/ποιοτητα του χαλκου απο την καμπινα εως το σπιτι σου ή/και μεσα στην ιδια την καμπινα ή/και απο τους περιβαλλοντες θορυβους κατα μηκος της διαδρομης. Και ο θορυβος αυτος καθοριζει το noise margin και κατ'επεκταση την ταχυτητα που κλειδωνεις.

Παντως εισαι σχετικα καλα. Εχω να δω attainable πανω απο 100 εδω και μηνες :) Επισης εχεις μηδενικα crc errors , που ειναι πολυ καλο για την σταθεροτητα της γραμμης και ισως μακροπροθεσμα να κλειδωσει και παραπανω...

ΥΓ : Με κανα fritz ισως κλειδωνες λιγο παραπανω...

Επεξ/σία από mphxths

2 λεπτά πριν, mphxths είπε

Οπως ειδες το noise margin , επεσε συγκριτικα με αυτο που εβλεπες πριν. Δεν μπορεις να κανεις πολλα. Αν η εσωτ. καλωδιωση σου ειναι σωστη και προβλεπομενη για 100αρα , δεν υπαρχει κατι αλλο να γινει. Ο θορυβος προκυπτει απο την παλαιοτητα/ποιοτητα του χαλκου απο την καμπινα εως το σπιτι σου ή/και μεσα στην ιδια την καμπινα ή/και απο τους περιβαλλοντες θορυβους κατα μηκος της διαδρομης. Και ο θορυβος αυτος καθοριζει το noise margin και κατ'επεκταση την ταχυτητα που κλειδωνεις.

Παντως εισαι σχετικα καλα. Εχω να δω attainable πανω απο 100 εδω και μηνες :) Επισης εχεις μηδενικα crc errors , που ειναι πολυ καλο για την σταθεροτητα της γραμμης και ισως μακροπροθεσμα να κλειδωσει και παραπανω...

ΥΓ : Με κανα fritz ισως κλειδωνες λιγο παραπανω...

Καταλαβα... Καλα και με τα 92 κομπλέ είμαι... Τώρα πχ μου χει κλειδώσει στα 93... Απλά ξέρεις, είναι το OCD μου. 

Να ρωτήσω... Έχω δει σε κάποιους άλλους χρήστες που τους λένε να ζητήσουν από τον πάροχο να τους βάλει σε SNR 6 για να κερδίσουν σε ταχύτητα, τι παίζει με αυτό; 

2 λεπτά πριν, Earendil7 είπε

Καταλαβα... Καλα και με τα 92 κομπλέ είμαι... Τώρα πχ μου χει κλειδώσει στα 93... Απλά ξέρεις, είναι το OCD μου. 

Εχω βαλει το gui του modem σε boomark λεμε... τετοιος ψυχαναγκασμος :) Απλα να ξερεις οτι 91981 kbps , ουσιαστικα ειναι 89mbps και πρακτικα αν τραβηξεις speedtest , θα δεις περιπου 6-7mbps λιγοτερα. Σου εκανα την καρδια περιβολι τωρα ? :)

4 λεπτά πριν, Earendil7 είπε

Έχω δει σε κάποιους άλλους χρήστες που τους λένε να ζητήσουν από τον πάροχο να τους βάλει σε SNR 6 για να κερδίσουν σε ταχύτητα, τι παίζει με αυτό; 

Ρυθμιση απο την μερια του παροχου. Αλλα νομιζω πρεπει να εχει σοβαρο θεμα η γραμμη για να ασχοληθει ο παροχος να κανει την οποια ρυθμιση απο την μερια του. Ο παροχος αν δει 80mbps , αθροιστικα down+up , θα σου πει οτι εισαι μεσα στα προβλεπομενα ορια και ολα ειναι καλα.

Aπλα το "ριχνω snr για να δω ταχυτητα" , ειναι ακριβως το αντιθετο απο ο,τι θες να βλεπεις στο gui. Οπως εχω ξαναπει , εκει θες να βλεπεις μεγαλο νουμερο , πανω απο 10. Απλα υπαρχει ενα μπλεξιμο με τις εννοιες , snr - noise margin - snr margin , και υπολογιζονται διαφορετικα ...

3 λεπτά πριν, mphxths είπε

Απλα να ξερεις οτι 91981 kbps , ουσιαστικα ειναι 89mbps και πρακτικα αν τραβηξεις speedtest , θα δεις περιπου 6-7mbps λιγοτερα. Σου εκανα την καρδια περιβολι τωρα ? :)

Κοίτα, έβαλα ένα speedtest και μου έβγαλε 85 (στα 93 που' χω κλειδώσει τώρα). Έβαλα να κατεβάσω και ένα αρχείο και έπιασε 10mb/s, όποτε ικανοποιήθηκε λίγο ο ψυχαναγκασμός μου γιατί είδα διψήφιο νούμερο εκεί. Μη μου πεις πόσα mb/s θα έπρεπε να έχω κανονικά γιατί θέλω να κοιμηθώ το βράδυ. 😂

7 λεπτά πριν, mphxths είπε

Aπλα το "ριχνω snr για να δω ταχυτητα" , ειναι ακριβως το αντιθετο απο ο,τι θες να βλεπεις στο gui. Οπως εχω ξαναπει , εκει θες να βλεπεις μεγαλο νουμερο , πανω απο 10. Απλα υπαρχει ενα μπλεξιμο με τις εννοιες , snr - noise margin - snr margin , και υπολογιζονται διαφορετικα ...

Οπότε λες να μη μπω στη διαδικασία να το ζητήσω; Δεν αξίζει; 

3 λεπτά πριν, Earendil7 είπε

Μη μου πεις πόσα mb/s θα έπρεπε να έχω κανονικά γιατί θέλω να κοιμηθώ το βράδυ.

85mbps/8 = 10.625mb/s . Επιασες 10.. δεδομενης της ταχυτητας που εχει συγχρονισει και της ταχυτητας που δειχνει το speedtest , καλα εισαι :) 

3 λεπτά πριν, Earendil7 είπε

Οπότε λες να μη μπω στη διαδικασία να το ζητήσω; Δεν αξίζει; 

Αν εχεις την οικονομικη ανεση , αυτο που αξιζει να κανεις ειναι να παρεις ενα fritzbox που ισως κανει λιγο καλυτερη δουλεια. Πιο αξιοπιστη στα σιγουρα. Αλλα σε αυτο το σεναριο δεν μπορεις να αποφυγεις το μοντεμ της NOVA , μιας και ειναι απαραιτητο για την voip τηλεφωνια. Θα πρεπει να τα γεφυρωσεις και να εχεις 2 μοντεμς σε λειτουργια , οπως κανω εγω...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, mphxths είπε

Αν εχεις την οικονομικη ανεση , αυτο που αξιζει να κανεις ειναι να παρεις ενα fritzbox που ισως κανει λιγο καλυτερη δουλεια.

Ούτε καν δεν την έχω... Σίγα μη δώσω λεφτά για να δω 2-3 mbps περισσότερα. Σε χρεώνουν για να σου βάλουν SNR 6; 

EDIT: Τώρα κατάλαβα τι μου είπες, άκυρο. 

6 λεπτά πριν, mphxths είπε

μιας και ειναι απαραιτητο για την voip τηλεφωνια.

Δεν είμαι σε VOIP. Παραμένω σε PSTN και με την 100αρα. 

Επεξ/σία από Earendil7

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Earendil7 είπε

Δεν είμαι σε VOIP. Παραμένω σε PSTN και με την 100αρα. 

Εγω στην θεση σου θα πηγαινα σε fritz χθες κιολας. Σκεψου οτι χρησιμοποιω fritz παρολο που εχω voip.
Απο τα καλυτερα μοντεμς της αγορας...

Επεξ/σία από mphxths

54 λεπτά πριν, mphxths είπε

Εγω στην θεση σου θα πηγαινα σε fritz χθες κιολας. Σκεψου οτι χρησιμοποιω fritz παρολο που εχω voip.
Απο τα καλυτερα μοντεμς της αγορας...

Έχεις κάποιο συγκεκριμένο να προτείνεις; 

Btw ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. 

2 λεπτά πριν, Earendil7 είπε

Έχεις κάποιο συγκεκριμένο να προτείνεις; 

Btw ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. 

Αυτο που κυκλοφορει πολυ (και εχω και εγω) , ειναι το 7530... παιζει κοντα στα 120-130 στο σκρουτζ... ειναι καποιο αξιολογο κοστος... αλλα τα βγαζει τα λεφτα του και με το παραπανω...

32 λεπτά πριν, mphxths είπε

Αυτο που κυκλοφορει πολυ (και εχω και εγω) , ειναι το 7530... παιζει κοντα στα 120-130 στο σκρουτζ... ειναι καποιο αξιολογο κοστος... αλλα τα βγαζει τα λεφτα του και με το παραπανω...

Θα το τσεκάρω, ευχαριστώ! 

17 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Μήπως να ζητήσεις να σε βάλουν σε VoIP για αρχή;

Ως γνωστών, τάση και DSL δεν τα πάνε καλά μεταξύ τους..

Όταν τους ρώτησα αν θα αλλάξει η γραμμή, μου είπαν μένει ως έχει με αυτό που είχατε. Μετά τους λέω μπορώ να το αλλάξω μετέπειτα σε VOIP αν θέλω; Μου λέει η τεχνολογία της γραμμής δεν αλλάζει... Δεν ξέρω αν μου έλεγαν παπάτζες... Ενδέχεται να δω αύξηση στον χρονισμό με VOIP;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...