Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση(?) από 50αρα σε 100αρα.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το συμβόλαιο έληξε πριν μερικές μέρες... Γι' αυτό και ψάχνομαι. Είμαι πολλά χρόνια στη Nova και μου κάνουν καλύτερες τιμές γι' αυτό(?) το λόγο. Επίσης, χρειάζομαι τα αθλητικά της Nova. Αν δεν με ικανοποιήσουν λέω να πάω προς ΟΤΕ μεριά. 

Το VoIP τι αρνητικά και θετικά έχει; Ξέρω ότι αν δεν έχεις νετ, δεν έχεις και τηλέφωνο. Το τηλέφωνο στο ρούτερ δεν με νοιάζει και τόσο... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΟΤΕ αν μπορείς να πληρώνεις τα λίγο πιο ακριβά πάγια, τότε με κλειστά μάτια.., αλλιώς στους άλλους δύο, όπου στην 100αρα αν δεν την πιάσεις όλη ίσως έχει 10% έκπτωση πάγια κλπ, δες λεπτομέρειες δε τα θυμάμαι.. ψάξου λίγο και ζήτα προσφορές, πέρνα και από κατάστημα ΟΤΕ, στην 24αρα που είχα ρωτήσει έκαναν 5€ λιγότερα από το ίντερνετ..

Συμπεριφέρεται καλύτερα η VDSL, αλλά αν δεν έχεις ίντερνετ δεν έχεις τηλ.., ή αν πέσει ρεύμα..

Θέλεις τηλ σε όλο το σπίτι ή απλά βολεύεσαι με ένα ασύρματο;

Επεξ/σία από Kozanitis1

Θα τη κάνω μια έρευνα σίγουρα. Ευχαριστώ πολύ. Ανεξάρτητα τι θα γίνει με την 100αρα και πόσα θα πιάνω, με τη βοήθεια σας, η σύνδεση μου είναι ήδη καλύτερα από πριν. Αν έπιανε κάποια στιγμή 47 πανηγύριζα και τώρα βαράει κόφτες στα 50. Μικρή διαφορά θα μου πεις, αλλά αν είσαι ψείρας ή ψυχαναγκαστικός σαν εμένα, η διαφορά είναι μεγάλη. :P

Τίποτα, όπως κατάλαβες, η σωστή καλωδίωση στις VDSL παίζει το Α και το Ω

Ειδικά όσο ανεβαίνουμε σε ταχύτητα, τα τυχόν προβλήματα γίνονται πιο έντονα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Earendil7 είπε

Πως γίνεται στη δικη μου πριζα να εχω καλυτερο attainable απο τη 2η και απο τη κεντρική;

Μην το ψαχνεις , και σε μενα οταν ειχα σε λειτουργια 2 πριζες , η 2η επιανε καλυτερες ταχυτητες απο την κεντρικη. Η ουσια ειναι οτι το noise margin ανεβηκε πανω απο το 10 που σημαινει οτι θα τελικιασει η γραμμη , θεωρητικα. Εγω να φανταστεις παλευω με noise margin 8-9 , και μονο στα ονειρα μου εχω δει noise margin πανω απο 10.
Απο ο,τι βλεπω επεσε σχετικα και το attenuation , που σημαινει οτι ηταν αυξημενο εν μερει λογω καλωδιωσης.
Οσον αφορα την voip τηλεφωνια , αυτα που ειπωθηκαν ηδη. Το τηλεφωνο πανω στο μοντεμ και δεν υπαρχει τηλεφωνια για οποιονδηποτε λογο δεν εχεις ιντερνετ.
Επισης το "αν κοπει το ρευμα δεν εχεις τηλεφωνο , ενω με την κλασικη τηλεφωνια εχεις" ειναι εν μερει σωστο. Και στην κλασικη τηλεφωνια αν η τηλεφ. συσκευη δεν εχει ρευμα δεν δουλευει. Λιγες συσκευες πλεον εχουν σαν "feature" να δουλευουν οπως οι παλιες , χωρις ρευμα αν χρειαστει.

Τελος να πω και καποια πραγματα πληροφοριακα με τις ταχυτητες. Το Η288Α δειχνει kbps. Για παραδειγμα στο τελευταιο σκρινσοτ βλεπουμε το νουμερο 91579 kbps.
Αυτο σημαινει 91579/1024 =~89.43 mbps. Αυτο πρακτικα σημαινει περιπου -7mbps. Δηλαδη αν τραβηξεις speedtest θα δεις 89.43 - 7 = 82.43mbps (10.3mb/s)

Για αυτο οι "πορτες" στις καμπινες στις 100αρες συνδεσεις εχουν θεωρητικο μεγιστο κλειδωμα στα 110000 kbps. Διοτι αν κανουμε τις πραξεις , 110000/1024 =~ 107.42mbps. Και πρακτικα θα δουμε 107.42 - 7 = 100.42mbps. Αρα απο την μερια τους ειναι καλλυμενοι. Αν δεν πιασει η γραμμη την ταχυτητα αυτη...αρχιζει το ψαξιμο για τις αιτιες...

Επεξ/σία από mphxths

1 ώρα πριν, mphxths είπε

Η ουσια ειναι οτι το noise margin ανεβηκε πανω απο το 10 που σημαινει οτι θα τελικιασει η γραμμη , θεωρητικα. Εγω να φανταστεις παλευω με noise margin 8-9 , και μονο στα ονειρα μου εχω δει noise margin πανω απο 10.
Απο ο,τι βλεπω επεσε σχετικα και το attenuation , που σημαινει οτι ηταν αυξημενο εν μερει λογω καλωδιωσης.

Ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε για τις πληροφορίες, πολύ χρήσιμες. Ωραία, άρα είναι καλά αυτά που ακούω και μάλλον θα προχωρήσω για την 100αρα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, το noise margin είναι στο 19 και το attainable στο 95. Αν περάσω την 100αρα θα επανέλθω με νέα στατιστικά. 

Το Η288Α είναι κομπλέ για 100αρα, έτσι; Το αγόρασα πριν λίγες μέρες και θα ναι μαλακία να θέλω νέο ρούτερ.  

8 λεπτά πριν, Earendil7 είπε

Το Η288Α είναι κομπλέ για 100αρα, έτσι; Το αγόρασα πριν λίγες μέρες και θα ναι μαλακία να θέλω νέο ρούτερ.  

Δεν ειναι και το καλυτερο μοντεμ της αγορας , αλλα την δουλεια του την κανει επαρκως.

Είσαι σε Vectoring, δεν θα αλλάξει κάτι στο προφίλ της γραμμής αν πας στα 100, το μόνο που θα αλλάξει είναι ο "κόφτης" στο rate.

Με άλλα λόγια, οτι βλέπεις σε attainable rate λίγο πολύ θα πάρεις 

Στις 16/10/2021 στις 2:46 ΜΜ, Earendil7 είπε

Καλησπέρα σε όλους. 

Θα ήθελα τη γνώμη και τη βοήθεια σας. Είμαι συνδρομητής Nova εδώ και πολλά χρόνια και τα τελευταία 4 - 5, έχω 50αρα VDSL. Το συμβόλαιο μου έληξε πριν κάποιες μέρες και προσπαθώ να τους πείσω να με αναβαθμίσουν σε 100αρα με τα ίδια χρήματα που δίνω και για την 50αρα(καλά θα πάει αυτό...) ή έστω με λίγα χρήματα παραπάνω, αλλιώς θα πάω σε άλλη εταιρία.  Το θέμα μου όμως είναι το εξής...

Ενώ μέχρι πριν 1-2 χρόνια, συγχρόνιζα κανονικά στα 4999/49999, πλέον συγχρονίζω στα 45 - 46(down). Και το attainable έχει πέσει από τα 60, γύρω στα 55 - 57. Να σας πω ότι έχω αποκλείσει όλες τις τηλεφωνικές πρίζες του σπιτιού, πλην της κεντρικής(προφανώς) και του δωματίου μου.  Το παράξενο(?) της υπόθεσης είναι, πως αν βάλω το ρούτερ στην κεντρική πρίζα του σπιτιού, συγχρονίζω ακόμα πιο χαμηλά (41 - 43) και έχω πολλά περισσότερα errors. 

Αυτό που θέλω λοιπόν να ρωτήσω, είναι αν αξίζει να πάω στην 100αρα ή δεν πρόκειται να δω καμία διαφορά; 

Το καφαο βρίσκεται περίπου στα 200 μέτρα από το σπίτι(όχι σε ευθεία γραμμή) και το ρούτερ μου είναι το ZTE H288A.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Screenshot_1.jpg.e3e03361abb07689094ef161b3993139.jpg

Η 100άρα είναι 100% οπτική ίνα. Η 50αρα είναι χαλκός με οπτική ίνα. Παίρνεις οπτική ίνα , καταργείς όλες τις μπρίζες του σπιτιού,  αγοράζεις ασύρματο τηλέφωνο με 2 'η 3 βάσεις, καρφώνεις την 1η συσκευή πάνω στο router, και γλιτώνεις απ' όλα σου τα προβλήματα.  Δεν ασχολείσαι με λάθη , δεν έχεις διακοπές , αστάθεια ...κλπ Και για καλύτερο ασύρματο , βάλε κι ένα access point.

Εγώ έχω down 104 k up 11,5.....

Καλύτερη τιμή 100αρας από την 50αρα, μπορείς να πάρεις με fiber to the home (FTTH)  που είναι επιδοτούμενο από την ΕΕ. Θα εκδίδεται μέχρι 22/3/2022 .Δες αν το δικαιούσαι το κουπόνι.

Αν θέλεις και TV, πάρε πληροφορίες για το αν υπάρχει έξτρα χρέωση απ' την εταιρεία σου. 

1 λεπτό πριν, nikol8448 είπε

Η 100άρα είναι 100% οπτική ίνα. Η 50αρα είναι χαλκός με οπτική ίνα. Παίρνεις οπτική ίνα , καταργείς όλες τις μπρίζες του σπιτιού,  αγοράζεις ασύρματο τηλέφωνο με 2 'η 3 βάσεις, καρφώνεις την 1η συσκευή πάνω στο router, και γλιτώνεις απ' όλα σου τα προβλήματα.  Δεν ασχολείσαι με λάθη , δεν έχεις διακοπές , αστάθεια ...κλπ Και για καλύτερο ασύρματο , βάλε κι ένα access point.

Εγώ έχω down 104 k up 11,5.....

Καλύτερη τιμή 100αρας από την 50αρα, μπορείς να πάρεις με fiber to the home (FTTH)  που είναι επιδοτούμενο από την ΕΕ. Θα εκδίδεται μέχρι 22/3/2022 .Δες αν το δικαιούσαι το κουπόνι.

Αν θέλεις και TV, πάρε πληροφορίες για το αν υπάρχει έξτρα χρέωση απ' την εταιρεία σου. 

Και βάλε κ κανένα router της προκοπής. Αν στο απαγορεύει η εταιρεία σου , κάνε bridge.

8 ώρες πριν, nikol8448 είπε

Δεν ανέφερε πουθενά ότι θα προχωρήσει σε εγκατάσταση FTTH.

Παιδιά καλησπέρα.

Όχι δεν αναφέρομαι σε FTTH. Αμφιβάλλω ότι είναι διαθέσιμο στη περιοχή μου, ειδικά από τη Νova που ανήκω. Απ' όσο ξέρω, με VDSL, οπτική ίνα φεύγει από το ΑΚ στο καφάο και από το καφάο, χαλκός μέχρι το σπίτι. Το ίδιο και για 50αρα και για 100αρα. Τα ξέρω λάθος; 

• Super Moderators
22 minutes ago, Earendil7 said:

Παιδιά καλησπέρα.

Όχι δεν αναφέρομαι σε FTTH. Αμφιβάλλω ότι είναι διαθέσιμο στη περιοχή μου, ειδικά από τη Νova που ανήκω. Απ' όσο ξέρω, με VDSL, οπτική ίνα φεύγει από το ΑΚ στο καφάο και από το καφάο, χαλκός μέχρι το σπίτι. Το ίδιο και για 50αρα και για 100αρα. Τα ξέρω λάθος; 

VDSL με υλοποίηση FTTC, σωστά.

Ο nikol πιο πάνω μίλησε για FTTH, που δεν έχει σχέση με την περίπτωσή σου.

Καλησπέρα παιδιά. 

Θέλω να κάνω άλλη μια ερώτηση αν γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει. Το noise margin, όσο πιο ψηλό, τόσο το καλύτερο, έτσι; Και με το line attenuation το αντίθετο. Όσο πιο χαμηλά, τόσο το καλύτερο. Εμένα αυτή τη στιγμή το noise margin είναι 36.1/19.5dB και attenuation 3.9/12.8dB. 

Ποιες είναι κάποιες καλές τιμές για μια 100αρα σύνδεση;

Ευχαριστώ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...