GeorgePapad24 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 Καλησπέρα, έχω το εξής θέμα, αγόρασα μια οθόνη για πύργο μάρκας Philipsτον προηγούμενο Ιούνιο. Ο υπολογιστής μπουταρει κανονικά αλλά η οθόνη ενώ παίρνει σήμα για να ανοίξει μου βγάζει ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει την ανάλυση της οθόνης. Πρέπει να είναι 1920x1080 60hz. Το πήγα σε τεχνικό λύθηκε το πρόβλημα (Μάλλον κάτι άλλαξε στο bios) αλλά σήμερα επειδή μου πέταγε μαύρη οθόνη έκανα reset το bios και έγινε πάλι το ίδιο πρόβλημα με την ανάλυση. Ξέρει κανείς τι είναι μήπως γλιτώσω πάλι το τριανταρι σε τεχνικό. Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας. Η μητρική είναι Asus b450 plus
nickol-us Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 Βάλε την γλώσσα της οθόνης στα αγγλικά, τραβά φώτο με το μήνυμα και δωστο μας να δούμε τι γίνεται 1
GeorgePapad24 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση επειδή έχω πρόβλημα με την κάμερα βγήκε κουνημενη η φωτο. Γράφει Cannot display this video mode, change computer display input to 1920×1080@60Hz
nickol-us Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 Τι windows έχεις; Για να αναφέρεις μητρική, παίρνεις γραφικά από επεξεργαστή; Ποιά έξοδο χρησιμοποιείς από τον υπολογίστη(hdmi/dvi); Όταν ανοίγει το pc βλέπεις κανονικά το bios μέχρι να μπει στο λειτουργικό; Υπάρχει άλλο μόνιτορ διαθέσιμο; Κάποια τηλεόραση έστω; Αν παίζει να το βάλεις σε άλλο μόνιτορ και ρυθμίσεις την ανάλυση μια φορά πιθανόν να μην έχεις πρόβλημα.
GeorgePapad24 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 2 ώρες πριν, nickol-us είπε 1 λεπτό πριν, nickol-us είπε Τι windows έχεις; Για να αναφέρεις μητρική, παίρνεις γραφικά από επεξεργαστή; Ποιά έξοδο χρησιμοποιείς από τον υπολογίστη(hdmi/dvi); Όταν ανοίγει το pc βλέπεις κανονικά το bios μέχρι να μπει στο λειτουργικό; Υπάρχει άλλο μόνιτορ διαθέσιμο; Κάποια τηλεόραση έστω; Αν παίζει να το βάλεις σε άλλο μόνιτορ και ρυθμίσεις την ανάλυση μια φορά πιθανόν να μην έχεις πρόβλημα. Έχω windows 10 pro 64 Χρησιμοποιεί την κάρτα γραφικών του επεξεργαστή (είναι ryzen 3 3200g με νομίζω vega 8 γραφικά) Όταν ανοίγω το pc μπαίνει στο bios ΜΟΝΟ όταν βγάλω το hdmi πριν πατήσω το power button, πατήσω delete μπει στο bios και ύστερα συνδέσω το hdmi. Στα windows δυστυχώς δεν είχα την ίδια τύχη, με το που μπουταρει στα windows μου βγάζει το παραπάνω μήνυμα.
nickol-us Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Εφόσον δεν βλέπει οθόνη ούτε στην εκκίνηση, λογικά είναι θέμα bios. Πρέπει να ψάξεις την μητρική σου να βρεις τι επιλογές έχει για igpu και να την ενεργοποιήσεις. Ίσως οι παρακάτω πληροφορίες να είναι χρήσιμες ή και όχι. Το μόνο που θα σου πω με σιγουριά είναι οτι για να βρεις τις περισσότερες επιλογές πρέπει να επιλέξεις να περιηγηθείς στον bios menu σε Αdvanced Mode. https://www.asus.com/support/FAQ/1017796/ Το οτι δεν βλέπεις εικόνα μπαίνοντας στα Windows θεωρώ οτι έχει κάποια ανάλυση που υποστηρίζει το μόνιτορ. Εδώ βλέπω δύο σενάρια πιθανά. Το πιο εύκολο νομίζω είναι να συνδέσεις το pc σε άλλο μόνιτορ που πιθανόν υποστηρίζει αυτή την ανάλυση και να μπεις να αλλάξεις την ανάλυση σε 1080p που υποστηρίζει το παρόν σου μόνιτορ. Νομίζω έχεις καλές πιθανότητες με μια τηλεόραση με είσοδο hdmi. Επόμενη λύση είναι αν έχεις συσκευή εγκατάστασης των windows, να κάνεις boot -> ρεπαιρ -> troobleshoot -> advanced mode -> startup settings και να ξεκινήσεις σε Low Resolution. Πιθανόν αν μπεις με αυτό τον τρόπο στα windows να μπορείς μετά να αλλάξεις την ανάλυση.
GeorgePapad24 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Καλημέρα, θα τα κοιτάξω το απόγευμα όλα αυτά και θα σας ενημερώσω σύντομα για εξελίξεις. Ευχαριστώ για την απάντηση ξανά. 1
Kthulhou Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) μπες σε safe mode στα win κ χαμήλωσε την ανάλυση ή χαμήλωσέ την συχνότητα στα 60 Hz βάλε αυτό που λέει, 1920 χ 1080 @60Ηz Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2021 από Kthulhou 1
GeorgePapad24 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Καλησπέρα, επειδή δεν μπορώ να μπουταρω στα windows πως αλλιώς μπορώ να μπω σε safe mode? (Εννοώ υπάρχει κάποιο hotkey που πρέπει να πατήσω όταν ανοίγω το pc?)
Nik1239 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 35 λεπτά πριν, GeorgePapad24 είπε Καλησπέρα, επειδή δεν μπορώ να μπουταρω στα windows πως αλλιώς μπορώ να μπω σε safe mode? (Εννοώ υπάρχει κάποιο hotkey που πρέπει να πατήσω όταν ανοίγω το pc?) Τα windows κάνουν boot εσύ δεν έχεις εικόνα. Για δοκίμασε και με άλλο καλώδιο hdmi αν έχεις διαθέσιμο πολύ πιθανό είναι να φταίει αυτό (από παρόμοιο πρόβλημα που είχα στο λέω)
tasvar Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 4 ώρες πριν, GeorgePapad24 είπε Καλησπέρα, επειδή δεν μπορώ να μπουταρω στα windows πως αλλιώς μπορώ να μπω σε safe mode? (Εννοώ υπάρχει κάποιο hotkey που πρέπει να πατήσω όταν ανοίγω το pc?) Αν θυμάμαι καλά, οταν πατήσεις το κουμπί να ανοίξει, πάτα το F8 μερικές φορές. 1
Kthulhou Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Στις 16/10/2021 στις 8:10 ΜΜ, tasvar είπε πάτα το F8 μερικές φορές. στα 10αρια δε παίζει αυτό (όχι από default) Λοιπόν, σε κάποια τηλεόραση δε γίνεται να το συνδέσεις? δεν ξέρω κ τι σύνθεση έχεις , πχ ή αν ο επεξεργαστής σου έχει δικά του γραφικά, βγάλε την pci-e κ παίξε αρχικά με τα άλλα ή άλλαξε για λίγο την κάρτα γραφικών με έναν φίλο σου ώστε να μπει στα win με χάλια ανάλυση
elpenor Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 https://support.microsoft.com/en-us/windows/start-your-pc-in-safe-mode-in-windows-10-92c27cff-db89-8644-1ce4-b3e5e56fe234 Βγάλε ότι μηχανικούς δίσκους έχεις πριν ακολουθήσεις τις οδηγίες. Before you enter safe mode, you need to enter the Windows Recovery Environment (winRE). To do this, you will repeatedly turn your device off, then on: Hold down the power button for 10 seconds to turn off your device. Press the power button again to turn on your device. On the first sign that Windows has started (for example, some devices show the manufacturer’s logo when restarting) hold down the power button for 10 seconds to turn off your device. Press the power button again to turn on your device. When Windows restarts, hold down the power button for 10 seconds to turn off your device. Press the power button again to turn on your device. Allow your device to fully restart. You will enter winRE. Now that you are in winRE, you will follow these steps to take you to safe mode: On the Choose an option screen, select Troubleshoot > Advanced options > Startup Settings > Restart.
GeorgePapad24 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Καλημέρα συγνώμη που καθυστέρησα να απαντήσω. Το πρόβλημα λύθηκε βγάζοντας και ξαναβαζοντας τις μνήμες 😂😂. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Γιώργος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα