Προς το περιεχόμενο

pos mporo na metatrepso ena NTSC dvd se PAL???

metatron

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

geia xara,

exo arketa dvd apo eksoteriko alla einai ola NTSC!

to dv toy spitioy moy PIONEER DV-350 ta paizei alla aspromayra!!!(einai na trelenesai...)kati ftina dvd blue sky, poy exo dokimasei, ta paizoyn kanonika!!!(ayto kai an einai na trelenesai...to ego to plirosa 200e otan to pira kai ayta me ta 50 einai kalytera!!!)

telospanton, pos mporo na toys allakso to format se PAL???

yparxei tropos???

eyxaristo gia alli mia fora!!!

Δημοσ.

Όσον αφορά την αναπαραγωγή είναι σίγουρα πρόβλημα του DVD player? Γιατί και εγώ όταν πάω να παίξω NTSC μου δείχνει ασπρόμαυρα. Αλλά στην περίπτωσή μου δεν είναι πρόβλημα του DVD player αφού υποστηρίζει αναπαραγωγή NTSC. Το πρόβλημα είναι στην τηλεόραση που λόγω παλαιότητάς της αδυνατεί να παίξει ταινίες σε NTSC.

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τον cronos, κοίτα το μανουαλ του dvd player σου και δες εαν υποστιρίζει/παίζει NTSC, εαν παίζει, τότε είναι από την τηλεόρασή σου.

Δημοσ.

re paidia allo rotisa ego...(meta sygxoriseos...)

MPORO NA KANO ENA NTSC DVD PAL?KAI AN NAI POS???

katalabaino to thema anaparagogis...thelo na to prosperaso apla allazontas to format...ginetai???

Δημοσ.

Καλα σου απαντησαν τα παιδια, πρεπει να ρυθμισεις το player σου η να παρεις ενα καλωδιο που βγαζει RGB εικονα.

Η μετατροπη format δεν ειναι καθολου ευκολη διαδικασια και δε νομιζω οτι γινεται σε ηδη φτιαγμενο DVD, τουλαχιστον σε ερασιτεχνικο επιπεδο. Ισως οσοι ασχολουνται με προγραμματα αντιγραφης DVD να ξερουν περισσοτερα, αλλα δεν αξιζει ο κοπος αν μπορεις να ξεπερασεις το προβλημα με τους τροπους που αναφερονται παραπανω.

Δημοσ.

Αλήθεια τι σκοπεύεις να κάνεις, να μετατρέψεις όλα τα DVD σου;

Πάντως γίνεται και δεν είναι τίποτα δύσκολο, απλά θα προσέξεις τις τελικές διαστάσεις να είναι PAL (720x576) και τα framerate φυσικά 25.000. Aν δεις ότι γίνεται interlaced φρόντισε να εισάγεις και το κατάλληλο φίλτρο deinterlace.

Δεν μας είπες τι προγράμματα χρησιμοποιείς οπότε δεν μπορώ να σου πω και επιμέρους.

Δημοσ.

Ο λόγος που βλέπετε τις ταινίες ασπρόμαυρες είναι ότι η τηλεόρασή σας δεν υποστηρίζει NTSC. Είχα το ίδιο πρόβλημα με ένα βίντεο και μια τηλεόραση Philips προ δεκαετίας περίπου. Το βίντεο έπαιζε μεν αλλά η τηλεόραση όχι. Πήρα τηλέφωνο την αντιπροσωπεία αλλά μου είχε πει ότι δεν γίνεται αναβάθμιση στην TV οπότε το άφησα έτσι (μιας και δεν ήμουν διατεθημένος να πάρω καινούργια).

Τώρα όσον αφορά την μετατροπή ο πιο εύκολος τρόπος πιστεύω ότι είναι το ripping με το DVD Shrink (το κάνει Region free) και η εισαγωγή των υποτίτλων με κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα (δυστυχώς δεν γνωρίζω κάποιο να προτείνω μιας και δεν μου έχει χρειαστεί ποτέ) .

Δημοσ.

den me kalyptei me tipota i lysi na allakso player i' tv....me tipota...

thelo na ta allakso ola!!!

to thema einai ayto poy eipe o filos parapano...pos na allakso to framerate apo 23,9 se 25!

exo skeftei mia papatza...

to kano divx me auto gordian knot me sympiesi infinity(oso pio megalo ginetai diladi, me tin elaxisti meiosi poiotitas koinos...)

kai meta to *.avi poy tha paro na to kano dvd pal me to nero vission express kai ola kala...

to provlima einai oti se arketes exo provlima me toys ypotitlous...eite den toys pernaei to gordian eite den toys exo...

tha koitakso kai toys odigoys poy moy eipate kai tha enimeroso pali...

pantos synexiste tis protaseis sas an einai eykolo!!!eyxaristo! :D

Δημοσ.

http://mitglied.lycos.de/dvdpatcher/

Για κοίτα μήπως βολευτείς,τζάμπα kb είναι,απλό gui,ΔΕΝ μου έχει χρειαστεί ως τώρα,αλλά μπορώ να βοηθήσω σε κάτι αν χρειαστεί...

Και ξέχνα τις ξαναμαναμετατροπές.όλο και κάτι θα χάσεις στην πορεία από ποιότητα.

Πάρε κι αυτό(άμα βαριέσαι):http://www.videohelp.com/forum/userguides/187390.php,όλο και κάτι θα τσιμπήσεις.

Δημοσ.
to thema einai ayto poy eipe o filos parapano...pos na allakso to framerate apo 23' date='9 se 25!

exo skeftei mia papatza...

to kano divx me auto gordian knot me sympiesi infinity(oso pio megalo ginetai diladi, me tin elaxisti meiosi poiotitas koinos...)

kai meta to *.avi poy tha paro na to kano dvd pal me to nero vission express kai ola kala...[/quote']

Η μετατροπη απο τη μια format στην αλλη παρουσιαζει αυτο ακριβως το προβλημα με τα framerates. Τωρα με τον τροπο που κανεις φτιαχνοντας πρωτα divx δε ξερω τι γινεται στο αρχειο. Για να ειναι σωστη η μετατροπη (επαγγελματικα ετσι γινεται) πρεπει απλα το format με τα 23.967 fps να παιχτει ελαφρως γρηγοροτερα (και ο ηχος) σε ρυθμο 25 fps. Τωρα τι κανουν τα συγκεκριμενα προγραμματα δεν εχω ιδεα, αλλα υποψιαζομαι οτι ακολουθουν το μεσοβεζικο τροπο του να κοβουν η να διπλασιαζουν frames, οποτε καθε δευτερολεπτο θα εχεις ενα πηδηματακι στο playback το οποιο μπορει να φαινεται πολυ η οχι. Βεβαια, αυτος ειναι και ο τροπος που χρησιμοποιουν οσα players (Bluesky) μπορουν να βγαλουν εγχρωμη εικονα NTSC στην TV σου, κι ας μην υποστηριζει αυτη NTSC. Τα players αυτα απλα παιζουν NTSC DVD σαν να ηταν PAL (εχεις επιλογη PAL η NTSC mode). Εφοσον ομως το player σου δεν εχει τετοια επιλογη (μπαινει αυτοματα σε NTSC mode αν το δισκακι ειναι τετοιο), τοτε θα σου προτεινα να δοκιμασεις ενα καλωδιο που βγαζει RGB εικονα, δηλαδη τα χρωματα μενουν ανεπηρεαστα γιατι η αποκωδικοποιηση των χρωματων γινεται στο player που τα στελνει ετοιμα στην TV. Το ειδικο αυτο καλωδιο (το εχουν αναφερει καποιοι εδω τριγυρω) χρειαζεται σε περιπτωση το player σου δεν εχει τετοια επιλογη (RGB SCART). Αν εχει και την βαλεις θα εχεις εγχρωμη εικονα ακομα και σε NTSC mode στην TV σου με απλο καλωδιο SCART.

Αυτα αν σε ενδιαφερει να δεις το dvd ως εχει και οχι να το αλλιωνεις με τετοιου ειδους μετατροπες. Αλλιως καλο κουραγιο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...