Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, techon1 είπε

Αυτά συμβαίνουν όταν ερασιτέχνες στο σχεδιασμό CPU παθαίνουν κρίση μεγαλομανίας βασιζόμενοι στις πλάτες 7nm άλλων. Ε ρε τι έχει να γίνει όταν έρθει η απάντηση σε αυτό το node από τον ανταγωνισμό, δεν θα ξέρουν πού να κρυφτούν.

Τι σχέση έχουν αυτά που λες με το γεγονός; 
Στα windows 10 πχ που πατάνε κάτω το "node του ανταγωνισμού" ή σε linux τι έχεις να πεις;

• Thanks 1
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

όποιος βιάζεται τρώει 🥒, γι'αυτό περιμένεις κανα μήνα το λιγότερο αν και ψιλό σκόπιμο ήταν για να φανούν λίγο παραπάνω τα καινούργια προϊόντα της Intel.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, techon1 είπε

Αυτά συμβαίνουν όταν ερασιτέχνες στο σχεδιασμό CPU παθαίνουν κρίση μεγαλομανίας βασιζόμενοι στις πλάτες 7nm άλλων. Ε ρε τι έχει να γίνει όταν έρθει η απάντηση σε αυτό το node από τον ανταγωνισμό, δεν θα ξέρουν πού να κρυφτούν.

Κυκλοφορία Ryzen 5000: 5 Νοεμβρίου 2020 (5900x)

Κυκλοφορία Windows 11: 5 Οκτωβρίου 2021

Μάλλον άλλοι είναι ερασιτέχνες. Το μεταγενέστερο χαλάει την απόδοση στο προγενέστερο. Μάντεψε ποιος φταίει.

Να φανταστώ έλεγες τα ίδια για ερασιτέχνες και για το drop της απόδοσης των Intel μετά τα patches σε κάτι Meltdown και Spectre, σωστά;

Σκέψου, με βάση τη δική σου "λογική", πόσο ντροπιαστικό είναι να σε "γλεντάει" ένας "ερασιτέχνης" για 4 συνεχόμενα χρόνια, που έχει και 10 φορές λιγότερους πόρους στη διάθεσή του.

Τέλος, για ποια "απάντηση σε αυτό το node" μιλάς; Για την ίδια που δεν μπορεί να δώσει η "μη ερασιτέχνης" εταιρεία και αναγκάστηκε να αλλάξει το marketing με ονόματα όπως Intel 7, Intel 4 κλπ; Ή μήπως για αυτό το node που (δεν) έχει και θα αναγκαστεί να κάνει μέχρι και outsourcing προκειμένου να είναι ανταγωνιστική (λόγια του Gelsinger), κάτι που δεν έχει ξανακάνει ως τώρα; Τα ίδια "θα" ακούμε 4 χρόνια τώρα.

Υ.Γ. Λίγο "περίεργο" δεν είναι που τόσο καιρό η Intel έχει σκιστεί να διαφημίζει τη συνεργασία με την MS, ειδικά για την αξιοποίηση της υβριδικής αρχιτεκτονικής στα W11 και, όταν αυτά βγαίνουν στην αγορά, ξαφνικά τρώνε μεγάλο performance hit οι AMD;

Επεξ/σία από MikeKata
  • Like 27
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zvarthangalos είπε

Πρέπει να είμαστε καχύποπτοι τέτοιου μεγέθους εταιρίες δεν νομίζω να υποπίπτουν σε τέτοιου είδους λάθη.

Είπα "δεν πειράζει" αλλά έθεσα βέβαια και τα ερωτήματά - "μπηχτές" μου...

Και η Apple έβγαλε το ios 15 και είχε ένα σωρό θέματα, αλλά δεν νομίζω η Apple να ήθελε επίσης προβλήματα.

Απλώς έχει πλέον αποδειχτεί οτι δεν κάνει πλέον κανείς αρκετούς ελέγχους.

Δημοσ.

δάκτυλος της Intel μου κάνει.. 😏

θα βγει το όνομα της AMD (λες και φταίει η ίδια) και θα μείνει η ανάμνηση ότι αν θες πχ καινούριο λαπτοπ με 11 να έχει καλύτερα Intel.. 

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Neural_handshake είπε

τεχνολογικο φορουμ κ κοσμος κ κοσμακης σπευδει "day one" να βαλει τα καινουργια win

βρες το λαθος

μα ακριβως αυτο επειδη μας αρεσει η νεα τεχνολογια .. γι αυτο παμε και τα βαζουμε οσο πιο συντομα. Προσωπικα τα εβαλα σε 4790Κ πριν καμια βδομαδα update απο win 10 και μου φαινονται μια χαρα, πηραν και το update τους και συνεχιζουμε.

Ακομα και να υπαρχει καποιο θεμα ξερουμε θα ληθει σε μερικες βδομαδες. Ακομα και αν κρασαρει το συστημα μας.. θα το ξαναστησουμε ..και το γουσταρουμε αυτο (ισως με καποια μπινελικια παραπανω).

Επεξ/σία από al3xc
  • Like 3
Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να υποστηρίξω την Microsoft αλλά κάποτε με Windows Millennium και Xp είχαμε κρασαρίσματα απο drivers μέχρι άνοιγμα Office ,επιλογή screensaver και ακόμα και απο το πουθενά κυριολεκτικά. Τώρα όλα τρέχουν ρολόι με κάποιες μειωμένες αποδώσεις. Μικρό το κακό θα έλεγα. 

Spoiler

Απορίας άξιον πάντως ενώ εργάζονται με την AMD για την επίλυση του προβλήματος να δίνουν στην κυκλοφορία κατι που κάνει τα πράγματα χειρότερα. 

• Super Moderators
Δημοσ.
13 minutes ago, Hugo said:

Hide contents

Απορίας άξιον πάντως ενώ εργάζονται με την AMD για την επίλυση του προβλήματος να δίνουν στην κυκλοφορία κατι που κάνει τα πράγματα χειρότερα. 

Να υπενθυμίσω ότι στα Insider builds είχε φτιαχτεί το θέμα πριν κυκλοφορήσουν επισήμως τα Win11, αλλά επέλεξαν παλιότερη version ως "final".

Υποθέτω ότι βλέπουμε την ακολουθία των Insider builds, μιας κι αν δεν κάνω λάθος, δεν φτιάχτηκε άμεσα κι εκεί.

Δημοσ.

Αυτοί κάνουν σαμποτάζ. Δεν εξηγείται αλλιώς. Έχουν βαλθεί να τα βγάλουν ολα άχρηστα. Αλλά αυτό δε θα περάσει.

Δημοσ.

Τι μου θυμήσατε μάγκες μου, στα win98 έβγαζες το CD ενώ το διάβαζε και πετούσε μπλε οθόνη και κάτι άλλα τέτοια ωραία 

Δημοσ.

Είμαι ήδη 2 εβδομαδες με win 11 insider's build και δεν παρατήρησα κάτι στον amd 5900x αλλά δεν το έψαξα κιόλας. 

Κατά βάση πάντως δε με τρέλαναν σαν λειτουργικό, περισσότερο επιφανειακό reskin μου μοιάζει πάρα κάτι ουσιώδες.

Με βλέπω πίσω σε 10 για την ώρα μιας και δεν λείπει τίποτα εκεί, εκτός αν χάνω κάτι. 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Xvipes είπε

Είμαι ήδη 2 εβδομαδες με win 11 insider's build και δεν παρατήρησα κάτι στον amd 5900x αλλά δεν το έψαξα κιόλας. 

Κατά βάση πάντως δε με τρέλαναν σαν λειτουργικό, περισσότερο επιφανειακό reskin μου μοιάζει πάρα κάτι ουσιώδες.

Με βλέπω πίσω σε 10 για την ώρα μιας και δεν λείπει τίποτα εκεί, εκτός αν χάνω κάτι. 

Εμένα αυτό που λείπει μέχρι στιγμής από τα 10άρια, είναι ότι στην taskbar δεν σου εμφανίζει σε μικρογραφία πια τις πολλαπλές διεργασίες μιας εφαρμογής η τα ανοικτά tabs του Chrome όταν πας στο εικονίδιο με το mouse. Κάτι που βόλευε πολύ πριν. Δεν ξέρω αν το ξέχασαν η έχουν σκοπό να το βάλουν αργότερα. Aν κάποιος γνωρίζει, μήπως μπορεί να γίνει κάτι από την registry.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...