Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Balrog είπε

Όλοι εμπειρικοί είμαστε, κανείς δεν είναι άσφαλτος (sic)..  Έψαξα και αντιγράφω ορισμένα σχόλια από έναν μηχανολόγο που ανέφερα πιο πριν.

"Μια απο τις βασικές αρχές είναι η διαπνοή να αυξάνετε απο τα μέσα προς τα έξω και άρα να μην υπάρχει περίπτωση συμπύκνωσης και δημιουργία φορτίου ύδατος στα χρόνια σχεδιασμού (πχ 25 χρόνια). Σε μια πλάκα που έχει μείνει εκτεθειμένη μερικά χρόνια και που εμφανίζει ήδη προβλήματα δεν βάζεις ασφαλτόπανο διότι δεν θα μπορείς να βγάλεις την υγρασία της πλάκας προς τα έξω. Επίσης η πίεση υδρατμών που θα δημιουργηθεί θα δημιουργήσει θύλακες με αποτέλεσμα το ασφαλτόπανο να ξεκολλήσει."

"Ανα περιοχή τα πράγματα αλλάζουν όπως και ανα συνθηκες εσωτερικής λειτουργίας, [γι' αυτό να] βρεις έναν μηχανικό που θα σου κάνει μια μελέτη Glaser και συσσώρευσης υγρασίας. Να υπολογίσει τις θερμογέφυρες και να τις περάσει στην μελέτη. Για την περιοχή [της εικόνας παρακάτω], στα τέλη Αυγούστου θα υπάρχει το μικρότερο ποσοστό υγρασίας."

post.jpg

Λες το ασφαλτοπανο δεν αφήνει την υγρασία της πλάκας να βγει προς τα έξω. Το ελαστομερες την αφήνει; 

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τι να σου πω, μακάρι να 'ξερα. Η λογική μου λέει ότι είναι το ίδιο πράγμα, αλλά κάπου έχω διαβάσει ότι αναπνέει καλύτερα με τα πολυουθερανικά επαλειφόμενα (και ακόμη καλύτερα με τα τσιμεντοειδή). Λογικά θα παίζει ρόλο και πόσα χέρια επαλειφόμενα περνάς και γενικότερα το πάχος των στρώσεων. Κάπου θα υπάρχουν και οι συντελεστές ατμοπερατότητας ή όπως λέγονται αυτοί. Μην τα δένεις και κόμπο όμως αυτά που λέω γιατί δεν είμαι πολύ σχετικός. Btw αυτά σε εισαγωγικά δεν τα είπα εγώ, αλλά ένας μηχανικός τεχνολογίας υλικών. Πριν κάνω τη δικιά μου μόνωση είχα διαβάσει ό,τι κυκλοφορούσε στο internet και είχα πέσει πάνω σε αυτά.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους.

Είμαι συνιδιοκτήτης σε πολυκατοικία 4 ορόφων. Μένω αλλού και νοικιάζω τον όροφο μου. Έτσι δεν μπορώ να βρίσκομαι ανά πάσα στιγμή εκεί.

Με ειδοποίησαν ότι χρειαζόταν να γίνει ξανά εργασία υγρομόνωσης και μου είπαν ότι θα έπαιρναν προσφορές από επαγγελματίες.

Μετά από λίγες μέρες μαθαίνω ότι προσέλαβαν έναν, χωρίς να γίνει συνέλευση και χωρίς να μου γνωστοποιήσουν τίποτα. Απλά ενημέρωση ότι το συνολικό κόστος θα ήταν 3 χιλιάρικα για 150τμ.

(Εφαρμογή μόνο με hyoerdesmo, αν κατάλαβα καλά, δέκα δοχεία θα έβαζε)

Φυσικά εγώ είχα πολλούς ενδοιασμούς και αντιρρήσεις αλλά εφόσον οι υπόλοιποι προχώρησαν αυθαίρετα, δεν επιθυμούσα να προκαλεσω προβλήματα στην διαχείριση μίας πολυκατοικίας στην οποία δεν είμαι πάντα παρόν ούτε ζω εκεί.

Έχω ενημερωθεί από άλλους πως θα προσφορά θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερη. Όμως διάβασα εδώ μέσα ότι για τα ίδια τετραγωνικά και υλικά υπήρξε προσφορά περίπου 700€!

Ισχύει;

Μας έκανε πολύ ακριβή προσφορά ο τεχνίτης;

Επεξ/σία από ipnotistis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...