tarantules Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 42 λεπτά πριν, vagos789 είπε To Hyperdesmo ειναι εκτος μοδας απο οτι μου ειπε μαστορας Δεν θεωρειται πια τοσο καλο, αν και μερος του προβληματος ηταν οτι οι περισσοτεροι δεν εκαναν σωστη εφαρμογη,θελει ειδικη βουρτσα και διαδικασια Μάστορας γιαλατζή... Το έχω βάλει το Hyperdesmo σε ταράτσα 150 τετραγωνικών εδώ και 4 χρόνια και είναι οτι καλύτερο έχω βάλει ποτέ.Ήθελα να ήξερα που πάτε και τους βρίσκετε τέτοιους "μάστορες". Άκου εκεί είναι εκτός μόδας λες και μιλάμε για ταγιεράκι. 2
costasduck Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, vagos789 είπε To Hyperdesmo ειναι εκτος μοδας απο οτι μου ειπε μαστορας Δεν θεωρειται πια τοσο καλο, αν και μερος του προβληματος ηταν οτι οι περισσοτεροι δεν εκαναν σωστη εφαρμογη,θελει ειδικη βουρτσα και διαδικασια Το Hypedeamo το βάζουν με μηχάνημα που μοιάζει με πιεστικό νερού και όχι με βούρτσα. 1 ώρα πριν, vagos789 είπε To Hyperdesmo ειναι εκτος μοδας απο οτι μου ειπε μαστορας Δεν θεωρειται πια τοσο καλο, αν και μερος του προβληματος ηταν οτι οι περισσοτεροι δεν εκαναν σωστη εφαρμογη,θελει ειδικη βουρτσα και διαδικασια Το Hypedeamo το βάζουν με μηχάνημα που μοιάζει με πιεστικό νερού και όχι με βούρτσα.
stathis97 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 7 ώρες πριν, tarantules είπε Μάστορας γιαλατζή... Το έχω βάλει το Hyperdesmo σε ταράτσα 150 τετραγωνικών εδώ και 4 χρόνια και είναι οτι καλύτερο έχω βάλει ποτέ.Ήθελα να ήξερα που πάτε και τους βρίσκετε τέτοιους "μάστορες". Άκου εκεί είναι εκτός μόδας λες και μιλάμε για ταγιεράκι. Ποσο σου βγηκε το κοστος για ταρατσα 150τμ; Να εχω μια ιδεα πριν παρω 2-3 προσφορες.
tarantules Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 11 ώρες πριν, stathis97 είπε Ποσο σου βγηκε το κοστος για ταρατσα 150τμ; Να εχω μια ιδεα πριν παρω 2-3 προσφορες. Περίπου 700 αν θυμάμαι καλά.Έβγαινε και λιγότερο εαν έβαζα το απλό primer και όχι της εταιρίας αλλά επειδή συνήθως με κάτι τέτοιες εξυπνάδες το αποτέλεσμα βγαίνει πατάτα , προτίμησα το εταιρικό.Και απότι κατάλαβα όλη τη δουλειά το primer το κάνει.Το λέει microsealer η εταιρία και είναι ακριβό.Έχει 130€ το 20-κιλο.Για το hyperdesmo επιλέγεις το LV που είναι ειδικά για ταράτσες.Η προεργασία είναι το Α και το Ω.Θέλει καλό καθαρισμό η ταράτσα και η εφαρμογή γίνεται συνήθως καλοκαίρι.Όχι όμως σε μεγάλες ζέστες.Μάϊο-Ιούλιο είναι καλά και τέλος Αυγούστου.Απέφυγε μέρες με καύσωνα. 1
konstantin79 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 18 ώρες πριν, costasduck είπε Το Hypedeamo το βάζουν με μηχάνημα που μοιάζει με πιεστικό νερού και όχι με βούρτσα. όχι απαραίτητα! Η εφαρμογή γίνεται ή με ρολό ή για μεγαλύτερη ομοιομορφία και σωστή κατανομή του υλικού με μπιστόλι και πιεστικό. Από εκεί και πέρα όποιος ακολουθεί τα βήματα, το υλικό κάνει παπάδες ως προς την στεγάνωση. Αρκεί να ακολουθήσεις τα βήματα 1) πολύ καλός καθαρισμός της επιφάνειας 2)κλείσιμο ρωγμών με μαστιχη 3) αστάρι κατα προτίμηση το δικό τους (aquadur) 4) πέρασμα του hyperdesmo lv σε τουλάχιστον 2 χέρια (σταυρωτα) με ενδιάμεσο διάστημα 1 ημέρα 5) πέρασμα του σκληρυντικού επιφάνειας της εταιρείας Προσωπικά έχω κάνει την μόνωση μόνος μου από το 2013 στο σπίτι στην αθηνα(60τμ) με όλα τα βήματα εκτος από το νο5 γιατί δεν το ήξερα και δεν βρέθηκε κάποιος να μου το πει. Δεν έχω δει κανένα πρόβλημα ποτέ στην επιφάνεια(σκάσιμο κλπ). Επίσης το έχω κάνει και σε νησί σε σπίτι πολύ παλαιό (με σκληρυντικό) και είμαι ήδη στον 6 χρόνο χωρίς θέμα. Άλλη εφαρμογή που έκανα ήταν πάνω από μωσαϊκό (χωρίς το 5) και στο τελευταίο χέρι ρίξαμε άμμο θαλάσσης για να δημιουργηθεί επιφάνεια ωστε να κολήσουν πλακάκια (δεν υπήρχε η δυνατότητα για πιο σωστή μόνωση λόγω στατικότητας) Το μόνο που έχω δει είναι οτι επειδή δεν έχω βάλει το σκληρυντικό αν πας να το πλύνεις (που κανονικά δεν πρέπει) βγάζει μια ασπρίλα. Μικρό όμως το κακό καθώς με ενα αστάρωμα ρίχνεις ενα χέρι hyperdesmo και μετά το σκληρυντικό 3
tarantules Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 30 λεπτά πριν, konstantin79 είπε Προσωπικά έχω κάνει την μόνωση μόνος μου από το 2013 στο σπίτι στην αθηνα(60τμ) με όλα τα βήματα εκτος από το νο5 γιατί δεν το ήξερα και δεν βρέθηκε κάποιος να μου το πει. Αυτό ούτε εγώ το γνώριζα.Μέχρι τώρα πάντως στα 4 χρόνια που το έχω βάλει δεν έχω δει κάποιο σκάσιμο στην επιφάνεια.
konstantin79 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 11 λεπτά πριν, tarantules είπε Αυτό ούτε εγώ το γνώριζα.Μέχρι τώρα πάντως στα 4 χρόνια που το έχω βάλει δεν έχω δει κάποιο σκάσιμο στην επιφάνεια. Συνήθως προτείνουν αυτό https://www.alchimica.com/gr/products/248/hyperdesmo-ady-e Κάνει δουλίτσα καθώς σκληραίνει ελαφρά την επιφάνεια ώστε να μην τρίβεται από τις καιρικές συνθήκες. Σκάσιμο δεν θα δεις αν έχουν περαστεί σωστά τα από κάτω στρώματα. Το μόνο που υπάρχει περίπτωση να δεις (και μόνο αν δεν έχει περαστεί σωστά το αστάρι) είναι να ξεκολλήσει το hyperdesmo από την επιφάνεια ως ολόκληρο σώμα
vampira Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 18 λεπτά πριν, konstantin79 είπε Συνήθως προτείνουν αυτό https://www.alchimica.com/gr/products/248/hyperdesmo-ady-e Κάνει δουλίτσα καθώς σκληραίνει ελαφρά την επιφάνεια ώστε να μην τρίβεται από τις καιρικές συνθήκες. Σκάσιμο δεν θα δεις αν έχουν περαστεί σωστά τα από κάτω στρώματα. Το μόνο που υπάρχει περίπτωση να δεις (και μόνο αν δεν έχει περαστεί σωστά το αστάρι) είναι να ξεκολλήσει το hyperdesmo από την επιφάνεια ως ολόκληρο σώμα Επίσης μπορείς να "πετάξεις" χαλαζιακή άμμο για να έχει βατότητα και να το προστατεύει, αλλά σε αυτή την περίπτωση καλό είναι πρώτα να μιλήσεις με την alchimica για να σου επιβεβαιώσει ότι όντως προστατεύεται η μεμβράνη. Όλα τα pu υδρομονωτικά, θέλουν μία στρώση με βερνίκι προστασίας (εδώ το ady-e) αλλιώς λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας "κιμωλιάζουν" μετά από κάποια χρόνια. Αν τα ακουμπίσεις θα ασπρίσει το χέρι, σα να τρίβεται. Αν δεν τα βλέπει ο ήλιος δεν υπάρχει θέμα. Όμως έχω διαβάσει σε έρευνα κ σε διάφορα sites, που δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύουν γιατί δεν έχω γνώσεις χημείας, είναι ότι όταν κιμωλιάζουν δημιουργούνται επικίνδυνες χημικές ενώσεις - αναθυμιάσεις. Το πρόβλημα δεν είναι σοβαρό γιατί τα βάζουν σε ταράτσες. Είναι ένας από τους λόγους που με απομάκρυνε από το hyperdesmo, γιατί μένω σε δώμα στην ταράτσα κ η μεμβράνη θα ήταν κάτω από τα παράθυρά μου. Δεν έχω την πολυτέλεια να το διακινδυνέψω ούτε στο απειροελάχιστο. Με το ady-e θα ξέφευγα οικονομικά κ δεν βγαίνω μάνα μου
Clytoceyx Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Αναφερετε ολες αυτες τις πληροφοριες για την σωστη εφαρμογη των υλικων μονωσης, ποτε πρεπει να γινει κοκ και μολις χθες ξαναπιασαμε καποιους ενοικους (αυτους του τελευταιου οροφου που θελουν την μονωση και αυτους που ειχαν ψηφισει ναι στην μονωση, αλλα δεν εχουν σκοπο να δωσουν λεφτα ακομα) να κανουν bbq-party στην ταρατσα. Στις 19/10/2021 στις 9:50 ΠΜ, GeorgeKatz είπε TS είσαι κακοπροαίρετος εναντίον του διαχειριστή. Τον λες "πολυ ξυπνιο" και "αλαφροχερη" και νιώθω ότι πρέπει να τον υπερασπιστώ, αν και δεν γνωρίζω την υπόθεση. Αν πραγματικά ήθελε να φάει λεφτά δεν θα έφερνε τον τεχνίτη στο συντομότερο δυνατό; Τον Ιουνίο είναι πολύ αργά για κάτι τέτοιο. Είναι σαν να ψάχνεις ξενοδοχείο δεκαπενταύγουστο. Οπότε το έργο θα πήγαινε σίγουρα για μετά το καλοκαίρι, λόγω backlog. Συνήθως τα καλά συνεργεία τα κλείνεις 3 μήνες πριν. Προφανώς και το καλοκαίρι ειναι η βέλτιστη περίοδος, αλλά κάθε εποχή που έχει να βρέξει λίγες ημέρες, είναι μια χαρά. Η άποψή μου ειναι ότι 99% είναι θέμα κακού προγραμματισμού. Τώρα γιατί και εσείς περιμένατε Ιούνιο να συμφωνήσετε σε συνεργειο για μόνωση, είναι ένα άλλο θέμα, που σας βαραίνει ως πολυκατοικία. Ίσως δεν είχατε λεφτά, ίσως ο διαχειριστής ήταν λιγο αδιάφορος, πολλοί οι υποθετικοί λόγοι. Ένα ρεαλιστικό πλάνο θα πήγαινε ως εξής: Δεκ 2020 : Θέμα με την μονωση και ερευνα για το πόσο πάνε περίπου οι μονώσεις Ιαν 2021: Ετήσια τακτική συνέλευση και ψήφιση επιδιόρθωσης με προυπολογισμό Χ ποσό Φεβ-Απρ 2021: Προσφορές από συνεργεία Μαρ-2021: Επιλογή συνεργείου, ίσως με προκαταβολή και ραντεβού για το έργο τον Ιούνιο 2021 Ιουν 2021: Εργασίες μόνωσης, άντε να σε πάει λόγω καθυστερίσεων Ιουλ 2021. Αλλά αν μου λες οτι είστε σε πολυκατοικία που δεν βάζει πετρέλαιο στη κεντρική θέρμανση, βάλε και άλλους μήνες καθυστέρησης μέχρι να μαζευτεί η προκαταβολή και τα χρήματα της μόνωσης. Γενικά ένα έργο στην κοινοκτησία, από την στιγμή που θα πει ο κάποιος "έχω θέμα με το Χ" μέχρι να ολοκληρωθεί, παίρνει περίπου από 6 μήνες έως και ποτέ. Εξ εμπειρίας Φιλικά, Γιώργος ΥΓ: Κάναμε μόνωση ταράτσας 8 με 10 Ιουνίου 2021 Δεν αντιλεγω στα περι προγραμματισμου και συμφωνω με το πλανο, το θεμα ομως ειναι οτι ποτε δεν υπηρχε ζητημα μονωσης πιο πριν. Οπως ειπε και αλλο μελος πιο πριν, δεν χρειαζεται να γινουν ζημιες για να κανεις μονωση εκ των υστερων, αλλα αποφασισαν ξαφνικα Ιουνιο ο διαχειριστης με τους ενοικους του τελευταιου οροφου μονοι τους οτι υπαρχει ζητημα μονωσης, βρηκε δικο του ανθρωπο να το κανει (καρατσεκαρισμενο αυτο), εκαναν συνελευση αρον αρον μεσα στον μηνα μονο για αυτο τον λογο κτλ κτλ. Εδω ειναι 3 χρονια διαχειριστης και δεν μαζευει λεφτα να φτιαξει την πορτα του υπογειου το οποιο χρησιμοποιουν ως τουαλετα οι αεργοι μεθυστακες της περιοχης γιατι λεει δεν βρισκει καλο μαστορα. Γενικα οι πολυκατοικιες εδω εχουν ενα θεμα λογω ιδιαιτερων χαρακτηριστικων των ενοικων αλλα δεν θελω να επεκταθω. Δεν τους νοιαζει τοσο να διορθωσουν τα οποια προβληματα εχει η πολυκατοικια, τουλαχιστον αν δεν μπορουν ταυτοχρονα να λυσουν και δικα τους οικονομικα προβληματα. Αντε και να πουλησουν μοστρα αγνοωντας σημαντικοτερα ζητηματα. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 19/10/2021 στις 1:29 ΜΜ, vagos789 είπε To Hyperdesmo ειναι εκτος μοδας απο οτι μου ειπε μαστορας Δεν θεωρειται πια τοσο καλο, αν και μερος του προβληματος ηταν οτι οι περισσοτεροι δεν εκαναν σωστη εφαρμογη,θελει ειδικη βουρτσα και διαδικασια Το hyperdesmo αποτελεί κορυφαίο υλικό για υγρομονωση ως ελαστομερες. Μάλιστα έχω ακούσει και άποψη μάστορα πως αυτό είναι και καλύτερο ακόμα και από άσφαλτοπανο. Η σωστή εφαρμογή του με βάση τις οδηγίες της εταιρείας και τα υπόλοιπα υλικά που απαιτούνται αποτελεί σημαντικότατο παράγοντα για το πόσο αποτελεσματικό θα αποβεί. Ο μάστορας τώρα που στο είπε αυτό, μάλλον έψαχνε δια της πλάγιας οδού να πουλήσει τα δικά του υλικά και να λάβει ποσοστο. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2021 από Basilhs23___
Balrog Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Εμένα μου έχουν πει κατά καιρούς διάφοροι - μάστορες και χρήστες - ότι το καλύτερο είναι μια γερή τσιμεντοκονία. Και δεν περνάει τίποτα και διαπνοή έχει, μου λένε.. Χμμ Εγώ βέβαια που είμαι παιδί της τεχνολογίας δε τους άκουσα και έβαλα το αντίστοιχο του Hyperdesmo από τον Μαρή, που το λένε Mariseal. Εφαρμογή με βούρτσα (δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει μηχάνημα), αλλά στους αρμούς μπήκαν λωρίδες από γεωύφασμα για να παραλάβει τυχόν τάσεις. Μετά την υγρομόνωση, μπήκε μεμβράνη κεραμοσκεπής ως διαχωριστικό. Αυτό δεν είμαι σίγουρος τι παραπάνω προσφέρει σε σχέση με ένα απλό γεωύφασμα. Αλλά ξέρω ότι κάτι χρειάζεται μεταξύ πλαστικών στρώσεων για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Και από πάνω 10 πόντοι xps, γεωύφασμα και χαλίκι. Για Αθήνα κιόλας. Τώρα πια σκέφτομαι μήπως έπρεπε να είχα βάλει eps (το απλό φελιζόλ, αλλά καλής πυκνότητας) για καλύτερη διαπνοή. Τότε το φοβήθηκα μην πάρει υγρασία και φθαρεί ή χάσει θερμομονωτικές ιδιότητες όσο θα είναι βρεγμένο. Όλα καλά, αλλά όταν βρέχει πολύ όλο το σύστημα επιπλέει.. Αυτό μάλλον είναι by design σε όλες τις ανεστραμμένες, όμως ίσως να σημαίνει ότι "χάνεται U" από το νερό που περνάει από κάτω και φεύγει (όπως μου είχε πει ένας μονωσάς, τουλάχιστον). Βασικό πάντως να υπάρχει καλή απορροή πριν γίνει οτιδήποτε. Όσο για την υγρασία που έχει μέσα η πλάκα, υπάρχει τρόπος να μετρηθεί έτσι δεν είναι; Επίσης, έχω την εντύπωση ότι ο Ροδόπουλος ο μέγας (για τους γνώστες) έχει υποστηρίξει ότι το καλοκαίρι δεν είναι καλή περίοδος.. Δεν θυμάμαι σίγουρα. Βέβαια, αυτός πάντα είναι ανατρεπτικός στις απόψεις του, σε σημείο που δεν ξέρεις αν υπερβάλλει.
konstantin79 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, Clytoceyx είπε Αναφερετε ολες αυτες τις πληροφοριες για την σωστη εφαρμογη των υλικων μονωσης, ποτε πρεπει να γινει κοκ και μολις χθες ξαναπιασαμε καποιους ενοικους (αυτους του τελευταιου οροφου που θελουν την μονωση και αυτους που ειχαν ψηφισει ναι στην μονωση, αλλα δεν εχουν σκοπο να δωσουν λεφτα ακομα) να κανουν bbq-party στην ταρατσα. Η μόνωση είναι ανάλογα με τον καιρό. Πχ και τωρα μπορείς να κάνεις με την προυπόθεση να μην έχει βρεξει κάποιες μερες πριν (για να μην εγκλωβίσεις υγρασία και στην βγαλει εσωτερικά) και μετά (για να στεγνώσει το υλικό).Επίσης καλό είναι να μην έχει πολύ ζέστη, αλλά ούτε και κρύο για να δουλεύεται το υλικό πιο καλα και για αλλους λόγους (φουσκάλες κλπ) Επίσης επειδή ανέφερες bbq party! κατα γενικό κανόνα το hyperdesmo δεν ενδείκνυται για να υπάρχει συστηματική χρήση και βατότητα. Είναι σχετικά ευκολο να γίνει ζημιά με κανα τακούνι ή κατι αιχμηρό και να έχεις εισοδο υγρασίας. Μπορείς να πατάς φυσικά και να κάνεις καμια δουλειά ΑΛΛΑ δεν ειναι για συνέχεια ή τουλάχιστον ετσι οριζεται. Αν θέλουμε βατότητα πρέπει να γίνει πρόσθετη εργασία. 19 ώρες πριν, Balrog είπε Εμένα μου έχουν πει κατά καιρούς διάφοροι - μάστορες και χρήστες - ότι το καλύτερο είναι μια γερή τσιμεντοκονία. Και δεν περνάει τίποτα και διαπνοή έχει, μου λένε.. Χμμ Εγώ βέβαια που είμαι παιδί της τεχνολογίας δε τους άκουσα και έβαλα το αντίστοιχο του Hyperdesmo από τον Μαρή, που το λένε Mariseal. Εφαρμογή με βούρτσα (δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει μηχάνημα), αλλά στους αρμούς μπήκαν λωρίδες από γεωύφασμα για να παραλάβει τυχόν τάσεις. Μετά την υγρομόνωση, μπήκε μεμβράνη κεραμοσκεπής ως διαχωριστικό. Αυτό δεν είμαι σίγουρος τι παραπάνω προσφέρει σε σχέση με ένα απλό γεωύφασμα. Αλλά ξέρω ότι κάτι χρειάζεται μεταξύ πλαστικών στρώσεων για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Και από πάνω 10 πόντοι xps, γεωύφασμα και χαλίκι. Για Αθήνα κιόλας. Τώρα πια σκέφτομαι μήπως έπρεπε να είχα βάλει eps (το απλό φελιζόλ, αλλά καλής πυκνότητας) για καλύτερη διαπνοή. Τότε το φοβήθηκα μην πάρει υγρασία και φθαρεί ή χάσει θερμομονωτικές ιδιότητες όσο θα είναι βρεγμένο. Όλα καλά, αλλά όταν βρέχει πολύ όλο το σύστημα επιπλέει.. Αυτό μάλλον είναι by design σε όλες τις ανεστραμμένες, όμως ίσως να σημαίνει ότι "χάνεται U" από το νερό που περνάει από κάτω και φεύγει (όπως μου είχε πει ένας μονωσάς, τουλάχιστον). Βασικό πάντως να υπάρχει καλή απορροή πριν γίνει οτιδήποτε. Όσο για την υγρασία που έχει μέσα η πλάκα, υπάρχει τρόπος να μετρηθεί έτσι δεν είναι; Επίσης, έχω την εντύπωση ότι ο Ροδόπουλος ο μέγας (για τους γνώστες) έχει υποστηρίξει ότι το καλοκαίρι δεν είναι καλή περίοδος.. Δεν θυμάμαι σίγουρα. Βέβαια, αυτός πάντα είναι ανατρεπτικός στις απόψεις του, σε σημείο που δεν ξέρεις αν υπερβάλλει. Ισχύει! το hyperdesmo δεν έχει διαπνοή. Σφραγίζει τα πάντα. Από την άλλη η τσιμεντοκονία έχει πάντα την πιθανότητα της ρηγμάτωσης λόγω οτι δεν μπορεί να κάνει συστολή/διαστολή Από εκεί και πέρα η μόνωση που έκανες μια χαρα δουλεύει, η λογική της είναι οτι επιπλέει όπως λες αλλά δεν περνάει τίποτα κάτω από την υδρομόνωση και φυσικά αν υπάρξει προβλημα απλα σηκώνεις τα κομμάτια και κοιτάς τι γίνεται. Συστήνεται για μέρη που δεν υπάρχει ανάγκη καθημερινής βατότητας και δεν θες να προσθέσεις πολύ βάρος στο κτήριο. Αν χρειάζεσαι βατότητα κάνεις αλλα Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2021 από konstantin79 3
Balrog Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 Άρα ισχύει ότι η τσιμεντοκονία είναι καλή λύση; Ειδικά εάν αφήσουμε αρμούς κατασκευαστικούς ή δεν ξέρω τι άλλο για να μην ρηγματωθεί έυκολα. Α ρε μαστρο Μήτσο, μου τα 'λεγες και δεν σε άκουγα! Το ότι δεν έχει διαπνοή το PU είναι όμως καλό ή κακό; Το ασφαλτόπανο δηλαδή έχει; Εάν επιπλέει όμως χάνεται νερό που έχει ζεσταθεί και αυτό δεν το θέλουμε τις κρύες και βροχερές νύχτες που έχουμε ανάψει τη θέρμανση!
konstantin79 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Balrog είπε Άρα ισχύει ότι η τσιμεντοκονία είναι καλή λύση; Ειδικά εάν αφήσουμε αρμούς κατασκευαστικούς ή δεν ξέρω τι άλλο για να μην ρηγματωθεί έυκολα. Α ρε μαστρο Μήτσο, μου τα 'λεγες και δεν σε άκουγα! Το ότι δεν έχει διαπνοή το PU είναι όμως καλό ή κακό; Το ασφαλτόπανο δηλαδή έχει; Εάν επιπλέει όμως χάνεται νερό που έχει ζεσταθεί και αυτό δεν το θέλουμε τις κρύες και βροχερές νύχτες που έχουμε ανάψει τη θέρμανση! Επειδή όλα όσα σου λέω είναι εμπειρικά από όσα έκανα και από όσα συμπέρανα από τους μάστορες που πέρασαν μέχρι να καταλήξω, συγχώρα με αν κάνω κάποιο λάθος. btw σίγουρα θα έχω κάπου λάθος, καθώς είμαι εμπειρικός όλα εξαρτώνται από το τί προϋπάρχει εκεί που θα γίνει η μόνωση για να βρεθεί η σωστή λύση. πχ αν έχεις θερμομόνωση και θελεις απλη υδρομόνωση τα πραματα είναι πιο απλά σε σχέση με το αν δεν εχεις θερμομόνωση. Μετά τι βάρος θες να προσθέσεις κλπ. Για εμένα η τσιμεντοκονία είναι ρίσκο και έχει μεγάλο αστάθμητο παράγοντα τον μάστορα. Αν είναι σωστή και έχεις απλά να αντιμετωπίσεις τις αδυναμίες του υλικού, μια χαρά! Δηλαδή είναι στιβαρή και κινδυνεύεις μόνο από τον χρόνο, συστολές/διαστολές και πιθανή διάβρωση λόγω χρόνου (να περάσει νερό κάποια στιγμή στο μέλλον). Τώρα αν προσθέσεις και αρμούς συστολής/διαστολής τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα καθώς αφαιρείς έναν ακόμα αρνητικό παράγοντα. πάντως ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ και μόνο η τσιμεντοκονία δεν είναι ουτε υδρομόνωση, ούτε θερμομόνωση Το οτι το PU δεν έχει διαπνοή εξαρτάται από το τι υπάρχει κάτω, από την εποχή του χρόνου και αν βάζουμε εκείνη τη στιγμή θέρμανση. πχ αν το χειμώνα δεν υπάρχει ίχνος θερμομόνωσης, έχεις υδρομόνωση με PU και ανοιχτή θέρμανση υπάρχει η περίπτωση να δεις κάποια υγροποίηση εσωτερικά λόγω διαφοράς θερμοκρασίας του μέσα με το έξω (ζεστη μέσα, κρυο έξω και φράγμα ανάμεσα). Επίσης μεγάλος εχθρος είναι η υγρασία όπως λένε. Το ασφαλτόπανο δεν ξέρω αν έχει διαπνοή, δεν το προτίμησα μόλις άκουσα ότι έχει όριο ζωής τη δεκαετία. Νομίζω οτι δεν σε ενδιαφέρει τι κάνει το νερό που έιναι ανάμεσα στην υδρομόνωση και τις πλάκες θερμομόνωσης, αρκεί να εξατμίζεται ότι μένει καθώς σίγουρα το πολύ φεύγει από τις υδρορροές. Το "επιπλέει" το φαντάζομαι σαν λεκτική υπερβολή. Δεν βρίσκω κάτι λάθος σε αυτό που έχεις κάνει Αν είσαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα και δεν έχεις προβλήματα μην το ψάχνεις!!! Είναι τι ταιριάζει στην δικιά σου περίπτωση (περιοχή, ηλικία κτιρίου, υγρασία, βάρος, κλπ κλπ). Απλά υπάρχουν και κάποιοι γενικοί κανόνες Και πάλι να τονίσω οτι στα παραπάνω μπορεί να εχω λάθη καθώς βασίζονται σε εμπειρία και στο τι μου είπαν μάστορες (πολλά και διαφορετικά και σχεδόν κανείς δεν απάντησε το ίδιο.....σαν τους γιατρούς😁) Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2021 από konstantin79 2
Balrog Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Όλοι εμπειρικοί είμαστε, κανείς δεν είναι άσφαλτος (sic).. Έψαξα και αντιγράφω ορισμένα σχόλια από έναν μηχανολόγο που ανέφερα πιο πριν. "Μια απο τις βασικές αρχές είναι η διαπνοή να αυξάνετε απο τα μέσα προς τα έξω και άρα να μην υπάρχει περίπτωση συμπύκνωσης και δημιουργία φορτίου ύδατος στα χρόνια σχεδιασμού (πχ 25 χρόνια). Σε μια πλάκα που έχει μείνει εκτεθειμένη μερικά χρόνια και που εμφανίζει ήδη προβλήματα δεν βάζεις ασφαλτόπανο διότι δεν θα μπορείς να βγάλεις την υγρασία της πλάκας προς τα έξω. Επίσης η πίεση υδρατμών που θα δημιουργηθεί θα δημιουργήσει θύλακες με αποτέλεσμα το ασφαλτόπανο να ξεκολλήσει." "Ανα περιοχή τα πράγματα αλλάζουν όπως και ανα συνθηκες εσωτερικής λειτουργίας, [γι' αυτό να] βρεις έναν μηχανικό που θα σου κάνει μια μελέτη Glaser και συσσώρευσης υγρασίας. Να υπολογίσει τις θερμογέφυρες και να τις περάσει στην μελέτη. Για την περιοχή [της εικόνας παρακάτω], στα τέλη Αυγούστου θα υπάρχει το μικρότερο ποσοστό υγρασίας."
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα