Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δεν καταλαβαινω το άρθρο.

δεν υπήρχε ποτε αμφιβολία ότι τεχνικά γίνεται να συνδεθεί usb-c. Κανένα νόημα.

απλα για λόγους στρατηγικής η Apple επιλέγει να κρατήσει τόσο καιρό το lighting. Όλες οι άλλες συσκευές τις με usbc είναι.

προσωπικα θα ξαναπάρω iPhone μόνο όταν βάλει usbc. Θέλω να κουβαλάω μόνο έναν δυνατό φορτιστή και ένα καλώδιο για τα πάντα όταν ταξιδεύω. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

34 λεπτά πριν, Cell_7 είπε

Αλήθεια, γιατί στα iPad που το βγάζει, το παρουσιάζει το Type-C ως κάτι το θαυματουργό σε σχέση με το lightning; 

Πόσο μάλλον όταν σου παρουσιάζει τα καινούρια iPhone ως "cinema grade cameras" με ProRes κτλπ, και μετά σου δίνει USB 2.0 θύρα lightning για να περάσεις τα βίντεο... τι φάση;

Η Apple δεν είναι γενικά εταιρία που βιάζεται να κάνει αλλαγές, το ξέρουμε πολύ καλά. Επίσης νομίζω (όπως και πολύς κόσμος) ότι δεν την ενδιαφέρει καν να βάλει usb-C σε iPhone γιατί παίζει να πάει πλήρως σε MagSafe και να μην έχει καν charging port. Σε αυτή την περίπτωση δεν συμφέρει καν να πάει σε USB-C.

Τα iPad είναι άλλες συσκευές και "desktop replacements" όπως τα λέει. Άλλες ανάγκες.

Επεξ/σία από KostasKri
Δημοσ.
Μόλις τώρα, KostasKri είπε

Η Apple δεν είναι γενικά εταιρία που βιάζεται να κάνει αλλαγές, το ξέρουμε πολύ καλά.

Μιλάμε για την ίδια που έβγαλε το 2015 macbook μόνο με Type-C θύρες;

1 λεπτό πριν, KostasKri είπε

Επίσης νομίζω (όπως και πολύς κόσμος) ότι δεν την ενδιαφέρει καν να βάλει usb-C σε iPhone γιατί παίζει να πάει πλήρως σε MagSafe και να μην έχει καν charging port. Σε αυτή την περίπτωση δεν συμφέρει καν να πάει σε USB-C.

Μα εκεί καταλήγουμε, ότι το κάνει αποκλειστικά για να αυξήσει τα κέρδη της. Μία εταιρεία που υπερηφανεύεται για το πόσο "πράσινη" είναι, κρατάει ένα απαρχαιωμένο καλώδιο και το πουλάει σε δεκάδες εκατομμύρια κομμάτια το χρόνο, να έλεγα ότι κρατάει και όλας το καλώδιο που βάζει...

5 λεπτά πριν, KostasKri είπε

Τα iPad είναι άλλες συσκευές και "desktop replacements" όπως τα λέει. Άλλες ανάγκες.

Μα το κουλό της υπόθεσης είναι ότι τα περιφερειακά των "desktop replacements" παίρνουν lightning καλώδιο ένω οι ίδιες οι συσκευές είναι με type-C!!! είναι παράλογο! 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Cell_7 είπε

Μιλάμε για την ίδια που έβγαλε το 2015 macbook μόνο με Type-C θύρες;

Μα εκεί καταλήγουμε, ότι το κάνει αποκλειστικά για να αυξήσει τα κέρδη της. Μία εταιρεία που υπερηφανεύεται για το πόσο "πράσινη" είναι, κρατάει ένα απαρχαιωμένο καλώδιο και το πουλάει σε δεκάδες εκατομμύρια κομμάτια το χρόνο, να έλεγα ότι κρατάει και όλας το καλώδιο που βάζει...

Μα το κουλό της υπόθεσης είναι ότι τα περιφερειακά των "desktop replacements" παίρνουν lightning καλώδιο ένω οι ίδιες οι συσκευές είναι με type-C!!! είναι παράλογο! 

Μιλάμε για desktops όμως και laptops. Είναι εντελώς διαφορετικά από ένα κινητό. Άλλο life span το ένα άλλο το άλλο και άλλες χρήσεις. Επίσης, δεν έβαλε type-C για το type-C αυτό καθέ αυτό. Ήταν thunderbolt και ήταν μια θύρα με τρελά transfer rates και μπορούσε να κάνει τα πάντα, κάτι που σε ένα τηλέφωνο, το 99% δεν θα αξιοποιήσει καν. Οπότε απλά κρατάει το lightning και παίρνει και λεφτά από τα mfi accessories και αν το πάει σε MagSafe, θα συνεχίσει να παίρνει. Εταιρία είναι, το κέρδος θα κοιτάξει εννοείται. Και να σου πω την αλήθεια, είναι genius move.

Τέλος, προσωπικά δεν έχω χαλάσει ποτέ ούτε ένα καλώδιο lightning. Και χρησιμοποιώ iPhone από το 5s. Πραγματικά όμως, δεν μου χάλασε ποτέ κανένα!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 minutes ago, KostasKri said:

Η Apple δεν είναι γενικά εταιρία που βιάζεται να κάνει αλλαγές, το ξέρουμε πολύ καλά. Επίσης νομίζω (όπως και πολύς κόσμος) ότι δεν την ενδιαφέρει καν να βάλει usb-C σε iPhone γιατί παίζει να πάει πλήρως σε MagSafe και να μην έχει καν charging port. Σε αυτή την περίπτωση δεν συμφέρει καν να πάει σε USB-C.

Είναι αρνήτρια και αυτή? των αλλαγών εννοώ... 🤣

8 χρόνια δεν φτάνουν ε; καλά όσον αφορά τα καλώδια/φορτιστές η Apple είναι απλά εγωίστρια. Θέλει οι άλλοι να την ακολουθάνε, όχι αυτή να ακολουθεί τις εξελίξεις... κλαιν μαιν δλδ τι ασχολούμαστε με "το κακομαθημένο παιδάκι".

Επεξ/σία από NotAliki177
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε

Είναι αρνήτρια και αυτή? των αλλαγών εννοώ... 🤣

8 χρόνια δεν φτάνουν ε; καλά όσον αφορά τα καλώδια/φορτιστές η Apple είναι απλά εγωίστρια. Θέλει οι άλλοι να την ακολουθάνε, όχι αυτή να ακολουθεί τις εξελίξεις... κλαιν μαιν δλδ τι ασχολούμαστε με "το κακομαθημένο παιδάκι".

Σκέψου μόνο τι χαμός είχε γίνει όταν πήγε από το 32-pin σε lightning και πόσοι χρήστες iPhone κράζανε για τα αξεσουάρ που ήταν πλέον άχρηστα κτλ. Κάτι τέτοιο θα γίνει και τώρα είτε πάει σε type-C είτε κάτι άλλο. Γιατί με το που θα γίνει η αλλαγή, τον πρώτο χρόνο που θα πουλήσει 200 εκατομύρρια iPhone, θα έχουμε διπλούς και τρίδιπλους αριθμούς καλωδίων lightning στα σκουπίδια.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dstilio είπε

προσωπικα θα ξαναπάρω iPhone μόνο όταν βάλει usbc. Θέλω να κουβαλάω μόνο έναν δυνατό φορτιστή και ένα καλώδιο για τα πάντα όταν ταξιδεύω. 

Καλά κι εσύ τώρα, ειναι λόγος να μην πάρεις iphone το ότι θα πρέπει να έχεις και δεύτερο καλώδιο μαζί σου όταν ταξιδεύεις; μην είμαστε και υπερβολικοι...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, koutsis είπε

Καλά κι εσύ τώρα, ειναι λόγος να μην πάρεις iphone το ότι θα πρέπει να έχεις και δεύτερο καλώδιο μαζί σου όταν ταξιδεύεις; μην είμαστε και υπερβολικοι...

Έχω iPhone. Είναι λόγος καθυστέρησης αναβάθμισης. Όχι ο πιο σοβαρός αλλά είναι αρκετός να καθυστερώ την αναβάθμιση. Βρέθηκα αρκετές φορές με μπαταρία 5% μόνο με τον φορτιστή του Μακ χωρίς lighting, η σε σπίτια γνωστών με Android (σχεδόν όλοι τους).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, dstilio είπε

Βρέθηκα αρκετές φορές με μπαταρία 5% μόνο με τον φορτιστή του Μακ χωρίς lighting, η σε σπίτια γνωστών με Android (σχεδόν όλοι τους).

Να αλλάξεις φίλους. Τι είναι αυτοί οι πλεμπαιοι όλοι με Android? Ελπίζω να μην έχουν και xiaomi! 😂

Επεξ/σία από koutsis
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Noctis90 είπε

εγώ αν ημουν apple θα τον εκανα αμεσα πρόσκληψη

γιαυτο δεν θα γίνεις ποτέ apple !

Δημοσ.
3 ώρες πριν, KostasKri είπε

Μιλάμε για desktops όμως και laptops. Είναι εντελώς διαφορετικά από ένα κινητό. Άλλο life span το ένα άλλο το άλλο και άλλες χρήσεις. Επίσης, δεν έβαλε type-C για το type-C αυτό καθέ αυτό. Ήταν thunderbolt και ήταν μια θύρα με τρελά transfer rates και μπορούσε να κάνει τα πάντα, κάτι που σε ένα τηλέφωνο, το 99% δεν θα αξιοποιήσει καν. Οπότε απλά κρατάει το lightning και παίρνει και λεφτά από τα mfi accessories και αν το πάει σε MagSafe, θα συνεχίσει να παίρνει. Εταιρία είναι, το κέρδος θα κοιτάξει εννοείται. Και να σου πω την αλήθεια, είναι genius move.

Τέλος, προσωπικά δεν έχω χαλάσει ποτέ ούτε ένα καλώδιο lightning. Και χρησιμοποιώ iPhone από το 5s. Πραγματικά όμως, δεν μου χάλασε ποτέ κανένα!

αυτό με το magsafe πως το βγάζετε απο το κεφάλι σας. Δεν υπάρχει αποδοτικός τρόπος γρήγορης φόρτισης ασύρματα ούτε μεταφορά δεδομένων για να βγάλει τελειώς την θύρα. το πολύ πολύ να βγάλει usb C μόνο στα ευρωπαικά

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Tlykog είπε

Να δει η Apple πώς το έκανε για να το φτιαξει και αυτή...

Τόσο καιρό ήθελε, αλλά δεν ήξερε πώς γίνεται... Να ναι καλά το παλικάρι...

πες μου οτι πιστευεις σοβαρα οτι η apple δυσκολευεται για καποιο λογο να βαλει usb c στα iphone

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Cell_7 είπε

Αλήθεια, γιατί στα iPad που το βγάζει, το παρουσιάζει το Type-C ως κάτι το θαυματουργό σε σχέση με το lightning; 

Διότι στο iPad η Type-C κουβαλάει TB 3.0 (κάτι που δε μπορεί να κάνει το Lightning). 

Στο iPhone, και Type-C να ήταν η θύρα, είναι USB 2.0.

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Haldol είπε

Διότι στο iPad η Type-C κουβαλάει TB 3.0 (κάτι που δε μπορεί να κάνει το Lightning). 

Στο iPhone, και Type-C να ήταν η θύρα, είναι USB 2.0.

Το lightning είναι που κάνει το iPhone να είναι USB 2.0, όχι το αντίστροφο. Αν μπει USB-C τότε πολύ εύκολα, όπως μας αποδεικνύουν τα iPad, αλλάζει το πράγμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...