Hayabusa_k7 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 Προσφατα ηρθε στα χερια μου ενα PC με i7 1ης γενιας το οποιο ηθελε ο κατοχος να αλλαξουμε κουτι, format κλπ κλπ. Εστησα ολο το board εκτος κουτιου οπως κανω παντα για να αλλαξω παστες καθαρισμα κλπ εκανα format και οταν πηγα να το τοποθετησω μεσα στο νεο κουτι ξεκιναει και κανει επανεκκινηση συνεχεια (δεν δειχνει καν bios) , μια φορα στις 10 ανοιγει και μπαινει κανονικα, θεωρω οτι καπου κανει βραχυκυκλωμα μεσα στο κουτι, εχω βαλει εννοειται αποστατες στο κουτι οποτε δεν παταει το board κατευθειαν στο μεταλλικο. Καμια ιδεα που μπορει να βοηθησει? Ευχαριστω!
helicoid Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Το πρώτο που μου έρχεται είναι οτι παράσφιξες τις βίδες στην μητρική και έφαγες το pcb και βραχυκυκλώνει. Το έχω κάνει στο πρώτο σύστημα που έστησα στην ζωή μου. Είχα ρίξει τόσο σφίξιμο που οι αποστάτες από πίσω μπήκανε μέσα στην πλακέτα δηλαδή. Ή εσένα μπορεί να ήταν φαγωμένο από πριν, από τον προηγούμενο. Βάλε αυτές τις κόκκινες χαρτονένιες ροδέλες και απο την πίσω πλευρά (πάνω στους αποστάτες) και από την από πάνω πλευρά της μητρικής καλού κακού. Κόλπο για να το κάνεις είναι να βάλεις οδοντογλυφίδες μέσα στους αποστάτες ή πλαστικά από μπατονέτες που τους έχεις κουρέψει τις άκρες. Περνάς τις ροδέλες, κατεβάζεις προσεκτικά την μητρική να περάσουν οι οδοντογλυφίδες ή οι μπατονέτες από τις τρύπες της, ρίχνεις ροδέλες από την πάνω πλευρά και τα βγάζεις ένα ένα και βιδώνεις την αντίστοιχη βίδα. Και ήρεμα με το βίδωμα. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2021 από helicoid 1
duffyduck Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Προσοχή στο βίδωμα π.χ. σφίξιμο στο βίδωμα με 2-3 δάχτυλα στο κατσαβίδι 0. Έλεγξε το power button του κουτιού, π.χ. να μην το συνδέσεις στο header της μητρικής και να χρησιμοποιήσεις ένα κατσαβίδι για να βραχυκυκλώσεις τα δυο pin του power button και να δεις αν ξεκινά. 1. Καλύτερα βγάλε ξανά την μητρική και βάλε την πάνω π.χ. στο χάρτινο κουτί της μητρικής, ή χαρτόνι. Αν εκτός κουτιού δουλεύει, τότε κάτι έχει συμβεί κατά την εγκατάστασή της στο κουτί. 2. Επίσης έλεγξε (μια προς μια) τις θέσεις που ειναι οι αποστάτες στο κουτί με τις τρύπες τις μητρικής. Πρόσεξε μήπως κάποιος αποστάτης βρίσκεται σε λάθος θέση και πατάει πάνω του η μητρική. Αν είναι ΑΤΧ μητρική, τότε θέλει 9 αποστάτες. 3. Τέλος κανε και ένα clear cmos. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2021 από duffyduck 2
Hayabusa_k7 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 Η μητρικη εκτος κουτιου δουλευει κανονικα, θα βαλω ροδελες thanks για το tip ! (οταν εννοεις PCB τι εννοεις? εχει εκει που βιδωνει PCB ?🤔) Χωρις power button κανω εκκινηση γιατι εχει και πανω στο board power button αλλα και με βραχυκυκλωμα με κατσαβιδι το ιδιο κανει, οσο αφορα στους αποστατες ειναι ολοι σωστα το τσεκαρα ξανα και ξανα . Clear CMOS εχω κανει και bios update, κατι πρεπει να παιζει με το κουτι δεν εξηγειται αλλιως
Kthulhou Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 pcb = printed circuit board , ο φιλος εννοεί πως κάποια μεταλλική βίδα με κάποιον αγωγό στη μητρική βραχυκυκλώνει αφού η μητρική έξω λειτουργεί οκ, τότε σίγουρα βραχυκύκλωμα γίνεται. Προσοχή με τι βίδες καθώς και μην υπάρχει αποστάτης που δεν αντιστοιχεί σε τρύπα στη μητρική και μένει από κάτω "κρυμμένος" κ σου κάνει τη δουλειά ! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα