Προς το περιεχόμενο

Πως κάνω sign out τα Windows10 όταν πουλάω το PC ?

MessengerOfGood

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα από τα desktop της αγγελίας μου πουλήθηκε και ταξιδεύει αύριο για ...Φινλανδία (ναι, δεν κάνω πλάκα!)

Προφανώς δεν θέλω να μπαίνει ο νέος ιδιοκτήτης με το δικό μου λογαριασμό Microsoft αλλά πρέπει να μπορεί να ξεκινήσει σωστά, δηλ. όπως είναι στημένο το PC.

Τα Windows 10 είναι στημένα σωστά με όλους τους drivers κλπ χωρίς τίποτε άλλο (δεν έχουν γίνει ούτε οι αναβαθμίσεις από το 2020). Δεν θέλω ο νέος ιδιοκτήτης να ξεκινήσει νέα εγκατάσταση windows10 και να παιδεύεται με τους οδηγούς κλπ. Απλά να μπεί με τους δικούς του κωδικούς, όπως είναι στημένο.

Τι πρέπει να κάνω?

Επεξ/σία από MessengerOfGood
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα δεν θέλω να κάνω reset!

Μόνο το Microsoft account μου να διαγράψω θέλω. 

Δεν έχω τίποτα personal data στο PC

Aν κάνω log out και μετά πάω κατ' ευθείαν στο "Remove a device from your Microsoft account" ???

Λέω να κάνω sign out of my Microsoft account, να κλείσω το PC και μετά να κάνω το "Remove a device from your Microsoft account" από άλλο PC.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνά με την Microsoft αυτη η διαδικασία πρεπει να γινει.

Το διάβασες το αρθρο ?

Αναφορά σε κείμενο

Remove a device from your Microsoft account

After you've backed up and reset your device, you should remove it from your Microsoft account. Here's how:

1. Go to https://account.microsoft.com/devices, sign in, and find the device you want to remove.

2. Select Show details to see info for that device.

3. Under your device's name, select More actions > Remove.

4. Review your device details, select the box for I'm ready to remove this device, then select Remove.

Εναλλακτικά Αν θελεις να σβησεις τον χρηστη και να οριστει ενας νεος.

https://www.majorgeeks.com/content/page/how_to_delete_a_user_profile_in_windows_10.html

Αναφορά σε κείμενο

Once you deleted that folder, reboot and Windows will prompt you to create a new user the same way Windows did during the initial setup.

ΥΓ - Δεν εχω δοκιμάσει τιποτα απο τα παραπανω οτι κανεις με δικη σου ευθύνη.

Επεξ/σία από Petros Electron

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ αλλα νομίζω ότι άλλο πράγμα ο user και άλλο το owner's account.

Λέω να δοκιμάσω αυτό που λέω παραπάνω και ο Θεός βοηθός.

ΥΓ Ναι το δίαβασα το άρθρο...

Μα ο user ειναι συνδεμένος με το owner account..

Δεν νομιζω οτι αν ακολουθήσεις τον βοηθο της Microsoft θα εχεις προβλημα η θα σου σβήσει τους οδηγούς και οτι αλλο εχεις στο Laptop.

Αν θες να εισαι σίγουρος, κανε ενα clone disk με ενα free πρόγραμμα πχ οπως το AOMEI backupper και αν κατι δεν παει καλα το γυρίζεις πίσω και βρίσκεις αλλη λυση. 

Captureσ.JPG

Βασικά δεν έπρεπε να λογκάρεις καθόλου με τον λογαριασμό microsoft που έχεις αλλά να έμπαινες σαν local user με ένα γενικό όνομα π.χ. User μετά το φορμάτ. Είναι αυτή η χαζομάρα των 10 που σε πιέζει να ξεκινήσεις με microsoft account αλλά αν δεν το συνδέσεις στο ίντενρετ όταν στο ζητήσει δεν γίνεται τόσο πιεστική η εγκατάσταση για ms account.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ λέει

To remove the MS Account from the device you need to delete the MS Account on the device, or change it to a Local Account at Settings > Accounts > Your Info > Sign in with a Local Account Instead.
Then make sure it's also removed if desired from Settings > Accounts > Email and Other Users.
Finally, to disassociate the Digital License if it is linked to the MS account in Settings > Update & Security > Activation, make sure the account is signed out there and sign into Windows 10 and all Apps with a new Admin account. Within a few days it will change the DL association to the new Admin account.

Επίσης εδώ λέει:

1. Open Windows Settings (Windows key + I).
  2. Then click Accounts and then click on Sign in with a local account instead.
  3. Then sign out of the account and sign in back.
  4. Now open Windows Setting again.
  5. Then click on Accounts and then click on Sign in with a Microsoft Account.

Ίδια διαδικασία δηλαδή. Και νομίζω ότι έτσι ο νεος χρήστης μπορεί να μπεί και να βάλει το δικό του account χωρίς να μπορεί να μπεί στο δικό μου online account (δηλ. το one drive). Καλά κατάλαβα ή θα κάνω το μεγάλο λάθος?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν νομίζω ότι τα έκανα όλα σωστά χωρίς reset των Windows. 

Αναφέρω τη διαδικασία γιατί μπορεί να χρειαστεί σε άλλα μέλη:

Λοιπόν:

Τοπικά αρχεία και στοιχεία

Σβήνω ότι προσωπικά αρχεία δεν θέλω να δεί ο νέος ιδιοκτήτης. Αδειάζω το recycle bin. Αν θεωρηθεί απαραίτητο κάνω reset τα Windows.

Δηλώνω ότι θέλω να μπώ με Local account και φτιάχνω ένα νέο local account :

1. Open Windows Settings (Windows key + I). click Accounts and click on "Sign in with a local account instead".
  2. Log out
  3. Ξαναμπαίνω (ισχύει το παλιό PIN) και ζητάει κωδικούς για το Local Account (User= XXXXX, New Password=XXXXXX, PW Hit = XXX)
  4. Log out

Αποσυνδέω το PC από το MS account μου

Από άλλη συσκευή Microsoft μπαίνω στο Microsoft account μου (https://account.microsoft.com/devices/) και βγάζω (remove) το PC που δίνω από το δικό μου account (δεν μπορώ να το βγάλω αν το PC που δίνω έχει ακόμη το Microsoft Account μου). Μετά μπαίνω στο https://account.microsoft.com/devices/content και αποσυνδέω (unlink) το  PC που δίνω από το Microsoft Store.

Διαγράφω το MS account μου από το PC που δίνω

Ξανακάνω log-in στο PC που δίνω με το local account μου και διαγράφω (remove) το Microsoft account μου από παντού, δηλαδή:

Settings > Accounts > Email and Accounts: Διαγράφω το account μου και από το “Accounts used by email, calendar and contacts” και από το “Accounts used by other apps”, γιατι όπως λέει  «Microsoft Apps can sign me in”. Ίσως να μην είναι απαραίτητο αλλά κάλλιο γαϊδουρόδενε παρα γαϊδουρογύρευε... Λέει “Are ypu sure? Email and content associated with it will be removed from this device”. Αυτό είναι που θέλω φυσικά.

Settings > Accounts > sign-in options: Καταργώ όλα τα sign-in options (Face, Fingerprint, PIN, Security key) και αφήνω μόνο το sign-in με password.

Αποσυνδέω το Digital License (αν είναι συνδεδεμένο με το MS account😞

Settings > Update & Security > Activation. Μιά και έχω διαγράψει το account από το PC, είμαι εντάξει. Λίγες μέρες μετά αφού οταν ο νέος ιδιοκτήτης βάλει το δικό του account, τα Windows θα γίνουν activated με το δικό του account.

Επιβεβαίωση

Log-out και log-in με το local account (User & password).

Tο συνδέω στο Internet και επιβεβαιώνω ότι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το Microsoft account μου σε αυτό το PC αν δεν ξέρω το Password. Πράγματι, ενώ κάποιες εφσρμογές (π.χ. OneDrive) θυμούνται το MS Account, ζητάει password ή εναλλακτικούς τρόπους επιβεβαίωσης ταυτότητας (αποστολή κωδικού στο email ή στο κινητο ή χρήση Security Key απο USB). Δεν μπαίνεις αν δεν τα έχεις. Μπορείς να προσπαθήσεις να μπείς στο account με αριθμό κινητού η Skype αντι για email αλλά αυτό δεν αλλαζει τίποτα, πρέπει να ξέρεις το password.

Νέος ιδιοκτήτης

Τέλος παραδίδεις το PC στο νέο του ιδιοκτήτη μαζί με τους κωδικούς του local account.  Μπαίνει με το local account που έχεις φτιάξει, το συνδέει στο Internet και βάζει (η φτιάχνει) το δικό του Microsoft account.

ΤΕΛΟΣ (και ελπίζω να μην έκανα πατάτα)...

ΥΓ Επεξεργάστηκα λίγο το παραπάνω κείμενο...

14 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Και αν βάλει κανά recuva και βρει τα σβησμένα αρχεία σου;

Δεν ξέρω πόσο καλά δουλεύει αυτό το data recovery (δεν το ήξερα το recuva) αλλά στο συγκεκριμένο PC δεν υπήρξαν ποτέ προσωπικά αρχεία. 

Αλλά, αν είχα, όταν τα κάνω delete και στη συνέχεια αδειάσω το recycle bin μπορεί να τα ανακτήσει; Αν ναι, μήπως ειμαι ασφαλής αν χρησιμοποιήσω προγράμματα που σβήνουν αποτελεσματικότερα τα αρχεία (γράφουν από πάνω τους); Το reset των Windows είναι ασφαλές; Κάνει υποχρεωτικά format το δίσκο;

Πάντως στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό που με ενδιέφερε ήταν να μην έχει πρόσβαση σε αρχεία μου και άλλα δεδομένα που δεν βρίσκονται στο σκληρό δίσκο του PC αλλά στο cloud (εμαιλ, calendar, contacts OneDrive κλπ). Αν το PC δεν έχει πρόσβαση στο online Microsoft account μου, νομίζω δεν μπορεί να τα δεί.

2 λεπτά πριν, MessengerOfGood είπε

Δεν ξέρω πόσο καλά δουλεύει αυτό το data recovery (δεν το ήξερα το recuva) αλλά στο συγκεκριμένο PC δεν υπήρξαν ποτέ προσωπικά αρχεία. 

Αλλά, αν είχα, όταν τα κάνω delete και στη συνέχεια αδειάσω το recycle bin μπορεί να τα ανακτήσει; Αν ναι, μήπως ειμαι ασφαλής αν χρησιμοποιήσω προγράμματα που σβήνουν αποτελεσματικότερα τα αρχεία (γράφουν από πάνω τους); Το reset των Windows είναι ασφαλές; Κάνει υποχρεωτικά format το δίσκο;

Πάντως στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό που με ενδιέφερε ήταν να μην έχει πρόσβαση σε αρχεία μου και άλλα δεδομένα που δεν βρίσκονται στο σκληρό δίσκο του PC αλλά στο cloud (εμαιλ, calendar, contacts OneDrive κλπ). Αν το PC δεν έχει πρόσβαση στο online Microsoft account μου, νομίζω δεν μπορεί να τα δεί.

αμα δεν εχει τον λογαριασμό σου δεν μπορεί να δει το cloud.

Αλλά ναι,αν θελει υπάρχουν προγραμματα ανάκτησης δεδομενων.

44 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

αμα δεν εχει τον λογαριασμό σου δεν μπορεί να δει το cloud.

Αλλά ναι,αν θελει υπάρχουν προγραμματα ανάκτησης δεδομενων.

Το ξέρω ότι υπάρχουν προγράμματα ανάκτησης δεδομένων, αλλά μπορούν να βρούν κάτι που δεν υπάρχει; Υπάρχουν και προγράμματα (shredders ?) που στα sectors των σβήσμένων αρχείων (δηλ. των αρχείων που σβήστηκε απλά η διεύθυνσή τους για να μην μπορεί να τα βρεί το file system) πάνε και γράφουν άσχετα 0 και 1. Νομίζω τότε δεν υπάρχουν τα στοιχεία...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, MessengerOfGood είπε

αλλά μπορούν να βρούν κάτι που δεν υπάρχει;

Ουσιαστικά αυτό κάνουν… βρίσκουν κάτι που δεν υπάρχει τώρα, αλλά υπήρχε μέχρι πριν λίγο…

Αλλά αφού λες ότι «στο συγκεκριμένο PC δεν υπήρξαν ποτέ προσωπικά αρχεία» τότε μην ασχολείσαι καθόλου…

Επεξ/σία από andreas1gr

10 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Ουσιαστικά αυτό κάνουν… βρίσκουν κάτι που δεν υπάρχει τώρα, αλλά υπήρχε μέχρι πριν λίγο…

Αλλά αφού λες ότι «στο συγκεκριμένο PC δεν υπήρξαν ποτέ προσωπικά αρχεία» τότε μην ασχολείσαι καθόλου…

Άλλο να υπάρχει κάτι και να μη ξερω που θα το βρώ (αυτό είναι το delete) και άλλο στη θεση του να έχουν μπεί άλλα πράγματα. Τοτε είναι που δεν υπάρχει. Και δεν νομίζω ότι μπορεί να το βρεί κανένα πρόγραμμα ή άνθρωπος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...