polemikos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Η γνωστή εταιρεία Panasonic λανσάρισε την πρώτη της box-style βιντεοκάμερα/ φωτογραφική μηχανή BGH1 το 2020 και ένα χρόνο μετά, ανακοίνωσε την BS1H. Για να δημιουργήσει το παραπάνω μοντέλο, η Panasonic πήρε τα «σωθικά» της γνωστής micro-four thirds μηχανής GH5S και τα τοποθέτησε σε ένα σώμα που είναι κατάλληλο για βιντεογραφήσεις και παραγωγές βίντεο. Σχεδόν ένα χρόνο μετά, η εταιρεία ανακοίνωσε την DC-BS1H και όπως και το παλαιότερο μοντέλο, η πλειονότητα των ηλεκτρονικών στο εσωτερικό της προέρχεται από μία υπάρχουσα κάμερα, την full-frame S1H. Η Panasonic BS1H βασίζεται σε έναν αισθητήρα CMOS πλήρους καρέ 24,2 Megapixels και μπορεί να καταγράψει βίντεο ανάλυσης 6Κ στα 24 καρέ το δευτερόλεπτο (fps). Επίσης υποστηρίζεται βίντεο 5.4Κ στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο με κάδρο (crop) 3:2 και 5.9Κ στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο με κάδρο 16:9. Η Panasonic ισχυρίζεται ότι ο αισθητήρας της BS1H διαθέτει περισσότερα από 14 stops δυναμικού εύρους συμπεριλαμβανομένων τόσο ενός οπτικού χαμηλοπερατού φίλτρου όσο και του χαρακτηριστικού Dual Native ISO που βοηθάει στην μείωση του moire και του ψηφιακού θορύβου. Όσον αφορά τον εξοπλισμό της, περιλαμβάνει μία υποδοχή USB 3.1 Type-C, μία HDMI καθώς και 3G serial digital interface. Επιπλέον, εφόσον είναι απαραίτητη η χρήση ενός multi-camera setup, μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους έως και 12 τέτοιες μηχανές. Φυσικά, δεν απουσιάσουν υποδοχές 3.5mm και XLR για μικρόφωνο πέρα από υποδοχή LAN αλλά και οι απολύτως απαραίτητες για επαγγελματική χρήση διπλές υποδοχές SD. Το κόστος της Panasonic DC-BS1H είναι $3499,99 και θα διατεθεί τον Νοέμβριο. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
jerry banana Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Μόλις πήγα να ρωτήσω εάν κάνει για ερασιτέχνη μέχρι που είδα τη τιμή.
mikes prime Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Με τα μισά χρήματα κοιτάει κάποιος Blackmagic Pocket Cinema 6K. Με την αντίστοιχη τιμή αγοράζεις full rig για τη Blackmagic και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για κάθε παραγωγή + Davinci Resolve Studio. 3 2
Pokemon640 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 34 λεπτά πριν, jerry banana είπε Μόλις πήγα να ρωτήσω εάν κάνει για ερασιτέχνη μέχρι που είδα τη τιμή. και γιατί να μην κάνει ; αν έχει τα χρήματα 😉 29 λεπτά πριν, mikes prime είπε Με τα μισά χρήματα κοιτάει κάποιος Blackmagic Pocket Cinema 6K. Με την αντίστοιχη τιμή αγοράζεις full rig για τη Blackmagic και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για κάθε παραγωγή + Davinci Resolve Studio. η pocket δεν είναι full frame και πάσχει σε αρκετά σημεία. 2
jerry banana Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 7 λεπτά πριν, Pokemon640 είπε και γιατί να μην κάνει ; αν έχει τα χρήματα 😉 η pocket δεν είναι full frame και πάσχει σε αρκετά σημεία. Aυτό είναι το θέμα δεν τα έχει και εννοείται δεν μιλάω για εμένα για ένα φίλο απο το χωριό δεν τον ξέρεις.
nepomuk Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Δηλ αν καταλαβα καλα μονο το Σωμα τιμαται 3.5Κ ; Να υποθεσω οτι ως επαγγελματικη και προ φορων , τελωνειακων και λοιπων επιβαρυνσεων ; Τελικη στην Ευρωπη ποσο θα φτασει; Αν βαλουμε και ενα απλο σετ φακων συν οτι αλλο απαραιτητο , τοτε ποσο θα στοιχισει το κοστουμι για εναν φερελπι νεαρο κινηματογραφιστη; Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2021 από nepomuk
lefstef Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Έχω μια ερώτηση, πλέων οι κάμερες πρέπει να έχουν μεγάλη επεξεργαστική ισχύ. Οι miners έχουν σκεφτεί καμιά μόντα; Επειδή δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο!
Pokemon640 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 24 λεπτά πριν, nepomuk είπε Δηλ αν καταλαβα καλα μονο το Σωμα τιμαται 3.5Κ ; Να υποθεσω οτι ως επαγγελματικη και προ φορων , τελωνειακων και λοιπων επιβαρυνσεων ; Τελικη στην Ευρωπη ποσο θα φτασει; Αν βαλουμε και ενα απλο σετ φακων συν οτι αλλο απαραιτητο , τοτε ποσο θα στοιχισει το κοστουμι για εναν φερελπι νεαρο κινηματογραφιστη; Το πρώτο μου σετ, κάμερα, τρίποδας, HDD, εποχή που βγήκε το HD, μου πήγε 10.000€ πίσω στο 2006. Το έκανα απόσβεση γρήγορα. Μετά αγόρασα Sony που έχω μέχρι σήμερα στα διπλάσια χρήματα. Για την Panasonic της είδησης, ένα ολοκληρωμένο σετ στάνταρ θα πιάνει 10.000€ για την κάθε κάμερα. 1
Razor333 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, mikes prime είπε Με τα μισά χρήματα κοιτάει κάποιος Blackmagic Pocket Cinema 6K. Με την αντίστοιχη τιμή αγοράζεις full rig για τη Blackmagic και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για κάθε παραγωγή + Davinci Resolve Studio. Χωρις να ειμαι ειδικος στο video, αλλα μονο ο full frame αισθητηρας, συν η ενεργη ψυξη με ψυκτρα και ανεμιστηρα, δεν την βαζει στην ιδια κατηγορια με την pocket. 1
nepomuk Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, Pokemon640 είπε Το πρώτο μου σετ, κάμερα, τρίποδας, HDD, εποχή που βγήκε το HD, μου πήγε 10.000€ πίσω στο 2006. Το έκανα απόσβεση γρήγορα. Μετά αγόρασα Sony που έχω μέχρι σήμερα στα διπλάσια χρήματα. Για την Panasonic της είδησης, ένα ολοκληρωμένο σετ στάνταρ θα πιάνει 10.000€ για την κάθε κάμερα. Απο πλευρας επεξεργασιας video 4Κ προφανως σε υπολογιστη , οπου ενα χρωματικα ακριβες μονιτορ πχ 32 ιντσων ειναι η βαση και η αφετηρια , για το PC τι προτεινεις για ανετη εργασια στα πλαισια "βαρειας" ερασιτεχνικης και μεχρι ημιεπαγγελματικης χρησης ; Πχ τα 32 γιγα ddr4 επαρκουν ; Παιζει ρολο η ταχυτητα της μνημης ; Απο καρτα γραφικων ; Ενας συγχρονος επεξεργαστης intel I7 αρκει ; Προφανως ενας ssd 1 tera η και 2 "δισκοι" ειναι στανταρ , απο κει και περα τι αλλο εξυπηρετει ; Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2021 από nepomuk
Pokemon640 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, nepomuk είπε Απο πλευρας επεξεργασιας video 4Κ προφανως σε υπολογιστη , οπου ενα χρωματικα ακριβες μονιτορ πχ 32 ιντσων ειναι η βαση και η αφετηρια , για το PC τι προτεινεις για ανετη εργασια στα πλαισια "βαρειας" ερασιτεχνικης και μεχρι ημιεπαγγελματικης χρησης ; Πχ τα 32 γιγα ddr4 επαρκουν ; Παιζει ρολο η ταχυτητα της μνημης ; Απο καρτα γραφικων ; Ενας συγχρονος επεξεργαστης intel I7 αρκει ; Προφανως ενας ssd 1 tera η και 2 "δισκοι" ειναι στανταρ , απο κει και περα τι αλλο εξυπηρετει ; Μια Eizo coloredge 32άρα έχει 4.259,00€ προσωπικά έχω 24άρα γιατί έχω πολύ μικρό γραφείο (τα 24' μοντέλα είναι αρκετά φτηνότερα). Από κάρτα γραφικών αν είσαι ερασιτέχνης ξεκινάς με RTX a4000 στα 1200€+ και για ποιο προχωρημένες λύσεις a5000, a6000. DDR4 32GB φτάνουν για τα βασικά (τα MHz δεν θα σου δώσουν κάτι τρομερό, αλλά πάρε την μεγαλύτερη ταχύτητα), αλλιώς 64-128GB αν θα κάνεις και ram drive για γρήγορη επεξεργασία. Θα βγουν DDR5 + intel 12th γενιά αυτό το μήνα, ένας i7 12900k κάνει, HEDT από intel πλευρά θα βγάλει αρχές του 2022 με νέους xeon. Προσωπικά έχω i9 10980 xe και κάνω άνετα 4k και 8k edit και άφθονα εφέ στο Ae χωρίς να σκαλώνει πουθενά.
mikes prime Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 8 ώρες πριν, Razor333 είπε Χωρις να ειμαι ειδικος στο video, αλλα μονο ο full frame αισθητηρας, συν η ενεργη ψυξη με ψυκτρα και ανεμιστηρα, δεν την βαζει στην ιδια κατηγορια με την pocket. Σίγουρα δεν τη βάζεις στην ίδια κατηγορία, αφού ο αισθητήρα της Pocket είναι Super 35. Όμως θεωρώ ότι είναι πολύ κοντά στην απόδοση της, πόσο μάλλον στο κόστος. Η BG θεωρώ ότι δίνει μεγαλύτερη ευκαιρία στο να ξεκίνησει κάποιος κινηματογραφιστής με μικρό budget. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα