Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, pavlitakis είπε

Και το κινητό αν το χάσεις όλα τα χαρτιά από την αρχή. Ακόμα και στις τράπεζες χαρτί δίνουν και ζητάνε.

Να και κάποιος που δεν ξέρει τι είναι iCloud και τι μπορεί να κάνει ένα iPhone 

• Sad 1
  • Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Vasilisxd είπε

Να και κάποιος που δεν ξέρει τι είναι iCloud και τι μπορεί να κάνει ένα iPhone 

Δεν αγοράζουμε αιφον φίλε οπότε δεν χρειάζεται να ξέρουμε τι κάνει αυτός ο ματρακάς

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, pavlitakis είπε

Δεν αγοράζουμε αιφον φίλε οπότε δεν χρειάζεται να ξέρουμε τι κάνει αυτός ο ματρακάς

Οπότε Pavlitaki παιδί μου, εάν χάσεις το π.χ Xiaomi σου και τα έχεις όλα εκεί, καλό κουράγιο. 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, michael92 είπε

Που κολλάνε οι αγορές; Λεφτά θέλουν να βγάλουν, δεν τους ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες.

Είναι ο καλύτερος κριτής γιατί βάζουν τα λεφτά τους.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Vasilisxd είπε

Οπότε Pavlitaki παιδί μου, εάν χάσεις το π.χ Xiaomi σου και τα έχεις όλα εκεί, καλό κουράγιο. 

Σαμσουνγκ ρουταρισμενο έχω και παίζει καλύτερα από 2 αιφον μαζί.😆 Τίποτα δεν έχω στο κινητό. Σε κανονικό πορτοφόλι τα έχω όλα και το κινητό χωρίς κλείδωμα. Ποτέ δεν έχω χάσει τίποτα, ποτέ δεν μου έχουν κλέψει τίποτα και έχω ταξιδέψει σε πολλά μέρη. Αν υπάρχει μυαλό δεν κινδυνεύει κανένας. Αν δεν υπάρχει δεν σώζεται κανένας.🤔

Δημοσ.
15 ώρες πριν, AtiX είπε

Τι τι θα γίνει? Θα του ζητήσεις να φορτίσεις πέντε δέκα λεπτά…? Θα προτιμούσες να ξέχναγες τα οποιαδήποτε χαρτιά στο σπίτι?

Ο άνθρωπος από την φύση του είναι φοβικό ον ειδικά σε ότι είναι καινούριο…

ευτυχώς για το είδος μας κάποιοι το ξεπερνούν και έτσι μπορούμε να εξελισσόμαστε…

ας παρουμε για παράδειγμα τα εμβολια τι λες ???????φοβικ ον και καινουρ0ια Τεχνολογία mrna . κάτσε να δεις που θα εξελιχθεί όλο αυτό και μετα τα λέμε . Εγώ θα ελεγα το αντίθετο πάλι από αυτα που λες. ο άνθρωπος από την φύση του είναι φοβικό ον σε ό,τι είναι καινούργιο  για αυτό και επιβίωσε ..., ευτυχώς για το ειδος μας υπάρχουν κάποιοι σε εισαγωγικά έξυπνοι που κανουν το πρώτο βημα τρώνε τα μουτρα τους βλεπουμε εμεις και εξελισσόμαστε.....

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, anamartitos13 είπε

ας παρουμε για παράδειγμα τα εμβολια τι λες ???????φοβικ ον και καινουρ0ια Τεχνολογία mrna . κάτσε να δεις που θα εξελιχθεί όλο αυτό και μετα τα λέμε . Εγώ θα ελεγα το αντίθετο πάλι από αυτα που λες. ο άνθρωπος από την φύση του είναι φοβικό ον σε ό,τι είναι καινούργιο  για αυτό και επιβίωσε ..., ευτυχώς για το ειδος μας υπάρχουν κάποιοι σε εισαγωγικά έξυπνοι που κανουν το πρώτο βημα τρώνε τα μουτρα τους βλεπουμε εμεις και εξελισσόμαστε.....

Εχεις καταλάβει ότι χρησιμοποιείς το επιχείρημα της αποτυχίας ως κάτι αρνητικό?

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, Lousy Offcomer είπε

Πολύ εξάρτηση από το κινητό πάντως. 

Και δεν με πολυενοχλεί η ακαδημαϊκή ταυτότητα, αλλά πλέον για οποιαδήποτε τραπεζική συναλλαγή μέσω ebanking έχουμε και τον κωδικό που αποστέλλεται στο κινητό. Δίχως αυτό τίποτα! Συναλλαγές γιοκ!

Αντιληπτό μεν για την ασφάλεια των συναλλαγών.. εισέρχεται ένας τρίτος παράγοντας μεταξύ φυσικού προσώπου και τράπεζας, αυξάνεται η πολυπλοκότητα και άρα δυσκολεύεται ο "κακόβουλος"... αλλά είμαστε το κινητό μας πλέον,  χωρίς αυτό είμαστε και επίσημα δυσλειτουργικοί.

Όσο και αν φαίνεται περίεργο, αυτό αποτελεί πρακτικά ένα μαθηματικό φαινόμενο. Όχι επολογή. Από τη στιγμή που η τεχνολογία επιτρέπει πράγματα, ο ανταγωνισμός και η ανάγκη για αποδοτικότητα σε οδηγεί εκεί. Γιατί έλεγχος με χαρτιά δεν γίνεται. Θες μηχάνημα που να πιστοποιεί ότι περνάς, για να μην έχεις καθηστερήσεις κτλ. Το θέμα ασφάλειας απλά αναφέρεται ως αστείο, γιατί πριν απλά δεν υπήρχε....

16 ώρες πριν, pavlitakis είπε

Και το κινητό αν το χάσεις όλα τα χαρτιά από την αρχή. Ακόμα και στις τράπεζες χαρτί δίνουν και ζητάνε.

Απλώς είναι άλλος ένας αέρας κοπανιστός στα να μην επικεντρωθείτε στο άθλιο εκπαιδευτικό σύστημα. Λες και το μάθημα θα πάρει αξία με αυτήν την εφαρμογή.😆 Η χώρα κατρακυλάει και εμείς ψάχνουμε για καθρεφτάκια και σπασμένα γυαλιά. 

Λάθος. Αγοράζεις νέο και σε 5 λεπτά παίζεις μπάλα. Αρκεί να έχεις και backup cloud. Αν δεν έχεις...έχασες..

15 ώρες πριν, michael92 είπε

Τι απόλυτη λογική είναι αυτή; Δηλαδή επειδή δε θα έβαζα π.χ τον κουβά της Amazon (Alexa) στο σπίτι μου, σημαίνει ότι πρέπει να πετάξω desktop/laptop/smartphones/PS4 στα σκουπίδια και να πάω στις σπηλιές (post που έκανες πιο πάνω); 

Ήδη ανέφερα το θέμα της μπαταρίας, το οποίο το προσπέρασες με το αστείο «ζήτα του να το φορτίσεις για 5-10 λεπτά». Όταν μιλάμε για κρατικά έγγραφα είναι λογικό να υπάρχει μια παραπάνω ανησυχία.

Στην σύγχρονη εποχή αν μείνεις από μπαταρία έχασες. Είναι το τίμημα που πληρώνουμε για να τα έχουμε όλα πιο γρήγορα, πιο εύκολα και πιο αποδοτικά. Πόσες φορές θα μείνεις απο μπαταρία εκεί που πραγματικά το χρειάζεσαι? Επίσης ένας λόγος παραπάνω να προσέχεις. Το βραδάκι φόρτιση και είσαι έτοιμος. Πια, δουλεύουμε από το κινητό. Αν μείνεις και απο μπαταρία, είναι ανάλογο με 30 χ΄ρονια πριν να πας στη δουλειά σου χωρίς παπούτσια.... ε ...μην πας.

Πάρε καλό κινητό με καλή μπαταρία...

Ή μείνε με την χαρτούρα και βλέπε τους άλλους να σε προσπερνούν κάθε λεπτό, έτσι ώστε εσύ που γλίτωσες τη μια φορά το μήνα που θα μείνεις απο μπαταρία τη στιγμή της πληρωμής, να πεις: "ωραία, κουβαλάω ένα κάρο χαρτια για την κακή στιγμή, ζώντας όμως συνεχώς μια κακή ζωή"

14 ώρες πριν, tilaverboy είπε

Πιστεύετε οτι αυτό σπίτι με το κόκκινο φωτάκι μπορεί να γίνει κράτος? Πολύ αισιόδοξος είστε.

Ναι, όπως όλοι βλέπουμε γίνονται κοσμογονικές αλλαγές. Όχι λόγω κυβερνήσεων, αλλά επειδή η γεννιά του χάσματος γεννεών πια είναι ο βασικός παίχτης και αποφασίζον στην χώρα. Εμείς δηλαδή που είμαστε εδώ. Μην παραπονιόμαστε για το πριν, οι γονείς μας μας τάισαν, μας πότησαν, μας μόρφωσαν. Αλλά ήταν για μέχρι εκεί. Το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης ήταν δύσκολο για αυτούς. Άλλες γεννιές. Τώρα είμαστε εμείς. Που έχουμε ζήσει και παραέξω, έχουμε δει πως δουλεύει ο κόσμος κτλ.

Επεξ/σία από jimarass26
  • Like 4
Δημοσ.
19 ώρες πριν, AtiX είπε

Κοιτα να δεις που ανοίξαμε το βήμα μας και κάποια στιγμή θα γίνουμε κανονική χώρα…

Έπρεπε να φάμε στο κεφάλι το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου,Ολυμπιακούς Αγώνες, τρία μνημόνια και μια πανδημία για να κάνουμε τα αυτονόητα σαν χώρα!

18 ώρες πριν, Cosmic79 είπε

Τα μισά σχόλια σε αυτό το φόρουμ "τεχνολογίας" είναι τεχνοφοβικά και του στυλ "οι νέοι σήμερα είναι στις οθόνες τους έχουν αποχαυνωθεί αχχχ στην εποχή μου ήταν καλύτερα τα πράγματα".

Ακόμα και όταν η είδηση είναι αντικειμενικά θετική, θα υπάρχουν σχόλια για το πως τα κινητά έχουν φέρει τις 10 πληγές των φαραώ. Σε κάθε περίπτωση, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και η εξέλιξη δεν περιμένει κανέναν. Όσο και να τρομάζουν κάποιους τα αυτοκίνητα, δεν γίνεται να επιστρέψουμε στις άμαξες.

To μόνο κακό που μπορώ να φανταστώ είναι ότι με το να περνάνε περισσότερες πληροφορίες απο τα κινητά, γίνονται όλο και πιο απαραίτητες και διασυνδεδεμένες με τις καθημερινές μας εργασίες οι πανάκριβες υπηρεσίες που παρέχει το καρτέλ/συμμορία των τηλεποικοινωνιών. Για τις οποίες αν δεν πληρώνεις ανα τακτά χρονικά διαστήματα, σου καταργούν τον αριθμό σου. Αντί να εστιάζουμε εκεί όμως, εστιάζουμε στο πώς τα smartphones "γκανταντανε αιθησμος" γιατί είμαι 40-φεύγα και νοσταλγώ την επόχη που ήμουν νέος και το λέει και η τηλεόραση.

Εν τω μεταξύ όλοι οι τεχνοφοβικοί λένε τα ίδια αλλά αποχαυνώνονται στο fb! Άσχετα που δεν μπορούν να ανοίξουν ένα pdf αρχείο ή να στείλουν ένα μαιλ!

15 ώρες πριν, tilaverboy είπε

Πιστεύετε οτι αυτό σπίτι με το κόκκινο φωτάκι μπορεί να γίνει κράτος? Πολύ αισιόδοξος είστε.

Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία! Από τον καθένα μας ξεχωριστά και από όλους μαζί εξαρτάται! Αλλιώς να μετακομίσουμε από τώρα στο βροχοδάσος του Νίγηρα!

• Like 3
Δημοσ.

Η ανάγκη για την σωστή εφαρμογή της τεχνολογίας στα ανθρώπινα μέτρα, δεν λέγεται τεχνοφοβία αλλά σύνεση και ευφυΐα. Όπως όταν αγοράζεις καινούργιο ρούχο και απαιτείς να είναι το κατάλληλο νούμερο και να δείχνει ωραίο επάνω στο σώμα. Όχι να είναι μεγάλο και να κρεμάει σαν τσουβάλι. Δύσκολο να γίνει κατανοητό από αυτούς που έχουν παραχωρήσει τα δικαιώματα τους στις τράπεζες, στις εταιρείες και σε κάθε τυχαίο στο όνομα μίας αμφιλεγόμενης τεχνολογίας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, anamartitos13 είπε

φοβικ ον και καινουρ0ια Τεχνολογία mrna . κάτσε να δεις που θα εξελιχθεί όλο αυτό και μετα τα λέμε .

Πες μου ότι κάνεις πλάκα. Η τεχνολογία mRNA ήταν καινούρια το 1990 (ακριβώς όμως) που δούλεψε για πρώτη φορά σε ποντίκια.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/1690918/

Όχι 30 χρόνια μετά. Επίσης, τα εμβόλια κατά του ιού που αναφέρεσαι, έχουν ξεκινήσει έρευνα και ανάπτυξη από το 2002 με το SARS και εντάθηκε το 2012 με το MERS. Έχουμε μια 30ετία στην τσέπη μας σαν ανθρωπότητα. Επίσης, το πρόβλημα με τα εμβόλια mRNA ως τώρα, δεν ήταν ότι έιναι κάτι το επικίνδυνο, ίσα ίσα που δεν σου εγχύουν απενεργοποιημένο ιό ή τμήμα του όπως σε άλλες τεχνολογίες εμβολίων, αλλά ότι το mRNA είναι εξαιρετικά ευάλωτο απέναντι στις άμυνες του οργανισμού και καταστρεφόταν πριν φτάσει στα κύτταρα. 

Είπαμε, δε γνωρίζετε κάτι για ένα θέμα, τουλάχιστον μην αναπαράγετε ό,τι αβάσιμο ισχυρισμό διαβάζετε σε τυχάρπαστα site.

4 ώρες πριν, anamartitos13 είπε

ο άνθρωπος από την φύση του είναι φοβικό ον σε ό,τι είναι καινούργιο  για αυτό και επιβίωσε ..., ευτυχώς για το ειδος μας υπάρχουν κάποιοι σε εισαγωγικά έξυπνοι που κανουν το πρώτο βημα τρώνε τα μουτρα τους βλεπουμε εμεις και εξελισσόμαστε.....

Έχουμε περάσει την εποχή των σπηλαίων και της εξίσωσης με τα ζώα που δεν άγγιζες ό,τι δε γνώριζες για να μην πεθάνεις. Ο άνθρωπος ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ακριβώς γιατί, ξεπέρασε τα ένστικτά του και, αυτό που δε γνώριζε και το φοβόταν, έμαθε να το κρίνει και να το επεξεργάζεται με βάση τα δεδομένα που έχει, κάνοντας μία εκτίμηση ρίσκου-οφέλους και δημιουργώντας νέες τεχνολογίες. Όχι να το "φοβάται".  Και τη φωτιά τη φοβόταν, τη δάμασε. Και το ταξίδι στη Σελήνη το φοβόταν, το δάμασε.

Επεξ/σία από MikeKata
  • Like 6
Δημοσ.

Μούφα θα έπρεπε μόνο με την ταυτότητα να ξέρουν αν έχεις πάσο . Δεν χρειάζεται έξτρα πιστοποιητικό 

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Πες μου ότι κάνεις πλάκα. Η τεχνολογία mRNA ήταν καινούρια το 1990 (ακριβώς όμως) που δούλεψε για πρώτη φορά σε ποντίκια.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/1690918/

Όχι 30 χρόνια μετά. Επίσης, τα εμβόλια κατά του ιού που αναφέρεσαι, έχουν ξεκινήσει έρευνα και ανάπτυξη από το 2002 με το SARS και εντάθηκε το 2012 με το MERS. Έχουμε μια 30ετία στην τσέπη μας σαν ανθρωπότητα. Επίσης, το πρόβλημα με τα εμβόλια mRNA ως τώρα, δεν ήταν ότι έιναι κάτι το επικίνδυνο, ίσα ίσα που δεν σου εγχύουν απενεργοποιημένο ιό ή τμήμα του όπως σε άλλες τεχνολογίες εμβολίων, αλλά ότι το mRNA είναι εξαιρετικά ευάλωτο απέναντι στις άμυνες του οργανισμού και καταστρεφόταν πριν φτάσει στα κύτταρα. 

Είπαμε, δε γνωρίζετε κάτι για ένα θέμα, τουλάχιστον μην αναπαράγετε ό,τι αβάσιμο ισχυρισμό διαβάζετε σε τυχάρπαστα site.

Έχουμε περάσει την εποχή των σπηλαίων και της εξίσωσης με τα ζώα που δεν άγγιζες ό,τι δε γνώριζες για να μην πεθάνεις. Ο άνθρωπος ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ακριβώς γιατί, ξεπέρασε τα ένστικτά του και, αυτό που δε γνώριζε και το φοβόταν, έμαθε να το κρίνει και να το επεξεργάζεται με βάση τα δεδομένα που έχει, κάνοντας μία εκτίμηση ρίσκου-οφέλους και δημιουργώντας νέες τεχνολογίες. Όχι να το "φοβάται".  Και τη φωτιά τη φοβόταν, τη δάμασε. Και το ταξίδι στη Σελήνη το φοβόταν, το δάμασε.

Θα σου πετάξει τώρα ένα είσαι ξεροκέφαλος και θα νομίζει ότι κάτι πέτυχε… 😁

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...